Εκπαίδευση κουταβιού

christos79

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2011
633
27
Εμένα από 2.5 μηνών που τον έφερα σπίτι μέσα λέρωσε μόνο 1 φορά! Είχε μάθει με πολύ προσπάθεια και σωστή οργάνωση και πρόγραμμα να τα κάνει στο μπαλκόνι και μετά τα εμβόλια έμαθε μόνος του να τα κάνει στην βόλτα.
Άλλος σκύλος είναι ήδη 6-7-8 μηνών και ακόμα λερώνει μέσα. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη περίοδο! είναι συνάρτηση πολλών πραγμάτων και πάνω από όλα του χρόνου που θα αφιερώσεις εσύ!

Το ενήλικο σκυλί εάν είναι σωστό δεν πρόκειται ποτέ να επιτεθεί σε κάποιον που του δίνει αγάπη, φροντίδα, στέγη και φαγητό!
Αναρωτιέμαι βέβαια εάν έχεις τέτοια θέματα και φοβίες αύριο πως θα βγάζεις βόλτα το δικό σου? Όταν θα έρχονται κοντά σας άλλα σκυλιά τι θα κάνεις?
Το να τρέχει να βρει τους προηγούμενους ιδιοκτήτες δεν νομίζω γιατί πολύ σπάνια θα βρεις ενήλικο σκύλο που να τον είχαν όπως έπρεπε οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες. Υπάρχουν φυσικά τέτοια παραδείγματα αλλά είναι πολύ σπάνια!
Εάν ψάξεις σε φιλοζωικές θα βρεις αρκετά σκυλιά τύπου boxer που χαρίζονται
Πρόσφατα το μέλος Hawk πήρε ένα ενήλικο boxer. Εάν διαβάσεις το θέμα του μπορείς να δεις κάποια πράγματα και συμπεριφορές

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Να προσθεσω σε οσα ειπαν τα παιδια οτι ο εκτροφεας θα ασχοληθει με το κουταβι και ΜΕΤΑ την γεννα. Οταν παιρνεις σκυλο δεν πρεπει να σε ενδιαφερει το ποσο αλλα το τι. Υπαρχει περιπτωση λοιπον τα 300 ευρω να σου φερουν κουταβι που θα εχει λαβει τετοια φροντιδα? http://www.dogforum.gr/v3/%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B1.3.f.c.i-23/dolce.con.spirito.westies.-.%CF%84%CE%B1.%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%AC%CE%B2%CE%B9%CE%B1-9765/index31.html (ποστ #306)

Nikolojohn

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2011
153
3
Χαϊδάρι
Atlas όπως ήδη σου έχουν απαντήσει τα παιδιά παραπάνω, το θέμα δεν είναι τυπικό, δλδ. παίρνω σκυλί από εκτροφείο με τα χαρτιά του και είμαι γαμάτος και εγώ και αυτό. Το θέμα είναι ηθικό! Και η ηθική δεν συμβιβάζεται με το χρηματικό. Αν δεν μπορείς να διαθέσεις αυτά τα χρήματα, ούτε να περιμένεις να μαζέψεις, τότε υιοθέτησε ένα ημίαιμο boxer από κανένα καταφύγιο, έτσι κι αλλιώς δεν θα έχει μεγάλη διαφορά από αυτό της αγγελίας... και θα γλύτωσεις και επιπλέον χρήματα, έστω τα 200 ευρώ!

Τώρα στο θέμα που ρωτάς, δεν μπορεί κανείς να σου εγγυηθεί ούτε καν περίπου το χρόνο μάθησης, γιατί αυτό εξαρτάται από το σκυλί, αλλά κυρίως από τον ιδιοκτήτη. Και καλύτερα θα έλεγα να μην σε απασχολεί το πιο απλό θέμα εκπαίδευσης, όπως αυτό της ανάγκης του έξω, αλλά σημαντικότερα θέματα πειθαρχίας, επιβολής και ατελείωτης υπομονής! Που τελικά δεν είναι τόσο ατελείωτη!!!:rolleyes:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Συγχαρητήρια !!!

Αλλος ένας νέος, με πιστεύω και ηθικές αρχές.

Δεν βαριέσαι, που η ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή σκύλων από διαφόρους καραγκιόζηδες, είναι ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα;

Εγώ, επειδή είμαι και πιο έξυπνους από τους άλλους, θα το επιβραβεύσω, προκειμένου να μην δώσω κανά ευρουλάκι παραπάνω.

Σιγά τώρα...άσε τους βλάκες να λένε.

Εύγε αγόρι μου!!!
thanks!!!

Το θέμα ρε παιδιά δεν είναι αν θα δώσει μετά λεφτά για δυσπλασία και αν θα έχει προβλήματα (πολύ πιθανό φυσικά) κλπ κλπ Το βασικότερο που πρέπει να γίνει βίωμα σε όλους όσους θέλουν να πάρουν σκύλο και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για να πάρουν καθαρόαιμο σκύλο από εκτροφείο είναι ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το καταφύγιο ή το αδέσποτο! Τελεία και παύλα!

Συμφωνώ απόλυτα. Το θέμα δεν είναι να γίνεται μόνο για ωφελιμιστικούς σκοπούς, όχι ότι είναι κακό να θέλουμε έναν σκύλο με όσο λιγότερα κληρονομικά προβλήματα γίνεται, αλλά το κυριότερο είναι να καταλάβουν όλοι γιατί είναι μονόδρομος ο εκτροφέας για τα καθαρόαιμα και τα καταφύγια/δρόμος για τα ημίαιμα .

Όσον αφορά την ερώτηση σου για την τουαλέτα, εξαρτάται πολύ από τον σκύλο.
Παλιά μου έλεγαν ωχ πήρες αρσενικό θα σου κατακατουρήσει το σπίτι, κι όμως σε 2 εβδομάδες είχε μάθει που πρέπει να τα κάνει και σπάνια είχαμε ατυχήματα. Βέβαια είχα τον εκτροφέα από δίπλα και μου έδειξε τον σωστό τρόπο να τον μάθω .

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Ο σκύλος δεν είναι ''κουτάβι θέλω, τώρα το θέλω''!

Εγώ θα σου πρότεινα να περιμένεις......να διαβάσεις και να ασχοληθείς με τη ράτσα που σε ενδιαφέρει και όλο αυτό το διάστημα που θα διαβάζεις να μαζεύεις χρήματα.

Λες ότι δεν έχεις χρήματα να αγοράσεις από εκτροφείο, χρήματα για να το μεγαλώσεις έχεις??? Γιατρούς, τροφή, παιχνίδια, crate, μπολάκια, χτένα, αμπούλα (κάθε μήνα), λουρί για ψύλλους (κάθε 2-3 μήνες)........ξανασκέψου το......το σκυλί δεν είναι παίξε γέλασε, έχει ευθύνες και μάλιστα πολλές! Θα είσαι μαζί του πολλά χρόνια! Θα πρέπει να στερηθείς πολλά πράγματα.

Μην δώσεις σε κάποιον ανεύθυνο 300 ευρώ που έκανε μια γέννα έτσι για πλάκα για να βγάλει λεφτά χωρίς να υπολογίζει αυτές τις ψυχούλες που θα καταλήξουν. Μην γίνεσαι συνεργός σ'αυτό. Πάντως οι περισσότερες πιθανότητες και συντριπτικά εναντίον σου, είναι να τα δώσεις σε γιατρούς γιατί το κουτάβι θα σου βγάλει προβλήματα υγείας! Και όχι πως θα φταίει αυτό το καημένο, θα φταίει αυτός ο μ@%$#ας που αποφάσισε για τη ζωή του χωρίς να τον νοιάζει η υγεία των σκύλων και των κουταβιών.

Και ποιόν θα παίρνεις τηλ. για να ακούς συμβουλές αν έχεις κάποιο πρόβλημα? Δεν ξέρει κανένας καλύτερα τη ράτσα εκτός από αυτούς που τα εκτρέφουν (αναγνωρισμένα).

Η συμβουλή μου είναι να το σκεφτείς πολύ πολύ καλά. Αν δεν έχεις χρήματα να πάρεις από εκτροφείο το σκύλο σου πήγαινε σε κάποιο φιλοζωικό κέντρο να πάρεις κάποιο αδέσποτο που χρειάζεται αγάπη και φροντίδα.

Συγνώμη αν σε κούρασα με το μεγάλο post αλλά βρε παιδί μου δεν μπορώ να ακούω τέτοια πράγματα και ειδικά από μέλη που γνωρίζουν τι γίνεται με τα pet shop και τους ιδιώτες.

Kimon

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2012
284
0
Συμφωνώ απόλυτα !!!!!!!
Για μένα είσαι συνεργός σε αυτό
http://www.dogforum.gr/v3/γενικά.θέματα-14/καθαρόαιμα.στο.δρόμο-22188/

Πραγματικά απορώ με την λογική σου!! Έλα μωρέ τώρα σε μένα θα τύχει!
Θέλω να δω τι θα κάνεις με τα 700€ όταν θα πρέπει να κάνεις επέμβαση για δυσπλασία ή όταν θα πρέπει να τρώει ειδική τροφή που κάνει 100€ το σακί!
Ειδικά αυτό με τους φίλους που δεν κάνουν εμβόλια είναι τέλειο!! Μπράβο πρέπει να είσαι πολύ περήφανος για τους φίλους σου!!
Να τους χαίρεσαι !
Εγώ μιλάω για σκυλιά ράτσας και συγκεκριμένα για το μπόξερ.

Οι μεν ζευγαρώνουν τα σκυλιά τους και τα πουλάνε 200 ευρώ και οι δε ζευγαρώνουν τα σκυλιά τους και τα πουλάνε 700, και ο πελάτης προτιμάει το φθηνότερο.
Εάν κάνω λάθος, τότε πείτε μου ποιο είναι το λάθος μου, για να το καταλάβω κι εγώ.
Φίλε Atlas99 προσπάθησε να ενημερωθείς όσο περισσότερο μπορείς γιατί αν πραγματικά αγαπάς τους σκύλους τότε αυτό και μόνο θα σε κάνει να προβληματιστείς λίγο περισσότερο με αυτά που σου λένε όλοι.

Οι σκύλοι δεν είναι κινητό να είναι το ίδιο "προϊόν" για το οποίο κάνεις έρευνα αγοράς και το αγοράζεις από εκεί που το βρίσκεις φθηνότερα. Όπως και σε άλλες περιπτώσεις , το φθηνό βγαίνει πολλές φορές πιο ακριβό. Και δεν είναι τόσο το "ρίσκο" που λες. Μου ακούγεσαι σαν ανθρώπους που δε θέλουν να φοράνε ζώνη και λένε "δε θα τύχει σε μένα". Μία φορά θα σου τύχει το κακό.

Ενημερωτικά να σου πω ότι αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι να μάθεις 5 πράγματα για τους σκύλους, υπάρχουν εκτροφείς που δίνουν τα κουτάβια τους σε σημαντικά χαμηλότερες τιμές από αυτές που αναφέρεις ή ακόμα και τα χαρίζουν.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Με τη λογική του οικονομικού που ακολουθείς θα σου φέρω 2-3 παραδείγματα γιατί μάλλον έχεις τετράγωνη λογική.

Αν ήθελες να πάρεις/νοικιάσεις σπίτι θα το έκανες χωρίς συμβόλαιο αν σου λέγανε ότι θα πληρώσεις 500 ευρώ λιγότερα; Με το ρίσκο από μέρα σε μέρα να σε πετάξει ο ιδιοκτήτης έξω;

Αν πάλι ήθελες να αγοράσεις ένα ψυγείο θα προτιμούσες να πας σε μια μεγάλη αλυσίδα, έστω στο κατάστημα ηλεκτρικών συσκευών της γειτονιάς σου, ή θα έπαιρνες ένα άκυρο ψυγείο από παζάρι χωρίς καμία εγγύηση;

Ελπίζω να καταλαβαίνεις τη σύγκριση. Κράτα τα 300 ευρώ που θα δώσεις για ένα σκυλί ΗΜΙΑΙΜΟ (κι ας μοιάζει στα μάτια σου για μπόξερ, sorry αλλά δεν είναι), πάρε ένα αδέσποτο ή από καταφύγιο και χάρισε τα λεφτά αυτά για την ευζωία ενός ζώου που έχει ταλαιπωρηθεί. Κάθε φορά που παίρνεις σκύλο από καταφύγιο σώζεις τη ζωή του, κι άλλη μία ζωή που θα πάρει τη θέση του σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τροφή και νερό. Μ' ένα σμπάρο, δύο τριγώνια.
Άσε που αυτά τα 500 ευρώ που θα γλιτώσεις από την αγορά κατά πάσα πιθανότητα θα τα χρειαστείς αν πάρεις αυτό το αμφιβόλου προελεύσεως μπόξερ.

Για την ιστορία, εδώ και ένα χρόνο+ ήθελα να πάρω σκυλί συγκεκριμένης ράτσας. Δε θα το κάνω γιατί δεν έχω τόσα λεφτά να δώσω σε εκτροφέα τη δεδομένη χρονική στιγμή. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα πάω να πάρω ένα bull terrier από το γείτονα που τα δίνει 200 ευρώ μόνο και μόνο για να λέω ότι έχω bull terrier. Θα με κοροϊδεύουν για την κουτοπονηριά μου, αλλά κυρίως θα κοροϊδεύω εγώ τον εαυτό μου..

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Στο παιδι σου εμβόλια θα έκανες? θα το τάιζες ό,τι καλύτερο? θα το είχες στα πούπουλα?
Θα πήγαινες τη γυναίκα σου να γεννήσει σε ο,τι καλύτερο ή θα την αφηνες να γεννησει σπιτι χωρίς φροντιδα και εξετάσεις?
Και πριν προλάβεις να σκεφτείς από μέσα σου "τι μας λες μωρη τρελή, για σκύλο μιλάμε όχι παιδι" σκεψου τι θές το σκυλο και τι ρόλο θα έχει. Γιατι για όλους εμας εδώ, τα σκυλιά ειναι σαν παιδιά μας, τα κοιτάμε στα μάτια μην χρειαστούν τίποτα, αφιερώνουμε ώωωωωωρες από πάνω τους, ξενυχτάμε αν πονέσουν, πονάμε όταν κλαψουρίζουν. Το να μας λες λοιπόν αυτές τις "φιλοσοφίες" περι χρημάτων και λοιπών, προσβάλλει εμας, τη νοημοσύνη μας αλλά κυρίως μας προκαλει αγανάκτηση όταν για να μην παραδεχτει κάποιο άτομο το λάθος του, "εμπνέεται" περι οικονομικών παραμέτρων στην αγορά σκύλου από εκτροφείο ή αγγελία.
Μετά όμως ερχεται αυτό το άτομο και ρωτά "γιατι το σκυλι μου κουτσαίνει?", "γιατι οι ταρσοι εφάπτονται όταν περπατά?" "γιατι πάει να με ξεσκίσει και δεν μπορώ να το πλησιάσω?"

Atlas99

Active Member
28 Ιουνίου 2012
27
0
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Το συμπέρασμα μου είναι, πως τελικά θα περιμένω μερικούς μήνες να πάρω σκύλο, ψάχνοντας περισσότερο το όλο θέμα του σκύλου, του καθαρόαιμου/ημίαιμου κτλ…
Ευχαριστώ :)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Το συμπέρασμα μου είναι, πως τελικά θα περιμένω μερικούς μήνες να πάρω σκύλο, ψάχνοντας περισσότερο το όλο θέμα του σκύλου, του καθαρόαιμου/ημίαιμου κτλ…
Να ξέρεις πως δίνοντας χρόνο στον εαυτό σου να επεξεργαστεί τα "Δεδομένα", δεν χάνεις χρόνο από καμια αγγελια-ευκαιρία (δεν υπάρχουν ούτε για αστείο τετοιες), αλλά δινεις χρόνο θεμελιώδη στην μελλοντική σου σχέση με τον σκύλο που θα αποκτήσεις και δίνεις βάση στην υγεία του.

panosdog

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
320
1
Καλα θα κανεις και επισης θα εχεις την ευκαιρια να μαζεψεις περισσοτερα χρηματα αν θελησεις να παρεις ενα σκυλο απο εκτροφεα.

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Γιατι για όλους εμας εδώ, τα σκυλιά ειναι σαν παιδιά μας..."
Οχι, τα σκυλια μου ειναι ....τα σκυλια μου. Αυτο ομως δεν τα κανει λιγοτερο σημαντικα. Ειναι ενα αλλο ειδος που συζει μαζι μου το εκτιμω και το ευχαριστω για αυτα που μου προσφερει, γιαυτο και δεν μπορω να το συγκρινω ουτε να το παρομοιασω με τον ανθρωπο. Δεν θα ηταν χρησιμο και πιθανον να ηταν και αδικο.

Atlas99 μακαρι το τελευταιο σου ποστ να ισχυει. Για το καλο οχι μονο του δικου σου μελλοντικου σκυλου (αρα και δικο σου) αλλα και του σκυλου γενικοτερα.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Μακάρι να το εννοείς και να το πράξεις αυτό.

Επίσης, μέσω φιλοζωικών μπορείς να βρεις πολλές φορές καθαρόαιμα σκυλιά. Μπορεί να μην πιστοποιούνται με χαρτιά καθώς τα περισσότερα τα βρίσκουν παρατημένα και συνήθως είναι σκυλιά αγορασμένα από pet-shop ή από ιδιώτη, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους τα βαριούνται ή δεν ξέρω κι εγώ τι σκέφτονται και τα πετάνε στο δρόμο.
Κι αυτό το λέω γιατί ο άνθρωπος που θα πάρει σκύλο από εκτροφέα και άρα θα έχει ακολουθήσει τον σωστό τρόπο απόκτησης θα είναι ενημερωμένος για τη μετέπειτα ζωή του.

Κι από μπόξερ που θες εσύ; Γέμισε ο τόπος.