ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΑΓΚΩΜΑ


PITY

Member
14 Ιουνίου 2007
7
0
Παιδιά καλημέρα πρώτο μου post στο dogforum εκτος βέβαια απο τα καλωσορισματα....έχω λοιπόν τον lucky ένα κανιςγκριφόν ηλικίας ενός έτους.΄Ηταν αδέσποτο και το πήρα σε ηλικία 7 μηνών .Τον τελευταίο καιρό περίπου ένα μήνα έχουμε κάποια ψιλοπροβληματάκια.Γενικότερα έχει αρχίσει και γίνεται επιθετικός σχεδόν σε όλους δαγκώνει και γρυλίζει σε πόδια χέρια κτλ.μάλιστα είναι κάποιες φορές που δεν θέλει ούτε εμένα και γυρνάει να με δαγκώσει...Δεν ξέρω σε τι οφείλεται αυτό και έχω αρχίσει και ανησυχώ πολύ.Μάλιστα πήγαμε και σε έναν εκπαιδευτή αλλά μου είπε ότι πρέπει να τον κρατήσει εκεί 4βδομάδες κάτι που φυσικά δεν μου φάνηκε σωστό...Μήπωςξέρετε σε τι μπορεί να οφείλεται η επιθετικότητα του?Ευχαριστώ πολύ
 


denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.821
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Το σκυλί σου έχει πολύ ενέργεια, πρέπει να την εκτονώσεις.
Επίσης δεν έχεις δουλέψει την σχέση σου μαζί του, ίσως έχει χτυπηθεί από κάποιον ή από εσένα, δεν έχει εκπαιδευτεί, ίσως πονάει και κάπου...
είναι πάρα πολλά.
Πήγαινε σε άλλον εκπαιδευτή. Αν σου πει το ίδιο και ο δεύτερος και ο τρίτος, έτσι πρέπει να γίνει, κι ας μην σου φαίνεται σωστό.
 


amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.457
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Ένα σκυλάκι που επιβίωσε αδέσποτο για κάμποσους μήνες, μπορεί να κουβαλάει διάφορα ψυχικά τραύματα και κατάλοιπα από την περίοδο αυτή.

Νοιώθοντας ασφάλεια και σιγουριά, πιθανόν να βγάζει κάποια κομπλεξική συμπεριφορά. Όλα διορθώνονται, αλλά εαν δεν είσαι έμπειρος (όσο ένας εκπαιδευτης) πιθανόν αντί να διορθώνεις την συμπεριφορά, να επιβραβεύεις (άθελα σου) ή να την προκαλείς την μη επιθυμητή συμπεριφορά του σκύλου.

Πιστεύω ότι ένας έμπειρος εκπαιδευτής, που θα σας δει λίγη ώρα με τον σκύλο σου, θα καταλάβει τι συμβαίνει λάθος, και θα σου υποδείξει τι να κάνεις.

Πολλές φορές οι σκύλοι γίνονται επιθετικοί όταν πονάνε. Μια φορά είχα δει έναν σκύλο (γνωστού μου,δυστυχώς) που απειλούσε τους πάντες, κούτσαινε, και παρατηρήσαμε ότι οι τρίχες του ανάμεσα στα πόδια είχαν γίνει τζίβα, και τραβούσαν τα αχαμνά του με κάθε βήμα. Όταν τον καθαρίσαμε, άλλαξε όλη η συμπεριφορά του, έγινε φιλικός και παιχνιδιάρης!!!
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.608
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3