Δυσκολια με κολλυρια!

IosifGav

New Member
12 Απριλίου 2019
4
0
54
Σημερα πηγα τον σκυλο (Pressa Canario 60kg) μου στον κτηνιατρο και μου ειπε οτι εχει αλεργια! μου προτεινε κατι κολυρια αλλα δεν καθετε να του βαλω! με το που το πλησιαζω αρχιζει να κουναει το κεφαλι του σαν τρελος! Καμια συμβουλη?

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.099
1.145
29
Σημερα πηγα τον σκυλο (Pressa Canario 60kg) μου στον κτηνιατρο και μου ειπε οτι εχει αλεργια! μου προτεινε κατι κολυρια αλλα δεν καθετε να του βαλω! με το που το πλησιαζω αρχιζει να κουναει το κεφαλι του σαν τρελος! Καμια συμβουλη?
Και ο δικος μου δεν τα θελει καθολου, οποτε ο κτηνιατρος μου ειπε να του τα βαζω σε μορφη αλοιφης (ναι, υπαρχει!). Εαν παιρνεις ανθρωπινα κολλυρια οπως το Tobrex η το Tobradex τοτε ρωτα εαν μπορεις και εσυ να τα βαζεις σε μορφη γελης. Εαν ειναι καποιο αλλο φαρμακο, δεν ξερω εαν υπαρχει και σαν αλοιφη, αλλα και παλι ρωτησε καλου κακου!

BRUNO2

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2018
82
255
Είχα το ίδιο πρόβλημα αλλά σε σημαντικά πιο μικρόσωμο σκύλο (11 kg). Δεν υπάρχουν πολλές λύσεις. Πρέπει να ακινητοποιηθεί, κατά το δυνατό, το κεφάλι του. Αν δεν υπάρχει βοήθεια (δεύτερο άτομο) , προσπάθησε με το ένα χέρι (αριστερό) να τον/την κρατήσεις από την μύτη και με το άλλο ανοίγεις το μάτι και βάζεις το κολλύριο. Προσωπικά την χρήση της αλοιφής την βρίσκω πιο δύσκολη.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.312
Μέλη
20.074
Νεότερο μέλος
E1rhnhfr