Άμα κάνει διάρροια και εμετό και του κόψεις το νερό παθαίνει αφυδάτωση σε dt. Σε καμία περίπτωση μην του κόψεις το νερό. Απλά να πίνει σιγά και λίγες ποσότητες τη φορά, ειδικά μετά από εμετούς, ακριβώς όπως ισχύει και για τους ανθρώπους.Οταν ενα σκυλι εχει διαρροιες, ειναι νομος, οτι ενα 24ωρο το αφηνουμε νηστικο να συνελθει το εντερο. Ειδικα οταν εχει και εμμετους, αποσυρουμε και το νερο, το οποιο δινουμε σιγα σιγα μετα απο αρκετες ωρες.
Κι ομως οταν το σκυλι κανει εμμετους αποσυρουμε το νερο, σε περιπτωσεις γαστριτιδας αν πηγαινει και πινει συνεχεια, θα το βγαζει. Δινουμε μετα απο αρκετη ωρα , κι αυτο λιγο λιγο οπως ειπα.Άμα κάνει διάρροια και εμετό και του κόψεις το νερό παθαίνει αφυδάτωση σε dt. Σε καμία περίπτωση μην του κόψεις το νερό. Απλά να πίνει σιγά και λίγες ποσότητες τη φορά, ειδικά μετά από εμετούς, ακριβώς όπως ισχύει και για τους ανθρώπους.
Κατάλαβα εξ αρχής γιατί το είπες. Στην ουσία λέμε το ίδιο με τη διαφορά ότι η απόσυρση για ώρες που λες αντί για ελεγχόμενες μικρές ποσότητες νερού ανά διαστήματα μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση. Για να μη φτάσει στο σημείο να πάει για ενυδάτωση με ορό είτε λόγω συνεχών εμετών, όπως λες κι εσύ, είτε λόγω κακής ενυδάτωση για αντιμετώπιση του αρχικού προβλήματος η πιο ασφαλής λύση είναι και πάλι το πολύ λίγο νερό σε τακτά διαστήματα. Όσο για τη γαστρίτιδα ειδικότερα, ένας λόγος παραπάνω να ξαναμιλήσει με τον κτηνίατρο, ότι και να πούμε εμείς μόνο κακό μπορούμε να κάνουμε.Κι ομως οταν το σκυλι κανει εμμετους αποσυρουμε το νερο, σε περιπτωσεις γαστριτιδας αν πηγαινει και πινει συνεχεια, θα το βγαζει. Δινουμε μετα απο αρκετη ωρα , κι αυτο λιγο λιγο οπως ειπα.
Αν ομως οι εμμετοι ειναι συνεχομενοι, επικοινωνουμε με τον γιατρο γιατι μπορει να χρειαζεται ορος για σωστη ενυδατωση & φαρμακευτικη αγωγη.
Ο,τι γραφω δε το βγαζω απ το κεφαλι μου, οσα χρονια εχω ζωα, τα ιδια μου λενε. Και τελευταια φορα πριν κανα μηνα που χα επικοινωνησει για τη Λαμπραντορινα μου.
Χαχα αυτό πάλι που σου λένε ελαφρά τη καρδία "τίποτα δεν παθαίνει άστο μια μέρα χωρίς φαί"? Ναι αυτό δεν παθαίνει, εγώ παθαίνω που με βλέπει σαν κοψίδι μου ρχεται να τους πω κάθε φορά!Η αληθεια ειναι οτι το μονο που επαθε ηταν οτι στεναχωριοταν που δεν ετρωγε χαχα![]()
Εγώ πάντα δίνω το σιρόπι Ercefuryl για τις διαρροιες.Με αφορμή το ποστ με της διαρροιες
Ειναι δυνατόν να σου δίνουν για την διάρροια σιρόπι PEPTONORM?
Ξερω οτι ειναι για τον εμετο
Αν ξέρει καποιος καλυτερα ας γράψει
Είναι για παθήσεις του πεπτικου συστηματος πχ γαστριτιδα ελκος κ.τ.λ οποτε ειναι πιθανο.Με αφορμή το ποστ με της διαρροιες
Ειναι δυνατόν να σου δίνουν για την διάρροια σιρόπι PEPTONORM?
Ξερω οτι ειναι για τον εμετο
Αν ξέρει καποιος καλυτερα ας γράψει