Δυσπλασία ισχίου σε καυκάσιο βοήθεια

starface

Active Member
6 Απριλίου 2012
34
0
Χαίρετε, έχω ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα όπως προαναγγείλει και ο τίτλος μου και θα χρειαζόμουν κάποιες γνώμες. Αρχικά πρίν απο ένα μήνα μέσα απο προληπτικές εξετάσεις και μια ακτινογραφία που έκανα στον σκύλο μου διαπιστώθηκε δυσπλασία ισχίου. Ο κτηνίατρος μου κ ο εκπαιδευτής μου με συνέστησαν στον Βλαχόπουλο όπου είναι κορυφαίος στο είδος του. Για να μην φλυαρώ μου είπε πως το σκυλί χρειάζεται χειρουργείο κ στα 2 πόδια αλλά δεν είναι σε άσχημη ιδιαίτερα κατάσταση αφού εγώ προνόησα κ το διαπιστώσαμε νωρίς. Μου είπε για τις συνέπειες κ το τι μπορεί να συμβεί αν δεν κάνω το χειρουργείο κλπ κλπ κλπ. Του είπα πως δεν υπάρχει ούτε κατα διάνοια η οικονομική ευχέρεια αν χειρουργήσω κ τα 2 πόδια, το 1 και μετά βίας. Του εξέφρασα λοιπόν το ερώτημα του: τι κάνουμε αν το σκυλί χειρουργηθεί στο ένα πόδι που επείγει και σε μερικά χρόνια το σκυλί μου έχει πρόβλημα. Με αποτέλεσμα και εγώ να έχω δώσει τόσα χρήματα που προφανώς δεν μου περισσεύουν(1.500 ευρώ άκουσον άκουσον) και το σκυλί να εξακολουθεί να έχει πρόβλημα αφού θα έχει χειρουργηθεί στο ένα πόδι. Δεδομένου ότι οι έρευνες έχουν δείξει ότι σκυλιά ιδιαίτερα μεγαλώσωμα όπως τα καυκάσου έχουν 50-60% πιθανόιτητας δυσπλασίας εκ γενετής, υπέθεσα ότι υπάρχουν πάρα πολλοί ιδιοκτήτες που δεν έχουν χειρουργήσει τον σκύλο τους και ζούν υγιείς και ευτυχισμένοι. Άλλωστε η ράτσα μετα βίας φτάνει τα 10 χρόνια ζωής.Ετσι σκέφτηκα λοιπόν πως ίσως θα ήταν το καλύτερο να συνεχίσω να τον προσέχω και να μην τον ζορίζω, να του δίνω την τροφή JD Hills που ο γιατρός μου πρότεινε αφού μου είπε είναι καλύτερο κ πιο συμφέρον να δίνει την τροφή αντί για τα χάπια consequin(62 ευρώ τα 120 χάπια μου πήγαν κ χρειάζομαι 3 φορές τον χρόνο από 40 μέρες 4 χάπια την ημέρα), τεράστιο κόστος όπως καταλαβαίνετε.
Θα ήθελα λοιπόν να όσοι έχουν αντιμετωπίσει με τον σκύλο τους δυσπλασία και έχουν χειρουργήσει ή όχι το ζωντανό, να μου πουν οι μεν αν την παλεύουν χωρίς χειρουργείο και όσοι έχουν κάνει το χειρουργείο σε τι κατάσταση είναι τα σκυλάκια τους σήμερα.

Ευχαριστώ πολύ.
Όλες οι γνώμες δεκτές εφόσον διατυπώνονται με ευγένεια κ καλοπροαίρετα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Kατ'αρχάς τι σου απάντησε στην ερώτηση σου; Υπάρχει περίπτωση να χειρουργηθεί και να συνεχίσει να έχει πρόβλημα; Και για τι πιθανότητες μιλάμε;
Ο σκύλος πώς είναι; Έχει πρόβλημα στην κίνηση του; Κουτσαίνει; Απλά το εντοπίσατε στις προληπτικές ακτινογραφίες ή υπάρχει και πρόβλημα στο ίδιο το ζώο; Ορθοπεδικός μου έχει πει ότι έχει δει ακτινογραφίες χάλια και σκύλους που πετάνε γι'αυτό ρωτάω.
Τι βαθμό δυσπλασίας έχει;
Ξέρω πολλους δυσπλασικούς σκύλους που δεν χειρουργήθηκαν και με μία συντηρητική αγωγή κάνει μια κανονική ζωή ο σκύλος τους, το θέμα είναι το μέγεθος του προβλήματος και αργότερα μεγαλώνοντας ο σκύλος πώς θα μπορέσει να έχει μια καλή ποιότητα ζωής.

starface

Active Member
6 Απριλίου 2012
34
0
1500€ το ποδι πάει ε; πόσο χρονών είναι ο σκύλος;

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Ναι, 1.500 το πόδι, ξέχασα να πω ότι είναι τόσο επειδή ο σκύλος είναι νέος ακόμη, 7.5 μηνών δηλαδή, Για ενήλικα σκυλιά δεν θέλετε να ακούσετε τιμές πιστέψτε με...

starface

Active Member
6 Απριλίου 2012
34
0
Kατ'αρχάς τι σου απάντησε στην ερώτηση σου; Υπάρχει περίπτωση να χειρουργηθεί και να συνεχίσει να έχει πρόβλημα; Και για τι πιθανότητες μιλάμε;
Ο σκύλος πώς είναι; Έχει πρόβλημα στην κίνηση του; Κουτσαίνει; Απλά το εντοπίσατε στις προληπτικές ακτινογραφίες ή υπάρχει και πρόβλημα στο ίδιο το ζώο; Ορθοπεδικός μου έχει πει ότι έχει δει ακτινογραφίες χάλια και σκύλους που πετάνε γι'αυτό ρωτάω.
Τι βαθμό δυσπλασίας έχει;
Ξέρω πολλους δυσπλασικούς σκύλους που δεν χειρουργήθηκαν και με μία συντηρητική αγωγή κάνει μια κανονική ζωή ο σκύλος τους, το θέμα είναι το μέγεθος του προβλήματος και αργότερα μεγαλώνοντας ο σκύλος πώς θα μπορέσει να έχει μια καλή ποιότητα ζωής.
Η κλινική εικόνα του σκύλου είναι τέλεια, δεν κουτσαίνει, δεν δυσκολεύεται να σηκωθεί, δεν δυσανασχετεί, εκεί που κοιμάται πετάγεται πάνω μόλις ακούσει γάτα και την κυνηγάει κλπ κλπ κλπ Βαθμό δεν μου διευκρίνησέ γιατί μου είπε πως ακόμη δεν είναι δυσπλασικός έχει όμως χαλαρές αρθρώσεις που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην δυσπλασία... μυ είπε πως είνα ιδύσκολη η θέση μου κ ότι θέλει κ στα 2 πόδια κανονικά. με λίγα λόγια κάνοντας εγχείρηση στο ένα πόδι κάνω πιθανότατα μια τρύπα στο νερό αξίας 1.500 ευρω...

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
New Peramos City a.k.a Megalo Peuko
καταλαβαινω οτι στις μερες που ζουμε ειναι πολυ δυσκολα τα πραματα απο οικονομικης πλευρας.
απλα μην τα βλεπεις ολα σαν λεφτα...
οπως και να το δεις, εαν ο βλαχοπουλος εχει δικιο (που κατα πας πιθανοτητα εχει δικιο), 1-2 χιλιάρικα θα σου χρειαστουν.οποτε αρχισε να μαζευεις και βλεπεις που θα καταληξεις.
μην τα υπολογιζεις ομως ολα με λεφτα...γιατι θα σου πω αυτο που ελεγα σε αυτους που μου την ελεγαν για τα λεφτα που εδωσα για το χειρουργειο του δικου μου....

''ξυπνας ενα πρωι και βλεπεις το αμαξι σου τρακαρισμενο...ζαρι,,,σοβρακο.... και σου λενε 2000 για να στο ξανακανουν αμαξι.τα δινεις η οχι? τα δινεις...
θα τα δωσεις για κατι ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΨΥΧΗ.''

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Tώρα κατάλαβα. Μάλλον θέλει να κάνει την επέμβαση που γίνεται σε πολύ νεαρές ηλικίες για να προλάβει το οτιδήποτε.
Δεν μπορώ να σου πω κάτι άλλο, από κει και πέρα το όλο θέμα είναι και οικονομικό κατά μεγάλο βαθμό και κανείς δεν μπορεί να σου πει τι θα κάνεις.
Ο Βλαχόπουλος είναι όντως κορυφή , εκεί χειρούργησα τον σκύλο μου για άλλο πρόβλημα και είχαμε πολύ καλό αποτέλεσμα.
Πολύ καλός είναι και ο Τσιπιανίτης στον Χολαργό, μήπως να του πήγαινες τις ακτινογραφίες για μία εκτίμηση. Όχι ότι αμφισβητώ τον Βλαχόπουλο, αλλά ίσως σου δώσει μια πιο οικονομική λύση που δεν είμαστε σε θέση να σου προτείνουμε.

Edit: To είχα ξεχάσει το thread που σου πρότεινε η Αλέξια. Δίνει μια πολύ καλή λύση.

Last edited:

Thodoras

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2012
662
303
Πάτρα
''ξυπνας ενα πρωι και βλεπεις το αμαξι σου τρακαρισμενο...ζαρι,,,σοβρακο.... και σου λενε 2000 για να στο ξανακανουν αμαξι.τα δινεις η οχι? τα δινεις...
θα τα δωσεις για κατι ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΨΥΧΗ.''
Μετά θα Καβαλάς το σκυλί για να πάς δουλειά; :rolleyes:

Το αμάξι δυστυχώς είναι εργαλείο.
3000 ευρώ είναι τεράστιο έξοδο.

Εδω παρακαλάμε να μην τύχει κάτι σε μας γιατί δεν θα χουμε για γιατρούς.

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
New Peramos City a.k.a Megalo Peuko
οχι ρε σε σερνει με ελκυθρο!!:)
Το αμαξι εαν χαλασει εχεις εναλλακτικές: συγκοινωνία,κανα συναδελφο,μηχανακι,συγγενικα προσωπα. ρεντ α καρ,peugeot 2 ...κτλπ.

οταν ο σκυλος υποφερει τι εναλλακτικες εχεις?
και αυτα στα λεω εγω που δεν ειμαι υστερικος με τον σκυλο μου.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
off-topic...

...οταν ο σκυλος υποφερει τι εναλλακτικες εχεις?
και αυτα στα λεω εγω που δεν ειμαι υστερικος με τον σκυλο μου.
Σωστός...

Εχω 4 παιδιά... δεν υπήρξαν ποτέ "εργαλείο"... αντίθετα, πολλές φορές σκέφτηκα ότι εγώ ήμουν το "εργαλείο τους"... Ποτέ δεν υπήρξα "υστερικός" με τα παιδιά μας, αλλά πάντα φρόντιζα να μη λείψει κάτι απαραίτητο... τα στεναχώρησα, μάλιστα, αρκετές φορές, όταν ήθελαν κάτι "extra", που ταυτόχρονα κόστιζε πολύ...

Και, τα τελευταία αρκετά χρόνια, πάντοτε είχα και ένα σκυλάκι... ενταγμένο, ασυζητητί, στην οικογένειά μου... και ένιωθα αυτονότητο να κάνω το καλύτερο (στα πλαίσια της λογικής) για την ευημερία του...
Και, μετά, "μας βρήκε" ο γάτος μας... πως να τον δεις αυτόν? Μιά ψυχούλα... οικογένεια, όμως, πλέον...

Τον τελευταίο καιρό, με όλες τις οικονομικές δυσκολίες, σκέφτομαι (πολύ σπάνια) ότι ήταν, ίσως, υπερβολή η κίνηση να υιοθετήσω τον Casper, πέρυσι, στα μέσα της φοβερής ύφεσης...
Αλλά, (κάθε φορά) όταν σηκωθώ από το μέρος που κάθομαι, για να πάω σε άλλο δωμάτιο... γυρνάω να δω και βλέπω τα μάτια του Casper να με κοιτάζουν, σαν να είναι η ουρά μου... μάτια που με κοιτάζουν με εμπιστοσύνη...
Και, αμέσως, οι όποιες "κακές" σκέψεις φεύγουν, διαλύονται... γιατί και ο Casper είναι οικογένεια...

Και σκέφτομαι ότι (χωρίς να είμαι υστερικός) εάν το (ανασφάλιστο!) μέλος της οικογένειας έχει πρόβλημα υγείας, όλη η υπόλοιπη οικογένεια θα σταθεί πίσω του... στερώντας από τον εαυτό της ακόμα και βασικά πράγματα... τίποτα πιο βασικό δεν υπάρχει από την υγεία των δικών μας!

Αν το δει κάποιος έτσι, τότε δεν μπαίνει στον προβληματισμό... αν το δει κάπως αλλιώς, "όλα παίζουν"...

Thodoras

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2012
662
303
Πάτρα
off-topic...

τίποτα πιο βασικό δεν υπάρχει από την υγεία των δικών μας!

Αν το δει κάποιος έτσι, τότε δεν μπαίνει στον προβληματισμό... αν το δει κάπως αλλιώς, "όλα παίζουν"...
Δεν διαφωνώ αλλά τι μπορείς να κάνεις αν δεν έχεις λεφτά ούτε για τα βασικά των παιδιών σου που λέει ο λόγος. Πανω από όλα η υγεία σωματική και ψυχική.
Γιατί μπορεί σωματικά το σκυλί δεν είναι καλά, αλλά ψυχικά είναι χάλια όλοι οι γύρω..

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Δεν διαφωνώ αλλά τι μπορείς να κάνεις αν δεν έχεις λεφτά ούτε για τα βασικά των παιδιών σου που λέει ο λόγος. Πανω από όλα η υγεία σωματική και ψυχική.
Γιατί μπορεί σωματικά το σκυλί δεν είναι καλά, αλλά ψυχικά είναι χάλια όλοι οι γύρω..

Δεν παίρνεις επουδενι σκυλο... δεν θες ενα ακόμα "παιδι" τοτε, αλλά συντροφο στην οικονομική ανέχεια. Και κανενα πλασμα δεν αξιζει να το βιώνει αυτο!

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Δυστυχως τετοιου ειδους επεμβασεις κοστιζουν αρκετα χρηματα.
Μηπως να παρεις και μια δευτερη γνωμη? Χειρουργουν σκυλια τοσο
μικρα σε ηλικια απο την στιγμη που ακομα ο σκελετος τους αναπτυσσεται?

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Δεν διαφωνώ αλλά τι μπορείς να κάνεις αν δεν έχεις λεφτά ούτε για τα βασικά των παιδιών σου που λέει ο λόγος...
Γι' αυτό, όπως θα είδες, δεν έδωσα συγκεκριμένη απάντηση... θέλει σκέψη από την πλευρά του φίλου μας, ώστε να κάνει το καλύτερο που μπορεί...

Δεν παίρνεις επουδενι σκυλο... δεν θες ενα ακόμα "παιδι" τοτε, αλλά συντροφο στην οικονομική ανέχεια. Και κανενα πλασμα δεν αξιζει να το βιώνει αυτο!
Δεν είναι ακριβώς έτσι... πολλές φορές κάνεις κινήσεις, την εποχή που τα πράγμτα δείχνουν ότι έχεις "πιάσει πάτο" και δεν μπορούν να πάνε χειρότερα... και αποδεικνύεται, τελικά, ότι έπεσες έξω...
Ο μέσος άνθρωπος (από τη φύση του) κάνει παρόμοιες λάθος εκτιμήσεις... ειδικά σε οριακές καταστάσεις...

Thodoras

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2012
662
303
Πάτρα
Το 2002 μπορούσες να προβλέψεις τον πανικό που θα γίνει αυτό τον καιρό; δηλαδή τι εισόδημα πρέπει να έχει κάποιος για να πάρει σκύλο; Αν το ειχε υιοθετήσει από φίλο ζωική;

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Το 2002 μπορούσες να προβλέψεις τον πανικό που θα γίνει αυτό τον καιρό; δηλαδή τι εισόδημα πρέπει να έχει κάποιος για να πάρει σκύλο; Αν το ειχε υιοθετήσει από φίλο ζωική;

Οταν φτάνεις να μην μπορείς να διαθρεψεις ενα πλάσμα, κοιτάς να το υιοθετήσει μια οικογένεια που μπορεί ώστε να μην υποφέρει μαζι σου. Οπότε και να μην ειχε προβλέψει κάποιος την κριση, έχει εναλλακτικές αξιοπρεπέστερες, από το να στερεί την περίθαλψη και την διατροφή στο σκύλο. Και για να μιλησω και για εμένα, όσες φορές μπηκε στη ζυγαριά δική μου ανάγκη vs Σελιν, η Σελιν βάρυνε απείρως περισσότερο.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
η γνώμη μου είναι να πας να κάνεις και άλλες ακτινογραφίες στον Καλογερόπουλο, να σου εκτιμήσει ακριβώς τον βαθμό, τις μοίρες κλπ . Με χαλαρές αρθρώσεις απλά...δεν βάζεις σκύλο στο χειρουργείο..(κατά την άποψή μου). Επίσης, ψάξε να αγοράσεις beogesan , είναι για δυσπλασίες και κάνει πολύ καλό.

Thodoras

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2012
662
303
Πάτρα
Οταν φτάνεις να μην μπορείς να διαθρεψεις ενα πλάσμα, κοιτάς να το υιοθετήσει μια οικογένεια που μπορεί ώστε να μην υποφέρει μαζι σου. Οπότε και να μην ειχε προβλέψει κάποιος την κριση, έχει εναλλακτικές αξιοπρεπέστερες, από το να στερεί την περίθαλψη και την διατροφή στο σκύλο. Και για να μιλησω και για εμένα, όσες φορές μπηκε στη ζυγαριά δική μου ανάγκη vs Σελιν, η Σελιν βάρυνε απείρως περισσότερο.
Ποιός θα υιοθετήσει ένα σκυλί που μπορεί να θέλει 3000 ευρώ για περίθαλψη;
Νομίζω ούτε εναν δεν θα βρεις.

Άλλο περίθαλψη εμβόλια και advantix και άλλο χειρουργείο, ειδικές τροφές, ακτινογραφιες κλπ.
Δηλαδή για να κάνεις ένα παιδί πρέπει να έχεις και τα λεφτά για μεταμοσχευση νεφρού η για χημιοθεραπειες; ή θα το δώσεις για υιοθεσία; αν δεν τα καλυπταν οι ασφάλειες θα πιναμε φραπελιες μηπως ζήσουμε .

Και δεν μιλάμε για ανάγκη δική μου να παω ταξίδι εξωτερικό με την ανάγκη του σκύλου να κάνει θεραπεία για καλάζαρ. Εκεί τα λεφτά τα δινεις ασυζητητί στην ψυχή που έχεις δίπλα σου!

Οταν στην ζυγαριά μπαίνουν όμως πχ βασικά είδη ανάγκης των παιδιών σου με την υγεία του σκύλου σου νομίζω ότι η ζυγαριά κλίνει προς το αίμα σου... Όσο άδικο και άσχημο αν ακούγεται..

Στο θέμα της δυσπλασία συντηρητική αγωγή δεν γίνεται;

Last edited: