με την απλη λογικη μια σωστη εκτρωφη δινει μονο τα καλά κουταβια , για τον πολυ απλο λογο οτι ανταποκρινονται στα προτυπα της ρατσας,
το ποιο θα ειναι το καλυτερο νομιζω πως πρεπει να σκεφτουμε ,με ποιον τροπο θα μεγαλωσει με ποση φροντιδα και τι εκπεδευση θα εχει .
Υ.Γ νομιζω πωσ ειναι δικαιομα του εκτρωφεα να εχει τον πρωτο λογο στο ποιο κουταβι θα κρατησει για τον ιδιο .
Μια σωστή εκτροφή δεν σημαίνει απόλυτα και καλά κουτάβια.
Εχω δει και μου έχουν πει εκτροφείς ότι πίστευαν ότι με το τάδε ζευγάρωμα θα έβγαζαν εξαίρετα κουτάβια και όμως δεν ήρθαν ποτέ, βγήκαν απλά μέτρια.
Εκτροφεία που βγάζουν νικητές εκθέσεων και αγώνων εργασίας έχουν βγάλει αποχρωματισμένους σκύλους που συνεπάγεται και διαφορετικό χαρακτήρα και συνήθως πιο χαζό.
Οταν προσφατα επισκέφτηκα τον εκτροφέα της σκυλίτσας μου, συνάντησα την αδελφή της. Μισή μπουκιά!!!
Διαφέρανε η μέρα με την νύχτα. Δεν εννοώ ότι δεν ήταν καλή αλλά, ούτε εμφανισιακά μιάζανε καθόλου ούτε στον χαρακτήρα.
Μιλάω για την ίδια γέννα! (παρόλα αυτά το μουσουδάκι της αν και πολύ ποιο μικρό θύμιζε την δικιά μου και ειδικότερα τα μάτια της, την άρπαξα και της έδωσα κάτι ξεγυρισμένα φιλιά, θα έπαθε ο εκτροφέας)
Με τον εκτροφέα συζητήσαμε πάνω από 3 ώρες. Μακάρι να ήταν και άλλες.
Συμφωνώ με το Υ.Γ.