Διάρροιες και φτερνίσματα

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
204
43
52
Εχω κουταβάκι 2,5 μηνών λαμπραντοράκι. Εχει διάρροια εδώ και 10 μέρες. Δίνω ειδική διατροφή gastrointestinal αλλά μικρή η βελτίωση.
Τώρα άρχισε να φτερνίζεται έντονα και να μην έχει όρεξη για φαγητό ούτε για παιχνίδι. Μόνο ξαπλωμένο θέλει να είναι.
Δεν ξέρω αν συνδέονται τα παραπάνω ή περνάει κάτι άλλο... Εχει κάνει 1ο εμβόλιο, αλλά μου είπανε ότι μπορεί να μην πρόλαβε να το πιασει και να έχει παρβοϊό.
Γιατί φτερνίζονται τα σκυλάκια? Και πολλές τσίμπλες επίσης.
Μπορεί να είναι η κατάπτωση από κάποια ίωση?

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.136
892
Εχω κουταβάκι 2,5 μηνών λαμπραντοράκι. Εχει διάρροια εδώ και 10 μέρες. Δίνω ειδική διατροφή gastrointestinal αλλά μικρή η βελτίωση.
Τώρα άρχισε να φτερνίζεται έντονα και να μην έχει όρεξη για φαγητό ούτε για παιχνίδι. Μόνο ξαπλωμένο θέλει να είναι.
Δεν ξέρω αν συνδέονται τα παραπάνω ή περνάει κάτι άλλο... Εχει κάνει 1ο εμβόλιο, αλλά μου είπανε ότι μπορεί να μην πρόλαβε να το πιασει και να έχει παρβοϊό.
Γιατί φτερνίζονται τα σκυλάκια? Και πολλές τσίμπλες επίσης.
Μπορεί να είναι η κατάπτωση από κάποια ίωση?
Ποιος σου είπε ότι μπορεί να έχει παρβοιο? Το πηγες στον κτηνίατρο από όταν ξεκίνησε το φτερνισμα και η ατονία? Αντε η ατονια να ειναι απο τη διαρροια αλλα να μην έχει όρεξη το Λαμπραντόρ κουτάβι για φαΐ δεν θα το έπαιρνα ελαφριά σε καμία περίπτωση και τέλος πάντων πρέπει να φτιάξει και η διαρροια πέρα από την τροφή με κάποια αγωγή. Εξέταση κοπράνων ? Οπωσδήποτε θέλει έναν σωστό κτηνίατρο.

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
204
43
52
Παρά τις διάρροιες 10 μέρες τώρα, ήταν πολύ ζωηρός! Με ειδική διατροφή προσπαθούσαμε. Εχει κάνει και εξέταση για παρβοϊό.
Τώρα επειδή προέκυψε ξαφνικά η ανορεξία και ατονία, θα πάμε πάλι και θα ξανακάνει για παρβοϊό. Ελπίζω να είναι ίωση.... και να μην έχει κάτι σοβαρό. Φτερνίζεται πολύ από χθες που άρχισε και η ατονία. Κοπράνων θα του κάνω επίσης.

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.136
892
Παρά τις διάρροιες 10 μέρες τώρα, ήταν πολύ ζωηρός! Με ειδική διατροφή προσπαθούσαμε. Εχει κάνει και εξέταση για παρβοϊό.
Τώρα επειδή προέκυψε ξαφνικά η ανορεξία και ατονία, θα πάμε πάλι και θα ξανακάνει για παρβοϊό. Ελπίζω να είναι ίωση.... και να μην έχει κάτι σοβαρό. Φτερνίζεται πολύ από χθες που άρχισε και η ατονία. Κοπράνων θα του κάνω επίσης.
Βγαίνει έξω?

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
204
43
52
Βγαίνει έξω?
Οχι! Μόνο στην αγκαλιά μου και σε σπίτια εσωτερικά περπατάει. Ποτέ σε δρόμο.
Ομως..... πριν 2 εβδομάδες βρέθηκε σε χωράφι! Οπότε δεν γνωρίζουμε πότε θα εμφανιστεί ο παρβοϊός...

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.136
892
Οχι! Μόνο στην αγκαλιά μου και σε σπίτια εσωτερικά περπατάει. Ποτέ σε δρόμο.
Ομως..... πριν 2 εβδομάδες βρέθηκε σε χωράφι! Οπότε δεν γνωρίζουμε πότε θα εμφανιστεί ο παρβοϊός...
2 βδομαδες είναι πάρα πολύ αλλά δεν χάνεις και κάτι να κάνεις το τεστ μαζί με τα άλλα.

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.136
892
Γιατί μπορεί να φτερνίζεται ένα σκυλί?? και τσίμπλες στα ματάκια του?
Δεν ξέρω τι εννοεις εσύ πολύ τα κουτάβια γενικά έχουν τσιμπλες αλλά σε συνδιασμο με το φτερνισμα αλλεργίες, κάποιος ιός αλλά μόνο με εξετάσεις θα βρεθεί αυτό.

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
204
43
52
Δεν ξέρω τι εννοεις εσύ πολύ τα κουτάβια γενικά έχουν τσιμπλες αλλά σε συνδιασμο με το φτερνισμα αλλεργίες, κάποιος ιός αλλά μόνο με εξετάσεις θα βρεθεί αυτό.
Οπωσδήποτε θα γίνουν εξετάσεις. Απλά ανησυχώ γιατί εμπλέκεται και η ξαφνική ανορεξία και υποτονικότητα.

Ans

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2022
1.136
892
Οπωσδήποτε θα γίνουν εξετάσεις. Απλά ανησυχώ γιατί εμπλέκεται και η ξαφνική ανορεξία και υποτονικότητα.
Αυτά δεν είναι συμπτώματα παρβοϊόυ από μόνα τους και από όσο ξέρω δεν γίνεται να καθυστερήσει τόσο η εμφάνιση. Γενικά είναι ανησυχητική η όλη κατάσταση. Πότε θα πάτε. Εγώ για κουτάβι ( και μη σου πω οποιοδήποτε σκυλο ) που είχε ανορεξία ξαφνικά θα πήγαινα σε κλινική χωρίς ραντεβού.

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
204
43
52
Αυτά δεν είναι συμπτώματα παρβοϊόυ από μόνα τους και από όσο ξέρω δεν γίνεται να καθυστερήσει τόσο η εμφάνιση. Γενικά είναι ανησυχητική η όλη κατάσταση. Πότε θα πάτε. Εγώ για κουτάβι ( και μη σου πω οποιοδήποτε σκυλο ) που είχε ανορεξία ξαφνικά θα πήγαινα σε κλινική χωρίς ραντεβού.
Απόψε θα πάμε. Αλλα τρέμω από το φόβο μου....

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.796
8.004
10 ημέρες με διάρροια ένα κουτάβι σε αυτή την ηλικία χωρίς κανένα φάρμακο είναι πολλές. Κτηνίατρος τον είδε; Δεν μπορώ να πιστέψω ότι κτηνίατρος τον εξέτασε και δεν έδωσε αντιβίωση. Φυσικά και έχει ατονία μετά από 10 ημέρες διάρροιας. Επίσης είναι σίγουρα αφυδατωμένος.
Σε αυτές τις ηλικίες δεν αφήνουμε τα συμπτώματα να εξελίσσονται. Πάμε στο γιατρό από τη πρώτη μέρα.

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
204
43
52
Τον είδε γιατρός από την αρχή και είπε μόνο διατροφή και προβιοτικά.
Εγώ όμως δεν ησυχαζα... απλά τον έβλεπα αρκετά ζωηρό και περίμενα να στρώσει με τη διατροφή αυτή. Και να τώρα... προέκυψε και το θέμα της ανορεξίας και έλλειψης διάθεσης και φτέρνισμα ......

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.894
7.462
Συμφωνώ με τις προλαλησασες, άμεσα γιατρός. Αφού θα πας το βράδυ, να εξετάσετε όλα τα λοιμώδη, όχι μόνο παρβο. Π.χ. η μορβα κ το kennel cough έχουν αναπνευστικά συμπτώματα, με την πρώτη πιο στανταρ κ διάρροια στα συμπτώματα, το kennel cough όχι τόσο (αυτό το έψαξα ονλαιν με βαση τα πιο κοινά που προσβάλλουν τα κουτάβια). Ή άλλα που δεν τα σκέφτηκα, ζήτα εν πασει περίπτωση τεστ για όλα τα λοιμώδη.

• Like
Reactions: Ans

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
204
43
52
Συμφωνώ με τις προλαλησασες, άμεσα γιατρός. Αφού θα πας το βράδυ, να εξετάσετε όλα τα λοιμώδη, όχι μόνο παρβο. Π.χ. η μορβα κ το kennel cough έχουν αναπνευστικά συμπτώματα, με την πρώτη πιο στανταρ κ διάρροια στα συμπτώματα, το kennel cough όχι τόσο (αυτό το έψαξα ονλαιν με βαση τα πιο κοινά που προσβάλλουν τα κουτάβια). Ή άλλα που δεν τα σκέφτηκα, ζήτα εν πασει περίπτωση τεστ για όλα τα λοιμώδη.
Ευχαριστώ!

• Like
Reactions: Estranged

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.796
8.004
Τον είδε γιατρός από την αρχή και είπε μόνο διατροφή και προβιοτικά.
Εγώ όμως δεν ησυχαζα... απλά τον έβλεπα αρκετά ζωηρό και περίμενα να στρώσει με τη διατροφή αυτή. Και να τώρα... προέκυψε και το θέμα της ανορεξίας και έλλειψης διάθεσης και φτέρνισμα ......
Εφόσον η διάρροια δεν σταματάει το απλούστερο που έπρεπε ο γιατρός να δώσει είναι flagyl. Τα πέρασα με τον δικόμου, ίδια ηλικία τότε. Η διατροφή δεν φτάνει. Αν έχει αφυδατωθεί η κακή εικονα που βλέπεις είναι απολύτως φυσιολογική. Τσίμπλες ανορεξία κλπ. Γιατρός που άφησε κουτάβι 10 ημέρες με διάρροια να εξελίσσεται χωρίς καμία βοήθεια δεν μου εμπνέει εμπιστοσύνη. Στο λέω μήπως πρέπει να βρεις άλλον.

• Like
Reactions: Ans and Estranged

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.894
7.462
Επίσης αν δεις κ είναι πολύ ή γίνεται όλο κ πιο άτονο κ ληθαργικό, δεν περιμένεις το βράδυ, παίρνεις το γιατρό κ πας αμέσως ή αν δε μπορεί αυτός το βουτάς κ το πας σε κάποια κλινική. Γιατί όπως είπε κ η Κυβέλη τα κουτάβια έχουν πολύ πιο ευαίσθητο οργανισμό κ τα πράγματα εξελίσσονται (πιο) γρήγορα. Συμφωνώ κ με τις αμφιβολίες της σχετικά με τον πρώτο γιατρό. Περαστικά!

Koutavomama

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2025
204
43
52
Ευχαριστώ πολύ!
Οι κλινικές εφημερεύουν όλο το 24ωρο??
Εχω δει ότι και αυτές έχουν ωράριο...

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.894
7.462
Κάποιες δουλεύουν μόνο με ωράριο, κάποιες μόνο με ωράριο για τα ραντεβού αλλά δέχονται επείγοντα εκτός ωραρίου αλλά ίσως όχι όλο το 24ωρο, ενώ κάποιες δέχονται επείγοντα όλο το 24ωρο.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.304
Μέλη
20.066
Νεότερο μέλος
Matina L