Διατροφη Ντοπερμαν

artis

Active Member
27 Ιουνίου 2012
36
0
Γεια σας εχω ενα Ντοπερμαν 5.5 μηνων και ειναι 15 κιλα μπορει να μου πει καποιος ποσα κιλα πρεπει να ειναι τα ντοπερμαν σε αυτρη την ηλικια και ποσο υψος?Του βαζω τροφη orijen αλλα και παλι μου φενετε λεπτο ποτε θα προλαβει να φθασει τα κιλα που πρεπει να ειναι τα 40-45 δηλαδη:confused:

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
15 κιλα στην ηλικια του ειναι λιγα, αλλα παρολα αυτα πως ξερεις οτι θα γινει 40-45 οταν θα ειναι ενηλικος?
Οι γονεις του ποσο ειναι?

Οσο αφορα την αναπτυξη του σκυλου σου, μια καλη ιδεα μπορεις να παρεις απο τα αδερφια του.

Εαν σου φαινεται λεπτος μπορεις να αυξησεις την δοσολογια της τροφης αρκει βεβαια τα κακα του να ειναι καλα γιατι υπαρχει η δυνατοτητα να μην αφομειωνει καλα την τροφη.

giannis21r

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2013
234
2
Χαϊδαρι
Αποψη μου,με την orijen παντα λεπτος θα σου φαινεται.Εαν κανεις πως αυξανεις την δοσολογια ετοιμα σου να μαζευεις τουρτες.Παραδειγμα ο δικος μου.Μεγαλωσε με Orijen.Οταν ενηλικιωθηκε πληρως τα κιλα του ηταν σταθερα στα 34.Εκανα να αυξησω την δοσολογια,αστο μην το συζηταμε.Αλλαξα για λιγο καιρο σε Acana πηγε στα 36 κιλα.Τωρα κανω BARF ειναι σταθερος στα 37 οπου μου φαινεται καλυτερα απο ποτε.Η ασκηση παντα ηταν/ειναι η ιδια.

artis

Active Member
27 Ιουνίου 2012
36
0
Ισως να ευθηνεται και η τροφη τοτε..τι τροφη μου προτεινεται να παρω που ειναι και λιγο παχυντικη σκεφτηκα να αγορασω γαλα για κουταβια να του δινω

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
οχι ρε συ δεν χρειαζεται γαλα και τετοια. Μπορεις να του δινει γιαουρτι αν θες, αλλα μια καλη τροφη αρκει. Αν σαρεσει αυτη που του δινει απλως αυξησε την ποσοτητα να δεις ποως θα παει.

giannis21r

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2013
234
2
Χαϊδαρι
Δοκιμασα αλλα ειχε πολλα κακα ...το μπαρφ τι ειναι
Οταν λες οτι δοκιμασες ποσο δηλαδη εδωσες;BARF ειναι ωμοφαγια.Θεωρω την Origen την καλυτερη τροφη που κυκλοφορει στην ελληνικη αγορα ως προς τα συστατικα της.Απλα στεγνωνει τελειως το σκυλο.Δεν κουβαλαει λιπος επανω του,και ετσι μας ''φαινεται'' λεπτος.Εαν δεν εχεις προβλημα με την Orijen τοτε μην την αλλαξεις.

artis

Active Member
27 Ιουνίου 2012
36
0
Δεν ειμαι καθολου ικανοπιοιμενος συνεχεια καθαριζωτα κακα του και φενονται και τα κοκαλακια του...Δεν ξερω τι να κανω του βαζω και βιταμηνες και τωρα του ξεκινησα τις κονσερβες οχι αυτες της φθινιαρικες κανει 5 ευρω η μια..ΟΣο για το υψος του ειναι πολυ καλο αφου εχει ξεπερασει το chowchow μου και η πατουσες του ειναι πολυ μεγαλες.....

Last edited:

giannis21r

Well-Known Member
7 Ιανουαρίου 2013
234
2
Χαϊδαρι
Βιταμινες εαν δε σου ειπε ο κτηνιατρος να μην δινεις στο σκυλο.Παρε αλλη τροφη τοτε με περισσοτερα λιπαρα συστατικα.