Δυσκοιλιότητα;;;; HELP!!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Λοιπόν, η Ράνυ μου έχει το εξής πρόβλημα.
Από τον πρώτο καιρό που την πήρα κάνει πολύ αραιά τα κακά της. Ανά 5 μέρες μπορεί..
Την προηγούμενη βδομάδα που την είχαμε πάει στον κτηνίατρο, και τις έβαλε θερμόμετρο στον ποπό της, με το που βγήκαμε άρχισε να τα κάνει,σαν να μην κρατιότανε ούτε στα χόρταρια να φτάσουμε..
Σήμερα πήγε στην κουζίνα και τα έκανε ξαφνικά χωρίς προειδοποίηση. Την μάλωσα και την έβγαλα αμέσως βόλτα.(να σας πω οτι τις τελευταίες μέρες άρχισε πάλι τα ίδια κόλπα, στη βόλτα να τραβάει, και να αρνείτε να πάει στα χόρτα να κάνει έστω πιπί, ενώ συνήθως σε κάθε βόλτα κάνει πιπί 4-5 φορές.
Στη βόλτα μας πριν λίγο λοιπόν ενώ είχε ήδη κάνει κακά μέσα όπως είπα, ξαναέκανε. Και ήταν για 5 λεπτά το καημένο, που πάλευε, έτρεμε δηλαδή για να καταλάβετε.
Νομίζω πως έχει δυσκοιλιότητα. Είναι πιθανόν; Και αν ναι,τι να κάνω. Το λυπήθηκα το ψυχούλι!
Επίσης πάλι δεν έκανε πιπί. Έχει να κάνει απο χτες το πρωί. Τι να κάνω;;; :(:(:(:(:(:(:(:(

Έκανα search για αντοίστοιχο θέμα και δεν βρήκα κάτι ανάλογο.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Την μπουζουριαζεις και πας αμεσως στον κτηνιατρο για εξετασεις. Δεν ειναι φυσιολογικο να κανει καθε 5 μερες κακα και καθε 24 ωρες τσισα. Φαντασου εσυ να ειχες να κατουρησεις τοσες ωρες πως θα ενιωθες.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Λοιπόν, αυτό με το πιπί πρώτη φορά το κάνει.Για τα κακά επειδή είχα ρωτήσει και τον κτηνίατρο, το σκυλάκι το έχω 2 βδομάδες. Και τους τελευταίους 2 μήνες έχει αλλάξει 4 σπίτια σε 3 διαφορετικές πόλεις. Και γενικά ήταν φρικαρισμένο στην αρχή. Και ο κτηνίατρος μου είπε να της δώσουμε λίγο χρόνο να συνηθίσει.. Δεν παίζει ρόλο και αυτο;; Το έκανε αυτό με τα κακά και πριν την πάω στον κτηνίατρο. Οπότε αν ήταν κάτι δεν θα μου το έλεγε;;

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Μπορεί να είναι από πολλά πράγματα. Μπορεί να είναι κολλίτιδα , μπορεί να είναι από άγχος λόγω αλλαγής περιβάλλοντος (μιλάω για τα κακά) Βέβαια και η κολλίτιδα μπορεί και να προκληθεί από στρες....
Τώρα για το πιπί δεν ξέρω, γιατί δεν είχα ποτέ κοριτσάκι και οι αρσενικοί κατουράνε 500.000 φορές την ημέρα.!!!!!
Και ο λόγος που τα έκανε μετά το θερμόμετρο, είναι ότι λειτούργησε λίγο σαν κλύσμα...

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Λογω αγχους?? Δεν μου εχει τυχει κατι παρομοιο, ισως. Αλλα παρτον ενα τηλεφωνο μηπως το σκυλι εχει κατι παθολογικο και για αυτο δεν πηγαινε αρχικα για κακα και τωρα και για τσισα. Αν δεν το εξετασε η δεν εδωσε βαση οχι δεν θα σου ελεγε κατι. Γενικα αν ειναι οι πρωτες σας επισκεψεις σε αυτο τον κτηνιατρο πρεπει να εισαι και λιγο σε εγρηγορση, να ρωτας και να απαιτεις να σου λυνει ολες τις αποριες.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Μπορεί να είναι από πολλά πράγματα. Μπορεί να είναι κολλίτιδα , μπορεί να είναι από άγχος λόγω αλλαγής περιβάλλοντος (μιλάω για τα κακά) Βέβαια και η κολλίτιδα μπορεί και να προκληθεί από στρες....
Τώρα για το πιπί δεν ξέρω, γιατί δεν είχα ποτέ κοριτσάκι και οι αρσενικοί κατουράνε 500.000 φορές την ημέρα.!!!!!
Η δικια μου δεν κατουραει τοσες φορες οσο ο Φωντας αλλα δεν κρατιεται και 24 ωρες. Υπερβολικο μου φαινεται.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Ευχαριστώ πολύ παιδιά..
Γενικά είναι περίεργη με τις βόλτες. πχ ποτέ δεν πατάει σε νερά. Τις τελευταίες 2 μέρες είναι βρεγμένα κάτω. Και δεν θέλει να πηγαίνει στα χόρτα. Εχω ανυσηχήσει πολύ..
Ο κτηνίατρος την εξέτασε με το στηθοσκόπιο της έβαλε θερμόμετρο της κοίταξε τα μάτια αυτιά και την ψηλάφισε. Έπρεπε να κάνει και κάτι παραπάνω; Είμαι στην πόλη που σπουδάζω, και την πήγα σε έναν κτηνίατρο που ήξερα που πάει μια γνωστή μου την δικία της. Ενώ στον κτηνίατρο μου, που έχω απόλυτη εμπιστοσύνη δεν μπορώ να την πάω είναι σε άλλη πόλη. Θα την ξαναπάω βόλτα σε λίγο να δω αν θα κάνει πιπι..

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Πόσο είναι η Ράνη? Γενικά η διάθεσή της πως είναι?
Είναι 2-3 χρονών και 5 κιλά. Η διάθεση της είναι μια χαρά. Γενικά είναι ύσηχη σκυλίτσα, θέλει χάδια και μας ακολουθεί παντού. Στην διάθεση της ίσα ίσα βλέπω κάθε μέρα βελτίωση, γιατί θέλουν και χρόνο μέχρι να μας εμπιστευτούν τα σκυλιά και στην αρχή ήταν λίγο μπερδεμένη.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Εχει ορεξη για φαγητο? Πηγαινε την παλι βολτα και αν δεν κανει παλι τσισα της παρε τον κτηνιατρο τηλεφωνο να του εξηγησεις τι συμβαινει και να σου πει τι μπορεις και τι πρεπει να κανεις.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.664
11.080
Athens
Eίναι στειρωμένη? Θέλω να πω δεν υπάρχει περίπτωση να είναι τίποτα πυομήτρες και τέτοια?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Και τα δικά μου κρατιούνται πολύ στα τσίσα τους. Βέβαια δεν πίνουν σχεδόν καθόλου νερό στην διάρκεια της ημέρας, αλλά τσίσα αν δεν βγουν έξω, μπορεί να κάνουν μια φορά την ημέρα, ενώ κακά μπορεί να κάνουν και ανά 1μιση μέρα. Το κάθε 5 μέρες μου ακούγεται λίγο υπερβολικό. Το να μην θέλει να πατάει στα βρεγμένα είναι περίεργο αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται να ασχοληθείς παραπάνω. Η δικιά μου ας πούμε, δεν πατάει στα πλακάκια !!! Από φαγητό τι τρώει; Μόνο ξηρά; Μήπως τώρα στην αρχή, για να την βοηθήσεις λίγο, να της έβαζες και λίγη κονσέρβα πχ, να μην δυσκολεύεται τόσο να τα βγάλει; Επίσης, το περπάτημα βοηθάει πολύ να λειτουργήσει καλύτερα το έντερο.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Αχ είναι μπερδεμένη η όλη κατάσταση. Στην αρχή δεν έτρωγε και πολύ, μετά έτρωγε μόνο μαγειρευτό και λίγο γιαούρτι και χτες άρχισε την ξηρά. Γενικά μέχρι να βρούμε το πρόγραμμα μας, έγιναν ανακατατάξεις. Τελικά 3 μέρες είχε να κάνει κακά, τώρα μου το είπε ο φίλος μου. Συγνώμη λάθος. 'Οχι δεν είναι στειρωμένη. Θα την στειρώσω μόλις μαζέψω τα χρήματα :(
Δεν δείχνει να έχει κάτι το σκυλάκι. Και στον κτηνίατρο πήγαμε πριν 6 μέρες και μου είπε ότι είναι μια χαρά (σχεδόν, εκτός από ένα πρόβλημα στο μάτι και ένα στα ποδαράκια, είναι λίγο στραβά και μου είπε να μην πάρει βάρος).
Έχω μια απορία! Να πάρω τηλ τον δικό μου κτηνίατρο που τον ξέρω αλλά αυτός δεν ξέρει το σκυλί, ή να πάρω αυτόν που την εξέτασε;Μάλλον καλύτερα να τους πάρω και τους 2 να μαστε σίγουροι..

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Θα περιμένω να πάει απόγευμα για να επικοινωνήσω. Ελπίζω να μην έχει πρόβλημα το σκυλάκι και σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους. Μόλις έχω νεότερα θα σας πω. Και κάτι τελευταίο αν υπάρχει κάποιος που γνωρίζει και έχει να μου προτίνει κάποια καλή ξηρά τροφή για μικρόσωμα ενήλικα, αν μπορεί να μου στείλει πμ να μου πει!!Γιατί ακόμα στο ψάξιμο είμαι κ εγώ,και δεν θέλω να κάνω πειράματα με τις τροφές της ράνυς!
Ευχαριστώ πολύ!

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Acana (by far η καλυτερη)
Arden grange
Royal canin

Βεβαια το βασικοτερο ειναι και τι θα ταιριαξει στο σκυλακι σου. Αρχιζεις με καποια αν του παει την συνεχιζεις αν οχι δοκιμαζεις αλλη.

Θα περιμενουμε νεα σου. Ελπιζω να μην ειναι κατι σοβαρο παντως.

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
αιτιολογια δυσκοιλιοτητας :
καταποση ξενων σωματων
περιβαλλοντικοι παραγοντες
επωδυνη αφοδευση
εμφραξη-αποφραξη του κολου,του απευθυσμενου και του πρωκτου ,εξωτοιχωματικη,ανδοαυλικη και ενδοτοιχωματικη
νευρομυικα νοσηματα
διαταραχες του νερου και των ηλεκτρολυτων
συνεπεια ή παρενεργεια απο τη χορηγηση διαφορων φαρμακων

εξετασεις :

ιστορικο
κλινικη εξεταση (δακτυλικη εξεταση ,εξεταση οπισθιων ακρων,αρθρωσεων ισχυου,η πυελος και η οσφυοιερη μοιρα της σπονδυλικης στηλης ,για αορθοπεδικα προβλημα που θα μπορουσαν να προκαλεσουν επωδυνη αφοδευση ή δυσκολια στη ληψη στασης αφοδευσης,ωευρολογικη εξεταση
βιοχημικες και αματολογικες εξετασεις
αναλυση ουρων
ακτινολογικη εξεταση

αλλες εργαστηριακες εξετασεις που θα πρεπει να γινονται σε επιλεγμενα περιστατικα που παρουσιαζουν επανειλημμενα επεισοδια συσκοιλιοτητας :

ελεγχος της λειτουργιας του θυροειδους αδενα
υπερηχογραφημα κοιλιας
ακτινογραφηματα με βαριουχο υποκλισμο
κολονοσκοπηση εργαστηριακες νευρολογικες εξετασεις

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Krina σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!! Τελικά κανόνισα να πάω στην πόλη μου και να την πάω στον κτηνίατρο μας.. Στην βόλτα μας έκανε πιπί κανονικά πάντως και δεν έδειξε να έχει κάποια ενόχληση. Και όσο περισσότερο βολτάραμε τόσο περισσότερο χαιρότανε.. Έχω την υποψία ότι το κάνει επίτηδες για να κρατάει παραπάνω η βόλτα γιατί τις τελευταίες μέρες επειδή έβρεχε με το που τα έκανε γυρνούσαμε σπίτι. Υπάρχει η πιθανότητα;;;

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
χωρίς να σε καθησυχάζω...στις αρχές καλοκαιριού φιλοξενούσα μια βελγίδα (σκύλα) 18 μηνών, το μικρό είχε πάθει τέτοιο ταράκουλο απο την αλλαγή, που πρωτοέκανε τσίσα της μετά απο 48 ώρες.........- τα κακά της κανονικά απο την δεύτερη μέρα-ενω τσίσα με τίποτα-........

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.331
Μέλη
20.102
Νεότερο μέλος
stavria87