Είναι κατάλληλο διαμέρισμα ένα γαλλικό bulldog?

divined

Member
17 Μαϊου 2010
8
0
Athens, Ag.Paraskeui, Greece
Καλημέρα σε όλους.

Ο τίτλος τα λέει όλα (Ο σωστός είναι "ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΓΑΛΛΙΚΟ BULLDOG"). Πρόκειται για το 1ο μου σκυλί. Το θέμα είναι ότι μένουμε σε διαμέρισμα σχετικά ευρύχωρο αλλά άνευ αυλής.

Σκέφτομαι τουλάχιστον το καλοκαίρι το σκυλάκι να έχει ένα σπιτάκι στο μπαλκόνι και κάποιο χαλάκι για να κάθεται - ξαπλώνει μέσα στο σπίτι. Θα είναι ευχαριστήμενο το σκυλί με τέτοιες συνθήκες.
2ον τα γαλλικά bulldog αντέχουν γενικά μέσα στο διαμέρισμα με μία - δύο βόλτες την ημέρα έξω στο πάρκο π.χ.
Φτάνοντας στο τελευταίο μου ερώτημα. Από που το αγοράζω και πως το επιλέγω. Σε pet shop μου ζητάνε 550 € περίπου. Σε αγγελίες στο internet έχω βρει μέχρι και με 350 €. Κάπου έχω ακούσει ότι σε εκτροφέα εγχώριο είναι καλύτερα αλλά στοιχίζει αρκετά παραπάνω.

Τελικά τι να επιλέξω;;;;

Last edited:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Τα γαλλάκια μια χαρά ζουν μέσα σε ένα διαμέρισμα εφόσον τα πηγαίνεις τις βόλτες τους, τουλάχιστον 2 όμως, όχι μόνο μια!

Προσωπικά, θεωρώ ότι μονόδρομος για την αγορά σκύλου είναι ο εκτροφέας!
Πόσο μάλλον για μια φυλή που έχει κάποια σοβαρά προβλήματα υγείας τα οποία αν δεν γίνεται σοβαρή επιλεκτική εκτροφή θα βασανίσουν και τον σκύλο και εσένα και την τσέπη σου....

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Καλύτερα να πάρεις απο εκτροφέα. Μην σκέφτεσε μόνο τι λευτά θα δώσεις για την αγορά τωρα γιατί ακόμα και 100 ευρώ αν πάρεις ένα σκυλί (απο pet shop ή ιδιώτη) ποτε δεν ξέρεις τι προβλήματα θα έχει στο μέλλον και τι λευτά θα δείνει για τα επόμενα 10-15 χρόνια της ζωής του σε ιατρούς. Μην το σκέφτεσε καλύτερα για "φτηνέ" λύσεις, δεν θα σου βγεί σε καλό.

sophie_5

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2009
140
1
καλωσηρθες Divined.
Εννοείται πως δεν πρέπει να πάρεις το σκυλάκι σου από pet shop η από αγγελίες ιδιωτών. Αγοράζουμε σκύλο ΜΟΝΟ από αναγνωρισμένο εκτροφείο εφόσον έχουν μιλήσει με διαφορους εκτροφής έχουν δει τους γεννήτορες και την τοκετοομαδα"
!Θα βρείς τηλεφωνα εκτροφέων παίρνοντας τηλέφωνο τον ΚΟΕ. Όσον αφορά το οικονομικό πίστεψε με καλuτερα να δώσεις παραπάνω λεφτά στην αρχή παρα να αγοράσεις ένα άρρωστο κουτάβι που θα σου κοστίσει πολύ περισσότερο η ιατρική του περίθαλψη. Καλο θα ήταν να ενημερωθείς λίγο περισσότερο για τη φυλή πριν ξεκινήσεις την ερευνα εκτροφέων.
Τα γαλλάκια είναι καταπληκτικά σκυλιά που ζουν πολύ ευτυχισμένα σε διαμέρισμα βγάζοντας το τουλάχιστον 2 με 3 βόλτες την ημερα. Να ξέρεις πως έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα με τη ζεστη οποτε πρέπει να έχει συνεχή πρόσβαση στο σπίτι όταν βγαίνει στο μπαλκόνι. Θα σε κατατοπίσουν πολύ περισσότερο και οι κάτοχοι της φυλής. Καλο διάβασμα και καλή ερευνα πριν αποφασίσεις να φέρεις ένα νέο μέλος στην οικογένεια σου. :)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Παίρνεις τηλέφωνο στον ΚΟΕ www.koe.gr και ζητάς λίστα με εκτροφείς!
ΕΠίσης, ρίξε μια ματιά σε αυτό το site, αναφέρονται κάποια εκτροφεία, δεν ξέρω αν είναι όλα κι αν είναι όλα καλά!

Επίσης να έχεις στο μυαλό σου ότι το να είναι εκτροφέας δεν αρκεί!
Πρέπει να δούμε ότι είναι ΣΩΣΤΟΣ εκτροφέας!!!!!!!

Ρίξε μια ματιά ΕΔΩ που αναφέρεται πως επιλέγουμε σωστο΄εκτροφέα!!!!!!!

lastbreath

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2009
491
0
Καλως ηρθες και απο μενα!
θα συμφωνησω με οτι σου ειπαν οι προλαλησαντες!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εχω 3 γαλλακια- και απο τα χερια μου περασε και αλλο ενα (πεθανε πριν απο 1.5 χρονια απο καρκινο στους πνευμονες.
Τα γαλλικα κανουν μια χαρα μες στο διαμερισμα- αλλα χρειαζονται ΚΑΙ βολτες.
2-3 την ημερα θεορω απαραιτητες.
Παλια, εμενα και εγω σε διαμερισμα.
Το πρωι καναμε παντα μια μεγαλη βολτα- 1-2 ωρες για να ξεσκασει η Πριγιπεσσα μου.
Το μεσημερι μονο μια γυρα στο τετραγονο για τσισακια- και το βραδυ αναλογα με την διαθεση κλπ. αλλη μια μεγαλη- η μονο μια μικρη βολτουλα.
Εξω στο μπαλκονι δεν θα μπορεσεις να κρατησεις γαλλικο πιστευω.
Ειναι πολυ ευαισθητα στην ζεστη- και το καλοκαιρη θα ειναι απαραιτητο να ειναι μεσα με Aircondition και επισης ειναι και παρα πολυ κρυουλιακρικα- και το χειμονα θα σου κρυοσει.

Τα γαλλικα ειναι ΠΟΛΥ ανθροπωποκεντρικα σκυλια- και δεν αντεχουν να μενουν καθε μερα 8-10 ωρες μονα τους.
Μαραζονουν!

Η φυλη ειναι ευαισθητη και με αρκετα προβληματα υγειας!
Αλλεργιες, προβληματα με σπονδηλικη στηλη, προβληματα με μαλακια υπερωα/αναπνοη- που φερνουν καρδιοπαθιες εαν δεν αντιμετοπιζονται ειναι παρα πολυ συχνα.

Για αυτο, το καλο εκτροφειο, που ελεγχει τους γεννητορες του για τις παραπανω ασθενειες ειναι μονοδρομος, κατα την αποψη μου!
Και μιας και στην ελλαδα δεν απαιτουνται απαραιτητες εξετασεις υγειας στους γεννητορες και ο καθενας ζευγαρωνει οτι γουσταρει, ειναι για εναν αχαριο και πολυ δυσκολα να ξεχωριζει το καλο απο το κακο εκτροφειο!

Τα ματια 14 λοιπον- για να χαρεις για πολυ καιρο το σκυλακι σου!
Τα γαλλικα ειναι καταπληκτικα- δεν θα τα αλλαζα με τιποτα!

Υ.Γ- ενα κουταβι απο ΚΑΛΟ εκτροφειο εξωτερικου στοιχιζει 1500 ευρω και ανω!

divined

Member
17 Μαϊου 2010
8
0
Δεν σκοπεύω να το έχω μόνιμα στο μπαλκόνι. Απλώς όταν ο καιρός είναι σχετικά ήπιος θα μπορεί να περνάει λίγες ώρες έξω. Το θέμα τώρα είναι ότι όταν λείπουμε από το σπίτι για δουλειές οι οποίες κρατάνε 5-6 ώρες θα αντέχει να την βγάζει μόνο του στο σπίτι;

Επίσης, εμένα μου είχαν πει κλασικά από pet shop γύρω στα 650 € με pedigree. Αυτό είναι πραγματικό pedigree τώρα; γιατί μου φάνηκαν λίγα σε σχέση με τα 1.500 € που αναφέρθηκαν παραπάνω για ένα καλό σκυλί.

Last edited:

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.801
4.107
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Διαβασε τα λινκ που σου παρεθεσαν τα παιδια. Παιζει να ειναι πλαστο το πεντιγκρι, παιζει να μην το παρεις και ποτε, αλλα παιζουν και πολλα αλλα ισως και σοβαροτερα (η διαφορα στην τιμη δεν ειναι τιποτα μπροστα στα λεφτα που θα δωσεις για γιατρους).

Καλως ηρθες!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Επίσης, εμένα μου είχαν πει κλασικά από pet shop γύρω στα 650 € με pedigree. Αυτό είναι πραγματικό pedigree τώρα; γιατί μου φάνηκαν λίγα σε σχέση με τα 1.500 € που αναφέρθηκαν παραπάνω για ένα καλό σκυλί.
Ενα Pedigree δεν κανει αυτοματα τον σκυλο καλο η υγιες! Ακομα και αν δεν ειναι πλαστο (που απο τα πετ σοπ συνηθος ειναι).
Αυτο γινεται μονο με αυστηρο ελεγχο των γεννητορων και πολυ επιλεκτικη και προσεκτικη εκτροφη.
Τα κουταβια των πετ σοπ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΕΣ ΠΗΓΕΣ.
Ενας ευσυνειδητος και καλος εκτροφεα, ασχετα σε πια γονεια του πλανητη βρισκετε, ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΠΕΤ ΣΟΠ!!!
Και ετσι μπορεις να αποκλεισεις εντελος το ενδεχομενο να παρεις καλο σκυλι απο πετ σοπ, ασχετα με οτι σου υποσχονται!

divined

Member
17 Μαϊου 2010
8
0
Αυτό το αλλάζει όμως το θέμα. 1500 € μου είναι πολλά για ένα σκυλάκι. Θα ψάξω για εγχώριους εκτροφείς να δω τι τιμές θα μου πούνε. Εάν κάποιος έχει κάποιον να μου προτείνει παρακαλώ ας μου στείλει pm. Πήρα στον ΚΟΕ και μου είπε μία κοπέλλα ότι θα στείλει fax με εκτροφείς. Ακόμα περιμένω δύο ώρες τώρα.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες παιδιά.

divined

Member
17 Μαϊου 2010
8
0
Καλημέρα σε όλους

Αγόρασα τελικά ένα κουτάβι γαλλικό bulldog από εκτροφέα εντός Αττικής. Είδα τον πατέρα και την μάνα, μου έδειξε και κάποια πιστοποιητικά και αγόρασα ένα κουτάβι 2 μηνών και 10 ημερών.
Όλα καλά μέχρι στιγμής. Είμαι στη διαδικασία εκπαίδευσης του να κάνει τις ανάγκες του κατά τη διάρκεια της βόλτας. Το πρόβλημα μου είναι ότι κλαίει συνεχώς όταν το βγάζω στο μπαλκόνι. Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορώ να το έχω να φέρνει βόλτα τώρα ακόμα μέσα στο διαμέρισμα γιατί λερώνει παντού. Κλαίει όμως και θέλει να είναι συνεχώς μαζί μου.
Όπως καταλαβαίνετε δεν μπορώ να είμαι απο πάνω του 14 ώρες το 24ώρο. Έχετε τίποτα γενικές συμβουλές για το τι μπορώ να κάνω. Κάποιος άλλος για να το προσέχει το πρωί δεν υπάρχει.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
τα χρήματα που πλήρωσες στον εκτροφέα περιλαμβάνουν και συμβουλες χρήσης.

spyrou

Well-Known Member
13 Νοεμβρίου 2008
857
6
τα χρήματα που πλήρωσες στον εκτροφέα περιλαμβάνουν και συμβουλες χρήσης.
ναι ναι αυτος θα ξερει καλυτερα απο ολους μας μην ντρεπεσαι να τον παρεις

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Περιορισε το καπου μες στο σπιτι- για να σε βλεπει και αισθανεται την παρουσια σου!

Τα γαλλικα δεν αντεχουν να ειναι καπου απομονομενα, και ιδιος οταν ειναι μωρα!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Βέβαια πρέπει να το έχεις μέσα στο σπίτι! Πάρτου ένα πάρκο ή κάτι να το περιορίσεις για να μάθει να κάνει την ανάγκη του αλλού πιο γρήγορα.

divined

Member
17 Μαϊου 2010
8
0
Μου έδωσαν από ένα pet shop ένα ειδικό πανάκι (τι ακριβώς είναι...) που το ωθεί και καλά να κάνει εκεί την ανάγκη του. Είδα οτι πήγε ορισμένες φορές ήδη. Είναι καλό όμως να το χρησιμοποιώ ή θα το κακομάθω να κάνει συνέχεια τις ανάγκες του μέσα στο σπιτί σε ειδικό σημείο; Όπως καταλαβαίνετε είναι ακόμα μικρό το κουτάβι και δεν μπορώ να το βγάζω έξω. Σε δύο βδομάδες μου είπε η κτηνίατρος όταν ολοκληρώσει τα εμβόλια του.