Ειμαι υπερ και κατα (ΒΥΒ)

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Για την αιμομιξια Α θα ανοιξουμε αλλο θεμα μαλλον,και μονο για αυτην,οι γνωμες ειναι πολλες και εγω ειμαι με την αλλη μερια,εχει ισως μορφολογικα τα καλα της αλλα και αρκετα αλλα.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Βρε Ηλία...
έγραψα πως "έχω δεχτεί έλεγχο σε κάθε γέννα"!

Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε!
Είναι οι κανονισμοί εκτροφής των ομίλων φυλών αυστηρότεροι από αυτούς του (δευτεροβάθμιου) VDH? Ναι ή Όχι?

Πέρα απ' την ορθότητα ή μη της εφαρμογής αυτής καθ' αυτής, μπορείς να μιλήσεις στα σκυλιά για "αιμομιξία" γνωρίζοντας πως δεν υπάρχει ούτε ο ανθρώπινος ηθικός παράγοντας, αλλά ούτε οι τυπικές ενδογαμικές επιπτώσεις που παρουσιάζονται στον άνθρωπο, όπως ορμονικές ανεπάρκειες που καταλήγουν σε ανικανότητα, αιμοφυλικές τάσεις κλπ.? ή είναι η χρήση του όρου απαραίτητη για δημιουργία επιπτώσεων?

Το περί ημίαιμων ξανασκέψου και επαναδιατύπωσε την θέση σου, αφού ξαναδιαβάσεις και ξανασκεφτείς τι έγραψα!

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Δεν μπορω να ξερω τους κανονισμους του καθε ομιλου στην Γερμανια,δεν μπορουν να υπερβουν του VDH και αυτο δινει 15 μηνες,αυτο σημαινει οτι οι ομιλοι μπορουν να πουν απο 15 και πανω αλλα το κανουν ολοι?
Ειπες 2 γεννες απο ΚΟΕ,ομιλος ντογκο υπαρχει ακομη?
Εισαι εστω υπερ η κατα αυτων των δειγματοληπτικων ελενχων?
Γιατι περι αυτου προκειται,αν και προσωπικα πιστευω οτι ουτε το 10% ελενχουν.

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Δε μπορώ να βγάλω νόημα απο τη συζήτηση.

Ο προβληματισμός σου είναι στα pedigree, τους ελέγχους, τους επόπτες, τους ομίλους φυλής, τους εθνικούς κάθε χώρας, τον ΚΟΕ, στις μεθόδους αναπαραγωγής, στους εκτροφείς, τη μορφολογία, τη γενική υγεία, τις αλλεργίες, τις κληρονομικές ασθένειες, τη λειτουργικότητα κάθε φυλής; Τί απ' όλα;

Όλα τα παραπάνω για τα Φίλα, για τους Γ.Π. τα ροτ, τα μπόξερ, ποιά απ' όλα; ή όλα;

Δεν σου επιτίθεμαι ούτε σε ειρωνεύομαι. Έχεις θίξει κάποια θέματα που μόνα τους είναι πολύ ενδιαφέροντα αλλά δε βγαίνει άκρη έτσι όπως γίνεται η παράθεση των απόψεων σου ;)

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Σε ολα τα πραγματα χρειαζεται ποτε ποτε αναβαθμιση ενα update,εδω κατσαμε.
Θα μου αρεσε οταν ζητησα απο τον ΚΟΕ π.χ αναγνωριση εκτροφειου,να μου πει,ελα κατω(η πανε Θεσ/νικη) φερε και ενα 50αρικο να σου δωσουμε ενα χαρτι με 100 ερωτησεις κατσε στην γωνια και απαντησε,μετα απο αυτο και αν εχεις επιτυχια,παρε ενα χαρτι με το πως πρεπει να ειναι ενα εκτροφειο(σαν εγκατασταση)οταν το κανεις συμφωνα με αυτες τις προδιαγραφες ερχομαστε για ελενχο και κανει αλλα 100 ας πουμε,το ελενχουμε οπως και τους σκυλους και τα πετιγκρι αυτων και μετα στελνουμε τα χαρτια στο FCI για την επωνυμια,οταν εχεις την πρωτη γεννα ερχομαστε και πληρωνεις 40 το κουταβι για το πετιγκρι αυτου και γινεται ελενχος,οπως και συζητηση με τον κτηνιατρο που εχει παρακολουθηση την διαδικασια,εστω με αυτα θα ελεγα οτι κατι γινεται.
Τωρα ειναι ετσι,κατεβαζεις μια δηλωση επωνυμιας την συμπληρωνεις γραφεις 3 πιθανα ονοματα του εκτροφειου και το στελενεις Αθηνα μαζι με μια επιταγη των 100 ευρω,τα παιρνουν τα στελνουν στο FCI και αυτη λενε βαφτιζεται ο δουλος του θεου,χωρις ελενχο,και λεω εγω καλα το FCI δεν εχει καποια στανταρτ καποιον ελενχο μια απαιτηση ρε παιδι,τιποτα,το ιδιο και ο ΚΟΕ μονο τα πετιγκρι και τελος,αυτο αν δεν ειναι κερδοσκοπια τοτε τι ειναι?
Οταν πηρα τον Δαιμονα στην Γερμανια με εστειλε η κτηνιατρικη υπηρεσια σε μια εκπαιδευτρια αναγνωρισμενη απο αυτους 50Χλμ. πιο περα για να δωσω εξετασεις στο αν εχω τις γνωσεις να κατεχω εναν σκυλο που ανηκει στις επικυνδυνες ρατσες(μυθος)
πληρωσα 50 απαντησα σε νομιζω η 50 η 80 ερωτησεις η οποιες ειχαν 3 -5 απαντησεις και απο τις οποιες θα μπορουσε περισσοτερες απο μια να ειναι σωστες,φαινετε ευκολο αλλα δεν ειναι,και ποινικο μητρωο,δειτε τωρα παλι πιο πανω τη γινεται εδω με την δηλωση εκτροφειου και συγκρινεται την διαφορα.

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Μέσω του ΚΟΕ κατοχυρώνεις απλά την ονομασία στην FCI. Η άδεια εκδίδεται απο τη νομαρχία αν έχεις πάνω απο δύο θηλυκά σε αναπαραγωγή και ο ελεγχος γίνεται απο τον αστυκτηνίατρο και το υγειονομείο. Οι επόπτες γέννας είναι άλλο θέμα.

Δεν θα μπορύσε να είναι διαφορετικά γιατί η FCI είναι διεθνής οργανισμός και το νομικό πλαίσιο διαφέρει σε κάθε χώρα. Γι αυτό θα δεις και διαφορές στους περιορισμούς π.χ. ηλικίας αναπαραγωγής μεταξύ ελληνικού νόμου και ΚΟΕ-FCI

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Δεν μπορω να ξερω τους κανονισμους του καθε ομιλου στην Γερμανια,δεν μπορουν να υπερβουν του VDH και αυτο δινει 15 μηνες,αυτο σημαινει οτι οι ομιλοι μπορουν να πουν απο 15 και πανω αλλα το κανουν ολοι?
Αυτό προσπαθούν να σου πουν τόσον καιρό κάποιοι που προφανώς έχουν περισσότερη υπομονή από εμένα...
Δεν ξέρεις κι όμως ποστάρεις! Πως μπορείς βρε Ηλία να έχεις άποψη για κάτι για το οποίο δεν έχεις πληροφόρηση?
Ειπες 2 γεννες απο ΚΟΕ,ομιλος ντογκο υπαρχει ακομη?
Είπα δύο (2) γέννες με έλεγχο από ΚΟΕ!
Και είπα όλες (μα όλες) από τον Ελληνικό Όμιλο Ντόγκο Αρτζεντίνο. Ο οποίος ναι υπάρχει ακόμα! Και ο οποίος αφενός έχει σαφείς κανονισμούς (κάποια στιγμή θα μπουν στο subforum για πληροφόρηση) για να σε αναγνωρίσει σαν εκτροφέα κι αφετέρου κάνει εποπτεία σε κάθε γέννα εντός των αναγνωρίσμένων από αυτόν εκτροφέων που έχει τόσο πληροφοριακό όσο και συμβουλευτικό ή και στατιστικό χαρακτήρα!

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Εσυ Promithea η δεν καταλαβαινεις η δεν θες,ειπα οτι δεν ξερω ολους τους κανονες απο ολους ομιλους,τους ξερει καποιος?
Και τωρα μολις εμαθα οτι ορισμενοι ομιλοι πιεσαν για να κατεβει το οριο,το θεμα ειναι σε ποια ρατσα ειναι σωστο να ζευγαρωνει μια σκυλα με 15 μηνες.
Κατα τα αλλα για την ταμπακιερα μουνγκα,
επαναλαμβανω την ερωτηση ποια ειναι η δουλεια του ΚΟΕ και πως κατοχυρωνονται τα δικαιωματα των μελλοντικων αγοραστων η οποιοι θελουν να εμπιστευονται τα πετιγκρι.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Εσυ Promithea η δεν καταλαβαινεις η δεν θες,ειπα οτι δεν ξερω ολους τους κανονες απο ολους ομιλους,τους ξερει καποιος?
Και τωρα μολις εμαθα οτι ορισμενοι ομιλοι πιεσαν για να κατεβει το οριο,το θεμα ειναι σε ποια ρατσα ειναι σωστο να ζευγαρωνει μια σκυλα με 15 μηνες.
Κατα τα αλλα για την ταμπακιερα μουνγκα,
επαναλαμβανω την ερωτηση ποια ειναι η δουλεια του ΚΟΕ και πως κατοχυρωνονται τα δικαιωματα των μελλοντικων αγοραστων η οποιοι θελουν να εμπιστευονται τα πετιγκρι.
Η ταμπακιέρα Ηλία μου είναι άλλη. Κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και διάβασε από που ξεκίνησε το θέμα και κάπου θα βρεις την ταμπακιέρα. Θα δεις πως η ταμπακιέρα ήταν η εστίασή σου στους ΒΥΒ και η τακτική "Βρήκαμε παπά, να θάψουμε όλο το χωριό".

Ξεκαθάρισε τα στο μυαλό σου πρώτα και στην συνέχεια κάνε ένα ψαχτήρι και ίσως, λέω ίσως, βρεις απάντηση στο ερώτημά σου.

Αυτά όλα όταν φυσικά καταλάβεις πως η ίδια η απόκτηση ενός πεντιγκρί από τον εκτροφέα είναι αυτό που μπορεί και οφείλει να κατοχυρωθεί (και είναι κατοχυρωμένο) σαν δικαίωμα και όχι η ταχύτητα απόκτησής του!¨

Όταν θες να χτίσεις φίλε μου, αυτό που μπορείς σαν δικαίωμα να διεκδικήσεις, εφόσον είσαι νομότυπος κι έχεις καταθέσει τα δικαιολογητικά, είναι η έκδοση της οικοδομικής άδειας αυτής καθ' αυτής... κι ας είναι σε έξι μήνες - πράγμα που γνωρίζεις. Δεν μιλάς ποτέ για κατοχυρωμένο δικαίωμα έκδοσής της σε ένα μήνα!

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Εγώ πάντως που μάλλον έχω πρόβλημα αντίληψης και είμαι πτωχή τω πνεύματι (βοσκός δεν είμαι, αυτό είναι σίγουρο), εξακολουθώ να θέλω την αποψη σας για το αν οι παραπάνω 4 περιπτώσεις υπάγονται ή όχι στην κατηγορία ΒΥΒ.
Οταν η κα Williams έγραψε για αυτά τα στάδια εξέλιξης δεν είχε στο μυαλό της τον ΒΥΒ με την ένοια του ανεύθυνου που ζευγαρώνει οτι νάναι γιατί δεν ξέρει διαφορετικά, και άρα να διαχωρίσει τον ανεύθυνο απο τον καλό εκτροφέα, απλώς περιέγραψε τα στάδια εξέλιξης κάποιου που αποφασίζει ότι θα ασχοληθεί με την εκτροφή καθαρόαιμων σκύλων. Το να ξεκινήσει αμέσως κάποιος απο το 5ο στάδιο είναι ιδανικό αλλά δεν είναι εύκολο για πολλούς λόγους και κυρίως γιατί είναι σχεδόν αδύνατο να αποκτηθούν οι απαιτούμενες γνώσεις χωρίς να περάσεις προηγούμενα στάδια. Με την έννοια που δίνουμε στο ΒΥΒ νομίζω οτι μόνο οι κατηγορίες 1 και 2 είναι σίγουρες.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Μαλλον μπερδευεσαι προμι εγω δεν εγραψα για καθυστερηση ουτε εκανα παραπονα,ποια ειναι η αξια του πετιγκρι απο τον ΚΟΕ εφοσον δεν ελενχει την Γεννα κανεις?αυτο ρωταω.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.084
Νεότερο μέλος
Marlen48