Δυσπλασια

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Λεγοντας ωμο Λαμπρο εννοω Barf!
Ισα ισα θα βοηθησεις την αναπτυξη της ειδικα τους μυς που χρειαζεται να
εχει λογω δυσπλασιας.
Υπαρχουν πολλα αρθρα εδω στο φορουμ που μπορεις να διαβασεις για την
ωμη διατροφη!

• Like
Reactions: vek

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.630
1.954
Δεν ξερω αν ανοιξει δικο του θεμα το μελος,Αλλα!!Γυρνοντας απο Βιεννη-Τσεχια και φερνοντας την σουπερ-ντουπερ κουταβα!!!!!Φεραμε μαζι και "εγγυση"δυσπλασιας μεχρι 24 μηνων...Υπογεγραμμενο συμβολαιο...και οταν λεει δυσπλασια εννοει και το C!!Που εδω βαζουν γεννες....

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Δεν ξερω αν ανοιξει δικο του θεμα το μελος,Αλλα!!Γυρνοντας απο Βιεννη-Τσεχια και φερνοντας την σουπερ-ντουπερ κουταβα!!!!!Φεραμε μαζι και "εγγυση"δυσπλασιας μεχρι 24 μηνων...Υπογεγραμμενο συμβολαιο...και οταν λεει δυσπλασια εννοει και το C!!Που εδω βαζουν γεννες....
Το οποίο σημαίνει;;;

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
ας δούμε πρώτα τι λέει το συμβόλαιο ;)
πχ για εμένα αν κάποιος ειναι τόσο σίγουρος για τα σκυλιά του θα πρέπει να δίνει επιλογές στον ιδιοκτήτη :cool:

• Like
Reactions: GRDANE

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.630
1.954
Το οποίο σημαίνει;;;
Eιπε οτι ειναι γεννετικο,οποτε δεν θεωρει οτι υπαρχει προβλημα.
Τωρα το οποιο τι σημαινει?
Ας πουμε οτι ειναι σιγουρη για τα σκυλια της και αν παει κατι στραβα ειναι διατεθιμενη να επιστρεψει τα λεφτα πισω.
Εχει κανει χρονια εκτροφη για να ειναι σιγουρη και να μπορει να δινει τετοιες εγγυησεις.
Ειναι κατι που ΔΕΝ δινουν ολοι.
Σε βαζει στο "τρυπακι"να κανεις εξετασεις αρα εχει μονο να κερδισει...γιατι και να παει κατι στραβα θα μπορει να το φτιαξει και να μην το επαναλαβει...αν πανε ολα καλα εχει σουπερ αποτελεσματα απο ολα τα κουταβια-σκυλους της.
Σου βγαζει μια "ασφαλεια"που ειναι ωραιο (βεβαια τα αποτελεσματα θα δειξουν)
ΔΕΝ ζευγαρωνει σκυλους με δυσπλασια C και σκυλους χωρις εξετασεις!
Αν δεν σε καλυπτουν αυτα θα γραψω αυριο και αλλα.

Αλλα ετσι απλα να σου πω ΕΠΕΙΔΗ ΜΠΟΡΕΙ.Και εδω αρκετοι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ γιατι ζευγαρωνουν με C Και χωρις εξετασεις.

Το ποστ το εκανα γιατι οταν εγραψα οτι καποιοι δινουν εγγυηση με ρωτουσαν πως γινεται...και για να μαθει ο κοσμος που διαβαζει και για να μπουν και εδω ΥΨΗΛΑ σανταρ στα θελω μας και σε αυτα που ζηταμε.
Δεν αναφερομαι στο αν το κουταβι βγει καλο η οχι το θεμα εδω εχει να κανει καθαρα με την δυσπλασια.

Υ.Γ Μακαρι ολα τα σκυλια να μην εμφανισουν ποτε δυσπλασια και ολα αυτα να ειναι αχρηστα ποστ!!!!!!

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
@Dimi_21 δικιο εχεις οτι εδω ζευγαρωνουν σκυλια με C που κανονικα ΔΕΝ θα επρεπε (και εγω θεωρω οτι το σκιλι για να μπει στην αναπαραγωγικη διαδικασια πρεπει να εχει Α η Β) το ερωτημα ειναι τα βαζουν τουλαχιστον με Α; Παντως και εδω δινουν εγγυησεις καποιοι , οχι τοσο καλες οσο του εξωτερικου σιγουρα αλλα μεχρι τους 12 μηνες ξερω για καποιους σιγουρα (και φυσικα δεν εννοω το C , το C δεν αλλοιωνει τη ποιοτητα ζωης του σκυλου)

Η δυσπλασια ειναι 95% γεννετικο προβλημα και λεω 95% και οχι 100% επειδη με τραυματισμους μπορει να χασει καποια μοναδα πχ να παει απο Β σε C αλλα οχι το Β να γινει D η E. Αυτο μου το εχει πει γιατρος ειδικος και πιστοποιημενος σε θεματα HD.

Σου ευχομαι τα καλυτερα με τη μικρη σου.

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Eιπε οτι ειναι γεννετικο,οποτε δεν θεωρει οτι υπαρχει προβλημα.
Τωρα το οποιο τι σημαινει?
Ας πουμε οτι ειναι σιγουρη για τα σκυλια της και αν παει κατι στραβα ειναι διατεθιμενη να επιστρεψει τα λεφτα πισω.
Εχει κανει χρονια εκτροφη για να ειναι σιγουρη και να μπορει να δινει τετοιες εγγυησεις.
Ειναι κατι που ΔΕΝ δινουν ολοι.
Σε βαζει στο "τρυπακι"να κανεις εξετασεις αρα εχει μονο να κερδισει...γιατι και να παει κατι στραβα θα μπορει να το φτιαξει και να μην το επαναλαβει...αν πανε ολα καλα εχει σουπερ αποτελεσματα απο ολα τα κουταβια-σκυλους της.
Σου βγαζει μια "ασφαλεια"που ειναι ωραιο (βεβαια τα αποτελεσματα θα δειξουν)
ΔΕΝ ζευγαρωνει σκυλους με δυσπλασια C και σκυλους χωρις εξετασεις!
Αν δεν σε καλυπτουν αυτα θα γραψω αυριο και αλλα.

Αλλα ετσι απλα να σου πω ΕΠΕΙΔΗ ΜΠΟΡΕΙ.Και εδω αρκετοι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ γιατι ζευγαρωνουν με C Και χωρις εξετασεις.

Το ποστ το εκανα γιατι οταν εγραψα οτι καποιοι δινουν εγγυηση με ρωτουσαν πως γινεται...και για να μαθει ο κοσμος που διαβαζει και για να μπουν και εδω ΥΨΗΛΑ σανταρ στα θελω μας και σε αυτα που ζηταμε.
Δεν αναφερομαι στο αν το κουταβι βγει καλο η οχι το θεμα εδω εχει να κανει καθαρα με την δυσπλασια.

Υ.Γ Μακαρι ολα τα σκυλια να μην εμφανισουν ποτε δυσπλασια και ολα αυτα να ειναι αχρηστα ποστ!!!!!!
Παρα πολυ ενδιαφερον ποστ!! Οταν ειχα μιλησει με εκτροφεις εξωτερικου ειχα ξανα ακουσει και εγω για κατι τετοιο. Και δηλαδη δινει οντως τα χρηματα πισω; αλλα μισο λεπτο αμα το ζωο καποια στιγμη χτυπησει ασχημα και δημιουργηθει ετσι δυσπλασια??? Θα ζητησει εξετασεις και εκει φαινεται αν ειναι απο χτυπημα πχ ή οχι?? Να σ πω δεν ξερω αν οντως φαινεται τοσο καθαρα.. σε αυτο εχω απορια μονο εγω

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
@Dimi_21
Απλή απορία έχω. Δεν εννοώ κάτι.
Πρακτικά πως υλοποιείται; Επιστρέφει τα χρήματα; Το σκυλί τι γίνεται; επιστρέφεται στον εκτροφεα; Σου δίνει άλλο σκύλο;

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.802
4.107
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
@Dimi_21 δικιο εχεις οτι εδω ζευγαρωνουν σκυλια με C που κανονικα ΔΕΝ θα επρεπε (και εγω θεωρω οτι το σκιλι για να μπει στην αναπαραγωγικη διαδικασια πρεπει να εχει Α η Β) το ερωτημα ειναι τα βαζουν τουλαχιστον με Α; Παντως και εδω δινουν εγγυησεις καποιοι , οχι τοσο καλες οσο του εξωτερικου σιγουρα αλλα μεχρι τους 12 μηνες ξερω για καποιους σιγουρα (και φυσικα δεν εννοω το C , το C δεν αλλοιωνει τη ποιοτητα ζωης του σκυλου)

Η δυσπλασια ειναι 95% γεννετικο προβλημα και λεω 95% και οχι 100% επειδη με τραυματισμους μπορει να χασει καποια μοναδα πχ να παει απο Β σε C αλλα οχι το Β να γινει D η E. Αυτο μου το εχει πει γιατρος ειδικος και πιστοποιημενος σε θεματα HD.

Πρότων, και με C ο σκύλος μπορεί να έχει συμπτώματα, και με D μπορεί να μην έχει... εξαρτάται από άλλους παράγοντες αν ο σκύλος πονάει ή όχι, δεν είναι μόνο θέμα βαθμού δυσπλασίας..

Δεύτερον, το B μπορεί να γίνει και D και Ε, και αυτό το λέω από προσωπική εμπειρία, ακόμα και το ισχύο να βγει με τραυματισμό. Ο σκύλος μου 3ων ετών είχε ισχύα A, και όταν μου είπαν πριν 2 χρόνια πως έχει δυσπλασία (για κάτι άλλο πήγαμε στον κτηνίατρο), έπεσα από τα σύννεφα. Η δυσπλασία στον σκύλο οφείλεται στην οστεοποίηση (και όχι μόνο στα ισχύα αλλά και σε άλλες αρθρόσεις συμπεριλαμβανομένης της σπονδυλικής στήλης). Α, του βγήκε και το δεξί ισχύο μετά από σοβαρότατο τραυματισμό όταν χτυπήθηκε από αυτοκίνητο.

Αυτά...

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Ναι και εγω ξερω σκυλο με Ε και χωρις συμπτωματα σιγουρα ειναι αναλογα.. αλλα οταν πας για να παρεις πχ κουταβι και ψαχνεις τα pedigree εκει τα ψειριζεις ολα και γιατι να πιστεψεις εκτροφεα αν σου πει οτι ο μπαμπας εχει C λογω χτυπηματος πχ.. αναρωτιεμαι και εγω λοιπον πως εκτροφεας ξεροντας τις αποκλισεις κανει τετοιο συμβολαιο μπλοφαρει; αλλα αφου αργα ή γρηγορα θα φανουν ολα..

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.630
1.954

Δεν ειναι δικία μου!!χαχα εχω ηδη ενα μ@λ@κ@ :D ευχαριστω παντως!!

Παρα πολυ ενδιαφερον ποστ!! Οταν ειχα μιλησει με εκτροφεις εξωτερικου ειχα ξανα ακουσει και εγω για κατι τετοιο. Και δηλαδη δινει οντως τα χρηματα πισω; αλλα μισο λεπτο αμα το ζωο καποια στιγμη χτυπησει ασχημα και δημιουργηθει ετσι δυσπλασια??? Θα ζητησει εξετασεις και εκει φαινεται αν ειναι απο χτυπημα πχ ή οχι?? Να σ πω δεν ξερω αν οντως φαινεται τοσο καθαρα.. σε αυτο εχω απορια μονο εγω
Mακαρι να μην μαθουμε ποτε αν δινει τα λεφτα πισω,παντως ναι αυτο λεει!.Νομιζω οτι μπορεις να καταλαβεις αν ειναι απο χτυπημα.

@Dimi_21
Απλή απορία έχω. Δεν εννοώ κάτι.
Πρακτικά πως υλοποιείται; Επιστρέφει τα χρήματα; Το σκυλί τι γίνεται; επιστρέφεται στον εκτροφεα; Σου δίνει άλλο σκύλο;
Ναι,αν χτυπα ξυλο γινει κατι επιστρεφει τα χρηματα πισω.

Να ξανα πω οτι δεν το εγραψα για να δειξω πω πω τι γ@μ@το εκτροφεα βρηκα κτλπ.
Τα γραφω για να "μαθουμε" και να απαιτουμε πράγματα.Πραγματα τα οποια στην τελικη ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.630
1.954
πάντως εγώ είμαι καλυμμένη, αν σου δίνει τα χρήματα πίσω, είναι κάτι σαν αποζημίωση (φαντάζομαι ότι δεν θέλει υποχρεωτικά τον σκυλο πισω )
Οχι δεν τιθεται θεμα επιστροφης του σκυλου.

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.022
SALONIKI
Ας πω παλυ οπως τα εχω καταλάβει εγω.

Δεν πιστευω οτι αν ενας σκυλος που παει για να ολοκληρωθεί με
δυσπλασία Β αν τον ταλαιπωρίσεις θα γίνει C ή D.
Μπορει αν ενας σκυλος αν τον ταλαιπωρίσεις με C να παρουσιάσει
προβλημα και ενας σκυλος με D που περνά ζωη και κότα να μην
παρουσιάσει τιποτα.
Μπορει ενα σκυλος με μηδέν αν δεν τον προσέξεις μεχρι να
ενηλικιωθεί και τον γυμνάσεις αφου δεν τον εχεις προσέξει να
παρουσιάσει προβλημα σκελετικο το οποίο λέγετε και αυτο
δυσπλασία. Πχ ζημιά στον χόνδρο της άρθρωσης η οποια ειναι
πιο εύκολο να δημιουργηθεί αν ο σκυλος δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί σκελετικά.

Με αλλα λόγια το κόκαλο που ειναι να ολοκληρωθεί θα ολοκληρωθεί.

Για αυτο λεμε οτι υπάρχει και η επίκτητη δυσπλασία. Και ισος
ειναι πιο σημαντικό σε αυτο ο εκτροφές να σου δώσει σωστές
οδηγίες και να σε ενημερώσει για τον βαθμό επικινδυνότητας
της φυλής που διάλεξες.

Οι βαθμοί δυσπλασία οσο αφορά την την ολοκλήρωση του σκελετού
(που κατα κύριο λογο γινοντε οι συζητήσεις και οι εξετασεις ειναι
ενα πολυ μικρο κομάτι της όλης υπόθεσης) μετριούνται σε βαθμούς
A, B,C, D κλπ οι οποίοι προκύπτουν απο μοίρες(και κακομοίρες)
Το μηδέν ειναι μηδέν δεν ειναι A. Ας υποθέσουμε οτι:
Α= απο 0 έως 5 μοίρες
Β= απο 6 έως 10
C= απο 11 έως 15
D=απο 16 εως 20
Δηλαδη απο το 10 στο 11 ενα τσιγάρο δρομος.

zenio

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
1.012
2.730
Δραμα
Οι βαθμοί δυσπλασία οσο αφορά την την ολοκλήρωση του σκελετού
(που κατα κύριο λογο γινοντε οι συζητήσεις και οι εξετασεις ειναι
ενα πολυ μικρο κομάτι της όλης υπόθεσης) μετριούνται σε βαθμούς
A, B,C, D κλπ οι οποίοι προκύπτουν απο μοίρες(και καομοιρες).
Το μηδέν ειναι μηδέν δεν ειναι A. Ας υποθέσουμε οτι:
Α= απο 0 έως 5 μοίρες
Β= απο 6 έως 10
C= απο 11 έως 15
D=απο 16 εως 20
Δηλαδη απο το 10 στο 11 ενα τσιγάρο δρομος.
Αυτο ειναι οντως ετσι ή το λες σχηματικα;

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.630
1.954
Αυτο ειναι οντως ετσι ή το λες σχηματικα;
Ε τωρα αν εκανε μια μοιρα πανω μια κατω δεν ξερω αλλα ναι καπως ετσι ειναι.
Επισης διαφερει η βαθμολογια αναλογα που το κανεις,πχ στα γερμανικα αλλιως βαθμολογειται στο SV αλλιως εκτος (με μια επιφυλαξη αυτο)

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.022
SALONIKI
Ε τωρα αν εκανε μια μοιρα πανω μια κατω δεν ξερω αλλα ναι καπως ετσι ειναι.
Επισης διαφερει η βαθμολογια αναλογα που το κανεις,πχ στα γερμανικα αλλιως βαθμολογειται στο SV αλλιως εκτος (με μια επιφυλαξη αυτο)

Ναι ειναι και αυτο. Διαφέρει απο Ανατολή σε Δύση, απο όμιλο
αμερικανικό σε ευρωπαϊκό αν την εκανες στο Κιλκις ή στην
Καλαμάτα απο Σουηδία με Αίγυπτο. Βράσε όρυζα.

Βρεεεεε.... ο κουτσός ειναι κουτσός

• Like
Reactions: Orilis and vek

Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.630
1.954
Ναι ειναι και αυτο. Διαφέρει απο Ανατολή σε Δύση, απο όμιλο
αμερικανικό σε ευρωπαϊκό αν την εκανες στο Κιλκις ή στην
Καλαμάτα απο Σουηδία με Αίγυπτο. Βράσε όρυζα.

Βρεεεεε.... ο κουτσός ειναι κουτσός
Δεν νομιζω να εχουν μεγαλες αποκλισεις.,αν και η Αμερικη ειναι Αμερικη...
Τελος παντων ανεφερα τους λογους του πρωτου ποστ. Θεωρω καλο να ανεβαινουν τα θέλω μας και να "τσιμπαμε" σωστα πραγματα,απο καποιους που ειναι δεδομενο οτι ειναι ετη μπροστα απο εμας.