Ναι εννοω εγω να κανω στους 13-14 μηνες που εχω σκοπο ή πιο μετα εννοω , ο γιατρος μου ειπε μετα τους 12 μηνες
Ολοι λενε οτι τα μεγαλόσωμα ολοκληρώνεται ο σκελετός του στους
18 μήνες.
Ναι εννοω εγω να κανω στους 13-14 μηνες που εχω σκοπο ή πιο μετα εννοω , ο γιατρος μου ειπε μετα τους 12 μηνες
Ειχα γραψει σε προηγουμενο μνμ οτι ισως το sv βαθμολογει λιγο διαφορετικα,θεωρησα οτι δεν επρεπε να το επαναλαβω,γιατι ειχα διαβασει πριν κανα χρονο αυτο το αρθρο αλλα δεν ημουν σιγουρος.Αλλα...Απο το λινκ που παρέθεσε ο PXM-DANBULL στο τελος της
σελίδας εχει τα Ρέντινγκς απο τους τέσσερις οίκους
αξιολόγησης Φίτς, Μουντις, κλπ.. Δεν προκύπτει οτι ο SV ειναι
ιδιο με την FSI.
Τις τρεις πρώτες κατηγορίες της λέει "νορμαλ" ξεπέρασαν και
τους Ελληνες οι Γερμανοί. Στα Ελληνικά προϊόντα δεν υπάρχει
Β ποτε εχει Α1, Α2, Α3, Α4, Α5 και μετα πάμε κατευθείαν στο
"κομέρσιαλ"
http://www.offa.org/hd_grades.html
Ειχα γραψει σε προηγουμενο μνμ οτι ισως το sv βαθμολογει λιγο διαφορετικα,θεωρησα οτι δεν επρεπε να το επαναλαβω,γιατι ειχα διαβασει πριν κανα χρονο αυτο το αρθρο αλλα δεν ημουν σιγουρος.Αλλα...
Ετσι οπως το περιγραφεις ειναι σαν να απεχουν ετη φωτος,και στην ουσια διαφερει μια κατηγορια η οποια δεν ειναι καν στο σταδιο που εχει δυσπλασια ο σκυλος!!
FCI=2 A. 2B
SV=3A. 1B
Αρα και στις δυο περιπτωσεις ΔΕΝ εχουν δυσπλασια τα σκυλια και ξεκαθαρα το τα 3Α φερνουν Β,C για να παει μετα στο D κτλπ.
Επισης επειδη ειδικος δεν ειμαι,γιατι το ξεχιλωσαν οι γερμανοι και δεν ειναι "λαθος" της FCI?
Γιατι αν διαβασεις απο την αρχη το αρθρο λεει:
The phenotypic evaluation of hips done by the Orthopedic Foundation for Animals falls into seven different categories. Those categories are Normal (Excellent, Good, Fair), Borderline, and Dysplastic (Mild, Moderate, Severe). Once each of the radiologists classifies the hip into one of the 7 phenotypes above, the final hip grade is decided by a consensus of the 3 independent outside evaluations. Examples would be:
Αρα εγω καταλαβαινω οτι το αρθρο "παραδεχεται"το ξεχιλωμα των γερμανων:Those categories are Normal (Excellent, Good, Fair).
- Two radiologists reported Excellent, one Good—the final grade would be Excellent
- One radiologist reported Excellent, one Good, one Fair—the final grade would be Good
- One radiologist reported Fair, two radiologists reported Mild—the final grade would be Mild
Καλημέρα,να το ανεβασω δεν μπορω γιατι δεν ειναι δικο μουΑααα.... κύριε Δημήτρη μας εδω τα χαλάμε εδω υπάρχουν ονόματα,
αποδείξεις, υπογραφές, μάρτυρες, υπάρχει το Δ.Ν.Τ πρεπει να
πάμε σύμφωνα με το Αγγλικό δίκαιο ο Τομσεν φωνάζει
Το γκαραντί που πήρατε τι λέει δηλ. μεχρι πιο νορμαλ δίνει
εγγύηση. Άντε μια που το διαφημισες κρέμασε το να το δούμε.
Ελα Παναγια μου.Ωραία, οπότε δεν εγγυείται πως ο σκύλος δεν θα βγει δυσπλαστικός, αλλά εγγυείται πως αν βγει δυσπλαστικός θα δώσει άλλο σκύλο/θα επιστρέψει τα χρήματα της αγοράς του σκύλου. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα.
Μα είναι δυνατόν να εγγυηθεί κάποιος πως ο σκυλος δεν θα βγάλει δυσπλασία ;; Με αυτό το σκεπτικό δεν θα υπήρχε η δυσπλασία !! Η εκτροφέας θεωρεί πως έκανε τις κατάλληλες επιλογές για την γεννα της , πιστεύει στη δουλειά της κ σε περίπτωση που δεν την έκανε σωστά , θα αποζημιώσει τον αγοραστή . Απλά τα πράγματα .Ωραία, οπότε δεν εγγυείται πως ο σκύλος δεν θα βγει δυσπλαστικός, αλλά εγγυείται πως αν βγει δυσπλαστικός θα δώσει άλλο σκύλο/θα επιστρέψει τα χρήματα της αγοράς του σκύλου. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα.
εμενα αυτο που μου εδωσε και υπεγραψα μου δειχνει πως ειναι 99,9% σιγουρη για την εκτροφη της....(βεβαια σιγα...δεν σημαινει κατι το οτι γιορτασανε πριν λιγους μηνες τα 40 χρονια εκτροφης τους)και λεω αυτα που υπεγραψα γιατι μου ειπε και πολλα με το στομα αλλα εδω παρουσιαζω μονο οτι εχω γραπτα.....Ωραία, οπότε δεν εγγυείται πως ο σκύλος δεν θα βγει δυσπλαστικός, αλλά εγγυείται πως αν βγει δυσπλαστικός θα δώσει άλλο σκύλο/θα επιστρέψει τα χρήματα της αγοράς του σκύλου. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα.
Τιποτα ειναι οτι εδωσε σε συμβολαιο δεσμευση?και το ποστ το εκανα γιατι πριν το κουταβι ειχα αναφερει οτι καποιοι δινουν εγγυηση εως 24μηνων.οποτε εγω που σας ξερω και τους 2
@Dimi_21 πολυ σαματα για το τιποτα εκανες.και αναφερει να προσεχει σκαλια κλπ (οτι λενε και εδω) και δικαιο ειναι το οτι αν παρουσιασει καποιο προβλημα το σκλι θα ειναι παρων.
.
Εδω Τασο,πολλες μερες πριν παρει το κουταβι και πριν μαθω για το συμβολαιο.Να εγγυηθει οτι ολα θα ειναι ελευθερα οχι,δεν ειναι θεος.Να σου δωσει εγγυηση ομως μεχρι 24 μηνων κουταβι για να δεις αν εχει και τοτε χτυπα ξυλο πχ να σου επιστρεψει τα λεφτα υπαρχει.
Εχουν παρει τα προσεχε μην χτυπησει το σκυλι (λογικο κουταβακι ειναι),και το εχουν κανει προσεχε για να μην βγαλει δυσπλασια...
Αλλα γιατι να μην το κανουν οταν ακομα και οι ιδιοκτητες το εχουν σαν σκεπτικο....
Το αν προσεξεις μην χτυπησει το σκυλι δεν ειναι κατι που πρεπει να σου πει,αλιμονο αν παρεις ενα ζωντανο πλασμα και να μην το προσεξεις...
Αρα @Berna ας αφησουν το σταυρο και την βοηθεια του θεου,να προσεχουν τις γραμμες τους και τι σκυλια ζευγαρωνουν.Και αν χτυπα ξυλο τους βγει κατι λαθος να ειναι σωστοι και να αναλαβουν τις ευθυνες,
Πιστεύω όταν βρουν χρόνο τα παιδιά θα κάνουν μια καλή ανάλυση , είμαι σίγουρος πως θα λάβεις μια ακόμη προοπτική στην έρευνα σου !!Πρσωπικα θα με ενδιεφερε παντως μια πληρης παρουσιαση και του σκυλου αλλα κυριως της νοοτροπιας που δινουν τα σκυλια κτλ εξω. Θα ηθελα δλδ σε νεο θεμα ολο το κονσεπτ, απο ψαξιμο μεχρι αποκτηση ξερω γω.
![]()
επισης, αν θελεις μπορεις να διαβασεις κ το topic του @ripper2.1, απο Τσεχια ειναι η κουταβα του.Πρσωπικα θα με ενδιεφερε παντως μια πληρης παρουσιαση και του σκυλου αλλα κυριως της νοοτροπιας που δινουν τα σκυλια κτλ εξω. Θα ηθελα δλδ σε νεο θεμα ολο το κονσεπτ, απο ψαξιμο μεχρι αποκτηση ξερω γω.
![]()
τοχω στα bookmarksεπισης, αν θελεις μπορεις να διαβασεις κ το topic του @ripper2.1, απο Τσεχια ειναι η κουταβα του.
Το έχει διαβάσειεπισης, αν θελεις μπορεις να διαβασεις κ το topic του @ripper2.1, απο Τσεχια ειναι η κουταβα του.