Δυσπλασια ισχυου σε 9.5 μηνών σκύλο


The_7oker

Member
8 Μαϊου 2020
9
11
28
Καλησπέρα σας, δυστυχώς το σκυλάκι που υιοθέτησα πριν 2 εβδομάδες έχει δυσπλασια στο ισχυρό. Τις τελευταίες μέρες κουτσαινε γιατί τον έβγαζα μεγάλες βόλτες να εκτονωθεί και παίζαμε. Στην αρχή που τον πήρα δεν είχε θέμα με το ισχυο και μου είπανε πως είναι υγιής οπότε για 8-9 μέρες είχε έντονη δραστηριότητα που είχε ως αποτέλεσμα να εμφανιστεί το πρόβλημα. Τον πήγα σε ακτινολόγο και οι ακτίνες δείξανε πως έχει δυσπλασια στο δεξί πόδι και πολύ ελαφριά στο αριστερό. Το θέμα είναι πως στην παρούσα φάση έχω αρκετές υποχρεώσεις (σχολή, δουλειά) και μου είναι φοβερά δύσκολο να τα συνδυάσω όλα σωστά. Επίσης στο σπίτι μου με εξαίρεση το σαλόνι οι υπόλοιποι χώροι έχουν μάρμαρο, στην πολυκατοικία υπάρχουν σκαλιά και η θάλασσα της Θεσσαλονίκης δεν ξέρω αν είναι ιδανική για κολύμπι. Η κτηνίατρος μου είπε για εγχείριση που αυτή τη στιγμή αδυνατώ να καλύψω καθώς ήδη έχω δώσει σε εξετάσεις, τροφή, παιχνίδια και μετακινήσεις περίπου 450-500 ευρώ και νομίζω κάπου τόσο κοστίζει η εγχείριση. Από τη μια δεν μου πάει η καρδιά να μιλήσω με κάποια φιλοζωικη από την άλλη δεν ξέρω αν μπορώ να αντεπεξέλθω σε ένα σκυλί που έχει συνεχή ανάγκη από φροντίδα σε ένα περιβάλλον ακατάλληλο για την ασθένεια αυτή. Σίγουρα τα προβλήματα υγείας είναι μέσα στο πρόγραμμα αλλά όταν μου είπανε πως είναι υγιές το σκυλάκι θεώρησα πως ίσως προκύψει κάτι στο μέλλον, όχι στην εβδομάδα πάνω να εμφανίσει κάτι που ήδη είχε και ήδη έχω δώσει το μεγαλύτερο κομμάτι των χρημάτων που είχα στην άκρη.
 


sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Η αλήθεια είναι ότι όταν παίρνεις ένα κουτάβι, θεωρείς πως η μόνη ανησυχία σου θα είναι πόσα παπούτσια θα μασουλήσει... Καταλαβαίνω τη στενοχώρια σου, πραγματικά. Από την άλλη αν είχε συμβεί σε έξι μήνες ή ένα χρόνο θα άλλαζα κάτι δραματικά; Πάλι δε θα ήταν ο σκύλος σου που χρειάζεται βοήθεια?

Δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις για τη δυσπλασία, αλλά θα βρεις άπειρα θέματα εδώ και σίγουρα θα σου δωθούν κι άλλες απαντήσεις. Πριν αρχίζεις να απελπίζεσαι πάντως, συζήτησε με την κτηνίατρο σχετικά με το επείγον της επέμβασης, τι άλλο μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις ή να μην επιβαρύνεις την κατάσταση μέχρι τότε, αν υπάρχουν εναλλακτικές της επέμβασης και ποιες, το οικονομικό και τι διακανονισμός μπορεί να γίνει, ποια είναι η αποθεραπεία και τι θα χρειαστεί στο άμεσο μέλλον.

Το πολύ απλό και φθηνό που μπορείς να κάνεις αρχικά είναι να ξαναστρώσεις το πάτωμα ώστε να μη γλιστράει στο μάρμαρο, και να ρωτήσεις την κτηνίατρο τι είδους/πόση βόλτα μπορεί να κάνει.
 




canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
Δύσκολες καταστάσεις @The_7oker

Για αρχή, θα βοηθούσε να κάνεις μια πιο αναλυτική παρουσίαση του σκύλου. Αν ανήκει σε κάποια φυλή ή γνωρίζεις τους γονείς και το ιατρικό τους ιστορικό και το μέγεθος τους. Επίσης, το βάρος του σκύλου ή ακόμα καλύτερα, φωτογραφίες του, ώστε να δούμε και την φυσική του κατάσταση που παίζει ρόλο, τόσο στην τωρινή εικόνα όσο και στην εξέλιξη της δυσπλασίας.

Σε δεύτερη φάση, αφήνεις την έντονη άσκηση, αποφεύγεις σκάλες και άλματα και καλύπτεις με ότι και όσο μπορείς τις λείες και ολισθηρές επιφάνειες (υπάρχουν, νομίζω, φθηνές λύσεις αντιολισθητικών πλαστικών ή μιας μοκέτας).

Σίγουρα απευθύνεσαι σε εξειδικευμένο και έμπειρο κτηνίατρο για να κάνεις πάλι εξέταση και διάγνωση, ακόμα και αν ο πρώτος είναι ή μπορεί να είναι καλός και έμπιστος.

Αρχίζεις να κάνεις οικονομίες και με βάση και την 2η αξιολόγηση του σκύλου από τον 2ο κτηνίατρο... τα ξαναλέμε...
 


The_7oker

Member
8 Μαϊου 2020
9
11
28
Σίγουρα και σε 1 χρόνο θα ήταν ο σκύλος μου που θα ήθελε βοήθεια αλλά θα μπορούσα να την δώσω. Δεν φανταζόμουν πως σε 2 εβδομάδες θα έδινα το μεγαλύτερο κομμάτι από αυτά που είχα στην άκρη για μένα και το σκύλο, υπολόγιζα σε κάποια έξοδα και στην πορεία θα έβαζα κι άλλα χρήματα για κάτι σοβαρό, αλλά δεν περίμενα στη δεύτερη εβδομάδα να χρειαστεί.

Οπως και να έχει αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να καλύψω τα χρήματα της εγχείρισης, οπότε θα δω τι θα μου προτείνει σαν εναλλακτική η κτηνιατρος και θα ψάξω για κάποιον εξειδικευμένο στη δυσπλασια. Έχετε κάποιον να προτείνετε στη Θεσσαλονίκη?

Ο σκύλος είναι ημιαιμο σετερ, 9.5 μηνων και ζυγίζει 17 κιλά. Στη φωτογραφία φαίνεται στην αριστερή μεριά το δεξί ισχυο με την έντονη δυσπλασια.
 

Attachments



SofiaEve

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2013
371
1.118
Λυπάμαι πολύ για αυτό που σας έλαχε - όμως ψυχραιμία, πάνω απ'όλα! Βαθιές ανάσες, και όλα γίνονται.

Διασταύρωσε την διάγνωση και την προοπτική της εγχείρισης με δεύτερο κτηνίατρο, ειδικά εφ'όσον μιλάμε για νεαρό σκύλο (αλλά όχι και κουτάβι) που δεν έχει ολοκληρώσει την ανάπτυξή του. Αναζήτησε κάποιον που να σου εμπνέει εμπιστοσύνη και να μπορεί να παρακολουθεί το σκυλί, να σε συμβουλέψει και για μια γενικότερη διαχείριση του προβλήματος - κανένα συμπλήρωμα και κάποιο αντιφλεγμονώδες, για αρχή, ίσως?

Θα μπορούσες να τον πας ενδεχομένως στις κλινικές του ΑΠΘ, που έχουν καλούς κτηνιάτρους. Στο φόρουμ έχουν γραφτεί πολλά και διάφορα για τη δυσπλασία, με μια πρόχειρη αναζήτηση: ίσως εδώ για αρχή.
Από τη μια δεν μου πάει η καρδιά να μιλήσω με κάποια φιλοζωικη
Από που το πήρες το σκυλάκι? Συνήθως οι φιλοζωικές έχουν κτηνιάτρους που συνεργάζονται, και θα μπορούσες να ρωτήσεις μήπως έχουν να σου προτείνουν κάποιον οικονομικότερο/εξειδικευμένο.
 


The_7oker

Member
8 Μαϊου 2020
9
11
28
Η συγκεκριμένη κτηνίατρος είναι πολύ καλή και μου την έχουν προτείνει διάφοροι. Επιπλέον συνεργάζεται με τον ακτινολόγο που αναφέρεται στο thread που με παραπέμπεις, στον οποίο κιόλας έγινε η ακτινογραφια χθες και μου είπε να μιλήσω με την κτηνίατρο μου την οποία εμπιστεύεται. Το σκυλάκι το πήρα από τα Γιάννενα και το έφερα Θεσσαλονίκη, ΚΙ. ΔΙ. ΖΩ λέγεται η φιλοζωικη αλλά το φιλοξενούσαν σε ένα σπίτι μιας κοπέλας, δεν ήταν σε κάποιο καταφύγιο. Εφόσον ήδη το πήγα στον καλύτερο ακτινολόγο στη Θεσσαλονίκη και ο ίδιος μου είπε να εμπιστευτώ την κτηνίατρο μου τι να κάνω? Γνωρίζετε κάποιον καλό ορθοπεδικο στη Θεσσαλονίκη?
 


tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
το πηρες απο Γιαννενα και μενεις Σαλονικα;η μενεις Γιαννενα;
γιατι βλεπω οτι ψαχνεις Σαλονικα ενω αν μενεις Γιαννενα υπαρχει στη Λευκαδα.
τωρα δε νομιζω οτι με 450-500 θα μπορεσεις να κανεις αυτη την επεμβαση,εκτος αν κατι εχει αλλαξει τελευταια και δεν το ξερω.
οπως και να χει να πας και καπου αλλου οπως σου ειπαν,δεν ειναι κακο.
 


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.123
10.078
Athens
Νομίζω ότι στο ΑΠΘ οι τιμές είναι πολύ πιο φιλικές - από νούμερα που έχω ακούσει, οι Θεσσαλονικείς θα ξέρουν καλύτερα.
 


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.168
2.985
ΑΤΤΙΚΗ
Καλησπέρα, λυπάμαι για την ταλαιπωρία και την αναστάτωση.Τι εγχείρηση σου πρότεινε η κτηνίατρος;
Στην θέση σου θα απευθυνόμουν στο ΑΠΘ αλλά σίγουρα θα πρέπει να βγάλεις καινούργια ακτινογραφία. Η συγκεκριμένη που έβγαλες είναι πολύ κακής ποιότητας και δεν βοηθάει τον ιατρό να βγάλει σωστά συμπεράσματα. Ο σκύλος είναι στραβά τοποθετημένος και τα πόδια του δεν είναι ευθυγραμμισμένα. Ανεβάζω μια ακτινογραφία για να καταλάβεις τι λέω.

IMG-0002-00001.jpg
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Καλώς Ήρθες

Πάρε τηλέφωνο αύριο τον Αγαθαγγελίδη να συζητήσετε και να σου προτείνει κάποια πράγματα.
Οι ακτίνες δεν είναι σωστές όπως σου προείπαν τα παιδιά.
Οι σωστές ακτίνες ισχύων αγκώνων περιλαμβάνουν ολική νάρκωση, σωστή τοποθέτηση του σκύλου και σωστή έκταση αγκώνων ή ισχύων.

Αγαθαγγελίδης Κυριάκος
2310666318
Ωραιοκάστρου 88, Σταυρούπολη
 


The_7oker

Member
8 Μαϊου 2020
9
11
28
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Ενδεχομένως η φωτογραφία μου να αδικεί την ακτινογραφια διότι όπως την κρατούσα έκανε ένα κύρτωμα. Θα καλέσω αύριο στον γιατρό που μου είπατε. Έχετε να προτείνετε και κάποιον ορθοπεδικο στη Θεσσαλονίκη?
 


haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Ενδεχομένως η φωτογραφία μου να αδικεί την ακτινογραφια διότι όπως την κρατούσα έκανε ένα κύρτωμα. Θα καλέσω αύριο στον γιατρό που μου είπατε. Έχετε να προτείνετε και κάποιον ορθοπεδικο στη Θεσσαλονίκη?
O Αγαθαγγελίδης είναι ορθοπεδικός και πολύ καλός μάλιστα.
 


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.808
Καλως ηρθες.
Το σκυλι εαν καταλαβα καλα ηταν αδεσποτο και μετα φιλοξενουνταν σε σπιτι εθελοντη πριν το παρεις εσυ. Μπραβο σου καταρχην για την αποφαση σου να υιοθετησεις. Αυτο που φαινεται στην ακτινογραφια ειναι σκαγι απο αεροβολο?
 
Last edited:


Pepev50

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2016
460
2.570
38
κ γω όταν το είδα μου σκέφτηκα οτι είναι βολίδα απο αεροβόλο. Αλλά για να μην είπε κάτι ο κτηνίατρος... είπα να μην μιλήσω.
 


The_7oker

Member
8 Μαϊου 2020
9
11
28
Ναι είναι σκαγι το οποίο βρίσκεται κοντά στο ισχυο αλλά όχι μέσα, απλώς από την ακτινογραφια αυτή δεν φαίνεται. Επίσης δεν ευθύνεται το σκαγι για τον πόνο μου είπανε οπότε δεν έχει λόγο να αφαιρεθεί, θα υποστεί ταλαιπωρία χωρίς να χρειάζεται. Μίλησα σήμερα με την κτηνίατρο μου και μου είπε για εγχείριση σε αρκετά καλή τιμή, η οποία και πάλι μου είναι δύσκολο να την πληρώσω αλλά ελπίζω πως θα πάνε όλα καλά. Ευχαριστώ για τη βοήθεια σας και τις συμβουλές σας.
 
  • Like
Reactions: Amaliaz


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Συγγνώμη...αν η βολίδα ήρθε και τερμάτισε πάνω στο κόκαλο, σε βεβαιώνουν πώς δεν δημιουργεί πρόβλημα με την κίνηση?
Επίσης, 9,5 μηνών σετεράκι με αυτή την λάθος ακτινογραφία που παρολα αυτά δεν δείχνει -ακόμα- εκφυλισμούς στα οστά, κουτσαίνει από δυσπλασία?
Πήγαινε και για δεύτερη γνώμη. Γνώμη μου :cool:
 


The_7oker

Member
8 Μαϊου 2020
9
11
28
Από τις ακτινογραφιες που μου έδειξε και από το πλάι, δεν είχε φτάσει στο κόκκαλο. Επίσης η δυσπλασια είναι φανερή οπότε ο ακτινολόγος και η κτηνίατρος έκριναν πως είναι αυτό το προβλημα. Μου είπαν πως οι ακτινογραφιες ναι μεν δεν είναι 100% σωστές, ωστόσο μπορεί να καταλάβει ότι υπάρχει δυσπλασια.
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Με τον Αγαθαγγελίδη μίλησες?

Το θέμα σου δεν είναι η τιμή της επέμβασης, αλλά και αν ο γιατρός που θα την πραγματοποιήσει είναι ικανός και έμπειρος.

Οι γιατροί σε τέτοιες επεμβάσεις κάνουν διευκολύνσεις στην πληρωμή...
 


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.808
Συγγνώμη...αν η βολίδα ήρθε και τερμάτισε πάνω στο κόκαλο, σε βεβαιώνουν πώς δεν δημιουργεί πρόβλημα με την κίνηση?
Επίσης, 9,5 μηνών σετεράκι με αυτή την λάθος ακτινογραφία που παρολα αυτά δεν δείχνει -ακόμα- εκφυλισμούς στα οστά, κουτσαίνει από δυσπλασία?
Πήγαινε και για δεύτερη γνώμη. Γνώμη μου :cool:
Και δικη μου γνωμη, επισης. Μην προχωρησεις σε επεμβαση εαν δεν παρεις και δευτερη και τριτη γνωμη αφου κανετε μια σωστη ακτινογραφια. Ευχομαι να πανε ολα καλα!
 
  • Like
Reactions: TARA and sea-mol


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.807
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf