Διάρροιες


aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Θα σου έλεγα να συνεχίσεις το ρυζι με το κοτόπουλο και αν δεις οτι συνεχίζεται να τον πας στο γιατρό. Μη του δινεις κάτι χωρίς να ξέρεις τι του συμβαίνει
 


aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Οταν ενα σκυλι εχει διαρροιες, ειναι νομος, οτι ενα 24ωρο το αφηνουμε νηστικο να συνελθει το εντερο. Ειδικα οταν εχει και εμμετους, αποσυρουμε και το νερο, το οποιο δινουμε σιγα σιγα μετα απο αρκετες ωρες.

Αν τα συμπτωματα υποχωρησουν, τοτε δινουμε κοτοπουλο ρυζι ή hills id για 3-4 μερες οπωσδηποτε. Νομιζω το λαθος πλυ εκανες ηταν οτι βιαστηκες να δωσεις τη κανονικη τροφη, επειδη ομως τα συμπτωματα ειναι αρκετες μερες, πρεπει να παρεις τον γιατρο, μην παθει καμια αφυδατωση. Δε ξερω για δοση φαρμακου, μη το ταισεις ομως οτιδηποτε.


Sent from my new iPad using Tapatalk HD
 


leniaxngl

Active Member
23 Ιουνίου 2012
37
0
Αθήνα
Του έδωσα και i/d αλλά δεν θέλει να φάει τίποτα... Το φάρμακο αυτό μου το είχε προτείνει την προηγούμενη φορά που είχε τα ίδια. Να μην το δώσω καθόλου δλδ;
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.919
7.493
Οταν ενα σκυλι εχει διαρροιες, ειναι νομος, οτι ενα 24ωρο το αφηνουμε νηστικο να συνελθει το εντερο. Ειδικα οταν εχει και εμμετους, αποσυρουμε και το νερο, το οποιο δινουμε σιγα σιγα μετα απο αρκετες ωρες.
Άμα κάνει διάρροια και εμετό και του κόψεις το νερό παθαίνει αφυδάτωση σε dt. Σε καμία περίπτωση μην του κόψεις το νερό. Απλά να πίνει σιγά και λίγες ποσότητες τη φορά, ειδικά μετά από εμετούς, ακριβώς όπως ισχύει και για τους ανθρώπους.

Εγώ ercefuril που είναι 20 κιλά του έδινα ένα τη μέρα για 4 μέρες ΜΟΝΟ ΣΕ ΔΙΑΡΡΟΙΑ, σε καμία περίπτωση μην του δώσεις φάρμακο αν δε συμβουλευτείς πρώτα γιατρό, πάρε ένα τηλέφωνο έστω. Κάνει εμετούς ΚΑΙ διάρροιες 3 μέρες και ακόμα δεν έχει πάει στο γιατρό? Να ταν μια δυο φορές να λεγα..
 


leniaxngl

Active Member
23 Ιουνίου 2012
37
0
Αθήνα
Δεν του έκοψα το νερό. Άλλωστε πίνει λίγο γιατί δεν θέλει. Τόσοι οι εμετοί όσο και οι διάρροιες είναι συχνές και ο σκυλάκος μου δεν έχει κάτι. Απλά είναι ευαίσθητος σε αυτά όπως σχεδόν κάθε λαμπραντόρ. Αυτό λέει και η γιατρός μας. Την πήραμε τηλέφωνο και μας είπε ότι αν συνεχιστεί μετά από 3-4 μέρες να τον πάμε για να συνεννοηθούμε για φάρμακα. Το φάρμακο αυτό μας το είχε δώσει αλλά για σιρόπι και δεν ήθελε με τίποτα ο σκύλος μου το σιρόπι. Το χάπι είναι πολύ πιο εύκολο. Πήγα στο φαρμακοποιό και μου είπε λογικά για σκύλο 30-35 κιλών μισό το πρωί μισό το βράδυ.

Επίσης, η διάρροια κράτησε 3 μέρες, αλλά ουσιαστικά δεν είναι 3. Την πρώτη μέρα ήταν έτσι κ έτσι. Δηλαδή απλά αντί για 2-3 βόλτες την ημέρα που ούτως ή άλλως τον πάμε τον πήγαμε 4 γιατί το ζητούσε επίμονα. Και έκανε και έναν εμετό. Από το βράδυ της πρώτης,αλλά και τη δεύτερη μέρα τ μεσημερι του δώσαμε κοτοπουλο με ρυζι και συνήθως με αυτό του περνάει και ήταν καλά μέχρι το απόγευμα της δευτερης μερας. Απλά η μητέρα μου έκανε το λάθος να πάρει γρήγορα θάρρος και του έδωσε το βράδυ και λίγη ξηρά τροφή (μας είχε πει η κτηνίατρος στο τηλ την πρώτη μέρα να του δώσουμε από το βράδυ κοτοπουλο με ρυζι και οταν του περασει απο την επομενη σιγα σιγα να του αλλαζουμε με ξηρα. στην αρχη παραπανω κοτοπουλο με ρυζι λιγοτερη ξηρά). Μέχρι το βράδυ λοιπόν είχαμε πάει τις κανονικές μας βόλτες χωρίς διαμαρτυρία. Αργά το βράδυ τον ξαναπήγαμε λίγο μετά το φαγητο γιατί διαμαρτυρόταν. Τον πηγαμε στις 10 το βράδυ, στις 11, στις 12 τα μεσάνυχτα, στις 2, στις 3, στις 4 και στις 5.30 το πρωί. Στις 5 είχε κάνει και 2 εμετούς. Μετά ηρέμησε και κοιμήθηκε. Σήμερα είναι πολύ καλύτερα. Τον έχουμε πάει 4 φορές και έχει κάνει απλά έναν εμετό γύρω στις 8 το πρωί. Απλά δεν έχει διάθεση για φαγητό όταν το μεσημέρι του βάλαμε 2 κουταλιές i/d. Είπα να ψάξω για το φάρμακο να τον κάνει καλύτερα. Το αγόρασα. Περιμένω τώρα ως το βράδυ αργά να δω πως θα πάει κ αν χειροτερεψει έλεγα να του δωσω.
 


GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.916
5.303
patra
grdane.blogspot.com
αν σταματησε η διαρροια... το ερσεφουριλ δεν χρειαζεται
αν εκανε μονο εμετο
μην δωσεις ερσεφουριλ...
καλυτερη δουλια θα εκανε λιγο σιροπι πεπτονορμ ( ανθρωπινο φαρμακο) για τον εμμετο....
το σιροπι ευκολα το δινεις αν το ρουφηξεις με μια συριγγα και του το δωσεις στο στομα...
 


aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Άμα κάνει διάρροια και εμετό και του κόψεις το νερό παθαίνει αφυδάτωση σε dt. Σε καμία περίπτωση μην του κόψεις το νερό. Απλά να πίνει σιγά και λίγες ποσότητες τη φορά, ειδικά μετά από εμετούς, ακριβώς όπως ισχύει και για τους ανθρώπους.
Κι ομως οταν το σκυλι κανει εμμετους αποσυρουμε το νερο, σε περιπτωσεις γαστριτιδας αν πηγαινει και πινει συνεχεια, θα το βγαζει. Δινουμε μετα απο αρκετη ωρα , κι αυτο λιγο λιγο οπως ειπα.

Αν ομως οι εμμετοι ειναι συνεχομενοι, επικοινωνουμε με τον γιατρο γιατι μπορει να χρειαζεται ορος για σωστη ενυδατωση & φαρμακευτικη αγωγη.

Ο,τι γραφω δε το βγαζω απ το κεφαλι μου, οσα χρονια εχω ζωα, τα ιδια μου λενε. Και τελευταια φορα πριν κανα μηνα που χα επικοινωνησει για τη Λαμπραντορινα μου.
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.919
7.493
Κι ομως οταν το σκυλι κανει εμμετους αποσυρουμε το νερο, σε περιπτωσεις γαστριτιδας αν πηγαινει και πινει συνεχεια, θα το βγαζει. Δινουμε μετα απο αρκετη ωρα , κι αυτο λιγο λιγο οπως ειπα.

Αν ομως οι εμμετοι ειναι συνεχομενοι, επικοινωνουμε με τον γιατρο γιατι μπορει να χρειαζεται ορος για σωστη ενυδατωση & φαρμακευτικη αγωγη.

Ο,τι γραφω δε το βγαζω απ το κεφαλι μου, οσα χρονια εχω ζωα, τα ιδια μου λενε. Και τελευταια φορα πριν κανα μηνα που χα επικοινωνησει για τη Λαμπραντορινα μου.
Κατάλαβα εξ αρχής γιατί το είπες. Στην ουσία λέμε το ίδιο με τη διαφορά ότι η απόσυρση για ώρες που λες αντί για ελεγχόμενες μικρές ποσότητες νερού ανά διαστήματα μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση. Για να μη φτάσει στο σημείο να πάει για ενυδάτωση με ορό είτε λόγω συνεχών εμετών, όπως λες κι εσύ, είτε λόγω κακής ενυδάτωση για αντιμετώπιση του αρχικού προβλήματος η πιο ασφαλής λύση είναι και πάλι το πολύ λίγο νερό σε τακτά διαστήματα. Όσο για τη γαστρίτιδα ειδικότερα, ένας λόγος παραπάνω να ξαναμιλήσει με τον κτηνίατρο, ότι και να πούμε εμείς μόνο κακό μπορούμε να κάνουμε.

Έτσι κι αλλιώς όλα τα ζωντανά του κόσμου (συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπου) έχουν τους ίδιους κινδύνους και τις ίδιες αντιδράσεις σε αυτό το θέμα: Συχνά σε τέτοια κατάσταση και ειδικά μετά από εμετό διψάνε και έχουν την τάση να πιουν πολύ (άλλα ζωντανά παρόλη τη δίψα μπορύν και μετριάζουν μόνα τους την πρόσληψη υγρών ) και πίνοντας πολύ νερό κάνουν πάλι εμετό (κι εγώ η ίδια έχω κάνει τη βλακεία και ήπια μισό μπουκάλι νερό σε γαστρεντερίτιδα και ευτυχώς είχα τη λεκάνη δίπλα), είτε πρόκειται για γαστρίτιδα είτε όχι, απλά και μόνο επειδή το στομάχι είναι πολύ ταραγμένο. Αλλά ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους αυτής της κατάστασης είναι η αφυδάτωση. Γι'αυτό η λύση δεν είναι να αποσύρεις το νερό εντελώς για μεγάλο διάστημα αλλά να ελέγχεις ότι ο άρρωστος πίνει ελεγχόμενα (πολύ λίγο και σχετικά τακτά) ώστε να ενυδατώνεται αλλά να μην επιβαρύνει το ταραγμένο στομάχι του και προκαλέσει εκ νέου εμετό.

How to Treat Dog Diarrhea: 12 steps - wikiHow
Home Remedies for Dog Diarrhea & Vomiting | eHow.com
Treating Vomiting and Diarrhea at home - Dog Health & Nutrition - Dog Forums - I-Love-Dogs.com
Dog Vomiting? What to Do When Your Dog Vomits or Has Diarrhea | petMD

Έχει και άρθρα που λένε αυτό που λες εσύ αλλά να προσέχεις δίνεις ice chips ή πολύ λίγο νερό, ειδικά αν δεις ότι το ζώο είναι αφυδατωμένο.
Doggie Diarrhea Remedies To Try At Home - The Fun Times Guide to Dogs
Άντε και έχεις τις γνώσεις και κατάφερες να το δεις οτί είναι αφυδατωμένο. Εγώ προσωπικά δε μπορώ να είμαι σίγουρη, δεν το καταλαβαίνω όύτε καν σε μένα. Και πού ξέρεις ότι δεν το αφυδάτωσες εσύ με τη στέρηση υγρών?

Κι εγώ πρόσφατο το έχω το θέμα (εξ ου και η σιγουριά), όσο για το πόσα χρόνια στο λένε εσένα και πόσα σε εμένα τι θες τώρα να τα μετράμε καλέ μου άνθρωπε και έχει αρχίσει η κρίση μέσης ηλικίας μου και δε θέλω να τα θυμάμαι! Άσε να παρεξηγηθούν οι κτηνίατροί μας και οι γιατροί μας μεταξύ τους!
 


aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Τι να μετραμε μωρε εχουμε κι αλλες δουλειες να κανουμεεεεε , ουτε να τσακωθω θελω ουτε τιποτα, αλλωστε ΔΕΝ υπαρχει και λογος γι αυτο.

Συμφωνω μ οσα λες, απλα μη φοβασαι τοσο την αφυδατωση. Ενα σκυλι με καλη υγεια γενικοτερα, που θα κανει 3-4 φορες εμμετο, δε προκειται να παθει αφυδατωση αν μεινει καποιες ωρες (δεν ειπαμε μια μερα) χωρις νερο. Δηλ. Την ιδια ερωτηση εκανα, αν και ηξερα αλλα ηθελα επιβεβαιωση για σιγουρα, στο κτηνιατρο που μου πε μετα απο 4 εμμετους να την αφησω 12ωρο χωρις νερο, προσφατως. Λεω μη παθει καμια αφυδατωση το παιδι μου και γελαγε και μου λεει δε παθαινει τιποτα. Η αληθεια ειναι οτι το μονο που επαθε ηταν οτι στεναχωριοταν που δεν ετρωγε χαχα :p

Ας ακουει ο καθενας τον κτηνιατρο του, στην τελικη γιατι σε πολλους τομεις διαφωνουν μεταξυ τους...


Sent from my new iPad using Tapatalk HD
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.919
7.493
Η αληθεια ειναι οτι το μονο που επαθε ηταν οτι στεναχωριοταν που δεν ετρωγε χαχα :p
Χαχα αυτό πάλι που σου λένε ελαφρά τη καρδία "τίποτα δεν παθαίνει άστο μια μέρα χωρίς φαί"? Ναι αυτό δεν παθαίνει, εγώ παθαίνω που με βλέπει σαν κοψίδι μου ρχεται να τους πω κάθε φορά!
 


aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Η λαμπραντορινα μια μερα χωρις φαι πεφτει του θανατα. Εχει μια εκφραση του τυπου αφηστε με στη δυστυχια μου!! Το προβλημα ειναι ο μεγαλος που κλαιει για να φαει, ενω η αλλη τουλαχιστον δεν ακουγεται!


Sent from my new iPad using Tapatalk HD
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.919
7.493
Ούτε και μένα κλαίει ευτυχώς (ακόμα) αλλά τρώω εγώ μπροστά του και με κοιτάει με φάτσα "ούτε τώρα δε θα μου δώσεις? Είναι δυνατόν? Δεν κάνουμε εκπαίδευση τώρα κυρία μου! Πεινάω λέμε!". Ομολογώ πώς δεν αντέχω και του δίνω μια-δυο χούφτες ρύζι.
 


Loup-Garou

Member
13 Ιουνίου 2015
13
3
45
Βόλος
Με αφορμή το ποστ με της διαρροιες
Ειναι δυνατόν να σου δίνουν για την διάρροια σιρόπι PEPTONORM?
Ξερω οτι ειναι για τον εμετο
Αν ξέρει καποιος καλυτερα ας γράψει
 


haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Με αφορμή το ποστ με της διαρροιες
Ειναι δυνατόν να σου δίνουν για την διάρροια σιρόπι PEPTONORM?
Ξερω οτι ειναι για τον εμετο
Αν ξέρει καποιος καλυτερα ας γράψει
Εγώ πάντα δίνω το σιρόπι Ercefuryl για τις διαρροιες.
 


medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.437
8.411
Με αφορμή το ποστ με της διαρροιες
Ειναι δυνατόν να σου δίνουν για την διάρροια σιρόπι PEPTONORM?
Ξερω οτι ειναι για τον εμετο
Αν ξέρει καποιος καλυτερα ας γράψει
Είναι για παθήσεις του πεπτικου συστηματος πχ γαστριτιδα ελκος κ.τ.λ οποτε ειναι πιθανο.
 


sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Πέρσι έτυχε να δώσω πεπτονόρμ για εμετούς (για τις διάρροιες που υπήρχαν παράλληλα, έδινα αντιβίωση). Το πεπτονόρμ είναι ένα σιρόπι σε μορφή υγρού στόκου, και ο κτηνίατρος είχε εξηγήσει ότι ο σκοπός είναι να "ντύσει" τα τοιχώματα του στομάχου" που έχουν ερεθισμούς ή πληγές (είτε λόγω ασθένειας, είτε λόγω αρκετών προηγούμενων εμετών). Έτσι τα υγρά ή η τροφή που φτάνουν στο στομάχι δεν ερεθίζουν επιπλέον τις υπάρχουσες πληγές, που θα είχε σα συνέπεια εμετό πάλι απ' την αρχή.
Δε νομίζω ότι μπορεί να βοηθήσει στη διάρροια.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μηνύματα
899.853
Μέλη
20.083
Νεότερο μέλος
Avra mummy