Δυσπλασία ισχίου σε καυκάσιο βοήθεια

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.023
ΑΤΤΙΚΗ
Βαθμό δεν μου διευκρίνησέ γιατί μου είπε πως ακόμη δεν είναι δυσπλασικός έχει όμως χαλαρές αρθρώσεις που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην δυσπλασία....
συμφωνώ με την katerina k.
το ηλικίας 7.5 μηνών σκυλί έχει πολλά ακόμη περιθώρια....
πάρε και μια δεύτερη γνώμη με τις τωρινές ακτινογραφίες και ξανά κάνε μια ακτινογραφία στους 12-14 μήνες...
πολύ καλό συμπλήρωμα για τις χαλαρές αρθρώσεις είναι το g-drox...

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
kai to g-drox είναι πολύ καλό...
Ψάξε το θέμα περισσότερο...ποτέ μην αρκείσαι σε έναν κτηνίατρο μόνο και σε μία άποψη...
Πρέπει να μάθεις όσα περισσότερα μπορείς για να είσαι σε θέση να κρίνεις και κάποια πράγματα πιο σωστά..χωρίς πανικούς. Μέχρι να φτάσει 12 μηνών, φρόντισε τη διατροφή του και τον τρόπο που ασκείται..μείωσέ του το άγαρμπο παιχνίδι και ξανά κάνε ακτινογραφίες στον Καλογερόπουλο...
Εύχομαι να πάνε όλα καλά...:)

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
Κι εγώ συμφωνώ με Κατερίνα και Τάρα. Από τα λίγα που έχω διαβάσει για την δυσπλασία, γιατί είχαμε έναν φόβο για τον σκύλο μας, δεν μπορώ να καταλάβω πώς ενώ τώρα ο σκύλος δεν έχει θέμα προβλέπεται δυσπλασία σε βαθμό που θα χρειαστεί οπωσδήποτε επέμβαση.
Εμείς βγάλαμε ακτινογραφίες σε ηλικία 6.5 μηνών. Ο γιατρός μας είπε οτι ο σκύλος είναι ελεύθερος δυσπλασίας. Θα βγάλουμε επαναληπτικές όταν τελειώσει η ανάπτυξή του και είπε οτι αν τυχόν εμφανίσει δυσπλασία θα είναι πρώτου βαθμού.
Όταν τον ρώτησα πώς είναι τόσο σίγουρος, είπε οτι στην πρώτη ακτινογραφία φαίνεται περίπου τι πρόβλημα θα έχει ο σκύλος. Δεν γίνεται να δείχνει οτι δεν έχει πρόβλημα και μετά να εμφανίσει δυσπλασία μεγάλου βαθμού. Μου έδειξε και μία ακτινογραφία ενός άλλου σκύλου 7 μηνών για να καταλάβω την διαφορά.

christostr

Well-Known Member
7 Απριλίου 2011
409
1
Δεν είναι ακριβώς έτσι... πολλές φορές κάνεις κινήσεις, την εποχή που τα πράγμτα δείχνουν ότι έχεις "πιάσει πάτο" και δεν μπορούν να πάνε χειρότερα... και αποδεικνύεται, τελικά, ότι έπεσες έξω...
Ο μέσος άνθρωπος (από τη φύση του) κάνει παρόμοιες λάθος εκτιμήσεις... ειδικά σε οριακές καταστάσεις...

Το έζησα... δύο (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) φορές:mad::(

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
1500ε για το πόδι είναι "κανονική" τιμή .
Είναι Χειρουργική επέμβαση και μάλιστα δύσκολη" και σοβαρή .

Απλά να θυμίσω πως οικογενειακή φίλη μου ( και η όποια άλλη γυναίκα ) όταν ήταν να γεννήσει έδωσε ασυζητητί 3000ε στον μαιευτήρα + καμιά 5-6 φορές ( τουλάχιστον ) που πήγε στο ιατρείο του προηγουμένως για τις εξετάσεις ρουτίνας Χ 60-70 ευρώ η επίσκεψη .
Και η αντίδραση του "πελάτη" στην περίπτωση αυτή είναι " οκ γιατρε , ετσι ειναι ," τσουπ παρε τις τόσες χιλιάδες ευρώ .
Και σίγουρα ο μαιευτληρας αυτός ΔΕΝ την βγάζει με ΜΟΝΟ 1 τοκετό τον χρόνο .

Είπατε κάτι ;

Last edited:

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Donzoun χαλάρωσε λίγο πια με αυτό το ζήτημα, δεν είπε κανείς ότι είναι υπερβολικό το ποσό για την επέμβαση, δεν κατηγόρησε τον κτηνίατρο για αισχροκέρδεια είπε απλά ότι δεν έχει την ευχέρεια να δώσει ένα τόσο μεγάλο (ομολογουμένως) ποσό!!!

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
δεν είχα σκοπό να θίξω κάτι τέτοιο , οπότε συγγνώμη εάν βγαίνει αυτή η αίσθηση απο τα γραφόμενά μου .
Εχω βασιλικό με φλαμούρι δίπλα μου , οτι πρέπει είναι νομίζω .

starface

Active Member
6 Απριλίου 2012
34
0
1500ε για το πόδι είναι "κανονική" τιμή .
Είναι Χειρουργική επέμβαση και μάλιστα δύσκολη" και σοβαρή .

Απλά να θυμίσω πως οικογενειακή φίλη μου ( και η όποια άλλη γυναίκα ) όταν ήταν να γεννήσει έδωσε ασυζητητί 3000ε στον μαιευτήρα + καμιά 5-6 φορές ( τουλάχιστον ) που πήγε στο ιατρείο του προηγουμένως για τις εξετάσεις ρουτίνας Χ 60-70 ευρώ η επίσκεψη .
Και η αντίδραση του "πελάτη" στην περίπτωση αυτή είναι " οκ γιατρε , ετσι ειναι ," τσουπ παρε τις τόσες χιλιάδες ευρώ .
Και σίγουρα ο μαιευτληρας αυτός ΔΕΝ την βγάζει με ΜΟΝΟ 1 τοκετό τον χρόνο .

Είπατε κάτι ;
Χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω, χωρίς να θέλω να θίξω τις αντιλήψεις σου, αλλά συγκρίνεις τα λεφτά που δίνεις σε έναν τοκετό για το παιδι σου με τα χρήματα που θα δώσεις για μια πιθανή ή ακόμη και σίγουρη δυσπλασία αν θες για να χειρουργήσεις το σκυλί σου;;;;; όσο κι αν έχω αγαπήσει ή κλάψει για τα ζωντανά που είχα στο παρελθόν δεν νομίζω ότι συγκρίνεται με τον πόνο ενός γονιού που το παιδί του έχει πρόβλημα... Γι' αυτό παρακαλώ μην γίνονται τέτοιου είδους άσχετες συγκρίσεις.
Όσο για τα 3.000 ευρώ φίλε μου, συμφωνώ ότι είναι πολύ δύσκολο χειρουργείο αλλά 3.000 είναι πραγματικά εξωπραγματικό ποσό για έναν μεσο-αστό όπως εγώ...

starface

Active Member
6 Απριλίου 2012
34
0
kai to g-drox είναι πολύ καλό...
Ψάξε το θέμα περισσότερο...ποτέ μην αρκείσαι σε έναν κτηνίατρο μόνο και σε μία άποψη...
Πρέπει να μάθεις όσα περισσότερα μπορείς για να είσαι σε θέση να κρίνεις και κάποια πράγματα πιο σωστά..χωρίς πανικούς. Μέχρι να φτάσει 12 μηνών, φρόντισε τη διατροφή του και τον τρόπο που ασκείται..μείωσέ του το άγαρμπο παιχνίδι και ξανά κάνε ακτινογραφίες στον Καλογερόπουλο...
Εύχομαι να πάνε όλα καλά...:)
Ευχαριστω πολύ αρχικά, έπειτα να σου πω ότι αρχικά η πρώτη σκέψη μου ήταν να παω στον καλλογερόπουλο να πάρω μια δεύτερη γνώμη.. ύστερα απο συζήτηση μετον εκπαιδευτή μου όμως μου είπε πως ίσως υποπέσω απλώς στην περίπτωση να δώσω χρήματα για να ακούσω τα ίδια πράγματα και γενικότερα φοβήθηκα μήπως μπερδευτώ περισσότερο.. Προς το παρόν μου είπε ο Βλαχόπουλος να κόψω το consequin κ να του αρχίσω μόνιμη τροφή Hills JD οπότε κ θα το κάνω σίγουρα αυτό. Την επίσκεψη στον Καλλογερόπουλο ακόμη την δουλεύω στο μυαλό μου. Τα φάρμακα που μου είπατε είνα ιτύπου consewuin ?

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Γράφω με λευκό χρώμα για να μην ενοχλούμε αδίκως την ροή του θέματος για αυτονόητα πράγματα . Κάντε "επιλογη όλων" για να διαβάσετε απο κάτω το μήνυμά μου.

Εγω αναφέρθηκα στον απλό τοκετό και όχι στην περίπτωση ( μακρυά απο τον οποιονδήποτε εύχομαι ) το παιδί του να έχει κάποιο πρόβλημα , διότι δεν υφίσταται καν θέμα σύγκρισης και προτεραιότητας . Αυτό πιστεύω είναι σαφές .
Σαφώς κατανοώ πως δεν είναι σε καμία των περιπτώσεων εύκολη η πραγματοποίηση μιας τέτοιας επέμβασης διότι σε κανέναν μας δεν ειναι ευκολα διαθέσιμο τέτοιο ποσόν .
Αυτό που ήθελα να τονίσω με το παράδειγμά μου είναι η διαφορά στην αντιμετώπιση που υφίστανται οι 2 αυτοί διαφορετικοί κλάδοι ( yes sir στον εναν ασυζητιτί , καχυποψία και "απατεώνας" ο άλλος )Και για το "απατεώνας" δεν υπονοώ οτι εσείς το εννοείτε , αλλά στην Ελλάδα ζούμε , και μπορούμε εύκολα να δούμε οτι υπάρχει ουκ ολίγος κόσμος που ακολουθεί αυτή την αντιμετώπιση , την στάση και την νοοτροπία έναντι των ζώων και των Κτηνια΄τρων ειδικότερα .

Last edited:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Ευχαριστω πολύ αρχικά, έπειτα να σου πω ότι αρχικά η πρώτη σκέψη μου ήταν να παω στον καλλογερόπουλο να πάρω μια δεύτερη γνώμη.. ύστερα απο συζήτηση μετον εκπαιδευτή μου όμως μου είπε πως ίσως υποπέσω απλώς στην περίπτωση να δώσω χρήματα για να ακούσω τα ίδια πράγματα και γενικότερα φοβήθηκα μήπως μπερδευτώ περισσότερο.. Προς το παρόν μου είπε ο Βλαχόπουλος να κόψω το consequin κ να του αρχίσω μόνιμη τροφή Hills JD οπότε κ θα το κάνω σίγουρα αυτό. Την επίσκεψη στον Καλλογερόπουλο ακόμη την δουλεύω στο μυαλό μου. Τα φάρμακα που μου είπατε είνα ιτύπου consewuin ?
Εγω συνεχίζω να εχω deja vu ειδικά, αν μιλάμε για τον Δια!
Πάντως αν οι ακτίνες ειναι καλές, στο Καλογερόπουλο για δεύτερη γνώμη δεν θα χρειαστείς και αυτό το έξοδο! Δεν χάνεις τίποτα, απλά μετά πρεπει να φιλτράρεις και εκει ίσως ειναι λιγο δύσκολο. Ο εκπαιδευτης όμως, απαξ και εχεις περισσότερα δεδομένα μπορεί να σε βοηθήσει να καταλάβεις τι γινεται!

starface

Active Member
6 Απριλίου 2012
34
0
Εγω συνεχίζω να εχω deja vu ειδικά, αν μιλάμε για τον Δια!
Πάντως αν οι ακτίνες ειναι καλές, στο Καλογερόπουλο για δεύτερη γνώμη δεν θα χρειαστείς και αυτό το έξοδο! Δεν χάνεις τίποτα, απλά μετά πρεπει να φιλτράρεις και εκει ίσως ειναι λιγο δύσκολο. Ο εκπαιδευτης όμως, απαξ και εχεις περισσότερα δεδομένα μπορεί να σε βοηθήσει να καταλάβεις τι γινεται!
Δεν πρόκειται για τον Δία :p όλα δείχνουν ότι θα πάρω κ μια δεύτερη γνώμη κ απο εκεί κ πέρα εδώ είμαστε κ το συζητάμε.