Ελαφριά ξηρά τροφή...

Zoe_luna

Active Member
15 Μαϊου 2018
28
2
32
Καλημέρα σας.
Είμαι νέα στο γκρουπ και δεν έχω ιδέα αν το έχετε ξαναναφέρει αλλά χρειάζομαι οπωσδήποτε τις προτάσεις σας...Η Λούνα μου ειναι 1.5 έτους και στειρωμένη. Από οταν την πήρα (δλδ εδώ και 5 μήνες) δοκιμάσαμε τις τροφές proplan και royal και μονίμως της έπεφταν βαριές και γενικά τα κακά της δεν ήταν σκληρά. Ο γιατρός μας πρότεινε να τρώει ιατρική μόνιμα. Εδώ και 2 μήνες περίπου λοιπόν τρώει την gastrointestinal της purina. Καλυτερα γενικά τα κακά δεν μπορώ να πω...Αλλά κυρίως στην αρχή. Τώρα είναι όπως παλιά σχεδόν. Δλδ την πρώτη φορά που θα κάνει πιο νορμάλ και την δεύτερη μπλιαχ. Σκεφτόμουν μήπως δοκίμαζα και καμιά άλλη ξηρά που να βοηθάει την πέψη. Όχι κλινική. Έχετε κάτι κατά νου;;; Έχω απελπιστεί λίγο...

Συγγνώμη για το κατεβατό!!!

alexxela

Well-Known Member
20 Μαρτίου 2017
200
84
41
Puppy τρώει αυτήν την στιγμή; Η puppy είναι πιο συχνό να εμφανίζει προβλήματα και δεν είναι απαραίτητα κάτι ανησυχητικό.

Η συχνή αλλαγή τροφών δεν βοηθάει, ούτε και το άλλο άκρο, το να δίνουμε συνέχεια την ίδια. Αλλάζουμε σε συστηματικά διαστήματα αλλά όχι τόσο συχνά όπως γράφεις αν κατάλαβα καλά, 3 τροφές σε 5 μήνες.

N_B

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2017
70
92
48
Θρακομακεδόνες
Είχα ξεκινήσει στη δικιά μου (cane corso) garden grange. Όσο έτρωγε την puppy όλα καλά. Η adult δεν της έκατσε. Μου πρότεινε γνωστός μου εκτροφέας (όχι ο δικός της) την farmina. Δεν την γνώριζα μέχρι τότε. Την δοκίμασα και δεν την άλλαξα ποτέ ξανά. Τρίχωμα φανταστικό και κακά τέλεια. Επίσης πολύ εξυπηρετικός ο εισαγωγέας. Άμεση επικοινωνία με mail και πολύ ευγενικοί και κατατοπιστικοί. Τώρα βέβαια και ο κάθε σκύλος είναι διαφορετικός.

• Like
Reactions: alexxela

Zoe_luna

Active Member
15 Μαϊου 2018
28
2
32
alexxela Δεν τρώει puppy όχι .Adult εξαρχής από 1 έτους. Ο γιατρός μου έλεγε να περιμένουμε κανένα μήνα με την κάθε τροφή και να βλέπουμε...

Ν_Β Η farmina όμως δεν είναι εύκολη στο να την προμηθευτείς τόσο φαντάζομαι.

Γνωρίζετε του εμπορίου κάποια? Δεν με ενδιαφέρει αν θα είναι πολύ γνωστή μάρκα ή όχι αρκεί να έχετε δει αποτελέσματα.

alexxela

Well-Known Member
20 Μαρτίου 2017
200
84
41
"Ο γιατρός μας πρότεινε να τρώει ιατρική μόνιμα." Μακάρι όχι, πολύ κακή συμβουλή εκτός αν χρειάζεται πραγματικά.
Η σειρά proplan που έδινες είναι ήδη εξαιρετική και ανάμεσα στις καλύτερες.

Έχει δίκιο για τον μήνα χρειάζεται περίπου μήνα για να δέσει και να δείς τα αποτελέσματα της. Για να σταματήσουν τα κόπρανα να είναι σαν διάρροιας όμως πολύ λιγότερο. Η proplan εμμέσως προτείνει η αλλαγή από τροφή σε τροφή να γίνεται σε 7 ημέρες για αυτόν τον σκοπό.
- Το κάνεις αυτό;
- Τί φυλή σκύλου είναι; Γιατί αναφέρεις ότι τρώει από ενός adult, άρα είναι πολύ μικρόσωμο;
- Όταν λές μαλακά κόπρανα, εννόεις υγρά σαν διάρροιας ή απλά μαλακά;

• Like
Reactions: Eroe

Zoe_luna

Active Member
15 Μαϊου 2018
28
2
32
"Ο γιατρός μας πρότεινε να τρώει ιατρική μόνιμα." Μακάρι όχι, πολύ κακή συμβουλή εκτός αν χρειάζεται πραγματικά.
Η σειρά proplan που έδινες είναι ήδη εξαιρετική και ανάμεσα στις καλύτερες.

Έχει δίκιο για τον μήνα χρειάζεται περίπου μήνα για να δέσει και να δείς τα αποτελέσματα της. Για να σταματήσουν τα κόπρανα να είναι σαν διάρροιας όμως πολύ λιγότερο. Η proplan εμμέσως προτείνει η αλλαγή από τροφή σε τροφή να γίνεται σε 7 ημέρες για αυτόν τον σκοπό.
- Το κάνεις αυτό;
- Τί φυλή σκύλου είναι; Γιατί αναφέρεις ότι τρώει από ενός adult, άρα είναι πολύ μικρόσωμο;
- Όταν λές μαλακά κόπρανα, εννόεις υγρά σαν διάρροιας ή απλά μαλακά;

Οι αλλαγές των τροφών έγιναν ομαλά και κράτησαν κάποιες μέρες όντως.Τα κόπρανα είναι μαλακά,άλλες φορές πιάνονται κι άλλες όμως όχι. Δεν είναι υγρά.Είναι 10 κιλά και μόλις πήγε 12 μηνών μας συνέστησε και ο γιατρός να ξεκινήσουμε adult. Τώρα για το να τρώει μόνιμα ιατρική ούτε εγώ τρελαινόμουν αλλά η αλήθεια είναι ότι και με proplan και royal δεν ήταν και τόσο καλά.Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι με την purina gastrointestinal στην αρχή ήταν όντως πολύ καλά σφιχτά και λίγα,αλλά τώρα ξανά είναι πάλι πιο μαλακά κυρίως την 2η από τις 2 φορές που τα κάνει στην βόλτα.

alexxela

Well-Known Member
20 Μαρτίου 2017
200
84
41
Α ωραία.! Οπότε τακτοποιημένα όλα αυτά.

Θέλω να πώ κάτι που δεν γνωρίζω αν έχει βάση αλλά είχε ειπωθεί κάποτε εδώ στο φόρουμ, μήπως τρώει περισσότερο από όσο χρειάζεται; Οπότε αυτό που σε ενοχλεί τώρα είναι το έξτρα...
Τουλάχιστον αφού το καλάθι είναι μισογεμάτο δεν είναι τόοοσο ανησυχητικό αυτήν την στιγμή..!

@N_B ?

Zoe_luna

Active Member
15 Μαϊου 2018
28
2
32
Α ωραία.! Οπότε τακτοποιημένα όλα αυτά.

Θέλω να πώ κάτι που δεν γνωρίζω αν έχει βάση αλλά είχε ειπωθεί κάποτε εδώ στο φόρουμ, μήπως τρώει περισσότερο από όσο χρειάζεται; Οπότε αυτό που σε ενοχλεί τώρα είναι το έξτρα...
Τουλάχιστον αφού το καλάθι είναι μισογεμάτο δεν είναι τόοοσο ανησυχητικό αυτήν την στιγμή..!

@N_B ?

Προσέχουμε πάντα πόσο τρώει.Είναι μετρημένο. Απλά επειδή π.χ δεν της δίνουμε άλλου είδους λιχουδιές για να μην την πειράξουν στο στομάχι μπορέι να της δώσουμε μερικά έξτρα κομματάκια από την ξηρά της ως λιχουδιά.Πολύ λίγα βέβαια. Δεν φαντάζομαι να είναι αυτό τόσο...

• Like

Zodi

Well-Known Member
25 Απριλίου 2017
179
173
45
Ξέρεις κανείς κάτι σχετικά με τις τροφές Champ καί Carocroc;

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Εγώ θα έκανα εξετάσεις κοπράνων (κοπρογραφία, τι ωραία λέξη) για να αποκλείσω γαστρεντερικά προβλήματα όπως χρόνια φλεγμονή εντέρου, αδυναμία απορρόφησης κάποιων συστατικών κλπ.
Και θα άλλαζα κτηνίατρο.
Το να αλλάζεις τροφές στα τυφλά μέχρι να βρείς την κατάλληλη είναι κι αυτό βέβαια μια κάποια λύση αλλά οι εξετάσεις σου δίνουν συγκεκριμένες απαντησεις.
Ή θα μάθεις την αιτία και θα την αντιμετωπίσεις, ή θα ηρεμήσεις και θα αλλάζεις τροφές χωρίς να φοβάσαι μην κάνεις ζημιά στον σκύλο...

• Like

Marilia L.

Active Member
19 Απριλίου 2018
30
11
32
Εγώ θα έκανα εξετάσεις κοπράνων (κοπρογραφία, τι ωραία λέξη) για να αποκλείσω γαστρεντερικά προβλήματα όπως χρόνια φλεγμονή εντέρου, αδυναμία απορρόφησης κάποιων συστατικών κλπ.
Και θα άλλαζα κτηνίατρο.
Το να αλλάζεις τροφές στα τυφλά μέχρι να βρείς την κατάλληλη είναι κι αυτό βέβαια μια κάποια λύση αλλά οι εξετάσεις σου δίνουν συγκεκριμένες απαντησεις.
Ή θα μάθεις την αιτία και θα την αντιμετωπίσεις, ή θα ηρεμήσεις και θα αλλάζεις τροφές χωρίς να φοβάσαι μην κάνεις ζημιά στον σκύλο...
είια μεχρι να βρεις την καταλληλη γλυκια μου! εγω με τη platinum πραγαμτικα ησυχασα και ξερω θα σου πουν πολλοι το ιδιο αλλα κανε ενα κοπο και δοκιμασε την θα δεις πραγματικα απιστευτη αλ΄λαγη. και γω αργησα να το πιστεψω και καθε 3 και λιγο ημουν στο κτηνιατρο. μην νομιζεις οτι και αυτοι δεν προμοταρουν τις τροφες που θελουν..

Zoe_luna

Active Member
15 Μαϊου 2018
28
2
32
είια μεχρι να βρεις την καταλληλη γλυκια μου! εγω με τη platinum πραγαμτικα ησυχασα και ξερω θα σου πουν πολλοι το ιδιο αλλα κανε ενα κοπο και δοκιμασε την θα δεις πραγματικα απιστευτη αλ΄λαγη. και γω αργησα να το πιστεψω και καθε 3 και λιγο ημουν στο κτηνιατρο. μην νομιζεις οτι και αυτοι δεν προμοταρουν τις τροφες που θελουν..
Ειχες κι εσυ θεμα με μαλακά κακά ;;;
Η platinum ειναι για όλα τα κιλά και ηλικιες ; ή εχει είδη ;

Marilia L.

Active Member
19 Απριλίου 2018
30
11
32
Ειχες κι εσυ θεμα με μαλακά κακά ;;;
Η platinum ειναι για όλα τα κιλά και ηλικιες ; ή εχει είδη ;
είχαμε και μεις πολλα θεματακαι αλλα απο την ωρα που το γυρισα σε πλατινουμ εχω βρει την υγεια μου (η μικρη δλδ εχει βρει την υγεια της!)
εχει για κουταβια https://platinumhellas.gr/shop-2/?p...c%ce%b2%ce%b9%ce%b1&min_price=9&max_price=304
και για ενηλικες https://platinumhellas.gr/shop-2/?p...b%ce%b9%ce%ba%ce%b1&min_price=9&max_price=304

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Αντιθέτως η δικία μου και με τους τρεις κωδικούς της πλάτινουμ, στην αρχή τα κακά της ήταν σκληρά και στα τελείωματα μαλακά. Ειδικά αν έκανε 2 φορές στην ίδια βόλτα την 2η ήταν κατά βάση πουρές. Εμάς σταμάτησε με την pacific της taste of the wild.

Marilia L.

Active Member
19 Απριλίου 2018
30
11
32
Αντιθέτως η δικία μου και με τους τρεις κωδικούς της πλάτινουμ, στην αρχή τα κακά της ήταν σκληρά και στα τελείωματα μαλακά. Ειδικά αν έκανε 2 φορές στην ίδια βόλτα την 2η ήταν κατά βάση πουρές. Εμάς σταμάτησε με την pacific της taste of the wild.
εντύπωση μου κάνει, είχες δοκιμάσει όλες τις γεύσεις; μόνο ξηρά ή και ύγρή;

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
εντύπωση μου κάνει, είχες δοκιμάσει όλες τις γεύσεις; μόνο ξηρά ή και ύγρή;
Όλες της ξηρές. Επίσης πολύ γρήγορα έκανε πέτρα.

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Εδω και τρεις μηνες ταιζω
Markus-Mühle Rotwild και Black Angus σε συνδυασμο με μαγειρευτο.
Εχω δει μονο θετικα απο αυτη την τροφη.
Τα κοπρανα ειναι παντα σφιχτα και οχι πολλα.
Εχει κατσει τελεια και στα δυο σκυλια.