Δυσπλασία με πόνο

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Κι αλλος με δυσπλασία εδώ!!!!
Θεε μου έχω παθει πανικό και έχω αρχίσει τα ανφυλητά!
Η Ηρα έχει δυσπλασία! Καιρο το υποπτεύομαι, αλλά πρέπει να σιγουρευτώ!
Δεν ανοιγω άλλο τόπικ για ευνόητους λόγους, αλλά αν σας ήταν εύκολο επειδη είμαι σε κατάσταση σόκ, παρακαλώ αν είναι κανείς μοντ εδώ, να χωρίσει σε 2 θέματα Δυσπλασία-αντιμετώπιση και Δυσπλασία-προέλευση! γιατι μπερδεύομαι πετάγεστε απο το ένα θέμα στο άλλο!
Και εξηγούμε γιατι πανικοβλήθηκα! Έχει καιρο τωρα που ήθελα να κάνω εξαιτάσεις, ρώτησα τον έναν απο τους 3 κτηνιάτρους αν είναι καλό να κάνω εξαιτάσεις στην Ήρα γιατι την παρατηρώ καιρό τώρα και κυρίως λίγο μετα τη γέννα που είχε κάνει, ότι περπατάει πολύ περίεργα, (είχα πάρει και κακή κρίση στην έκθεση για την πίσω κίνηση της και μου μπήκαν και απο κει ψίλοι) Κάπου σε κάποιο άλλο θρεντ το είχα ξαναγράψει και μου είπαν ότι η δυσπλασία πονάει, η Ήρα τότε δεν πονούσε!
Τωρα παρατήρησα το βινεο του Σολο, έχουν ακριβώς το ίδιο περπάτημα!!! Πότε κανονικό, πότε λαγουδίσιο! Κάι ΣΗΜΕΡΑ στη βόλτα!!!Έπιασα το πίσω δεξι πόδι της για να το καθαρίσω πριν μπει στο αμάξι και πονούσε! Δε με άφηνε να της το πιάσω! Κι άλλη φορα την έχω παρατηρήσει να πονάει όταν της το πιάνω, αλλά όχι πολύ..
Δεν είναι νορμάλ να πονάει εκει χωρίς λόγο!! Δεν κάνει και τιποτα, δεν πάτησε καρφι δεν έχει τιποτε άλλο στα ποδια της!!
Τώρα, στο παιχνίδι είναι λιγο ζωηρη όταν παίζουμε με την διελκυνστίδα της! Τρέχη λίγο σα τρελοκομείο, αλλά ησυχάζει γρήγορα, καμιά φορά μου στραμπουλούσε και τα ποδια της όταν έπαιζε αποτομα και εκει που παίζαμε έσκουζε και κρατούσε το ποδαράκι στον αέρα, αλλά το μπροστά.
Το ανέφερα αυτο στο γιατρό, την είδε, μου λέει δε χρειάζεται εξαιτάσεις...αν και μου είπε ότι αν θέλω μπορει να με στείλει κάπου που γνωρίζει νομιζω στην Κτηνιατρικη Σχολή Θεσσ/νικης γιατι δεν κάνουν παντού και μου είπε ότι στοιχίζει...
Πόσο στοιχίζει ρε παιδιά;;;;
Υ.γ το βάρος της είναι πολύ καλό σχεδόν αδύνατη κιόλας, αν και εγώ είχα μια μανία να την παχύνω, αλλά δεν τα κατάφερα...δεν παίρνει βάρος με τιποτα και ευτυχως γιατι προφανώς θα της είχε χειρότερη ζημιά!
Πονάει ρε γμτ!!! Το μωρο μου πονάει!!!!Κάποιες φορες της έσφιγγα τα ποδια να δω αν πονέσει αλλα δεν ήξερα και πως να τα πιάσω και δεν αντιδρούσε, σήμερα, ίσως επειδή περπατησαμε και αρκετα απο το συνηθησμένο....πονούσε πολύ αν της τα έπιανα και με έπιανε με το στοματάκι της χωρις να με αγριεψει για να την αφήσω και να μην την ακουμπάω εκει...αλλά την έχω δει περπατάει στραβα!!!! :(:(:(:(
Σορυ που σας κουρασα.῎..:(
Κανονίζω σύντομα ραντεβου στο γιατρό! Δεν πάει άλλο!!!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Λυπάμαι πολύ για την Ήρα. Δε νομίζω να σου στοιχίσει η ακτινογραφία παραπάνω από Αμερική κι εγώ πλήρωσα περί τα 500τόσα δολλάρια, αλλά μου δώσανε μαζί και τα χάπια του Μουφ. Θα έλεγα να κάνεις οπωσδήποτε τις ακτινογραφίες και βλέπεις αναλόγως και το αντιμετωπίζεις. Ο πόνος είναι μάλλον από φλεγμονή και στην περίπτωση της φλεγμονής του Μουφ του δώσανε βιταμίνες Ωμέγα-3 ενισχυμένες, συν μετά το Dasuquin που είναι γλυκοσαμίνη και χονδροϊτίνη. Τώρα δεν πονάει καθόλου. Αν η σκυλίτσα σου είναι τόσο ζωηρή μπορεί η δυσπλασία της να μην είναι τόσο σοβαρή. Πάντως κάνε εξετάσεις και περαστικά.

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Ευχαριστώ πολυ Σαρα!
Και για το θρεντ τον μοντ!
Μας ηρθε και περιοδος τωρα! Αστα να πάνε!! Τραβαω τα μαλλ-ι-α της κεφαλ-ή-ς μου ενα-ενα!

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Α! Για την ακτινογραφία χρειάζεται νάρκωση, γιατι τα Ακιτάκια δεν ειναι και πολύ εύκολα στις ναρκώσεις!

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Ευχαριστούμε πολύ! Ασε τον έχω λουστει κι εγω τον Κρόνο 4 χρόνια!!!
Στομα να χε να μιλησει αυτο το σκυλί τι περνάει!!!!;;;;
Τωρα με την περιοδο και τον οιστρο πρεπει να αναβαλω για κανα μηνα γιατι θα είμαστε σε καραντινα!!

Ricos

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2009
2.046
82
Athens
Α! Για την ακτινογραφία χρειάζεται νάρκωση, γιατι τα Ακιτάκια δεν ειναι και πολύ εύκολα στις ναρκώσεις!
Ναι, ναρκωνετε κανονικα ο σκυλος γιατι η εξεταση ειναι και λιγο επωδυνη.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ναι, τις ακτινογραφίες τις κάνουν με νάρκωση. Νομίζω δεν είναι ολική, αλλά μάλλον έχει τις αισθήσεις του το σκυλί. Το ξέρω διότι μου είπαν η κτηνίατρος και ο ορθοπεδικός του Μουφ ότι όταν τον τεντώσανε για μια από τις γωνίες, τότε ανακάλυψαν ότι πόνεσε το δεξί του πόδι που είναι κάπως χειρότερα από το αριστερό. Πάντως τις ακτινογραφίες τις βγάλανε.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Η νάρκωση πρέπει να είναι ολική για να βγουν ασφαλή συμπεριάσματα γιατί ο σκύλος πρέπει να είναι σε πλήρη ακινησία και σε ακριβή θέση πάνω στο τραπέζι. Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να μη γίνει σωστή διάγνωση.

Το μόνο μέρος της εξέτασης που μπορεί να πονέσει ο σκύλος είναι το Ortolani Test, το οποίο είναι ένας τρόπος διάγνωσης του προβλήματος μόνο (δε μπορεί να κρίνει το βαθμό της δυσπλασίας), και περιλαμβάνει σε γενικές γραμμές το τέντωμα και το δίπλωμα των πίσω άκρων (δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο για τη δυσπλασία αγκώνα)

Υπάρχει και πιθανότητα να γίνει σωστά η ακτινογραφία με απλή μέθη, αλλά ελοχεύει ο κίνδυνος να πάει τσάμπα η ακτινογραφία, λόγω μιας μικρής κίνησης του σκύλου.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ναι, μπράβο, το κάνανε κι αυτό το τεστ. Γενικά βγάλανε αρκετές ακτινογραφίες από πολλές γωνίες και μου δείξανε πολλά. Επειδή μάλιστα τώρα οι ακτινογραφίες μετατρέπονται και σε ψηφιακές είναι εύκολο να τις στέλνουνε με email και σε άλλους γιατρούς. Τώρα ότι νάρκωση του κάνανε είναι σίγουρο, αλλά δεν ήμουνα μπροστά, τους τον άφησα αρκετές ώρες για να τον παρακολουθήσουν και μετά που θα έβγαινε από τη νάρκωση. Μπορώ βέβαια να ρωτήσω την κτηνίατρο και να σας πω σίγουρα. Αυτό που έδειξε επίσης το Ortolani test ήταν αν δεν κάνω λάθος και κάτι γραμμές που δείχνουν ό,τι τελοσπάντων βλάβη έχει επιφέρει στην κλείδωση η δυσπλασία.

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Για να μη λέω και ότι να ναι...βρηκα αυτό...(αν μπορει καποιος να μου εξηγησει τι λεει, γιατι δεν καταλαβαίνω τους όρους...)
DRUGS not to be used on AKITAS :

Trimethoprim sulfas - often prescribed for urinary infections, etc.
Ormetoprim sulfa - often prescribed for the control of coccidiosis
Milbemycin oxime - found in some heartworm/hookworm/roundworm/whipworm preventatives
Lufenuron - found in some flea control products
Nitrofurans - often prescribed for the control of coccidiosis
Butazolidin - contains phenylbutazone; often prescribed for pain
Diethylcarbamazine oxybendazole - found in prescribed drugs for the control of heartworm, i.e., Filarabits PLUS
Carboprofen - an NSAIDS anti-inflamatory
Ivermectin - often prescribed for heartworm prevention and/or the treatment of scabies (mange)
Selamectin - used as a topical parasiticide for the control of flea, heartworm and other parasites
Phenobarbital - prescribed primarily to control epileptic seizures, used occasionally as a sedative
Primidone - used as an anti-convulsant primarily for epilepsy

και αυτο εδώ...,.

"...Akitas are sensitive to many drugs, especially those used for anesthesia. Remind your veterinarian each time a drug is prescribed for your Akita and prior to any surgical procedure. These adverse reactions are often fatal."

Πηγη1: http://www.akitarescue.com/disease and disorders.htm
Πηγη2: http://www.natural-akita.com/JPTeez/html/DRUG_hit_list.html
Αλλά κάτι μου λέει ότι γενικά τα Ακίτα είναι ευαίσθητοι οργανισμοί και διαισθάνομαι ότι ειναι ευαισθητα στις ναρκωσεις και τις αναισθησίες..! Θα το τονισω αυτο πριν την εξαίταση αν μπορει να γίνει μια ελαφριά αναισθησία, ίσα-ισα να τη ζαλίσει λίγο και θα τις κρατάω εγω τα πόδια ει δυνατον!
Φοβάμαι τις αναισθησίες και τις τρέμω!!!:(:shock:

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
εγω που εκανα παντως πηγαμε χωρις ντοπα και βγηκαμε στο
λεπτο,σιγα μην καθοταν.ξανα μπαινουμε με την ντοπα(μεθη)του λεω
και ενα μην κουνηθεις την γ....σες και μια χαρα.
περαστικα κανε πρωτα ακτινες να εισαι σιγουρη οτι ειναι αυτο,

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.664
11.082
Athens
Lindaki τύπωσε την παραπάνω λίστα φαρμάκων και όταν θα πας στο γιατρό πάρτην μαζί. Και να σου δείξει τι ακριβώς θα βάλει για νάρκωση.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ναι, δεν χρειάζεται ολική ναρκωση εκτός αν θες να ξέρεις αν είναι A, B, C...
Αν θες να ξέρεις απλά αν έχει δυσπλασια ή όχι, γίνεται μέθη, αυτό κάναμε εμείς.