Δυσπλασία και συμμετοχή σε εκθέσεις

Argos

Active Member
7 Μαϊου 2011
44
0
Και τα αποτελεσματα στις εκθεσεις εντος και ΕΚΤΟΣ συνορων νομιζω οτι δειχνουν το αν ειναι η οχι καλα μορφολογικα.
για να συμμετέχει ένα labrador σε έκθεση μορφολογίας θα πρέπει να είναι ελεγμένο για δυσπλασία??? και αν ναι από ποια ηλικία γίνονται τέτοιου είδους εξετάσεις???

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
για να συμμετέχει ένα labrador σε έκθεση μορφολογίας θα πρέπει να είναι ελεγμένο για δυσπλασία??? και αν ναι από ποια ηλικία γίνονται τέτοιου είδους εξετάσεις???
1. Οχι 2. 12 μηνών

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
2. 12 μηνών
6 μηνών κουτάβι μπορεί να εξεταστεί με μία απλή ακτινογραφία για δυσπλασία. Έτσι μου έχει πει κτηνίατρος.

theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
Ενα ζώο για να συμετάσχει σε μια έκθεση μορφολογίας δεν ειναι απαραίτητο να έχει εξετασθει για δυσπλασία ούτε για καμιά αλλη αιτία
Επιπρόσθετα ενα ζώο σε ηλικία 6 μηνών δεν εξετάζεται για δυσπλασία γιατί ακόμα είναι σε ανάπτυξη, καλό θα είναι να αναμένουμε

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Επιπρόσθετα ενα ζώο σε ηλικία 6 μηνών δεν εξετάζεται για δυσπλασία γιατί ακόμα είναι σε ανάπτυξη, καλό θα είναι να αναμένουμε
Αυτό είχα διαβάσει κι εγώ , μου κάνει εντύπωση που κτηνίατρος μου είπε έτσι.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
σε πολλές φυλές ακόμα και 18 μηνών ....

πολλοί κτηνίατροι δεν ξέρουν και πολύ καλά την δουλειά τους......βασικά 25 χρόνια τώρα δεν έχω τύχει σε πολλούς που να ξέρουν για δυσπλασίες.......να μην πώ για άλλα κι άλλα..........

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Εγω που ειμαι κ προσφατος να δεις, οχι οτι γυρισα ολους αλλα 2 απο τους "καλυτερους", και κανενας δεν με εκανε να νιωσω "ανετα" και να καταλαβω χωρις ορολογιες καποθα πραγματα(ισως φταιω κ εγω)!! Παντως ενας απο τους δυο μου ειπε οτι αν την ειχαμε διαγνωση πριν το χρονο υπαρχει μια εγχειρηση που γινετε κ διορθονετε κατα πολυ το σκυλακι σε σχεση με αυτες μετα το χρονο;

Να κανω μια ερωτηση δλδ εμενα που εχει δυσπλασια μπορω να τον κατεβασω;

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
καταρχάς
το θέμα δεν είναι δυσπλασίες ;)

και μπορείς να τον κατεβάσεις ναι
έχει πολύ πρόβλημα?
πρίν τον χρόνο διάγνωση,δεν νομίζω πάντως
(τα μυνήματα θα μεταφερθούν στην δυσπλασια...)

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Ναι οντως απλα βρηκα ευκαιρια : D
Δεν ξερω σου ειπα τι μου ειπε οχι οτι με πολυ επεισε!
Εχει δευτερου βαθμου στο αριστερο κ μου ειπε κατα λεξη λι στο δεξιο!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
λί ???
δεν την μαρτυράς λέω εγώ να γλυτώσει κανας άνθρωπος τα λεφτά του..........\
τι θα πεί λί?
ακτίνες του έβγαλε?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
υπαρχουν διαφόρων λογιών όπως έλεγε και η συχωρεμένη η γιαγιά μου
'Ετσι είναι ακριβώς theogonia, αλλά ο συγκεκριμένος ανήκει στων λογιών που πραγματικά αξίζουν, αν σου πω ποιός είναι θα συμφωνήσεις μαζί μου. Kαι επί λέξη μου είπε η δυσπλασία μπορεί να εκτιμηθεί από 6 μηνών και μετά.
Μεταφέρτε το κι αυτό μαζί με τα άλλα off topic :)

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
'Ετσι είναι ακριβώς theogonia, αλλά ο συγκεκριμένος ανήκει στων λογιών που πραγματικά αξίζουν, αν σου πω ποιός είναι θα συμφωνήσεις μαζί μου. Kαι επί λέξη μου είπε η δυσπλασία μπορεί να εκτιμηθεί από 6 μηνών και μετά.
Μεταφέρτε το κι αυτό μαζί με τα άλλα off topic :)
Η μέθοδος PennHIP απο 16 εβδομάδες

theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
Nα τον παρουσιάσεις μπορείς, κανείς δεν το απαγορευει,αλλά τι δυσπλασία έχει, περπατάει καλά, εχει πρόβλημα?
Αλλά ο σκοπός της έκθεσης πρέπει να ξέρεις είναι για την εύρεση των καταληλότερων δειγμάτων για τη πρόοδο της φυλής, υπάρχουν επιπρόσθετα αναφορές για αυτά τα θέματα στο σιτε του Ομιλου Ριτριβερ ως αναφορά περι αποδεκτων βαθμων δυσπλασίας στον εσωτερικό κανονοσμό που δημοσιευεται εκει, καλό θα είναι να διαβαστεί.

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Κοκονι @ ηθελα να γραψω λιγο βασικα(χαχα)!!
Μαλλον αυτη που ειπε η αλεξια θα ειναι γιατι εχει περασει καιρος κ δεν τα θυμαμαι και ολα! :(

Theogo @ καταλαβα τι θες να πεις θα διαβασω κ αυτα που ειπες, τωρα οσο για το περπατημα καλα το παει αν δεν εχει κουραστει πολυ δεν φαινετε(δεν ειμαι κ ειδικος, μπορει να μας πει η frenchie που τον ειδε κ κατι ξερει παραπανο) εχει δευτερου βαθμου στο αριστερο κ "λιγο" στο δεξιο!

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Μπορεί να τη δεις Αλεξια, αλλά είσαι ακόμα στην ανάπτυξη, αυτό μη το ξεχνάς
Ναι, σίγουρα πρέπει να κάνεις επιπλέον εξετάσεις σε μεγαλύτερη ηλικία, αλλά τουλάχιστον βλέπεις αν είναι χαλαρή η άρθρωση του ισχίου και μπορείς να λάβεις κάποια μέτρα ως ιδιοκτήτης και ως εκτροφέας να βγάλεις κάποια συμπεράσματα σχετικά με το εκτροφικό πλάνο.

Η ιστοσελιδα με πληροφορίες για αυτη τη μέθοδο

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
χαχαχα
γράφτηκε ιστορία πάλι.......
μα λές κι εσύ "κατα λέξη λί" κι εγώ το τρώω ότι είπε Λί............
τιν τούτο πάλι παναγία μου λέω??????
έχω ακούσει πολλά
μ αυτό μου φέρνει τρέλα :lol:

χρήσιμο το τέστ απο μικρή ηλικία γιατί θα πάρεις τα μέτρα σου
όχι πολύ εξάσκηση όχι σκάλες
όχι βάρος περιττό στον σκύλο
μιά τροφή με καλύτερα ποσοστά χονδροιτίνης γλουκοζαμίνης κλπ
συν ότι προλαβαίνει και ο εκτροφέας να εντοπίσει το θέμα νωρίτερα και να φροντίσει τα πλάνα του

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Παντος μεσα απο πολη συζητηση κοκονι καταλαβα οτι αυτες που προτεινουν για αρθρωσεις δεν λενε κ πολλα, μηπως ξερεις καποια να μας προτεινεις;;

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
να σου προτείνω ή θα διακυβεψω την επαγγελματική υπόσταση όσον δεν προτείνω ? :lol:

δεν θα σου προτείνω γιατί τα δικά μου δεν έχουν τέτοια προβλήματα και δεν το έχω ψάξει
τον παπαγάλο κάνω απο όσα έχω διαβάσει
αυτές οι δύο ουσίες είναι που βοηθάνε στις αρθρώσεις και στους χόνδρους
σε κάποιες τροφές υπάρχουν
στην φύση βρίσκονται στα στρείδια και σε άλλα παρόμοια
μην δώσεις στρείδια στο γαλλάκι :D:D:D