Δυσπλασία και στείρωση

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ο σκύλος μου πάσχει από δυσπλασία του αγκώνα.

Η διάγνωση έγινε πριν 1,5 περίπου χρόνο και μήνα με τον μήνα η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνονταν ραγδαία. Ο σκύλος παρόλα τα συμπληρώματα χονδροϊτίνης/ γλυκοζαμίνης, την απώλεια βάρους και την μείωση της δραστηριότητας, έτσι ώστε να μην επιβαρύνεται η αρθρωση του αγκώνα, χειροτέρευε όλο και περισσότερο με αποτέλεσμα να χρειάζεται αρκετά συχνά να του χορηγώ αντιφλεγμονώδη για να μην πονάει.

Ήμουν έτοιμη να προχωρήσω σε χειρουργείο, αλλά λόγω του ότι ταυτόχρονα έπασχε και από προστατιτιδα, η οποία δεν υποχωρούσε παρόλο τις γενναίες δόσεις Baytril, αποφάσισα πρώτα να τον στειρώσω και μετά να κάνουμε το χειρουργείο στον αγκώνα του.

Το εντυπωσιακό είναι πως μετά τον ευνουχισμό, η κλινική εικόνα του ζώου όσον αφορά στην δυσπλασία, παρουσίασε θεαματική βελτίωση. Ο σκύλος μου μέσα σε 2 μήνες έπαψε να χωλαίνει και επάνήλθε στους προ της εκδήλωσης του προβλήματος ρυθμούς του.

Εν ολιγοις, ότι δεν κατάφεραν τα φάρμακα, τα συμπληρώματα διατροφής, η απώλεια βάρους και η μείωση της δραστηριότητας, το κατάφερε η …στείρωση (?)!
Ο σκύλος πλέον είναι μια χαρά, δεν κουτσαίνει, δεν πονάει και φυσικά δεν θα χειρουργηθεί.

Ξέρετε εάν και κατά πόσο σχετίζεται η στείρωση με την βελτίωση της κλινικής εικόνας των δυσπλαστικων σκύλων? Έχει κάποιος σχετική εμπειρία ή κάποιο άρθρο/μελέτη υπόψη του?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Το σιγουρο ειναι οτι αυτο που συμβαινει με τον Iggy ειναι πολυ θετικο και ευχαριστο και ευχομαι να εχει διάρκεια.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Περίεργο, κι εγώ το αντίθετο έχω δει να αναφέρεται.

Μια πρόσφατη σχετική συζήτηση με παράθεση άρθρου: Στείρωση?

Ο γιατρός του τι λέει? Έχει δώσει κάποια επιστημονική εξήγηση?

Είτε το καταλάβουμε γιατί είτε όχι, εύχομαι το αποτέλεσμα να παραμείνει σταθερό και να είναι ο Iggy καλά! :)
http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=6866

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Όντως πάρα πολύ περίεργο, διότι και εγώ ότι έχω διαβάσει μέχρι στιγμής υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο.
Είμαι δε σίγουρη, ότι η βελτίωση της κλινικής εικόνας του σκύλου σχετίζεται με κάποιον τρόπο με τον ευνουχισμό, διότι δεν άλλαξε τίποτα άλλο στη καθημερινή του ρουτίνα.

Το σιγουρο ειναι οτι αυτο που συμβαινει με τον Iggy ειναι πολυ θετικο και ευχαριστο και ευχομαι να εχει διάρκεια.
Και γω το ίδιο Άρη, αλλά ως σκεπτικίστρια αρνουμαι πεισματικά να δεχτώ την βελτίωση της υγείας του σκύλου μου ως θειο δώρο. :p
Θέλω στοιχεια, μελέτες, έρευνα, τεκμηρίωση.

Έχετε τίποτα υπόψη? :)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ο γιατρός του τι λέει? Έχει δώσει κάποια επιστημονική εξήγηση?
Οι γιατροί του (που να μας φτάσει ένας! :p), δεν ηξεραν κατι σχετικο.
Με τον Στέργιο που θα έκανε το χειρουργείο, δεν το έχω συζητήσει ακόμα...

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
εκανα και εγω μια μικρη ερευνα δεν μπορεσα να βρω και πολλα,απλα θα παραθεσω μερικα links ισως βρεις κατι χρησιμο μεσα -μπορει να τα ξερεις ηδη τα sites-.

http://www.workingdogs.com/doc0090.htm
http://www.offa.org/elbowtreat.html
http://www.vetsurgerycentral.com/elbow_dysplasia.htm

Για δυσπλασια και στειρωση δεν βρηκα κατι παρα μονο σε ενα ξενο blog που ελεγε μια κοπελα οτι το Labrador της μετα την στειρωση χειροτερεψε... :confused:

αν βρεις κατι χρησιμο στα links εχει καλως...ευχομαι το καλυτερο για τον Iggy!:)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Χαίρομαι πάρα πολύ για τον Ίγκυ :D
Μήπως απλώς στειρώθηκε και ηρέμησε κάπως, με αποτέλεσμα να μην κάνει σπαστικές-νευρικές κινήσεις, να μην χοροπηδάει-τρέχει όπως πριν κ.ο.κ? Βλακείες λέω ε?

Το εντυπωσιακό είναι πως μετά τον ευνουχισμό, η κλινική εικόνα του ζώου όσον αφορά στην δυσπλασία, παρουσίασε θεαματική βελτίωση. Ο σκύλος μου μέσα σε 2 μήνες έπαψε να χωλαίνει και επάνήλθε στους προ της εκδήλωσης του προβλήματος ρυθμούς του.
Κάνατε πάλι ακτινογραφίες? Φαίνεται κάποια διαφορά?
Τι να πω Κατερινάκι. ΜΑΚΑΡΙ!!!

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Να ευχηθώ και εγώ να πάει όλο και καλύτερα..

Μήπως απλώς στειρώθηκε και ηρέμησε κάπως, με αποτέλεσμα να μην κάνει σπαστικές-νευρικές κινήσεις, να μην χοροπηδάει-τρέχει όπως πριν κ.ο.κ? Βλακείες λέω ε?
Εκτός από αυτό που λέει η Λίζα μόλις διάβασα το θέμα μου ρθε και μένα μια βλακεία..:D

Μήπως η στείρωση τον βοήθησε και ψυχολογικά.. Δηλαδή παίζει να είναι πλέον πιο ήρεμος και με λιγότερο στρες.. Το λιγότερο στρες μπορεί να βοήθησε τον οργανισμό του να αντιμετωπίσει καλύτερα το πρόβλημα..
Κάτι παρόμοιο με αυτό που λεει η Λίζα δηλαδή αλλά το προχώρησα λίγο παραπέρα.

Επίσης Κατερίνα μην ξεχνάς πως δεν υπάρχει μια μελέτη(αξιόπιστη τουλάχιστον) για όλα..;)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
denis said:
Παράθεση:
;) ;)
Μπα… Το αντίθετο θα έλεγα, λόγω της Myra που δεν τον αφήνει σε ησυχία 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.331
Μέλη
20.102
Νεότερο μέλος
stavria87