Εκπαίδευση Μίνι Πίντσερ

XalatsAs

New Member
5 Ιουνίου 2013
3
0
Καλημέρα,
έχω ένα θηλυκό μίνι πίντσερ ηλικίας 1 χρονού και 2 μηνών.
Επειδή δε τα έχω καταφέρει τελικά με την εκπαίδευση της και δυστυχώς δεν έχουμε τη σχέση που θα επιθυμούσα, αποφάσισα πως ήρθε η ώρα να απευθυνθώ σε κάποιον επαγγελματία.
Δυστυχώς δεν είχα ποτέ παλαιότερα σκυλάκι οπότε για αυτό και η συνύπαρξή μας με το ζωντανό δεν είναι ιδιαίτερα αρμονική.
Το σκυλάκι μου έχει τελικά αποκτήσει πολλές κακές συνήθειες και αρκετούς κακούς τρόπους.
Αυτό που αναζητώ λοιπόν είναι να βρώ κάποια διέξοδο.
Αναζητώ κάποια ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΥΣΗ (το χαμηλότερο δυνατό κόστος) αλλά από κάποιον επαγγελματία που δε θα κακομεταχειριστεί το σκυλάκι μου ούτε μια στιγμή!
Από μια μικρή έρυνα που έκανα στο ίντερνετ νομίζω κατέληξα στο συμπέρασμα ότι θέλω να πηγαίνω στον εκπαιδευτή (πέρα δώθε) για κάθε μάθημα και όχι να αποχωριστώ το σκυλάκι μου κάποια περίοδο και να μου το παραδόσουν έτοιμο. Χωρίς όμως αυτό να είναι 100% δεσμευτικό εάν η λύση είναι θεαματικά καλύτερη ή αισθητά οικονομικότερη.
Μένω στη Νίκαια Αθήνας και έτσι αν γνωρίζετε να μου προτείνετε που θα μπορούσα να απευθυνθω για να χτίσουμε τη σχέση μας και να εκπαιδευτεί η σκυλίτσα μου σωστά θα σας ήμουν υπόχρεος.
Σημειωτέον, επειδή παίρνω βασικό μισθό το μπάτζετ μου δυστυχώς είναι αρκετά χαμηλό οπότε αναζητώ κάτι που να αντέχω οικονομικά με κάποιες λίγες οικονομίες που έχω κάνει.
Τέλος εαν κάποιος γνωρίζει ένα συνολικό κόστος στο περίπου θα ήθελα να μου το πει για να έχω ένα μπούσουλα πάνω κάτω...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!

PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
Το κόστος της ΒΥ σε έναν απο τους καλύτερους με σχολή που θα πηγαίνεις εκεί, ανέρχεται στα 700 ευρω.
Το διάστημα εξαρτάται απο τη δική σου διαθεσιμότητα. Με 2 φορές την εβδομάδα μπορεί να διαρκέσει και 4 μήνες. Μέσα στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται και μαθήματα κοινωνικοποίησης τα Σάββατα με πολλά σκυλιά με τους ιδιοκτήτες τους. Το κόστος που αναφέρω ίσως είναι διαπραγματεύσιμο. Επίσης το διάστημα της εκπαίδευσης θα οριστικοποιηθεί μετά απο αξιολόγηση του σκυλιού. Αυτά σαν ένα γενικός μπούσουλας.

Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
Υπάρχει και η λύση που συνιστάται από τους εκπαιδευτές,να έρχονται στο δικό σου σπίτι και να είσαι οποσδήποτε παρών,δηλαδή να γίνεται εκπαίδευση και στους δυό σας. Το κόστος για ένα πλήρες πρόγραμμα, δεν θα είναι λιγότερο από 500-600€,για όσο χρόνο συμφωνηθεί. Κρατάω μία επιφύλαξη για παράταση,επειδή ήδη το σκυλάκι δεν είναι πιά κουταβάκι,δηλαδή στην σωστή ηλικία εκπαίδευσης.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Το κόστος της ΒΥ σε έναν απο τους καλύτερους με σχολή που θα πηγαίνεις εκεί, ανέρχεται στα 700 ευρω.
Το διάστημα εξαρτάται απο τη δική σου διαθεσιμότητα. Με 2 φορές την εβδομάδα μπορεί να διαρκέσει και 4 μήνες. Μέσα στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται και μαθήματα κοινωνικοποίησης τα Σάββατα με πολλά σκυλιά με τους ιδιοκτήτες τους. Το κόστος που αναφέρω ίσως είναι διαπραγματεύσιμο. Επίσης το διάστημα της εκπαίδευσης θα οριστικοποιηθεί μετά απο αξιολόγηση του σκυλιού. Αυτά σαν ένα γενικός μπούσουλας.
700 ευρώ για βασική υπακοή με τον σκύλο να πηγαινοέρχεται?:flip::eyecrazy:

PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
700 ευρώ για βασική υπακοή με τον σκύλο να πηγαινοέρχεται?:flip::eyecrazy:
Ακριβώς έτσι. Με διάρκεια 4 μήνες, 2 φορές την εβδομάδα, και κάθε Σάββατο κοινονικοποίηση. Μετά για διορθώσεις όταν έχεις θέματα. Και όλα αυτά με απόδειξη παροχής υπηρεσιών. Περιέγραψα στον φίλο μας την πιό ακριβή εκδοχή.

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Καλησπέρα XalatsAs!
Να την χαίρεσαι! :)

Καλά κάνεις και αποφάσισες να ψάξεις εκπαιδευτή.
Κατά τη γνώμη μου η καλύτερη και πιο πρακτική επιλογή είναι οι εκπαιδευτές που έρχονται στο σπίτι. Νομίζω ότι μπορείς να βρεις κάποιον με κόστος 30-40 ευρώ ανά μάθημα. Το πόσα μαθήματα θα χρειαστείτε εξαρτάται από το σκύλο και από το τι πρέπει να δουλέψετε. Δυστυχώς Αθήνα δε ξέρω να σου προτείνω κάποιον.
Εσύ έχεις ψάξει εκπαιδευτές, σου έχουν κάνει καλή εντύπωση κάποιοι; Για να σου πουν και μέλη από το φόρουμ που ίσως τους ξέρουν τη γνώμη τους.

Αν θέλεις πες μας λίγα πράγματα για αυτήν, για το χαρακτήρα της, τις συνήθειες της κλπ και βάλε μας και καμιά φωτογραφία.

XalatsAs

New Member
5 Ιουνίου 2013
3
0
Καλησπέρα!
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!
Καταρχάς υπολόγιζα κοντά στα 200-250 ευρώ αλλά μάλλον είναι τα υπέρδιπλα!...
Δυστυχώς οι μόνες εντολές που υπακούει είναι Μείνε, Κάτω, Τουαλέτα, Σπιτάκι! Για πολύ μικρό χρόνο και μόνο εντός σπιτιού και όταν ξέρει ότι πρόκειται μετά να φάει. Σε εξωτερικό χώρο με αγνοεί κανονικότατα, τραβάει το λουρί και τρώει απο κάτω αν δε προσέξω. Επίσης το πιο βασικό από όλα είναι ότι, ακόμα και φύλλο να πέσει έξω απο τη πόρτα, χαλάει το κόσμο-πόσο μάλλον μηχανάκι...!!! :hitler: Μολις ακούσει άλλο σκυλί, χάλασε το κόσμο! Που να δείτε μόλις ανοίγω τη πόρτα για να πάμε για βόλτα πως κάνει!... φωνάζει από εκείνη τη στιγμή και για 5 λεπτά συνεχόμενα και χαλάει το κόσμο! Ρεζίλι ο δικός σου-που να κυκλοφορήσουμε μαζί. Ακόμα και αν περάσει κάποιος και σταθεί να της μιλήσει ή οτιδήποτε τέτοιο, πάλι χαλάει το κόσμο! Επίσης αρκετές φορές δε πηγαίνει στο μέρος της τουαλέτας στο σπίτι αλλά πάει παραδίπλα 1-2μέτρα και κάνει τις ανάγκες της!...
όταν είμαστε έξω η κατάσταση είναι χειρότερη φυσικά σε σχέση με το σπίτι όπως καταλαβαίνετε.
Όταν είμαστε σπίτι όμως είναι το πιο αξιαγάπητο πλάσμα του κόσμου!!! με εμένα και αλλα δύο άτομα που γνωρίζει όμως. Με ξένο κόσμο χαλάει το τόπο. ΔΕ δαγκωνει όμως απλά γαυγίζει ασταμάτητα.
Όπως καταλαβαίνετε το σκυλάκι δε φταίει αλλά δυστυχώς η εκπαίδευση που προσπάθησα να του κάνω έχει αποτύχει παταγωδώς και έτσι περνάμε δύσκολα μαζί.
Ακόμα και αν οκ καταφέρω και βρω αυτά τα χρήματα και τα επενδύσω (τα 600ευρώ πχ) το αποτέλεσμα θα με ανταμείψει ή μετά απο λίγο καιρό θα έχουμε πάλι τα ίδια;
Ο πιο πετυχημένος τρόπος ποιος είναι για εκπαίδευση τελικά;
Αυτό που σκέφτηκα επίσης ήταν να συνδιάσω το διάστημα που θα λέιψω διακοπές το καλοκαίρι τον Ιούλη αν όντως θα καταλήξω να τη δώσω για εκπαίδευση εκείνη τη περίοδο. Πραγματικά δε ξέρω...

Κάτι βασικό! Μένω μόνος και δυστυχώς το σκυλάκι τις ώρες που λείπω για δουλεία μένει μόνο του (περίπου 9 ώρες κάθε μέρα) Τα βράδια όμως ΠΑΝΤΑ κοιμόμαστε μαζί!
Κάθε αποψη πραγματικά είναι ευπρόσδεκτη

Last edited:

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Απ'ό,τι διαβάζω Xalatsas το μικρό απλά έχει πάρει τον αέρα. Το ότι γαυγίζει πχ όταν έχει κόσμο είναι ακριβώς επειδή έχει μάθει να είσαι από πάνω της και σε διεκδικεί. Οπότε νομίζω ότι μπορείς να ξεκινήσεις με διόρθωση, που δεν βγαίνει τόσο πολύ σε χρήματα όσο η βασική, αρκεί να έχεις διάθεση να αλλάξεις τον τρόπο που την μικρή σου. Η οποία θα πρέπει να πάψει να είναι "η μικρή μου,τι φατσούλα,αχ γαυγίζει,κάτι θέλει" για αρχή. Γιατί όοοοοολα αυτά που ακούω είναι ένα πρόβλημα, πηγάζουν όλα από το ίδιο (άντε, μπορεί να θέλει και η τουαλέτα διόρθωση,οκ).

XalatsAs

New Member
5 Ιουνίου 2013
3
0
Καλημέρα,
απ'ότι αντιλαμβάνομαι αν δε κάνω λάθος δηλαδή δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα;
Για βοήθησέ με λίγο παραπάνω...

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Τραγικά θα είναι αν συνεχίσεις να μην θέτεις όρια στον σκύλο. Τραγικά δεν είναι εννοώντας ότι (προς το παρόν τουλάχιστον) δεν έχεις και φονιά στο σπίτι. Στα μάτια μου είναι απλά μια κακομαθημένη μινιατούρα, παγίδα το μέγεθος καθώς πολλές φορές δεν αντιμετωπίζονται ως σκύλος. Λες ότι ακούει στο μείνε (σημαντικό) και στο κάτω (εννοείς, κάτω από τον καναπέ πχ ή ξάπλα; ) Προσωπικά θα σου έκανα 1.Θέση (ξάπλα-μείνε δλδ) 2.Ήσυχα (προφανώς). Και λες κάποια στιγμή "Ακόμα και αν περάσει κάποιος και σταθεί να της μιλήσει ή οτιδήποτε τέτοιο, πάλι χαλάει το κόσμο!" Μην επιτρέπεις σε κανέναν να της μιλάει, πες πως δεν υπάρχει εκείνη τη στιγμή. Μπορεί να ασχοληθεί κάποιος με το σκυλί όταν είναι ήσυχο, όχι όταν χαλάει τον κόσμο, γι'αυτήν είναι απλά μια ακόμα επιβράβευση (σκούζω->μου μιλάνε οι άλλοι, ασχολείται μαζί μου ο "μπαμπάς", τρέχει άρον άρον να με πάει βόλτα, τι καλύτερο; ). Το πώς φτιάχνεις το ήσυχα έχει να κάνει με τον σκύλο σου, μπορεί να είναι διόρθωση στιγμιαία, μπορεί να είναι να την αγνοήσεις και να σηκωθείς να φύγεις, εξαρτάται από τον σκύλο. Το θέμα είναι να κόψει τα καπρίτσια, αν δεν δει κάποιος τον σκύλο δεν μπορείς να έχεις σίγουρη απάντηση.

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
το να δώσει κάποιος κάποια λεφτά για το σκύλο του που θα τον έχει μαζί του τα επόμενα πολλά χρόνια αν το σκεφτεί κανείς δεν είναι και τόσα πολλά τελικά....

μπορείς να πας σε 1-2 εκπαιδευτες να μιλήσεις μαζί τους και να σου πουν πως να προχωρήσεις. Αυτό που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις είναι να αφήσεις να παγιωθούν ανεπιθύμητες συμπεριφορές γιατί στο μέλλον θα είναι δύσκολο να τις αλλάξεις.

Βόλτες μεγάλες πηγαίνετε καθημερινά; εκτονώνεται επαρκώς το σκυλί;