ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΠΑΚΟΗΣ

Aggelos24

Member
13 Απριλίου 2012
20
0
Καλησπέρα παιδιά θα ήθελα να σας ρωτήσω πότε είναι καλό να ξεκινάει ένας γερμανικός ποιμενικός την εκπαίδευση βασικής υπακοής. Εγώ τον έχω ξεκινήσει από τους 5 μήνες με τον εκπαιδευτή μου και μόνος μου από τότε που τον έχω τα βασικά. ρωτάω γιατί ενώ τον εκπαιδευτή τον ακούει τρομερά εύκολα εμένα μου κάνει κόλπα.. (ΑΡΣΕΝΙΚΟΣ) Είναι τρομερά έξυπνος αλλά ρωτάω διότι θέλω να ξέρω αν η ηλικία του δικαιολογεί την ''αδιαφορία'' του. Στις βόλτες μας έχουμε και πολύ τράβηγμα επίσης. ευχαριστώ..

Natasaki

Well-Known Member
30 Απριλίου 2013
619
3
Θεσσαλονικη
Μαζι σου κ παρουσια του εκπαιδευτη αδιαφορει? ποσο καιρο εχει που ξεκινησες με τον εκπαιδευτη? σε εχει δει ο εκπαιδευτεις να σε διορθωσει μηπως καπου κανεις κατι λαθος?

Aggelos24

Member
13 Απριλίου 2012
20
0
ειμαστε μαζι και οι δυο,απλα οταν τον αναλαμβανω εγω δεν ειναι οτι δεν κανει τιποτα απο αυτα που του λεω απλα κατα την διαρκεια σαν να ξεχνιεται και κανει για λιγο τα δικα του. τοτε αρχιζουν τα τραβηγματα για διορθωση και τα μπραβο και επανερχεται σταδιακα!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Ο σκύλος αρχίζει να εκπαιδεύεται από την στιγμή που γεννιέται, όπως και ο άνθρωπος!

Ακόμα και στην τοκετοομάδα εκπαιδεύεται, ακόμα και όταν θα τον αποκτήσεις 2 μηνών εσύ ξεκινάς εκπαίδευση στο σπίτι!
Το θέμα είναι η σωστή εκπαίδευση ανα ηλικία!

Το 2μηνο κουτάβι δεν το μαθαίνεις εντολές, του μαθαίνεις πως να σε ακολουθεί, του μαθαίνεις λουράκι, του μαθαίνει σίγουρα το "έλα" στην ελαφριά του μορφή!Όπως επίσης στην πολύ ελαφριά μορφή του κάνεις και όλες τις εντολές χωρίς λεκτική εντολή, απλά για να συνηθίζει το σώμα!

Όταν αρχίζει να κοινονικοποιείται (3μηνών+) εκτός σπιτιού του μαθαίνεις πως να δέχεται τα διάφορα ερεθίσματα!

Έπειτα τον βάζεις σε διαδικασία για εκμάθηση εντολών καθώς και τουαλέτας!Πλέον το μυαλουδάκι αρχίζει να συνδυάζει πολλά περισσότερα πράγματα!

Το τράβηγμα του κουταβιού σου έχει να κάνει με το ότι ο κούταβος δεν κοινωνικοποιήθηκε στο ότι θα πρέπει να σε ακολουθεί, πολύ πιθανόν να έχει πρόβλημα και στο "έλα", προφανώς υστερεί στον τρόπο που θα τον τοποθετήσεις και θα τον δουλέψεις πλάι σου.
Αυτά δεν τα δουλεύεις τώρα Άγγελε, έπρεπε να συνηθίσεις τον σκύλο σου να τοποθετεί το σώμα του και να αρχίζει να συνδυάζει από τότε που τον πήρες!Φυσικά δεν είναι καθόλου αργά, απλά όπως κατάλαβες σε δυσκολεύει αυτό λίγο!Τωρα το πράγμα έγκειται στο πως ο εκπαιδευτής θα διαβάσει τον σκύλο και θα καθορίσει το πρόγραμμα εκπαίδευσης!

Αν θες περιέγραψε την εκπαίδευση λίγο!

• Ας πούμε πως τοποθετείται ο σκύλος στην εντολή "μαζί" (ή κοντά ή φους)?
• Πως κατευθείνεται ώστε να μην τραβάει?
• Η διάρκεια κάθε μαθήματος πόση είναι?
• Τι κίνητρα χρησιμοποιείτε για να δουλέψετε μαζί του?

bensneizer

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2013
67
1
Αθήνα
όσων αφορά τη βόλτα με το που αρχίσει να απομακρύνεται σταματάς και μενεις ακίνητος μεχρι να έρθει ξανα πισω στη θέση του διπλα σου. αν έχεις κλικερ κλικάρεις και του δίνεις κατι που του αρέσει. ξαναξεκινάς. για όσο περπατάει διπλα σου του δινεις, με το που αρχίσει να προχωράει ξανασταματάς. κι έτσι κάπως θα καταλάβει οτι έχει να κερδίσει με το να περπατάτε μαζί. δεν το βρίσκει καθόλου αφύσικο ενας σκύλος να περπατάει στο ρυθμό που θέλει. δική μας επινόηση είναι οτι είναι δεδομένο οτι θα περπατάμε μαζι. πρέπει να βρει κινητρο για να πετύχουμε εντέλει αυτό που θέλουμε για την ασφαλειά του και για να μη μας σπάει και τα νευρα οταν τραβάει.
PositiveDogTraining

Aggelos24

Member
13 Απριλίου 2012
20
0
Αρχικα ευχαριστω για τις απαντησεις.! Λοιπον Στελιο οι εντολες ειναι το φους ζιτς κλπ... Χρησιμοποιουμε εναν πνιχτη για το λουρι . Η εκπαιδευση γινεται σε ανοιχτο χωρο , με παιχνιδι και επιβραβευση. η ωρα για καθε μαθημα δεν ειναι στανταρ αλλα περιπου στη 1:30 με 2 ωρες. δεν λειτουργει με φαγητο αλλα με παιχνιδι με μπαλακι και πολλα μπραβο. σαν σχεση σκυλου με εκπαιδευτη εχω μεινει αφωνος λες και τον ξερει χρονια αφου τον κοιταει στα ματια..! αυτο δεν το κανει σε εμενα παντα.! καταλαβαινω εγω οτι νιωθει κατι σαν ''φοβο'' να το πω και ξερει οτι πρεπει να κανει οτι του λεει..εγω δεν τον εχω μαλωσει ποτε και πιστευω οτι τον εχω καλομαθει πολυ.. αυτο μου λεει και αυτος οτι πρεπει να σε φοβαται και λιγο με τον σωστο τροπο ομως.