Είναι δυνατόν να πιάνονται/μουδιάζουν τα σκυλιά ???

roi

Well-Known Member
1 Ιουνίου 2009
56
0
Αθήνα - Παλλήνη
Ο σκύλος μου κοκερ 4 ετών, τον τελευταίο 4μηνο τον πέρνω πάντα μαζί μου και όταν πρέπει να πάω κάπου που δεν μπορεί να έρθει μαζί μου τον αφήνω στο αυτοκίνητο (smart) όπου κάθεται πολύ ήρεμος.

Πριν ένα μήνα τον είχα αφήσει μόνο στο αυτοκίνητο για 1 ώρα, όταν γύρισα δεν πολυ πάταγε το αριστερό του μπροστινό πόδι και καμια ώρα αργότερα δεν το πάταγε καθόλου. π'ηγαμε στο γραφείο όπου ξάπλωσε και 4 ώρες αργότερα πήγαμε στον κτηνίατρο και μόλις μπήκαμε άρχισε να το ψιλοπατάει πάλι, οπότε δεν βγάλαμε ακτινογραφία (για να μην τον ναρκώσουμε) και την άλλη μέρα το πρωι ήταν μια χάρα πατούσε και περπατούσε κανονικά. Χθές έγινε η ίδια ιστορία με το δεξί μπροστινό πόδι και σήμερα το πρωί ήταν μια χαρά.

Υπάρχει περίπτωση να πιάστηκε έτσι που καθόταν μέσα στο αυτοκίνητο ή να μούδιασε το πόδι του ???? Ο κτηνίατρος μου λέει οτι τα σκυλιά δεν πιάνονται. Έχει κανείς παρόμια εμπειρία ???? Να ανησυχήσω ???

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Πριν ένα μήνα τον είχα αφήσει μόνο στο αυτοκίνητο για 1 ώρα
Πριν ένα μηνα είχαμε τέλη Ιουνίου άρα είχε πολύ ζεστη..

Ποιος ο λόγος να πάρεις το σκυλί σου και να το βάλεις μέσα στο αυτοκίνητο για μια ώρα?
Αυτή η ενέργεια αν δεν έχει ανοιχτό το παράθυρο μπορεί να αποβεί και μοιραία..

Υπάρχει περίπτωση να πιάστηκε έτσι που καθόταν μέσα στο αυτοκίνητο ή να μούδιασε το πόδι του ???? Ο κτηνίατρος μου λέει οτι τα σκυλιά δεν πιάνονται. Έχει κανείς παρόμια εμπειρία ???? Να ανησυχήσω ???
και εγώ ξέρω ότι δεν μουδιάζουν..

Αλλα όπως τα λες χωρίς να γίνει μια ακτινογραφία, εμπεριστατωμένη άποψη δεν μπορείς να έχεις.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.793
4.088
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Δεν ξέρω, αλλά του Κούκη του πιάστηκε μια φορά το πίσω πόδι όταν τεντωνόταν... Ξαφνικά έβγαλε μια τσιρίδα και κούτσαινε για μερικές μέρες.

Μια άλλη φορά πάλι ήταν ακόμα χειρότερα, κούτσαινε και πονούσε και δεν ήξερα το λόγο (μάλλον όταν του παίρνανε αίμα θα τον χτύπησαν στο νεύρο).

Τώρα μια χαρά... :D

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Τα σκυλιά "πιάνονται".
Το "πιάσιμο" όμως δεν διαρκεί ώρες και μέρες. Πρέπει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να ακτινογραφήσεις τον σκύλο σου σε έναν ορθοπεδικό κτηνίατρο περιγράφοντάς του αυτά τα περιστατικά.

Ενας σκύλος το καλοκαίρι σε αμάξι ακόμα και με μισάνοιχτο παράθυρο μπορεί να πεθάνει πολύ γρήγορα γι'αυτό προσοχή.

roi

Well-Known Member
1 Ιουνίου 2009
56
0
Αθήνα - Παλλήνη
Τα σκυλιά "πιάνονται".
Το "πιάσιμο" όμως δεν διαρκεί ώρες και μέρες. Πρέπει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να ακτινογραφήσεις τον σκύλο σου σε έναν ορθοπεδικό κτηνίατρο περιγράφοντάς του αυτά τα περιστατικά.
Του τα περιέγραψα άλλα επείδη πέρασε σε λιγότερο από 24 ώρες δεν βγάλαμε ακτινογραφία. Την πρώτη φορά τον είχα πάει να τον δει κιόλας. Το σκυλί τους τελευταίους 6 μήνες έχει κάνει 3 χειρουργία και 5-6 ακτινογραφίες με νάρκωση, γιαυτό είπαμε να μην του ξανακάνουμε νάρκωση, εφόσον πέρασε. Ο κτηνίατρος μου είπε οτι τα σκυλιά δεν πιάνονται και οτι μάλλον κάπως θα χτύπησε.

Ενας σκύλος το καλοκαίρι σε αμάξι ακόμα και με μισάνοιχτο παράθυρο μπορεί να πεθάνει πολύ γρήγορα γι'αυτό προσοχή.
το σκυλί μένει στο αμάξι με τα δυο παράθυρα αρκετά ανοιχτα, πάντα σε σκια και με κρύο νέρο στην διάθεση του. όταν γυρνάω και μπαίνω μέσα ποτέ δεν είναι πολύ ζεστό το αμάξι.

Last edited:

GiannisP.

Active Member
24 Ιουνίου 2009
35
0
46
Ελευσίνα
Γνωρίζετε κάποιον οργανισμό που έχει μυς και δεν πιάνονται; Δεν παθαίνουν "τραβήγματα"; Κράμπες; Ωραίος γιατρός.....

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
ναι, φυσικα και "πιανονται" , αλλα μολις σηκωθουν, με τις πρωτες κινησεις ,συνερχονται αμεσως..οχι μερες και ωρες, αλλα ουτε δεκα λεπτα δεν τους κραταει το πιασιμο, γι αυτο πρεπει να το ελεγξεις με ακτινογραφια σε κτηνιατρο που να ειναι σχετικος με ορθοπεδικα.

εντιτ , τωρα ειδα τι εγραψε ο ντενις...(καλα,σημερα...)
συμφωνω με ντενις λοιπον:)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr