Διαρροια σε κουταβι

Popi21

New Member
13 Ιανουαρίου 2018
1
0
37
Καλησπέρα σας
Εδω και 15 μέρες υιοθέτησα ενά κουτάβι απο φιλοζωικήπου είναι σήμερα περίπου 65 ημερών . Απο τις πρώτες μέρες παρουσίασε διάρροια και ο κτηνίατρος με καθυσήχασε οτι ήταν λόγω τροφής , μας χορήγησε ecerfuryl και διατροφή διαιτική με κονσέρβα hills i/d. Αυτό φάνηκε να δούλεψε καθώς σε μερικές μέρες (3-4 )αρχισε να ενεργείται φυσιολογικά , η τροφ΄που μου πρότεινε και συνέχισα μετά την κονσέρβα , και μαζί με αυήν στα τελειώματα, είναι η royal kanin για κουτάβια. Μετά απο 3-4 ημέρες που ενεργούταν κανονικά ήταν να λάβει την δόση του χαπιού της αποπαρασίτωσης , Πήρε λοιπόν 1/4 (1.800 kg ) drontal .Κατευθείαν στις επόμενες κενώσεις της απέβαλε 3 σκουλίκια μακριά . 2 μέρες μετά απο αυτό και σε επόμενη επίσκεψη στον κτηνίατρο έκανε το πρώτο της εμβόλιο. (το προγούμενο Σαββατο ) και ο κτηνιατρος συνέστησε να της ξαναδώσω drontal λέγοντας μου οτι εφόσον έβγαλε σκουλίκια ίσως έχει και μικρότερα και πρέπει να καθαρίσει και να μην περιμένουμε 15 μέρες για την επόμενη δόση. Ετσι και έγινε . Την Κυριακή πήρε το drontal. Δεν απέβαλε κάποιο σκουληκι (που να φαινόταν τουλάχιστον). Το πρόβλημα είναι οτι απο την Πέμπτη ξεκίνησε να κάνει ξανά μαλακότερες κενώσεις . Σε τηλεφώνημα στον ιατρό μου είπε να της δώσω πάλι ecerfyryl 1.5cc και hills όπως την προηγούμενη φορά , μόνο που τώρα υτό δεν φαίνεται να δουλέυει. Με αποκορύφωμα απο χθες σε κάποιες κενώσεις , οχι άλλες , στο τέλος να υπάρχει βλεννα και σταγόνες αίματος . Αλλες είναι σκληρότερες με βλέννα και άλλες διάροια. Σήμερα ενώ το πρωί φαινόταν οτι είχε ενεργηθεί σχεδόν φυσιολογικά και πάλι στις επόμενες κενώσεις της εμφανίζεται στο τέλος αίμα και βλέννα , και στο τέλος σταγόνες μόνο υγρού..Παρατηρήσαμε οτι σε κάποια απο αυτές υπήρχε κομματάκι απο rubber παιχνίδι του εμπορίου , που προφανώς επειδή τα δαγκώενι όλα το είχε καταπιεί. Δεν ξέρω αν συνδέτεαι βέβαια. Πριν 10 λεπτά έκανε εμετό , πολύ μικρή ποσότητα και πάλι βρήκαμε ένα μικρό κομματάκι απο το ίδιο παιχνίδι. Παρά την όλη κατάσταση η μικρή έχει συνεχώς υγρή μυτούλα , πίνει νερό και έχει ορεξη για φαγητό και θέλει συνεχώς παιχνίδι σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Επειδή είναι η πρώτη φορά που υιοθετώ , και επειδή δυστυχώς δεν μπορώ να βρώ τον γιατρό σας παρακαλώ πολύ να με βοηθήσετε..

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Πάρε τηλέφωνο σε μια κλινική που είναι ανοιχτή όλο το 24ωρο (Αττικό Νοσοκομείο Ζώων αν είσαι Αθήνα, Κτηνιατρικό Κέντρο Θεσσαλονίκης αν είσαι Θεσσαλονίκη) και μίλησε με τους ειδικούς που θα σε καθοδηγήσουν. Μπορεί να χρειαστεί να την πας και στα επείγοντα για ακτινογραφία