Χαίρετε, έχω ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα όπως προαναγγείλει και ο τίτλος μου και θα χρειαζόμουν κάποιες γνώμες. Αρχικά πρίν απο ένα μήνα μέσα απο προληπτικές εξετάσεις και μια ακτινογραφία που έκανα στον σκύλο μου διαπιστώθηκε δυσπλασία ισχίου. Ο κτηνίατρος μου κ ο εκπαιδευτής μου με συνέστησαν στον Βλαχόπουλο όπου είναι κορυφαίος στο είδος του. Για να μην φλυαρώ μου είπε πως το σκυλί χρειάζεται χειρουργείο κ στα 2 πόδια αλλά δεν είναι σε άσχημη ιδιαίτερα κατάσταση αφού εγώ προνόησα κ το διαπιστώσαμε νωρίς. Μου είπε για τις συνέπειες κ το τι μπορεί να συμβεί αν δεν κάνω το χειρουργείο κλπ κλπ κλπ. Του είπα πως δεν υπάρχει ούτε κατα διάνοια η οικονομική ευχέρεια αν χειρουργήσω κ τα 2 πόδια, το 1 και μετά βίας. Του εξέφρασα λοιπόν το ερώτημα του: τι κάνουμε αν το σκυλί χειρουργηθεί στο ένα πόδι που επείγει και σε μερικά χρόνια το σκυλί μου έχει πρόβλημα. Με αποτέλεσμα και εγώ να έχω δώσει τόσα χρήματα που προφανώς δεν μου περισσεύουν(1.500 ευρώ άκουσον άκουσον) και το σκυλί να εξακολουθεί να έχει πρόβλημα αφού θα έχει χειρουργηθεί στο ένα πόδι. Δεδομένου ότι οι έρευνες έχουν δείξει ότι σκυλιά ιδιαίτερα μεγαλώσωμα όπως τα καυκάσου έχουν 50-60% πιθανόιτητας δυσπλασίας εκ γενετής, υπέθεσα ότι υπάρχουν πάρα πολλοί ιδιοκτήτες που δεν έχουν χειρουργήσει τον σκύλο τους και ζούν υγιείς και ευτυχισμένοι. Άλλωστε η ράτσα μετα βίας φτάνει τα 10 χρόνια ζωής.Ετσι σκέφτηκα λοιπόν πως ίσως θα ήταν το καλύτερο να συνεχίσω να τον προσέχω και να μην τον ζορίζω, να του δίνω την τροφή JD Hills που ο γιατρός μου πρότεινε αφού μου είπε είναι καλύτερο κ πιο συμφέρον να δίνει την τροφή αντί για τα χάπια consequin(62 ευρώ τα 120 χάπια μου πήγαν κ χρειάζομαι 3 φορές τον χρόνο από 40 μέρες 4 χάπια την ημέρα), τεράστιο κόστος όπως καταλαβαίνετε.
Θα ήθελα λοιπόν να όσοι έχουν αντιμετωπίσει με τον σκύλο τους δυσπλασία και έχουν χειρουργήσει ή όχι το ζωντανό, να μου πουν οι μεν αν την παλεύουν χωρίς χειρουργείο και όσοι έχουν κάνει το χειρουργείο σε τι κατάσταση είναι τα σκυλάκια τους σήμερα.
Ευχαριστώ πολύ.
Όλες οι γνώμες δεκτές εφόσον διατυπώνονται με ευγένεια κ καλοπροαίρετα.
Θα ήθελα λοιπόν να όσοι έχουν αντιμετωπίσει με τον σκύλο τους δυσπλασία και έχουν χειρουργήσει ή όχι το ζωντανό, να μου πουν οι μεν αν την παλεύουν χωρίς χειρουργείο και όσοι έχουν κάνει το χειρουργείο σε τι κατάσταση είναι τα σκυλάκια τους σήμερα.
Ευχαριστώ πολύ.
Όλες οι γνώμες δεκτές εφόσον διατυπώνονται με ευγένεια κ καλοπροαίρετα.