Εκπαιδευση για crate


maxkoen

New Member
9 Νοεμβρίου 2022
1
1
45
Καλησπερα,
πριν 10 μηνες βρηκα ενα κουταβι και αποφασισα να το μεγαλωσω.Το κουταβι πλεον ειναι 11 μηνων και 25 κιλα,και δυστυχως οταν λειπω απο το σπιτι,εστω και μια ωρα,θα κανει τις ζημιες του.Οποτε αποφασισα να του παρω ενα crate.Εδω και μια εβδομαδα το εχω στο σαλονι,ανοικτο,και ο σκυλος εχει μαθει να μπαινει και να βγαινει ευχαριστα,αλλα δυστυχως δεν θα κατσει μεσα για ωρα.Την ωρα του φαγητου θα τον κλεισω μεσα με την τροφη του σε ενα kong,αλλα με το που τελειωσει,αρχιζει να γκρινιαζει.Τι πρεπει να κανω;Να τον αφησω να γκρινιαζει μεχρι να ησυχασει (κινδυνευοντας να του δημιουργησω "δυσαρεστες" αναμνησεις στο crate);Αγορασα ενα κρεβατι για crate,αλλα δυστυχως στο 10λεπτο ξεκινησε να το δαγκωνει και να το χαλαει.Περιμενω τις απαντησεις/προτασεις σας πως και πως!
 
  • Like
Reactions: mareco


Sammie

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2022
283
256
41
Καλησπέρα! Λοιπόν θα σου πω εγώ τι μας είπε η εκπαιδεύτρια μας. Έχουμε έναν τρελοκουταβο 9 μηνών, πολυυυ ζωηρό κ επίμονο, ημίαιμο,μεγαλοσωμο. Τον αφήνεις μέσα κ τον αγνοείς παντελώς, κι ας κλαίει γοερα για όση ώρα κι αν είναι, με την προϋπόθεση όμως πάντα: το σκυλί να είναι καλά εκτονωμενο πριν μπει μέσα.
Τα πολύ βασικά τα έχεις κάνει, να μπαίνει μόνος μέσα χωρίς πίεση,να δίνεις kong/μασητικό. Α θα μπορούσες να βάλεις στο kong κάτι πιο λιγουρευτικο από κροκετα,high value treat δηλαδή, πχ κάνα σαλάμι σκύλου καλής ποιότητας, με λίγο βούτυρο.(Η εκπαιδεύτρια μας πρότεινε να το βάζουμε κατάψυξη πριν, ώστε να κρατάει πιο πολλή ώρα η απόλαυση.) Μέσα μην βάζεις τίποτα άλλο σε αυτή την φαση,πχ κρεβάτι γιατί είναι επικινδυνο ακομα.
Το πιο βασικό όμως είναι ο σκυλάκος να έχει παίξει/κουραστεί πριν.. Καλή επιτυχία, εύχομαι να λυθεί το θέμα γρήγορα!!
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.650
19.883
Τι πρεπει να κανω;Να τον αφησω να γκρινιαζει μεχρι να ησυχασει...
Ε, δεν μπορείς να κάνεις και περισσότερα.
Κάντου το kong δύσκολο, να είναι και σχετικά νηστικός και άστον να γκρινιάζει.
Ξέρεις για πόση ώρα το κάνει; Αν τον μαλλώσεις σταματάει την γκρίνια;
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.650
19.883
Kong ή οποιουδήποτε τύπου παιχνίδι για treats, που θα του ζορίσει το μυαλουδάκι του.
 
  • Like
Reactions: maxkoen


Lisa_the_rescue

Well-Known Member
29 Μαϊου 2019
113
62
22
Thessaloniki
Εμάς μας βοήθησε να το βάλουμε στη ρουτίνα μας πχ το πρωί θα σηκωθούμε και ενώ πίνω καφέ ή κυρία τρώει το πρωινό της σε lickmat μέσα το crate και κοιμάται λίγο μέχρι να κάνω τις πρωινές δουλειές και μετά την απογευματινή βόλτα την βάζω πάλι τουλάχιστον 30 λεπτά να ηρεμήσει για να την ταΐσω. Το κάναμε κάθε μέρα μέχρι που έμαθε ότι και να γκρινιάξει εκεί θα μείνει, τώρα πει και μόνη της και ανοιχτή να είναι η πόρτα
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.813
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf