Εγκεφαλίτιδα (;)

MWAN

Member
19 Ιανουαρίου 2017
19
13
64
Έχω μια ζωηρή (τουλάχιστον έτσι ήταν πριν την στείρωση) και "αγριεμένη" νεαρά σκυλίτσα (μικρόσωμη - ημίαιμος) που όσο ζωηρή ήταν και σε νευρίαζε ήταν και είναι η χαρά της οικογένειας. Έγινε όμως σκιά του εαυτού της με μια περίεργη συμπεριφορά ως ακολούθως:
1) Διαρκής κίνηση από γωνία σε γωνία του σπιτιού αργά με το κεφάλι κάτω.
2) Απώλεια συνείδησης στιγμιαία
3) Κινητικότητα και το βράδυ, διαρκή
4) Απωλεια βάρους
5) Απώλεια δύναμης στα πόδια της
6) Στόμα είτε μισάνοιχτο είτε κλειστό με συελόροια
7) Και άλλα διάφορα καθημερινα
Ο Κτηνίατρος διέγνωσε εγκεφαλίτιδα η οποία μου είπε ότι είναι ιάσιμη αλλά θέλει χρόνο, τουλάχιστον ένα μήνα. Την κράτησε στο ιατρείο του κάποιες μέρες από 2 φορές. Όταν δε επέστρεφε σπίτι ήταν με υποτονική αλλά με κέφι, μόλις όμως περνούσε ο χρόνος τότε "έπεφτε".
¨Ηδη βρισκόμαστε στην πρώτη εβδομάδα και προβλέπονται άλλες 3-4 με φαρμακευτική αγωγή (αντιβίωση, ύπια αντικαταθλιπτικά και κορτιζόνες).
Καμιά ιδέα η συμβουλή καλοδεχούμενη.
Σας ευχαριστώ.

MWAN

Member
19 Ιανουαρίου 2017
19
13
64
Η διαγνωση πως εγινε?
έγινε απο κτηνίατρο με βάση τις αιματολογικές που είχε κάνει γιατί είχε μια κατάπτωση που είχε αποδοθεί αρχικά στη στείρωση και μετά άρχισε να παίρνει την καθοδική πορεία ως εξής:
2 μέρες καλά - 3 ημέρες όχι καλα (κατάπτωση ανωρεξία κλπ)

MWAN

Member
19 Ιανουαρίου 2017
19
13
64
Ερώτηση:πως μπορεί να γίνει διάγνωση για τέτοια περίπτωση;;;
Ο γιατρός είναι έμπειρος και είναι νομίζω από τους καλούς (τουλάχιστον δείχνει ενδιαφέρον μεγάλο). Λέγεται Δημ.Τράκας και έχει πολύ καλή φήμη στη διάσωση μικρών κατοικιδίων (βλέπει και μεγάλα βεβαια, αλλά και βαριά περιστατικά. Στο ιατρείο του βλέπω ανθρώπους όχι μόνο από την περιοχή αλλά και ανθρώπους που έρχονται εκτός Αττικής.

• Like
Reactions: yasemin

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Εξετασεις για ερλιχιωση εχει κανει?
Αφηνω απ'εξω την περιπτωση να ειναι ιδιοπαθης και ρωτω για την διαγνωση και τι εξετασεις εκανε γιατι μπορει να οφειλεται σε ιο (τυφο,μορβα) που εχει περασει,σε μυκητα,σε παρασιτο,σε μικροβιο κλπ

MWAN

Member
19 Ιανουαρίου 2017
19
13
64
Εξετασεις για ερλιχιωση εχει κανει?
Αφηνω απ'εξω την περιπτωση να ειναι ιδιοπαθης και ρωτω για την διαγνωση και τι εξετασεις εκανε γιατι μπορει να οφειλεται σε ιο (τυφο,μορβα) που εχει περασει,σε μυκητα,σε παρασιτο,σε μικροβιο κλπ
Εξετάσεις έγιναν αιματολογικές οι οποίες ήταν καθαρές πριν την φαρμακευτική αγωγή.

MWAN

Member
19 Ιανουαρίου 2017
19
13
64
Εξετάσεις έγιναν αιματολογικές οι οποίες ήταν καθαρές πριν την φαρμακευτική αγωγή.
εάν έχετε κάποια πρόταση καλοδεχούμενη γιατί είναι αβάσταχτη η στενοχώρια να μην μπορώ να προσφέρω εκτός από τη φαρμακευτική φροντίδα και φυσικά όλης της οικογένειας την αγάπη, κάτι παραπάνω.

MWAN

Member
19 Ιανουαρίου 2017
19
13
64
πάντως τα συμπτώματα της ερλιχίωσης είναι εντελώς διαφορετικά, γιατί το είχα ρωτήσει κάνοντας κι εγώ το γιατρό. ο εν λόγω γιατρός θεωρώ ότι έχει την εμπειρία με δύσκολα περιστατικά και γενικώς οι άνθρωποι στο ιατρείο του είναι πάρα πολύ καλοί με τα ζώα και ιδιαίτερα περιποιητικοί.

MWAN

Member
19 Ιανουαρίου 2017
19
13
64
Sorry, αλλά για ερλιχίωση έκανε εξέταση και ήταν αρνητική

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Ο ορος εγκεφαλιτιδα ειναι λιγο-πολυ γενικος και περιλαμβανει πολλα πραγματα,να το πω απλα....
Μεχρι και τα ενδοπαρασιτα μπορουν να την προκαλεσουν για αυτο και απαιτουνται πολλες εξετασεις.

Δες λιγο και την ηπατικη εγκεφαλοπαθεια.

ΤLilith

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2016
153
362
Αθήνα
Καλησπέρα MWAN!
Τι εννοείς ότι ήταν καθαρές πρίν την φαρμακευτική αγωγή? Κάνατε εξετάσεις, οι οποίες ήταν καθαρές και δώθηκε φαρμακευτική αγωγή για εγκεφαλίτιδα?

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.225
Αμπελοgarden
καλησπέρα. Λυπάμαι πολυ που θα το πω αλλά τα συμπτώματα που αναφέρεις παραπέμπουν κι εμένα στην ηπατική εγκεφαλοπάθεια. Ο σκύλος μου είχε ακριβώς τα ίδια συμπτώματα που αναφέρεις. Ειδικά το πρώτο και το τρίτο είναι αντιπροσωπευτικά. Τι αγωγή σου έδωσε ο γιατρός; Το συκώτι τί τιμές έβγαλε; (ALT & ASP)

MWAN

Member
19 Ιανουαρίου 2017
19
13
64
Καλησπέρα MWAN!
Τι εννοείς ότι ήταν καθαρές πρίν την φαρμακευτική αγωγή? Κάνατε εξετάσεις, οι οποίες ήταν καθαρές και δώθηκε φαρμακευτική αγωγή για εγκεφαλίτιδα?
Η φαρμακευτική αγωγή που δίδεται είναι prezolon και antirobe - για το εγκαφαλίτιδα δεν είμαι και σίγουρος μην λέω ότι θέλω, αν και τα φάρμακα αυτά παραπέμπουν σε διαφόρων ειδών φλεγμονές.

MWAN

Member
19 Ιανουαρίου 2017
19
13
64
Βιοχημικες κανατε?Το συκωτι της ειναι οκ?
καλησπέρα. Λυπάμαι πολυ που θα το πω αλλά τα συμπτώματα που αναφέρεις παραπέμπουν κι εμένα στην ηπατική εγκεφαλοπάθεια. Ο σκύλος μου είχε ακριβώς τα ίδια συμπτώματα που αναφέρεις. Ειδικά το πρώτο και το τρίτο είναι αντιπροσωπευτικά. Τι αγωγή σου έδωσε ο γιατρός; Το συκώτι τί τιμές έβγαλε; (ALT & ASP)