Διάρροιες

adam

Active Member
27 Νοεμβρίου 2010
31
0
Ειχα και παλιοτεα προβλημα με την προηγουμενη τροφη (hills) και μου ειχε πει ο γιατρος να μην τρωει χορτα κτλ γιατι πιθανοτατα ειναι μολυσμενα. Του ειχα δωσει και ercefuryl για περιπου 5 μερες, ρυζακι κτλ και ειχε βελτιωθει.
Εδω και 1,5 μηνα περιπου του δινω την orijin puppy large breed. Γενικα μου κανει ελαχιστη διαρροια στο τελος της εκκενωσης. Τις τελευταιες βδομαδες εχει χειροτερευσει και εχει και πολλα αερια! Οι εκκενωσεις του μυριζουν παρα πολυ ασχημα και ειναι στο μεγαλυερο βαθμο διαρροιες ή διαρροιες με καποια σχηματισμενα κοπρανα.
Επικοινωνησα παλι με τον γιατρο και εφοσον δεν τρωει χορτα κτλ απο εξω μου ειπε να του κανουμε μια αποπαρασιτωση και να συνεχισω το ercefuryl.
Οποτε πριν λιγες μερες του εδωσα 2,5 χαπια (βαση κιλων) drontal και συνεχισα πρωι-βραδυ το ercefuryl.
Δεν υπαρχει καμμια βελτιωση! Μου προτεινε παλι ο γιατρος να του αλλαξω την τροφη γιατι η orijin εχει πολυ πρωτεϊνη. ΜΟυ συνεστησε καποια arden ή καπως ετσι και την hills sensitive stomach. Η αληθεια ειναι οτι δεν πολυθελω να του αλλαξω τροφη. γενικα ηταν παντα αδυνατουλης και εδω και εναν μηνα εχει αρχισει να παιρνει λιγο πανω του! Απο την αλλη δεν γινεται να μενει και με τις διαρροιες φυσικα!
Ενα τελευταιο ειναι οτι κοιμαται πανω σε ενα λεπτο χαλακι. Δεν ξερω εαν παιζει ρολο οτι ειναι απο κατω παγωμενο το μαρμαρο! Ισως ειναι και αυτο!

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Δωσε στο σκυλακι σου τροφη που του ταιριαζει.Οι διαρροιες δειχνει οτι δεν του ταιριαζει.

adam

Active Member
27 Νοεμβρίου 2010
31
0
ερωτηση επ' αυτου λοιπον....
πως θα ξερω ποια τροφη του ταιριαζει? θα αρχισω να αγοραζω 3κιλα σακουλια και να δινω 20ευρα? Δινουν δειγματα οι πετσοπαδες? ΜΕ 2 ταϊσματα μπορω να ξερω? :)

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Πιστευω κι εγω οτι η πρωτεινη της οριτζεν ειναι βαρια.Εδινα ακανα και μου εκανε κι εμενα διαρροιες.Διαλεξε μια αλλη τροφη με λιγοτερη πρωτεινη και μεινε εκει.Δεν θα καταλαβεις σε 2 ταισματα,αρα δε θα βγει πουθενα να δοκιμαζεις δειγματα.Μονο τη γευση μπορεις να τσεκαρεις με αυτα.

adam

Active Member
27 Νοεμβρίου 2010
31
0
οποτε ξεκιναμε και βλεπουμε.... :/
Σημερα του πηρα και "κρεββατι" ωστε να απορριψω και αυτη την περιπτωση...

Σε ευχαριστω

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Με 2 ταίσματα δε μπορεις να ξέρεις .. πρέπει να περάσουν τουλαχιστον 2 βδομάδες . Επίσης, η μετάβαση από τη μία ξηρά στην αλλη να γίνεται σταδιακά προσθέτωντας καθημερινά και περισσότερο απο την καινούργια στην παλιά.
Η orijen αν και εξαιρετική τροφή εχει μεγάλα ποσοστά πρωτείνης και προκαλεί διάρροιες ή πολύ μαλακά κακά σε καποια σκυλιά .

adam

Active Member
27 Νοεμβρίου 2010
31
0
Δεν καταλαβα τι εννοεις...
εννοω οτι του εφτιαξα ενα ξυλινο "κρεβατι" απο ταβλες για να μην ειναι το χαλακι του κατευθειαν στο παγωμενο μαρμαρο. Σκεφτηκα οτι ισως τον πειραζε.

Με 2 ταίσματα δε μπορεις να ξέρεις .. πρέπει να περάσουν τουλαχιστον 2 βδομάδες . Επίσης, η μετάβαση από τη μία ξηρά στην αλλη να γίνεται σταδιακά προσθέτωντας καθημερινά και περισσότερο απο την καινούργια στην παλιά.
Η orijen αν και εξαιρετική τροφή εχει μεγάλα ποσοστά πρωτείνης και προκαλεί διάρροιες ή πολύ μαλακά κακά σε καποια σκυλιά .
Σε ευχαριστω, ετσι ακριβως εκανα και την μεταβαση απο τη Hills στην Orijen
παρε ρογιαλ ειναι μανουλα στη διαροια συνηθως ταιριαζει
Μου την συνεστισε και η εκπαιδευτρια και μαλλον προς τα εκει κλεινω.

Σας ευχαριστω

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
κατα αρχην να πω οτι το ersefuryl δεν εχει θεραπευτικο χαρακτηρα ως προς την αιτια της διαροιας ,ειναι ενα σκευασμα καθαρα αντιμετωπισης της διαροιας ως προς τη μορφη εκκενωσης ,να το πω αλλιως ,δεν θεραπευει την αιτια που προκαλει την διαροια , αλλα απλα "σφιγγει" τα κακα ενω η αιτια μπορει να παραμενει

τι κανουμε : οπωσδηποτε καλλιεργεια κοπρανων για να αποκλεισουμε παθολογικη αιτια ,την καλλιεργεια την κανουμε με κακα απο εκκενωσεις που ο σκυλος δεν εχει παρει κανενα φαρμακο ,'η αν εχει παρει ,αφηνουμε 10 μερες χωρις φαρμακο και περνουμε κακα να στειλουμε στο εργαστηριο

θα συμφωνησω για τις orijen και acana ,ειναι εξαιρετες τροφες ,ομως δεν ταιριαζουν σε ολους τους σκυλους ,αυτο αλωστε συμβαινει με ολες τις τροφες

πως βλεπουμε μια τροφη αν ταιριαζει ή οχι στο σκυλο μας , αφου εχουμε αποκλεισει παθολογικα αιτια,:κοιταμε τα κακα ,συσταση και ποσοτητα ,κοιταμε το τριχωμα ,κοιταμε την ενεργεια του σκυλου,αν τα κακα ειναι μαλακα ή ασχηματιστα σαν πουρες ή αν εχουμε διαροια σε εντελως ρευστη μορφη,αν ειναι πολλα ,μπορει ακομα να εχουμε φουσκωμα της κοιλιας και αερια σε ποιο ακραιες καταστασεις,αν το τριχωμα χασει τη γυαλαδα του ,αν ειναι μουντο ,ή αν ακομα εχουμε αποχρωματισμο ή απωλεια τριχωματος,αν ο σκυλος δεν ειναι ενεργητικος οπως πριν και φαινεται κουρασμενος,δεν ειναι αναγκη να τα εχουμε ολα αυτα μαζι ,μπορει να εχουμε καποιο απο αυτα ,τοτε λεμε δεν ταιριαζει αυτη η τροφη στο σκυλο μας γιατι μας κανει πχ .........και αλλαζουμε τροφη

πως διαλεγουμε ξηρα τροφη :αναλογα με τις απαιτησεις της φυλης του σκυλου μας ,αναλογα με τον τροπο που ζει και βεβαια αναλογα με την ηλικια του ,αν προκειται για ημιαιμιο ,τοτε αναλογα με την ηλικια του ,αναλογα με το μεγεθος του και βεβαια αναλογα με το τροπο που ζει

ποιον συμβουλευομαστε :τον εκτροφεα μας ,αν ειναι ημιαιμο τοτε μιλαμε με εκπαιδευτη ,με αλλους εκτροφεις και αυτοι απο την εμπειρια τους μας προτεινουν

οσο αναφορα τις παθολογικες καταστασεις διαροιας δες αυτο

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Πολύ ενδιαφεροντα όλα οσα ειπες Κρινα.
Να συμπληρωσω όμως κατι που μου ειπε κτηνιατρος, το οποιο βεβαια λογω εμπειριων το βλεπω με επιφυλαξη.

Μια ξηρα μπορει να είναι φθηνο αχυρο αλλά να εχει ελαια και συστατικα που βοηθουν στην γυαλαδα του τριχωματος. Βλεπουμε εμεις το τριχωμα και χαιρομαστε ότι επιλεξαμε καλη τροφη.

Βεβαια, τα ελαια αυτά «τυχαινει» να τα εχουν συνηθως οι καλες τροφες, που τυχαινει να είναι και οι ακριβες, και ετσι κι αλλιως το τριχωμα δεν είναι το μοναδικο κριτηριο, όπως ειπες.

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
πολυ σωστα Αρη ,για αυτο και ειπα
πως βλεπουμε μια τροφη αν ταιριαζει ή οχι στο σκυλο μας , αφου εχουμε αποκλεισει παθολογικα αιτια,:κοιταμε τα κακα ,συσταση και ποσοτητα ,κοιταμε το τριχωμα ,κοιταμε την ενεργεια του σκυλου,αν τα κακα ειναι μαλακα ή ασχηματιστα σαν πουρες ή αν εχουμε διαροια σε εντελως ρευστη μορφη,αν ειναι πολλα ,μπορει ακομα να εχουμε φουσκωμα της κοιλιας και αερια σε ποιο ακραιες καταστασεις,αν το τριχωμα χασει τη γυαλαδα του ,αν ειναι μουντο ,ή αν ακομα εχουμε αποχρωματισμο ή απωλεια τριχωματος,αν ο σκυλος δεν ειναι ενεργητικος οπως πριν και φαινεται κουρασμενος,δεν ειναι αναγκη να τα εχουμε ολα αυτα μαζι ,μπορει να εχουμε καποιο απο αυτα ,τοτε λεμε δεν ταιριαζει αυτη η τροφη στο σκυλο μας γιατι μας κανει πχ .........και αλλαζουμε τροφη
αν λοιπον εχουμε τροφη χαμηλη ποιοτητας "καλυμενη" απο ελαια τριχωματος ,τοτε θα εχουμε απωλεια στην ενεργητικοτητα

adam

Active Member
27 Νοεμβρίου 2010
31
0
κατα αρχην να πω οτι το ersefuryl δεν εχει θεραπευτικο χαρακτηρα ως προς την αιτια της διαροιας ,ειναι ενα σκευασμα καθαρα αντιμετωπισης της διαροιας ως προς τη μορφη εκκενωσης ,να το πω αλλιως ,δεν θεραπευει την αιτια που προκαλει την διαροια , αλλα απλα "σφιγγει" τα κακα ενω η αιτια μπορει να παραμενει

τι κανουμε : οπωσδηποτε καλλιεργεια κοπρανων για να αποκλεισουμε παθολογικη αιτια ,την καλλιεργεια την κανουμε με κακα απο εκκενωσεις που ο σκυλος δεν εχει παρει κανενα φαρμακο ,'η αν εχει παρει ,αφηνουμε 10 μερες χωρις φαρμακο και περνουμε κακα να στειλουμε στο εργαστηριο

θα συμφωνησω για τις orijen και acana ,ειναι εξαιρετες τροφες ,ομως δεν ταιριαζουν σε ολους τους σκυλους ,αυτο αλωστε συμβαινει με ολες τις τροφες

πως διαλεγουμε ξηρα τροφη :αναλογα με τις απαιτησεις της φυλης του σκυλου μας ,αναλογα με τον τροπο που ζει και βεβαια αναλογα με την ηλικια του ,αν προκειται για ημιαιμιο ,τοτε αναλογα με την ηλικια του ,αναλογα με το μεγεθος του και βεβαια αναλογα με το τροπο που ζει

ποιον συμβουλευομαστε :τον εκτροφεα μας ,αν ειναι ημιαιμο τοτε μιλαμε με εκπαιδευτη ,με αλλους εκτροφεις και αυτοι απο την εμπειρια τους μας προτεινουν

οσο αναφορα τις παθολογικες καταστασεις διαροιας δες αυτο
κατατοπιστικοτατη!
ευχαριστω πολυ!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δεν θα συμφωνήσω εδώ..το ερσεφουρίλ σε αντίθεση με το ιμόντιουμ (που θεωρείτε συμπτωματικό φάρμακο) έχει αντισηπτική δράση στα έντερα.

Το ερσεφουρίλ είναι το ίδιο φάρμακο με το κτηνιατρικό diarsanil.

TASOS KAZA

New Member
9 Απριλίου 2011
1
0
Έχω το ίδιο πρόβλημα με τον adam.Έχω ένα κουτάβι ακίτα 5 μηνών.Στην αρχή το τάιζα acana,μετά μια advance αλλά πάλι έκανε λίγο διάρροια στο τέλος.Τον πήγα στην κτηνίατρο του κάναμε τεστ κοπράνων αλλά δεν βρέθηκε κάποιο μικρόβιο,δεν είχε πυρετό και παίρνει κανονικά κιλά.Μου έδωσε μία hills και Inestyl και μου είπε να του βάζω κ λίγο ρύζι με την τροφή αλλά δεν έχει καμία βελτίωση.Ξέρει κάποιος αν του δώσω κρέας και κόκαλα αν θα καλυτερεύσει ή όχι;Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

adam

Active Member
27 Νοεμβρίου 2010
31
0
Έχω το ίδιο πρόβλημα με τον adam.Έχω ένα κουτάβι ακίτα 5 μηνών.Στην αρχή το τάιζα acana,μετά μια advance αλλά πάλι έκανε λίγο διάρροια στο τέλος.Τον πήγα στην κτηνίατρο του κάναμε τεστ κοπράνων αλλά δεν βρέθηκε κάποιο μικρόβιο,δεν είχε πυρετό και παίρνει κανονικά κιλά.Μου έδωσε μία hills και Inestyl και μου είπε να του βάζω κ λίγο ρύζι με την τροφή αλλά δεν έχει καμία βελτίωση.Ξέρει κάποιος αν του δώσω κρέας και κόκαλα αν θα καλυτερεύσει ή όχι;Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
ετσι, για την ιστορια, εγω επελεξα την arden και συνηλθε. τωρα τελευταια εχει αρχισει παλι να εχει πολλα αερια και λιγη διαρροια στο τελος της εκκενωσης αλλα ισως να μην ειναι απο τη τροφη. τον παρακολουθω

mariatr

Well-Known Member
16 Απριλίου 2010
51
1
ειχα προβληματα διαρροιας με τον δικο μου εκανα οτι και εσεις τροφες ,φαρμακα κ.λ.π. και τελικα αυτα που μου ειπαν απο την κτηνιατρικη που τον παρακολουθουν και τον πηγαινω για φυλαξη ηταν μηπως τρωει και κατι αλλο και τον πειραζει . το αποτελεσμα ηταν μπροστα στα ματια μας μας εκλεβε πετσετες, καλτσες και εμεις τον αφηναμε να παιζει αλλα .... αυτος εκοβε κομματια και τα ετρωγε με αποτελεσμα να μην τα χωνευει και να του προκαλουν εμετο και συχνες διαρροιες , απο τοτε που γιναμε πιο προσεχτικοι σταματησε και αυτος τα προβληματα . Τωρα πλεον αλλο δεν κλεβει τετοια πραγματα μεγαλωσε αλλα παλι τα ματια μας ειναι 14. Δεν ξερω αν μπορω να βοηθησω με αυτο αλλα μας συνεβει οποτε ..... ευχομαι να γινει καλα

adam

Active Member
27 Νοεμβρίου 2010
31
0
αυτο ειναι γενικα προβλημα Μαρια. τη μια το χαλακι του, την αλλη ενα κατι που θα "κλεψει"... προσωπικα τον εχω στο νου μου οταν ειμαι σπιτι, στη βολτα, παντου! Αλλα οταν λειπω... απλα παρακαλαω να μην εχει κατεβασει το σπιτι :D:D

leniaxngl

Active Member
23 Ιουνίου 2012
37
0
Αθήνα
Ο σκύλος μου έχει διάρροια εδώ και 3 μέρες και έχει κάνει και 4-5 εμετούς. την πρώτη του έδωσα ρύζι με κοτόπουλο. τη δεύτερη ήταν καλύτερα και του έβαλα μαζί με αυτό και λίγα από την ξηρά του τροφή. Από χθες το βράδυ κάνει συνέχεια διάρροια και βγαίνουμε περίπου έξω κάθε μια ώρα γιατί το ζητάει. Λέω να του δώσω το ercefuryl, που μου είχε πει και πολύ παλιότερα η κτηνίατρος. Ξέρετε για έναν σκύλο 30-35 κιλών ποια είναι η δόση του ercefuryl (χάπια)? ή έχετε κάτι άλλο να προτείνετε;