Εκφυλιστική Μυελοπάθεια σε ΓΠ

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.904
Aθήνα
Καλησπέρα σας

Ο ΓΠ που έχω είναι στα 11 τώρα, και του διέγνωσαν εκφυλιστική μυελοπάθεια.
Στην παρούσα φάση, μερικές φορές σέρνει το πίσω του ποδαράκι και αδυνατεί να σηκωθεί όρθιος
Εχει κανείς αντίστοιχη εμπειρία με την συγκεκριμένη πάθηση ?
Πως την αντιμετωπίσατε?

Για να σας προλάβω, έχω πλήρη επικοινωνία με τον κτηνίατρο, απλά θα ήθελα να ακούσω τις δικές σας εμπειρίες.

Σας ευχαριστώ

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
δεν αντιμετωπιζεται..γερακος ειναι ,στο προγραμμα ειναι αυτα δυστυχως.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.704
327
Lund, SE
Καλησπέρα σας

Ο ΓΠ που έχω είναι στα 11 τώρα, και του διέγνωσαν εκφυλιστική μυελοπάθεια.
Στην παρούσα φάση, μερικές φορές σέρνει το πίσω του ποδαράκι και αδυνατεί να σηκωθεί όρθιος
Εχει κανείς αντίστοιχη εμπειρία με την συγκεκριμένη πάθηση ?
Πως την αντιμετωπίσατε?

Για να σας προλάβω, έχω πλήρη επικοινωνία με τον κτηνίατρο, απλά θα ήθελα να ακούσω τις δικές σας εμπειρίες.

Σας ευχαριστώ
Βάλε το σκύλο μέσα, όσα χρόνια του απομένουν δως του το κάτι παραπάνω. Δεν έχω εμπειρία μυελοπάθειας, αλλά με ανάπηρα σκυλιά έχω. Αύξησε λίγο την ποιότητα της ζωής του.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.904
Aθήνα
Μια διόρθωση να κάνω. Με το "αδυνατεί να σηκωθεί όρθιος" που αναφέρω, εννοώ στα 2 πόδια.
Περπατάει δλδ, απλά μερικές φορές το ένα του πόδι το σέρνει.

Ξέρω πως είναι γερούλης και πως πρέπει να είμαστε 10 φορές περισσότερο στο πλευρό του, απλά σκεφτόμουν μήπως υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος ανακούφισης για εκείνον, που να έχει δοκιμάσει κάποιος άλλος σε παρόμοια περίπτωση.

Ψάχνω ομοιοπαθής δλδ για να απαλύνουμε κατά κάποιο τρόπο τον πόνο μας και να μοιραστούμε τις όποιες εμπειρίες μας

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
εχεις καταλαβει οτι ποναει και ρωτας για τροπους ανακουφισης?
ο δικος μου δεν ποναει,δοκιμασαμε καποια φαρμακα,μηπως και καλυτερευσουν το βαδισμα του,αλλα δεν ειδαμε διαφορα,οποτε τα σταματησα.
δεν μπορει να γινει τιποτα.
εαν τον εχεις εξω,βαλτον μεσα στο σπιτι,μονο αυτο μπορει να προσφερει εστω μια στασιμη κατασταση για οσο γινεται περισσοτερο.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.904
Aθήνα
Είναι πρακτικά αναίσθητο το κάτω μέρος του ποδιού του, η πατούσα του δλδ και τα δάχτυλά του. Από κει και πάνω αν τον πιάσεις αντιδράει σαν να πονάει. Αυτό οσον αφορά το ένα του ποδαράκι. Το άλλο του πόδι είναι καλά.
Με το γιατρό που το συζητήσαμε μου είπε χοντρικά, πως μπορούμε να καθυστερήσουμε την επιδείνωση με κάποια αγωγή που θα μου δώσει.
Μου έδωσε σαφέστατα να καταλάβω πως δεν μιλάμε για θεραπεία ωστε να αποκατασταθεί, αλλά για ένα τρόπο να το κρατήσουμε στο στάδιο που είναι αυτή τη στιγμή. Οσο μπορούμε τουλάχιστον.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
"Συντήρηση" θα κάνεις από εδώ και πέρα!
Γι'αυτό πρέπει να του αυξήσεις την ποιότητα ζωής!Για να ισορροπήσεις τα πράγματα!

Ακολούθα τι θα σου πει ο γιατρός σου...

Meligra

Well-Known Member
12 Μαρτίου 2010
64
0
Καλημερα ! Θα ηθελα να σε ρωτησω πως του διεγνωσαν εκφυλιστικη μυελοπαθεια...δηλαδη τι εξετασεις κανατε? σε ρωταω γιατι εχω ενα παραπλησιο προβλημα με τη δικη μου!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Το πρώτο γνώρισμα αυτής της πάθησης είναι ότι βαδίζει με το ίδιο tempo τα πόδια της κάθε πλευράς μαζί!

Αριστερό μπροστά πόδι με Αριστερό πίσω πόδι τα κινεί μαζί!Το ίδιο και από την άλλη πλευρά!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Έτσι πρέπει να να είναι η κίνηση ενός Γερμανικού Ποιμενικού!

[video=youtube;GeT7TNdNhXw]http://www.youtube.com/watch?v=GeT7TNdNhXw[/video]

Και έτσι περπατάει ένας σκύλος με Μυελοπάθεια!

[video=youtube;mfc2k2GZEnM]http://www.youtube.com/watch?v=mfc2k2GZEnM[/video]

Last edited:

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.467
12.904
Aθήνα
Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον ;)

Σχετικά με τον Rex μου.
Ο γιατρός του διέγνωσε χρόνια οστεοαρθρίτιδα και εκφυλιστική μυελοπάθεια.
Στο περπάτημα, ναι μεν σηκώνει το ένα του πόδι, αλλά όταν πάει να το πατήσει,το πατάει στραβά. Στο τρέξιμο το "σύμπτωμα" σχεδόν εξαφανίζεται.
Δεν παρατήρησα κάποιο συγχρονισμό ανάμεσα στα μπροστινά ή τα πίσω πόδια.
Προφανώς είμαστε σε αρχικό στάδιο.

Από όσα κατάλαβα - γιατρός δεν είμαι - η πάθηση αυτή, είναι πρακτικά νευρολογικής φύσης και μου την παρομοίασε με την σκλήρυνση κατά πλάκας.
Αυτό που μου συνέστησε ξέχωρα από την φαρμακευτική αγωγή, είναι να μην σταματήσω να τον βγάζω βόλτα. Πως θα μπορούσα άλλωστε....

Ψάχνοντας το διαδίκτυο έπεσα πάνω σε αυτό το site http://neuro.vetmed.ufl.edu/neuro/DM_Web/DMofGS.htm

Θα συζητήσω μαζί του για το κολύμπι αλλά και για τον τρόπο άσκησης που αναφέρει μέσα.

Σας ευχαριστώ και πάλι ;)

Last edited:

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Καλησπέρα.

Ψάχνοντας λίγο για τη φυλή (Welsh Corgi Pembroke)του μικρού μου έπεσα πάω σε αυτό το άρθρο για την
Εκφυλιστική Μυελοπάθεια (Degenerative Myelopathy )
Welsh Corgi News - Degenrative Myelopathy (DM)

Η ερώτηση μου είναι αυτή έψαξα και βρήκα αν μπορώ να βρω εταιρεία που να κάνει το τεστ DNA για τον μικρό και βρήκα μία LABOKLIN (UK)|Genetic Diseases | Dogs| Degenerative Myelopathy / degenerative radiculomyelopathy) αξίζει τον κόπο να το κάνω και είναι αυτέ οι εταιρείες άξιες εμπιστοσύνης;
Ο δικός μου είναι μόνο 20 μηνών και η εν λόγο ασθένεια παρουσιάζεται σε αρκετά μεγαλύτερη ηλικία απλά θέλω να ξέρω αν και κατά πόσο μπορεί να παρουσιαστεί κάτι τέτοιο για να δω αν μπορώ να το προλάβω κάποια πράματα.

Last edited:

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Τι ειδους προγραμματισμο?
Ενας απλος ιδιοκτητης τι μπορει να κανει?Να εφοδιαστει με biko brace,αναπηρικο καροτσακι κλπ?

Αν ειναι αξιοπιστο το τεστ θα μπορουσε να βοηθησει ενα εκτροφεα να αποκλεισει καποια σκυλια απο την εκτροφη του,τι αλλο?

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
προγραμματισμό της μετέπειτα ζωής του με τον σκύλο ..

κόστος ... συνήθειες ... ψυχολογία ...

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
ίσως όμως και στρες στο σκύλο που χειροτερεύει την κατάσταση.
Για μένα έχει μόνο νόημα για εκτροφείς. Από εκεί και πέρα το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να φροντίσει να εξασκείται αρκετά ο σκύλος

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
προγραμματισμό της μετέπειτα ζωής του με τον σκύλο ..

κόστος ... συνήθειες ... ψυχολογία ...

Αυτά που λέει ο φίλος και κυρίως θέλω να τονίσω το κόστος από την στιγμή που προς το παρόν είμαι Αγγλία.

Από άσκηση πλέον ο σκύλος καλυμμένος πλέον έχει χώρο για να τρέξει και θερμοκρασία που του αρέσει.