Δολοφονία κουταβιών!!!/Αίσιο τέλος

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
Δολοφόνος πέταξε στον κάδο ανακύκλωσης σκουπιδιών 4 κουτάβια σε σακούλα με αποφαγια ερμητικά κλειστή!!!τα βρηκα έξω στον κάδο έξω άπο το Σπιτι μου στην περιοχή Παπάγου.αυτός ο αξιοτιμος κυριος/α πέταξε τα κουτάβια την περασμένη Παρασκευή πιθανόν σε ηλικία μιας η δυο ημερών αφού είχαν ακόμα τον ομφάλιο λώρο!υπολογιζω ότι τα κουτάβια τώρα είναι περίπου δέκα ημερών δυο αρσενικά κ δυο θηλυκά.τα τρία είναι ασπρομαυρα κ το ένα τιγρε.έχω αναλάβει να τα κράτηση μέχρι να απογαλακτηστουν αφού ο χρόνος δεν μου επιτρέπει για περισσότερο διότι φεύγω για την Αμερική.η Φιλοζωική δεν ανέλαβε την υιοθεσία τους κ πρότεινε ευθανασία..εδωσα μια δεύτερη ευκαιρία στα κουτάβια στη ζωη,οποίος μπορεί ας τους δώσει ένα σπιτι.
Θα ανάρτησω σύντομα τηλ επικοινωνίας,μέχρι τότε οποίος επιθυμεί ας στείλει π.μ με το δικό του κ θα επικοινωνήσω.ευχαριστώ!

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
Σ ευχαριστώ πολυ,πιστεύω ο καθένας μας θα έκανε το ίδιο.ελπίζω ότι καλύτερο για αυτές τις ζωουλες..

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Πραγματικα θελω πολυ να πετυχω εναν την ωρα που τα πεταει... τιποτε αλλο.... θα με θυμαται σε ολη του τη ζωη μετα...

Μπραβο σου για την κινηση σου, αν μιλας για φιλοζωικη οργανωση του δημου δεν εχουν δικαιωμα να τα κοιμησουν αφου δεν ειναι αρρωστα, τουλαχιστον να μπορεσουν να φανε μονα τους και μετα ειναι υποχρεωση τους να τα παρουν στο καταφυγιο ζωων. Εδω ετσι κανουμε και καποιες φορες μενουν στα σπιτια εθελοντων αν προσφερθει καποιος μεχρι να κανουν καποιο εμβολιο.

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Η αληθεια ειναι οτι ειναι πολυ δυσκολο ακομα και για τα καταφυγια να κρατησουν τοσο πολυ μωρα στις εγκαταστασεις τους.
Να βαλεις και καμμια φωτο οταν μεγαλωσουν λιγακι και εχουμε καποια εικονα του τι μπορει να γινουν οταν μεγαλωσουν
Μπραβο σου παντως

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Δεν καταλαβαίνω με ποια λογική αρνούνται να δεχτούν μωρά, εκτός αν τίθεται θέμα συμβίωσης με τα μεγάλα. Δεν γνωρίζω και δε θέλω να κάνω ασχημες σκέψεις και άδικες κρίσεις.
Παρ' όλα αυτά τα μικρά θα γίνουν όμορφα και δε νομίζω πολύ μεγάλα, βοηθάει και το χρώμα τους να υιοθετηθούν πιο γρήγορα.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Δεν καταλαβαίνω με ποια λογική αρνούνται να δεχτούν μωρά, εκτός αν τίθεται θέμα συμβίωσης με τα μεγάλα. Δεν γνωρίζω και δε θέλω να κάνω ασχημες σκέψεις και άδικες κρίσεις.
Παρ' όλα αυτά τα μικρά θα γίνουν όμορφα και δε νομίζω πολύ μεγάλα, βοηθάει και το χρώμα τους να υιοθετηθούν πιο γρήγορα.
Aπλούστατη είναι η λογική με βάση την οποία δεν δέχονται μωρα σ'αυτήν την κατάσταση (και πολλοί ούτε και μεγαλύτερα): Τεράστια έλλειψη χρόνου (τέτοια κουτάβια θέλουν όλη μέρα ταϊσμα),χώρου (αποστειρωμένου) και χρήματος (για σωστή κτηνιατρική φροντίδα).

Μπραβο σου για την κινηση σου, αν μιλας για φιλοζωικη οργανωση του δημου δεν εχουν δικαιωμα να τα κοιμησουν αφου δεν ειναι αρρωστα, τουλαχιστον να μπορεσουν να φανε μονα τους και μετα ειναι υποχρεωση τους να τα παρουν στο καταφυγιο ζωων.
Τα καταφύγια είναι συχνά εθελοντικές οργανώσεις με πενιχρά εσοδα, χωρίς υποχρεώσεις για τιποτα και για κανέναν. Οσο για το Δήμο, εξαρτάται από ποιο Δήμο. Θεωρητικά όλοι παίρνουν (και δίνουν) λεφτά για περίθαλψη αδέσποτων. Στην πράξη δεν ισχύει για όλους....

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Μπράβο Δέσποινα, είσαι υπέροχος άνθρωπος ! Ψυχούλες μου - τυχερά μέσα στην ατυχία τους ... :(

ΑΓΓΕΛΟΣ2

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2010
465
1
βολος
μπραβο σου!
ειναι λιγο ζορι στην αρχη αλλα μεγαλωνουν γρηγορα..ελπιζω να βρουν και ευκολα σπιτια!

ανεστη,το φθηνοπωρο βρηκα και εγω 4 και το καταφυγιο δεν τα επερνε..για του ςλογους που αναφερθηκαν...μου ειπαν και εμενα οτι θα τους εκαναν ευθανασια...
ευτιχος μεγαλωσαν αν και δεν μπορουσα να τα εχω στις ιδανικες συνθηκες...

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Δεσποινάκι υπάρχει καμιά περίπτωση να βρεθεί σκύλα που έχει γεννήσει?
Αν έχει κάνει λίγα, αν αν... δύσκολο το ξέρω.

(Όσο και να δικαιολογείτε τις φιλοζωικές που κάνουν ευθανασία σε κουτάβια για να μην πεθάνουν μετά με χειρότερους τρόπους, το θεωρό ΦΡΙΚΤΟ!)

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
μπράβο σου,

γενναία πράξη...

καμιά φορά σκέφτομαι κι εγώ αν μου τύχει τέτοια περίπτωση...

εδώ στις σπέτσες είναι σύνηθες να τα πετάνε/παρατάνε στους κάδους (μέσα, έξω).

άμα πετύχεις κάποιον εκείνη την ώρα, τι του κάνεις αλήθεια;;;;

ΑΓΓΕΛΟΣ2

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2010
465
1
βολος
chloe δεν μιλαμε για κουταβια 1-2 μηνων,εκει εγω δεν δικαιολογω ... αλλα οταν ειναι μωρα και θελουν καθε 3 ωρες ταϊσμα ποιος υπαληλος θα το κανει?
απλα καποιες φορες δεν γινετε,σκληρο,η χειροτερη λυση αλλα οταν δεν εχεις καποιον να τα μεγαλωσει?

αν βρεθει εθελοντης που να μπορει να το κανει σαφως και δεν πρεπει να τους κανουν..

μιλαω παντα για κουταβια λιγων ημερων
(συγνωμη για το οοοοοφ)

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Συμφωνώ με την Chloe. Αν η ευθανασία απο φιλόζωους είναι μια τακτική που ανεχόμαστε, γιατί να ενοχλεί και να διαφέρει εκείνος που πέταξε τα κουτάβια στον κάδο;
Στην τελική με ποιο δικάιωμα αποφασίζουμε εμείς για τον θάνατο του κάθε κουταβιου;

Τα εύσημα πάνε σε αυτούς που νοιάζονται με την καρδιά τους και όχι με το ωράριο τους.

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Συμφωνώ με την Chloe. Αν η ευθανασία απο φιλόζωους είναι μια τακτική που ανεχόμαστε, γιατί να ενοχλεί και να διαφέρει εκείνος που πέταξε τα κουτάβια στον κάδο;
Στην τελική με ποιο δικάιωμα αποφασίζουμε εμείς για τον θάνατο του κάθε κουταβιου;

Τα εύσημα πάνε σε αυτούς που νοιάζονται με την καρδιά τους και όχι με το ωράριο τους.
Ειμαι ΚΑΤΑ της ευθανασίας αλλα:
Εχει τεράστια διαφορα να πετας στον καδο μια ζωντανη ψυχη που θα ταλαιπωρηθει αφανταστα μεχρι να κλεισει τα ματια της και δεν ξερω κι εγω τι αλλο μπορει να της συμβεί απο τη μηχανη του σκουπιδιαρικου απο το να κανεις μια ενεση που θα φερει το τελος.
Δεν ειναι το ίδιο..

Κατα τα αλλα ξαναλεω ότι είμαι κατα της ευθανασιας και συμφωνω κι εγω με την Chloe.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Η ευθανασία είναι μια δύσκολη απόφαση με την οποία προσφέρεις ένα αξιοπρεπή θάνατο στον για χρόνια σύντροφο σου σε περιπτώσεις που δεν έχει σωτηρία και υποφέρει από κάτι που τον αργοσκοτώνει. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση είναι δολοφονία που δυστυχώς και σε πιο «φιλόζωες» χώρες από τη δική μας εφαρμόζεται κατά κόρον.

ΑΓΓΕΛΟΣ2

Well-Known Member
7 Μαρτίου 2010
465
1
βολος
εγω μιλουσα για καταφυγιο δημου...
οταν τους πηρα τηλ μου ειπαν οτι αν τους τα παω δεν μπορουσαν να μου πουν δεν τα περνω,αλλα θα τους εκαναν ευθανασια...γιαυτο και τα κρατισα και αν και δεν μεγαλωσαν οπως θα επρεπε μεγαλωσαν...

ΔΕΝ λεω για οτι βρητε φερτε να το θανατωσουμε...αλλα καποιες φορες δεν γινετε αλλιως...οταν δεν υπαρχουν ατομα διαθεσιμα για τη φροντιδα κουταβιων λιγων μολις ημερων...