Δυστυχως μαλλον εχουμε ωτιτιδα!

Gucci dog

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2012
102
0
Γεια σας και παλι!!Εδω και μερικες μερες παρατηρησα οτι ο γκουτσι μου(πινσερ μινι)ξυνοταν συνεχεια και ειχε κοκκινο αυτακι...χωρις δευτερη σκεψη τον πηγα στο γιατρο...Παιδια εζησα ενα δραμα!Ο μικρος δεν καθοταν να τον εξετασει ο γιατρος,χοροπηδουσε σα κατσικι(!)με αποτελεσμα να αναγκαστει να του κανει ηρεμιστικη ενεση...Ε,εκει τα ειδα ολα!Ειχε φοβηθει πολυ ο μικρουλης μου και κοιμοταν ορθιος αλλα μολις εβλεπε τον γιατρο να προσπαθει να τον εξετασει παλι τα ιδια!Δυστυχως δε μπορεσε να εχει ολοκληρωμενη εικονα του αυτιου του σκυλου,κι ετσι γυρισαμε σπιτι εξαντλημενοι,κουρασμενοι και με 3 διαφορετικα φαρμακα,προκειμενου να εχουν καλυφθει ολες οι πιθανοτητες....Το θετικο ειναι οτι απο χτες που ξεκινησαμε την αγωγη η φαγουρα και κατα συνεπεια η κοκκινηλα εχει υποχωρησει....

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Περαστικα σας αλλα δεν μπορεσατε 2 ατομα να ακινητοποιησετε 3 κιλα σκυλακι και για να εξετασει μια ωτιτιδα του εκανε ηρεμιστικη? :confused:

Gucci dog

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2012
102
0
Κι ομως οχι!!!Και ημασταν 3 σκεψου γιατι ειχε ερθει και ο ''μπαμπας'' του(το αγορι μου)μαζι!Ειπαμε,εχουν αλμα τα πινσερ,αλλα αυτο που ζησαμε δε πεειργραφεται!Ο μικρος πηδουσε μεχρι το ταβανι σχεδον!Ειναι πολυ φοβητσιαρης και ανασφαλης γενικα και ο γιατρος μας ειπε οτι μαλλον γι'αυτο εκανε ετσι!Στεναχωρεθηκα παρα πολυ για την ηρεμιστικη κυριως,γιατι ειναι πραγματικα σοκαριστηκο να βλεπεις το σκυλι σου αναισθητο......Ασε που και παλι δε μπορεσε να βγαλει ακρη γιατι μολις εβλεπε το ειδικο εργαλειο που εξεταζει τα αυτια παρολο που κοιμοταν ξυπναγε (!!!)Παντως εχω να πω οτι ουτε το γιατρο δαγκωσε ο γλυκος μου....γενικα δεν εχει δαγκωσει κανεναν μεχρι στιγμης,αλλα το οτι δε δαγκωσε ουτε το γιατρο με εξεπληξε πολυ θετικα

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Ναι αλλά...θα πρέπει να βρεις τρόπο, ο γλυκούλης σου, να κάθεται και για εξέταση στον γιατρό.
Οχι να μαρτυράει και ο γιατρός και ο γλυκούλης και το σύμπαν, κάθε φορά που θα βλέπει άσπρη μπλούζα.
Γιατί εντάξει...μια ωτίτιδα πάει κι έρχεται. Κάτι πιο σοβαρό, πως θα το χειριστείτε;
Τι ηλικία έχει;
Εμβόλια δεν έχει κάνει; Πως αντέδρασε;
Γενικά, προηγούμενες φορές στον γιατρό πως αντιδρούσε;

Βασική υπακοή έχει κάνει;

Gucci dog

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2012
102
0
Mareco ξερεις(επειδη εχουμε ξανασυζητησει στο παρελθον για το σκυλι)οτι δεν τον αγορασα,αλλα μου προεκυψε(!),τον εσωσα απο μια ''κυρια''...επομενως δε μπορω να ξερω αν εχει κανει βασικη υπακοη....Το κατσε του το εμαθα μονη μου με λιχουδιες,οπως και το μεινε...στο γιατρο δυστυχως δε λειτουργησαν γιατι ηταν πολυ στρεσαρισμενος...εμβολια φυσικα και εχει κανει!Τον κραταγα αγκαλια με το κεφαλι στον ωμο μου και ετσι δεν εβλεπε τις βελονες...αλλα με τις αυταρες που εχει δε γινοταν κατι αντιστοιχο σε αυτη τη περιπτωση....Τις υπολοιπες φορες(δηλαδη εκεινες για το εμβολιο μονο)ειχε αντιδρασει μια χαρα,αλλα σου λεω και παλι οτι δεν εβλεπε τι γινοταν!

Gucci dog

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2012
102
0
Ειναι 5,5 ΜΑΛΛΟΝ.....απο τα δοντια το καταλαβε ο γιατρος τη πρωτη φορα που τον ειχα παει...γιατι η προηγουμενη ιδιοκτητρια δεν ηξερε καν ποσο χρονων ητανε!ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!Ασε το σκεφτομαι και συγχιζομαι

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Ούτε θυμάμαι τι έχουμε ξανασυζητήσει, ούτε και έχει καμμία σημασία στο παρόν θέμα.
Το σκυλί τώρα είναι στα χέρια σας. Οπως και να πέργανε πριν, τώρα το έχετε εσείς και μπορείτε ακόμη και να του αλλάξετε κακές ή ενοχλητικές συνήθειες, που σας δημιουργούν προβλήματα στην καθημερινότητά σας. Δεν έχει καμμία σημασία αν είναι 3κιλο και τι ηλικία έχει. Πάντα μπορείτε να του διορθώσετε ή βελτιώσετε συμπεριφορές.

Gucci dog

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2012
102
0
Προσπαθω και να τον κοινωνικοποιησω με τα αλλα ζωα(καθοτι με τα αρσενικα σκυλια εχουμε θεμα)και να τον εκπαιδευσω....Εχει ηδη μαθει να κοιμαται στο κρεβατι του,δεν ανεβαινει σε καναπεδες,κρεβατια και τα συναφη και γενικα ειναι πολυ υπακουος....Αλλα η αληθεια ειναι οτι στο γιατρο προβληματιστηκα...τι μπορω να κανω ωστε να μη φοβαται τοσο?Επειδη τον εχουν εγκαταλειψει στο παρελθον,δεν νιωθει ανετα οταν πηγαινουμε εξω ολοι μαζι,φοβαται πολυ και τον πιανει ταχυκαρδια...πχ σε καφετεριες ...ουτε στο αμαξι....και στο γιατρο εκλαιγε απο τη στιγμη που τον πηγαμε εκει...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
...Επειδη τον εχουν εγκαταλειψει στο παρελθον,δεν νιωθει ανετα οταν πηγαινουμε εξω ολοι μαζι,φοβαται πολυ και τον πιανει ταχυκαρδια...πχ σε καφετεριες ...ουτε στο αμαξι....και στο γιατρο εκλαιγε απο τη στιγμη που τον πηγαμε εκει...
Αυτές είναι αποκλειστικά ανθρώπινες και εντελώς αβάσιμες ερμηνείες, που για τα σκυλιά είναι εντελώς άγνωστες.
Κάντε μερικά ραντεβού με εκπαιδευτή, να σας μεταφράσει σωστά τις συμπεριφορικές τάσεις του σκύλου σας και να σας δώσει κάποιες βασικές οδηγίες αντιμετώπισής τους.

Gucci dog

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2012
102
0
Οι εμπειριες δε παιζουν ρολο στη διαμορφωση του χαρακτηρα ενος σκυλου???Ο γιατρος μας ειπε πως ναι....Οσο για εκπαιδευτη,το σκεφτομαι σοβαρα!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Οι σκύλοι ζουν το σήμερα. Το τώρα. Δεν μένουν κολλημένοι στο χθες.
Εχουν εμπειρίες, που συντηρούνται μόνο, όταν βρίσκουν έδαφος να καλλιεργηθούν.
Οταν οι τωρινές τους εμπειρίες, δεν τους παρέχουν την δυνατότητα της ενθύμισης, αλλά αντιθέτως προσφέρουν ευχάριστες γι'αυτά καταστάσεις, έχουν αυτομάτως διαγράψει οτιδήποτε σκοτεινό του παρελθόντος.

Είναι τόσο ευλογημένα πλάσματα!!!

Τον εκπαιδευτή να μην τον σκέφτεσαι. Να τον κάνεις πράξη.

Gucci dog

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2012
102
0
Α,ολα κ ολα!Απο τοτε που τον πηρα στα χερια μου για πρωτη φορα,εκανα αυτοσκοπο να τον κανω ευτυχισμενο!Και θελω να πιστευω,οτι το καταφερνω....Δεδομενου οτι η ανασφαλεια ειναι μια δυσαρεστη εμπειρια για ολους,ποσο μαλλον για τους μικρους μας φιλους,νομιζω οτι πρεπει να κλεισω καποιο ραντεβου με εκπαιδευτη.Σας ευχαριστω και παλι ολους για τη πολυτιμη βοηθεια!

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
...Επειδη τον εχουν εγκαταλειψει στο παρελθον,δεν νιωθει ανετα οταν πηγαινουμε εξω ολοι μαζι,φοβαται πολυ και τον πιανει ταχυκαρδια...πχ σε καφετεριες ...ουτε στο αμαξι....και στο γιατρο εκλαιγε απο τη στιγμη που τον πηγαμε εκει...
Φιλικα σου μιλαμε ολοι κι απο ενδιαφερον για το σκυλι και μονο. Αλλα σε παρακαλω μην δινεις μονη σου εξηγησεις στις διαφορες συμπεριφορες του. Αυτο που εχεις γραψει πιο πανω ειναι λαθος, δεν κανει τετοιους συνειρμους ενας σκυλος, προφανως εχει ελλειψη κοινωνικοποιησης οπως πολλα μικροσωμα σκυλακια. Το συζηταμε και σε ενα αλλο θεμα με μια κοπελα που θελει μικροσωμο για να μην το βγαζει πολλες βολτες.

Καλυτερα, επειδη εσυ μονη σου παρα την καλη σου διαθεση και προθεση, δεν γνωριζεις πολλα απο εκπαιδευση σκυλιων, και δεν ειναι κακο γιατι οι περισσοτεροι δεν εχουμε κανει τετοια σεμιναρια, να συμβουλευτεις καποιον σωστο επαγγελματια εκπαιδευτη! Θα σου πει πολλα οταν δει το σκυλι σου και θα παθεις πλακα με το ποσα θα μαθεις που νομιζες πως ειναι αλλιως.

εντιτ: καλυφθηκα απολυτα Μαρεκο αλλα αργησα λιγο παραπανω καθως εγραφα. :D

Gucci dog

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2012
102
0
Με τους ανθρωπους τα παει παρα πολυ καλα!Δεν εχει δαγκωσει κανεναν(οσο καιρο τον εχω εγω παντα)και χαιρεται πολυ οταν βλεπει παιδακια!Με τα αλλα αρσενικα σκυλια δε τα παει καθολου καλα,εχει και μια δαγκωματια στο πανω μερος του αυτιου του απο τους σκυλους που ηδη ειχε αυτη που μου τον εδωσε...Οταν ειμαστε εξω και βλεπει αρσενικο πραγματικα λυσσαει....Γι'αυτο και σκεφτομουν σοβαρα τον εκπαιδευτη...γιατι αν κατα λαθος μου ξεφυγει την ωρα της βολτας θα τον κανουν μια χαψια...Οπως και να εχει,θα ερθω σε επικοινωνια με τον εκπαιδευτη που αναφερω πιο πανω,κυριως για την ασφαλεια του μικρου.

Gherudos

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2011
423
0
Ηράκλειο
Θα πρέπει να του πάρετε δείγμα απο το υγρό που έχει στο αυτί, να το στείλετε για ανάλυση για να βγεί το αντιβιογραμμα προκειμένου να του δώσετε τη σωστή αγωγή. Αν δεν σας ενημέρωσε ο κτηνίατρος τότε καλα θα κάνετε να αλλάξετε κτηνίατρο.

Gucci dog

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2012
102
0
Καλησπερα gherudos....Του πηραμε δειγμα,δεν εδειξε ψωρα η κατι παρομοιο....ωτιτιδα δε φαινεται να εχει αλλα ουτε και καποιο αγκαθακι....Ωστοσο,επειδη ειχε εντονο κνησμο και κατα συνεπεια κοκκινηλα,αλλα επειδη κουνουσε και το αυτι του''νευρικα'' σαν το δικο μας τικ σκεψου,ο γιατρος μας προτεινε για να καλυψουμε ολα τα ενδεχομενα να ακολουθησουμε αγωγη 10 ημερων με σταγονες καθαρισμου,σταγονες για βακτηρια αλλα και χαπια.Ηδη μετα απο 2 μερες,εχω δει βελτιωση.Ευχαριστω παντως για το ενδιαφερον,εκτιμω καθε βοηθεια :)

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Καλησπερα gherudos....Του πηραμε δειγμα,δεν εδειξε ψωρα η κατι παρομοιο....ωτιτιδα δε φαινεται να εχει αλλα ουτε και καποιο αγκαθακι....Ωστοσο,επειδη ειχε εντονο κνησμο και κατα συνεπεια κοκκινηλα,αλλα επειδη κουνουσε και το αυτι του''νευρικα'' σαν το δικο μας τικ σκεψου,ο γιατρος μας προτεινε για να καλυψουμε ολα τα ενδεχομενα να ακολουθησουμε αγωγη 10 ημερων με σταγονες καθαρισμου,σταγονες για βακτηρια αλλα και χαπια.Ηδη μετα απο 2 μερες,εχω δει βελτιωση.Ευχαριστω παντως για το ενδιαφερον,εκτιμω καθε βοηθεια :)
Αν φυγει και μετα απο λιγο καιρο ξαναγυρισει ο κνησμος ψαξε για αλλεργιες στην τροφη. Ο δικος μας σκυλος το παθαινε απο αλλεργια στην τροφη του.

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Εσάς σας αφήνει κανονικά να του βάζετε σταγόνες καθαρισμού και να του καθαρίζετε το αυτί; Γιατί δεν μπορώ να το φανταστώ στο γιατρό με ηρεμιστική να μην κάθετε και σε σένα να κάθετε αρνάκι για να του φροντίσεις τα αυτιά, εκτός αν κατά την εξέταση τον πόνεσε.

Gucci dog

Well-Known Member
10 Δεκεμβρίου 2012
102
0
Lumpie κι ομως σ'εμενα καθεται μια χαρα!!!!!Τσιναει λιγο αλλα δε πηδαει απο δω κ απο κει!Δηλαδη μου κατεβαζει τα αυτια μολις δει το κουτι με τις σταγονες...αλλα μολις τον παρω αγκαλια για να του τις βαλω,ουτε κλαει,ουτε χοροπηδαει!Gherudos νομιζω κι εγω πως οι εμπειριες που βιωσε τον εχουν κανει ανασφαλη και φοβητσιαρη....να φανταστεις οτι οταν τον ειχα πρωτοπαρει και πηγαινα να τον χαιδεψω στο κεφαλι,καμπουριαζε σαν να φοβοταν οτι θα τον δειρω....Τωρα ειμαστε ολη μερα αγκαλια!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.338
Μέλη
20.109
Νεότερο μέλος
DarthVader3