Διαρροια

babiskarg

Member
13 Σεπτεμβρίου 2015
11
0
37
Καλησπέρα σας ,
Εχω ενα γκολντεν ριτριβερ 5 μηνων.
Εδω και δεκα μερες κανει διαρροια.
Εχουμε κανει εξεταση κοπρανων και δεν εχει βρεθει τιποτα.
Εχουμε κανει θεραπεια με χαπια-παστες κτλ, εχω παρει την ρογιαλ για γαστρεντερολογικα αλλα συνεχιζουν τα κακακια της να ειναι "ζουμερα" και το χειροτερο ειναι οτι ολο το βραδυ καθε 1-2 ωρες γαβγιζει για να την βγαλω να κανει την αναγκη της.
Εχω παει σε 2 κτηνιατρους κ μ λενε δεν ειναι τιποτα θα περασει.μαλλον κατι εφαγε!
Για να μην σας κουραζω εχω κανει τα παντα!!!και ρυζι της εχω δωσει 24 ωρες διαιτα!
Ps :βασικη τροφη ειναι ρογιαλ κανιν!
Εχει κανεις καποια αντιστοιχη εμπειρια;;
Ευχαριστω εκ των προτερων!

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.256
Αθήνα
Δοκίμασε να της δώσεις λαπά για δυο τρεις μέρες (σκέτο ρύζι), και στη συνέχεια πρόσθεσε λίγο ψαχνό κοτόπουλο. Αν τα πάει καλά συνέχισέ το λίγες ημέρες ακόμα, και μετά σταδιακά προσθέτεις ξηρά τροφή. Αν όχι μείωσε το κοτόπουλο και συνέχισε λίγο ακόμα με ρύζι. Γενικά μην κάνεις τις αλλαγές της τροφής απότομα, και πάντα ενημερώνεις τον κτηνίατρο για συμπτώματα που επιμένουν / χειροτερεύουν. Εκτός από εξετάσεις κοπράνων έχετε κάνει άλλες εξετάσεις; Χάπια - πάστες εννοείς αποπαρασίτωση ή σου έδωσαν θεραπεία για τη διάρροια;

• Like
Reactions: GRDANE

babiskarg

Member
13 Σεπτεμβρίου 2015
11
0
37
Θεραπεία για διάρροια ναι για 4 μερες αλλα δεν εγινε καλύτερα.
Της πηρα την ρογιαλ για γαστρεντορολογικα αλλα τίποτα. Και με ρύζι για 1.5 μερα και σταδιακα της εβαζα τροφη αλλα τίποτα.
Εν τω μεταξύ εχει όρεξη για τα πάντα για παιχνίδια , ναζια κτλ.
Αλλά επιμένει αυτο περίπου 13 μέρες τώρα.
Εξετάσεις μόνο κοπράνων.
Μήπως χρειάζεται να κάνουμε και αιματολογικές.? θα δείξουν τίποτα?

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.256
Αθήνα
Σε περιπτώσεις διάρροιας που έχω δώσει ρύζι, μπορεί να έχουν περάσει 3-4 ημέρες μέχρι να δω βελτίωση στα κόπρανα. Το ίδιο και κάποια φορά που είχα δώσει μια αντίστοιχη κλινική ξηρή τροφή, γι΄αυτό θα πρότεινα να επιμείνεις μερικές ημέρες σε όποιο είδος διατροφής επιλέξεις (είτε λαπά είτε royal) μέχρι να δεις πώς τα πάει, και πολύ σταδιακή επαναφορά στην αρχική διατροφή. Επίσης δες μήπως πρέπει να μειώσεις λίγο και την ποσότητα.
Δεν ξέρω αν οι αιματολογικές εξετάσεις δείξουν κάτι παραπάνω απ' τις εξετάσεις κοπράνων στο συγκεκριμένο, πάντως σίγουρα αν δε ρυθμιστεί με διατροφή θα χρειαστεί να το ψάξεις επιπλέον. (Αν δεν το έχετε ήδη συζητήσει) μίλησε με τον κτηνίατρο μήπως χρειάζεται επανάληψη της αποπαρασίτωσης. Είναι καλό δείγμα ότι είναι ζωηρή κι έχει καλή διάθεση, αλλά σε κάθε περίπτωση έχε τον κτηνίατρο από κοντά.

babiskarg

Member
13 Σεπτεμβρίου 2015
11
0
37
Την πήγα και σε τριτο κτηνίατρο και μου είπε πως είναι κολπιτιδα...της εκανε ενεση αντιβιωση και μου εδωσε κάτι χάπια για 4 μερες.. Ελπίζω να ναι αυτό γιατι υποφέρει και υποφερω και γω τα βράδια μαζί της.
Anyway.
Ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Ενημερώνω σε διαφορετική περίπτωση.

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν της έκαναν αιματολογικές..δε θα πρεπε να είναι το πρώτο; 2 βδομάδες διάρροια δεν είναι λίγες και είναι και πάνω στην ανάπτυξη η μικρή.

Demi_k

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2015
71
56
41
Εμεις οταν ειχαμε διαρροιες ο γιατρος μου ειπε οχι κοτοπουλο,μονο ρυζι βραστο μου ειπε κανει αλλα μου ειχε δωσει τη ξηρα hills w/d!εκανε πολυ καλη δουλεια η τροφη!απο την επομενη μερα κιολας ειχαν σφιξει!ετσι ξαφνικα ξεκινησε η διαρροια?μηπως αλλαξες τροφη?μηπως δινεις καποια λιχουδια που ενοχλει το σκυλι?εγω καποια στιγμη του εδωσα κατι λιχουδιες και εκανε διαρροια κ δεν ειχα καταλαβει απο τι προερχεται,εκανα καμια βδομαδα να το παρω χαμπαρι κ μολις τις σταματησα εστρωσε!

Last edited:
  • Like
Reactions: GRDANE