Δυσπλασια Λαμπραντορ

Billouris

Active Member
12 Σεπτεμβρίου 2012
44
0
athens
Καλησπερα μια ερωτηση,εχω τον Φοιβο ενα μικρο Λαμπραντορ κι επειδη ειμαι αρκετα υπερπροστατευτικος μαζι του,παιζοντας πριν λιγο εκανε τον σουπερ ηρωα κ επεσε απο τον καναπε στο πατωμα κ πρεπει να πονεσε αφου εβγαλε κραυγη.Βα ανυσηχω για δυσπλασια?γιατι εχω ακουσει τοσα πολλα για αυτην την ασθενεια στη συγκεκριμενη ρατσα που εχω τρομαξει ! Κ το θεμα ειναι οτι δεν τον ειχα εγω εκεινη τη στιγμη. Γενικα τι βα αποφευγω τωρα που ειναι κουταβι,ποια ειναι η σωστη προληψη?

epagneul breton

Active Member
3 Απριλίου 2013
33
0
Δεν είναι απαραίτητο να έχει δυσπλασία, μπορεί απλός να έπεσε άγαρμπα. Αν φοβάσαι τόσο πολύ για δυσπλασία, πιστεύω πηγαίνοντας σε έναν καλό κτηνίατρο να σιγουρευτείς. Πάντως καλό είναι, όσο είναι κουτάβι (αν και δεν λες ηλικία) να μην ζορίζεται πολύ.

kiriakos22

Well-Known Member
26 Μαϊου 2012
224
0
Η δυσπλασια ειναι ενα θεμα που εχει συζητηθει ηδη παρα πολυ εδω μεσα.Κανε μια αναζητηση και θα βρεις πολλες συμβουλες οσο αναφορα την "προληψη" αν και νομιζω πως η ασθενεια ειναι κυριως κληρονομικη και αν το σκυλι σου ειναι να παρουσιασει δυσπλασια θα το κανει οσο κι αν προσεχεις.

Απο ενα χτυπημα το σκυλι δεν παθαινει δυσπλασια.Εβγαλε κραυγη επειδη πονεσε απο την "τουμπα".Δεν μας ειπες τι ηλικια εχει;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.876
8.090
Δεν θα πάθει δυσπλασία επειδή έπεσε από τον καναπέ.
Αν έχει την προδιάθεση θα την πάθει ούτως ή άλλως. Παρόλα αυτά βρίσκεται στην ανάπτυξη το κουτάβι σου και πεσίματα, γλύστρες, συστηματικό ανεβοκατέβασμα σκαλοπατιών και υπερβολική για την ηλικία του άσκηση μπορεί να του δημιουργήσουν προβλήματα και καλό θα ήταν να τα προσέξεις.

Billouris

Active Member
12 Σεπτεμβρίου 2012
44
0
athens
Η δυσπλασια ειναι ενα θεμα που εχει συζητηθει ηδη παρα πολυ εδω μεσα.Κανε μια αναζητηση και θα βρεις πολλες συμβουλες οσο αναφορα την "προληψη" αν και νομιζω πως η ασθενεια ειναι κυριως κληρονομικη και αν το σκυλι σου ειναι να παρουσιασει δυσπλασια θα το κανει οσο κι αν προσεχεις.

Απο ενα χτυπημα το σκυλι δεν παθαινει δυσπλασια.Εβγαλε κραυγη επειδη πονεσε απο την "τουμπα".Δεν μας ειπες τι ηλικια εχει;
εχω διαβασει αρκετα για την δυσπλασια επειδη κ παλιοτερα ειχαν σκυλο ανω των 25 κιλων,ο λαμπραντορακος τωρα ειναι 50 ημερων!