Δυσπλασια Ισχίου

peris

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2013
179
0
Πάτρα
Καλησπέρα,έχω ενα pitbull 3 μηνών.το έχω παρει από φιλο ο οποιος είχε το αρσενικο.Κατα την επισκεψη στον γιατρο για το τελευταιο εμβολιο καθώς τον εξεταζε στα ισχία μου είπε οτι κατι ακουσε και καλο θα ειναι να τον παω να βγαλει ακτινογραφια.εν μερη πιστευω οτι μου το ειπε προληπτικα αλλα απο οσο εψαξα εδω και γενικα ρωτησα ειναι πολυ δύσκολο να φανεί ακομα και στην ακτινογραφια αν έχει δυσπλασια.δεν μου παρουσιάζει κανένα συμπτωμα το κουταβι και πιστευω λογικο αφου ειναι πολυ μικρος.και δεν θέλω να τον βάλω σε τετοιες διαδικασιες απο τώρα,τουλαχιστον να παει 5 μηνων.οι γονεις παντως δεν έχουν καποιο προβλημα.Θα ήθελα να μου πειτε την γνωμη σας και αν έχει τυχει και σε καποιον κατι παρομοιο.ευχαριστώ

pasulisdog

Active Member
11 Φεβρουαρίου 2012
36
0
έχω σκυλίτσα με δυσπλασία βαριά. Μέχρι 7-8 μηνών δεν νομίζω οτι θα δεις πολλά πράγματα. Εγώ την ακτινογραφία την έκανα 8 μηνών. Τώρα είναι 20 μηνών και το παλεύουμε καλά μέχρι τώρα με ειδική τροφή και ειδικά συμπληρώματα κλπ. Μην βάζεις πάντως από τώρα άσχημα στο μυαλό σου.

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Αυτό που πιθανώς να "άκουσε" ο γιατρός είναι το παρακάτω:
Ortolani test - Wikipedia, the free encyclopedia

Με λίγα λόγια ένα χαρακτηριστικό "κλατς"?? Από μόνο του δεν λέει τίποτα, αλλά είναι ένδειξη για την "χαλαρότητα" των ισχύων.
Αν δεν βλέπεις τίποτα περίεργο στο κουτάβι σου, στο τρόπο που τρέχει, στο τρόπο που περπατά, στο τρόπο που ανεβαίνει σκαλιά.....Τότε θα σου έλεγα να μην κάνεις τίποτα μέχρι να μεγαλώσει...10-12 μηνών...
Αν σου έχουν μπει ψύλλοι στα αυτιά, με ακτινογραφία μπορείς να δεις αν είναι υποψήφιο για δυσπλασία...
Χωρίς να είσαι όμως 1000% σίγουρος, γιατί το σκυλί αναπτύσσεται και αλλάζει διαρκώς....

Αυτό που θα πρέπει σίγουρα να κάνεις είναι να το προσέχεις όσο μεγαλώνει και να μην το κουράζεις, να μην περπατάει σε γλυστερά πατώματα, να προσέξεις μη πάρει πολύ βάρος, κτλ κτλ κτλ....

Και επειδή ρώτησες αν έχει συμβεί κάτι παρόμοιο, εγώ που είδα πολλά περίεργα στο τρόπο που περπατάει το σκυλί μου, όταν ήταν μικρό, έκανα ακτινογραφία όταν ήταν 3,5 μηνών και επέμβαση όταν ήταν 4 μηνών.....Αλλά εμένα έβγαζε μάτι πως κάτι δεν πήγαινε καλά.... :)

peris

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2013
179
0
Πάτρα
Ολα αυτα που λες τα προσέχω.Μάλιστα μου είπαν να μην του δίνω την acana επειδη εχει πολυ πρωτεινη και τωρα που ειναι κουταβι δεν ειναι τοσο καλο και να την αλλαξω με καποια αλλη που έχει λιγοτερη οπως την royal canin junior.τι επεμβαση του έκανες τοσο μικρο?τωρα σε τι κατασταση ειναι το σκυλι σου?αν θες μπορείς να μου πεις τι σου παρουσιαζε το κουταβι σου και εβγαζε μάτι?sorry για τις πολλες ερωτησεισ αλλα καταλαβαινεισ το αγχοσ μου

marinakiv

Active Member
24 Ιανουαρίου 2013
37
0
AGRINIO
Μια εγκαιρη διαγνωση προλαμβανει ασχημα αποτελεσματα.Αν το σκυλι εχει δυσπλασια σημασια εχει ο βαθμος και να μη χειροτερεψει.Τροφη χαμηλης πρωτεινης 25% το πολυ.Οχι ασκηση υπερβολικη.Οχι αλματα μεγαλα κ.α.Εσυ αυτο το κλακ το ακουσες?Αυτο ακουγεται διοτι το μηριαιο οστο βρισκει στην κοτυλη λογω χαλαροτητας συνδεσης αυτων οπου με την παροδο του χρονου επερχονται αλλοιωσεις στα οστα μη αναστρεψιμες

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Αφου το πηρες απο φιλο σου οπου ζευγαρωσε τον αρσενικο του και οχι απο εκτροφεα τι σε πειραζει αν βγαλει δυσπλασια?Γιατι αγχωνεσαι?Επιλογη σου ηταν να παρεις σκυλο αγνωστου προελευσεως...
Τελος παντων 3 μηνων δεν μπορεις να δεις αν εχει δυσπλασια..Γυρω στους 10-12 μηνες μπορεις να δεις μεσω ακτινογραφια..Να ξερεις οτι το χειρουργειο ειναι πιο ακριβο απο ενα εκτροφικο κουταβι αλλα και η αποκατασταση του σκυλου θελει αρκετο χρονο..
Επισης ο σκυλος πρεπει να μην γλυστραει και να παταει σε σταθερο εδαφος.Δεν πρεπει να του ζοριζεις τα ποδια με υπερβολικη ασκηση και δεν πρεπει να πηδαει και να ανεβαινει σκαλια..

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.872
8.086
Υπάρχει μία επέμβαση που γίνεται μεταξύ τεσσάρων και πέντε μηνών και διορθώστε με αν θυμάμαι λάθος. Άρα πρέπει να υπάρχει και τρόπος διάγνωσης σε αυτή την ηλικία.

peris

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2013
179
0
Πάτρα
kyriakos91 δεν ηταν αγνωστου προελευσεως.οτι δηλαδη δεν ειναι απο εκτροφεα ντε και καλα ειναι απο οπου ναναι?
marinakiv το κλακ εγω δεν το ακουσα και να σου πω την αληθεια το επεξεργαστηκα λιγο και εγω το ισχιο του χωρις να το παιξω γιατροσ αλλα παλι δεν ακουσα κατι.Γενικοτερα ολα οσα πρεπει να προσεχω τα κανω,τον εχω εξω οποτε δεν ειναι σε γλυστραει,δεν τον ζοριζω πολυ και οσο μπορω να μην πηδαει,ουτε σκαλοπατια ανεβαινει και προσεχω να μην παρει πολυ βαρος.το μονο που μενει ειναι να παρω μια τροφη με χαμηλοτερη πρωτεινη

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.151
1.427
Υπάρχει μία επέμβαση που γίνεται μεταξύ τεσσάρων και πέντε μηνών και διορθώστε με αν θυμάμαι λάθος. Άρα πρέπει να υπάρχει και τρόπος διάγνωσης σε αυτή την ηλικία.
έχεις δίκιο υπάρχει οι ορθοπεδικοί μπορούν να κάνουν διάγνωση πλέον τόσο νωρίς

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
peris οταν λεω αγνωστου προελευσεως εννοω οτι λογικα οι γεννητορες ΔΕΝ ειχαν pedigree αλλα και ο φιλος σου γνωσεις πανω στην εκτροφη...

bouboul

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
420
2
είδαμε και τους σκύλους με τα πεντιγρι και τα πεντιροζ...!!!
πχ http://www.dogforum.gr/v3/%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B1.9.f.c.i-36/%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C.%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BD%CF%84%CF%8C%CE%B3%CE%BA.%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF.%CE%BD%CE%B1.%CE%BC%CE%B7%CE%BD.%CF%84%CE%BF.%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%89-23681/
μην με κάνεις να πλακωθώ στα λινκ, καιρό έχουμε να αρχίσουμε τις κασέτες μην χαλάσουμε την ωραία ατμόσφαιρα!

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Ακου να δεις τι γινεται.Οταν ο σκυλος προερχεται απο σωστους γονεις και καλο εκτροφεα εχει πολυ μικρες πιθανοτητες για δυσπλασια.Ποτε δεν ειπα οτι δεν θα βγαλει.Οποτε μην λεμε οτι θελουμε..Και δεν ειναι καμια κασετα αλλα η πραγματικοτητα..Και στην τελικη δεν γινεται να ακους καποιον να φοβαται οτι το σκυλακι του ισως εχει δυσπλασια οταν ο ιδιος πηγε και εβγαλε τα ματακια του μονος του..Να πω οτι πηρε καποιο αδεσποτο η απο ασυλο και το σκυλι εβγαλε δυσπλασια οκ τουλαχιστον εκανε ενα καλο. .

Last edited:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Στην θέση σου θα περίμενα!

Θα παρατηρούσα -όπως πάντα- το κουτάβι στην κίνηση και θα έπραττα αναλόγως αργότερα!

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Εγώ έκανα το παρακάτω, αλλά νομίζω δεν υπάρχει λόγος αν κάποιος δεν έχει σοβαρές υποψίες, να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο.

[h=1]Juvenile Pubic Symphysiodesis (JPS)[/h]
Εγώ το έκανα επειδή έβγαινα βόλτα και με ρώταγαν μέχρι και γιαγιούλες: "Έχει κάποιο πρόβλημα το σκυλί??? Περπατάει λίγο περίεργα...." Οι ορθοπεδικοί απλά το επιβεβαίωσαν....

Last edited by a moderator:

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Αφου το πηρες απο φιλο σου οπου ζευγαρωσε τον αρσενικο του και οχι απο εκτροφεα τι σε πειραζει αν βγαλει δυσπλασια?Γιατι αγχωνεσαι?Επιλογη σου ηταν να παρεις σκυλο αγνωστου προελευσεως...
Κυριάκο καλά τα λες, αλλά δεν μας προτείνεις και κανέναν εκτροφέα Pitbull....???

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
είδαμε και τους σκύλους με τα πεντιγρι και τα πεντιροζ...!!!
πχ http://www.dogforum.gr/v3/%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B1.9.f.c.i-36/%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C.%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BD%CF%84%CF%8C%CE%B3%CE%BA.%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF.%CE%BD%CE%B1.%CE%BC%CE%B7%CE%BD.%CF%84%CE%BF.%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%89-23681/
μην με κάνεις να πλακωθώ στα λινκ, καιρό έχουμε να αρχίσουμε τις κασέτες μην χαλάσουμε την ωραία ατμόσφαιρα!
Κι αυτό τι σημαίνει;
Οτι θα αρχίσουμε τώρα στο φόρουμ, να επικροτούμε γέννες ηλιθίων;
Αν θέλεις να το κάνεις, κάπου αλλού σε παρακαλώ.
Δόξα τον Θεό, απέραντος ο χώρος του διαδικτύου.

ollandos13

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2012
417
1
Τελος παντων 3 μηνων δεν μπορεις να δεις αν εχει δυσπλασια..Γυρω στους 10-12 μηνες μπορεις να δεις μεσω ακτινογραφια..Να ξερεις οτι το χειρουργειο ειναι πιο ακριβο απο ενα εκτροφικο κουταβι αλλα και η αποκατασταση του σκυλου θελει αρκετο χρονο..
Επισης ο σκυλος πρεπει να μην γλυστραει και να παταει σε σταθερο εδαφος.Δεν πρεπει να του ζοριζεις τα ποδια με υπερβολικη ασκηση και δεν πρεπει να πηδαει και να ανεβαινει σκαλια..
Κυριακο σορρυ κιολας αλλα επειδη εκανε λαθος κ πηρε απο γεννα φιλου του σκυλο σημαινει πως δεν πρεπει να τον νοιαζει αν εχει ή παθει κατι το σκυλι του? τι λογικη ειναι αυτη? δεν εχουν μοιρα αυτα τα σκυλια? αν ειναι να προτεινεις κ νομοσχεδιο να θανατωνονται οι γεννες ιδιωτων. δηλαδη να στο θεσω διαφορετικα κιολασ με προσωπικο παραδειγμα. ενας φιλος πηρε ενα αδεσποτο που βρηκε στο δρομο. οταν την πηγε σπιτι η σκυλα ηταν εγκυος αλλα δεν το καταλαβε (επειδη ειναι γκριφον κανις μαλλιαρο νομιζε πως ηταν απλα παχουλη κ φουντωτη)! ενα κουταβι το πηρα εγω κ τα υπολοιπα μοιραστηκαν σε φιλους (παλι καλα δοθηκαν κ τα 5). εμενα λοιπον να μη με νοιαζει αν παθει τιποτα αυτο το σκυλι?

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Ο συγκεκριμενος δεν πηρε σκυλι απο τον δρομο η απο ασυλο.Ηθελε καθαροαιμο σκυλο απο φτηνη πηγη.Οποτε τωρα γιατι παραπονιεται?Και στην τελικη μου ειναι αδικιολογητο οταν υπαρχει το ιντερνετ οι υποψηφιοι αγοραστες να μην κανουν ερευνα αγορας και να παιρνουν σκυλο απο οπου να ναι.Δηλαδη το φορουμ πως το βρηκε τωρα και δεν το βρηκε ΠΡΙΝ παρει σκυλο?Μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Τι λες βρε Κυριάκο....
Σε ποιον παραπονέθηκε?
Για το σκυλί του ανησυχεί...όπως και να το πήρε.
Δλδ όποιος πήρε με λάθος τρόπο..."καλά να πάθει ο λακαμάς...που να του ψοφήσει ο σκύλος"?

peris

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2013
179
0
Πάτρα
kyriako sorry αλλα αυτο το οπου ναναι που λες δεν ειναι λογικο.αν για παραδειγμα εσυ που εχεις ενα υγειες σκυλι και το ζευγαρωσεις στο μελλον με ενα αλλο υγειες σκυλι και παρει ο φιλος σου ενα κουταβι τοτε σημαινει οτι ο φιλος σου πειρε κουταβι απο οπου ναναι?ερευνα αγορας δεν εκανα γιατι τον σκυλο απλα δεν τον αγορασα.οσο για το forum εδω το γνωριζα απο πολυ νωριτερα γιατι ειχα και σκυλο πιο παλια (παλι απο φιλο) αλλα δεν ειχε τυχει ποτε να γραψω για καποιο θεμα γιατι δεν ειχα καποιο προβλημα.οσον αφορα την εκτροφη δεν αντιλεγω οτι θα παρεις ενα πιο "σωστο" σκυλι αλλα οκ δεν θα εδινα ποτε χρηματα για σκυλι επειδη καποιος εχει κανει το ζευγαρωμα επαγγελμα αυτο το λεω χωρις να θελω να θειξω τους εκτροφεις και προς αποφυγη παρεξηγησεων απλα η αποψη μου ειναι αυτη απλα το λεω αυτο επειδη εχω τυχει σε αρκετα σκυλια εκτροφικα και να εχουν καποιο θεμα.