Εγκυμοσύνη και σκύλος

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Εάν ο σκύλος έχει ξακάθαρη την ιεραρχία, τη θέση του, αλλά και το αίσθημα της αγέλης τότε δεν τίθεται θέμα ζήλιας.
Καλύτρα θα είναι να πούμε να μην αισθανθεί ότι δεν συμμετέχει και αυτός στο καινούριο ενδιαφέρον της οικογενείας.
Ως αγελαίο ζώο σύντομα θα βρεθεί να προσέχει και να ενδιαφέρεται για το νέο ανώτερο από αυτόν μέλο της αγέλης του.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Αυτό δεν είναι δύσκολο... ακριβώς όπως δίνει να καταλάβει μία μάνα λύκαινα ή αδέποτη στην υπόλοιπη αγέλη ότι το μωρό είναι off limits και σύντομα ολόκληρη η αγέλη μετατρέπεται σε θείους και θείες για τα μικρά, οι οποίοι ζουν, υπάρχουν και εργάζονται για την ευζωία τους, τα θρέφουν, τα φροντίζουν και τα προστατεύουν μέχρι θανάτου.
Σαν διαδικασία τώρα, είχε ένα πολύ ενδιαφέρον επεισόδιο (ακόμα και για όσους τον κατακρίνουν) ο Milan για το πως πρώτα εισάγουμε την νέα μυρωδιά (με κουβερτάκια και τέτοια) στα σκυλιά και με σταθερούς χειρισμούς (άνευ οποιουδήποτε αγγίγματος απλά με τον τόνο της φωνής) αυτα έμαθαν ότι παρουσία αυτής της μυρωδιάς δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε απότομη ή ενθουσιώδης κίνηση.
Από την άλλη ένας σκύλος με ξεκάθαρη ιεραρχία στο μυαλό του τοποθετεί τον εαυτό του de facto πιο κάτω από οποιονδήποτε άνθρωπο εντός της οικογένειας.

Επίσης το φυσικό ένστικτο ενός ισορροπημένου σκύλου ότι δεν πειράζω, δαγκώνω, διορθώνω αυστηρά ή κακομεταχειρίζομαι ένα πολύ νεαρό κουτάβι πόσο μάλλον της αγέλης μου, υπερισχύει και μπορεί να ενισχυθεί με σωστούς χειρισμούς από τον ιδιοκτήτη.
Δεν είναι τυχαίο που τελείως ανεκπαίδευτα σκυλιά άλλαξαν μέρος διαμονής από το κρεβάτι τους στο παιδικό δωμάτιο και κάτω από την κούνια του μωρού και ανέπτυξαν μία προστατευτική συμπεριφορά προς αυτό, ακόμα και προς το λιγότερο κυρίαρχο για τα δεδομένα τους γονιό...!!

Last edited:

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
ρε παιδιά ισχύει αυτό με τις τρίχες του σκύλου που με την κατάποση έχεις θέμα;
η δικιά μου μαδάει 365 μέρες το χρόνο συνέχεια,βγάζει πολλή τρίχα -αναλογικά με το μέγεθός της- και συνέχεια δίνουμε φιλάκια,κοιμόμαστε μαζί κλπ ,στάνταρ έχω καταπιεί τρίχα της καποια στιγμη.

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
αν η εγκυος καταπιει τριχα σκυλου , κολλαει τοξοπλασμα?
Oχι. :cool:

Από γάτα μπορεί, αλλά και κει απλώς χρειάζεται προσοχή. Οι γάτες αποβάλουν τις ωοκύστεις με το τοξόπλασμα στα κόπρανά τους, έτσι υπάρχει στο τρίχωμα και το στόμα της μολυσμένης γάτας και μολύνονται οι άνθρωποι. Το παράσιτο μεταδίδεται επίσης όταν καταναλωθεί ωμό ή μισοψημένο μολυσμένο κρέας. Στις διάφορες δημοσιευμένες μελέτες η πιθανότητα μόλυνσης της εγκύου διαφέρει και εξαρτάται από υγιεινοδιαιτητικές συνήθειες, τρόπο ζωής, συγκατοίκηση με μολυσμένες όχι προσεγμένες γάτες κ.λ.π.

ρε παιδιά ισχύει αυτό με τις τρίχες του σκύλου που με την κατάποση έχεις θέμα;
η δικιά μου μαδάει 365 μέρες το χρόνο συνέχεια,βγάζει πολλή τρίχα -αναλογικά με το μέγεθός της- και συνέχεια δίνουμε φιλάκια,κοιμόμαστε μαζί κλπ ,στάνταρ έχω καταπιεί τρίχα της καποια στιγμη.
Αν το σκυλάκι έχει ιατρική περίθαλψη, το μόνο ενοχλητικό είναι εκείνο το συναίσθημα της τρίχας στο πίσω μέρος του λαιμού σου... :p

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Η μεγαλυτερη πιθανοτητα να προσβληθει καποιος απο τοξοπλασμα ειναι απο απλυτα λαχανικα. Αρα ειναι πολυ πιο ευκολο και πιθανο να κολλησει ο καθενας απο μια σαλατα delivery παρα απο ζωο...

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
53
Πάτρα
Mυθοι που προερχονται κυριως απο την αμαθεια εως ημιμαθεια της συμβιωσης ανθρωπου-σκυλου...
Να πω τι τωρα...τρια παιδια εχω σπιτι και αν ακουγα τα οσα φοβουνται οι τριγυρω μας,θα ειχα κλεισει τα παιδια σε μια αποστειρωμενη γυαλινη κλουβα,να μην κινδυνευουν απο το "κακο"...Εως τοτε, αναλαμβανω πληρη ευθυνη και αφηνω τα παιδια να γουσταρουν τρελλά το παιχνιδι και την σχεση τους με τον σκυλο...Τρωνε τριχες,τρωνε κροκετες,πινουν νερο απο το νερο του σκυλου,τα γλυφει ο σκυλος στο προσωπο,τα μυριζει στο σωμα οταν πανε τσιτσιδάκια για μπανακι,τον κουτρουβαλανε ενα κουβαρι μαζι του σε παιχνιδια αμεσης επαφης...
Και εγκυμοσυνες,μιας και η κουβεντα σχετικα,εχουμε περασει και ειναι απιστευτο το συναισθημα ενστικτου και προστατευτικοτητας-φροντιδας που δειχνουν τα σκυλακια για την εγκυο και το εμβρυο που κυοφορει...Οταν μαλιστα ερθει το νεογεννητο σπιτι ελατε να μου πειτε πού κοιμαται ο σκυλος και ποιο μελος της οικογενειας εχει υπο την περισσοτερη φροντιδα του...
Ελαχιστες εξαιρεσεις αλληλεπιδρασεων ανθρωπου και σκυλου εχουν προελθει απο κακη φροντιδα και υγιεινη σκυλου και περιβαλλοντος του...
Αφηστε τον κοσμο να νομιζει βλακωδως και αναιτιως και ζηστε την ανεκτιμητη εμπειρια της συμβιωσης με τον σκυλο σας... :)