Ελκος σε σκυλιτσα 11 ετων (μιξ γερμανικος ποιμενας)


ivldog

New Member
26 Δεκεμβρίου 2020
3
0
54
Εχω μια σκυλιτσα 11 ετων ημιαιμο γερμανικο ποιμενικο η λυκοσκυλο τελοσπαντων.

Δεν την εχω εγω αλλα οι γονεις μου (ηλικιωμενοι). Δεν μεναμε μαζι και ετσι δεν ηξερα για την υγεια της λεπτομερειες. Μολις τωρα εμαθα οτι εκανε καθε πρωι εμετο τη χολη της (δηλαδη ειχε γαστριτιδα για χρονια ισως;). Τωρα μαθαιναω διαφορα γιατι δεν μεναμε μαζι με τους γονεις μου και τη σκυλιτσα. Την βρηκα στο δρομο οταν ηταν 6 μηνων, πριν 11 χρονια. Την τσιπαραμε, για να μην εχουμε μπελαδες καναμε και στειρωση μετα απο 2 χρονια.

Καθοτι εγω δεν εμενα με τους γονεις μου δεν ηξερα οτι ειχε καποια συμπτωματα σχετικα με το στομαχι της. Πηγαινε στο κτηνιατρο 1-2 φορες το χρονο για το εμβολιο και αποπαρασιτωση.

Στα 9 της χρονια ειχε τριχοφαγο σε ολο το σωμα και παλεψαμε και το κερδισαμε και εγινε πληρως καλα, αφου εβγαλε ολοτ ο τριχωμα της και εμοιαζε σαν να μην ειχε ποτε τριχοφαγο.

Τωρα ειναι 11 ετων και εδω μηνες (εγω ημουην σε αλλη χωρα και λογω κορωνοιου δεν μπορουσα να παω κοντα της) κανε μαυρα κοπρανα που ειναι ενα σημαδι εσωτερικης αιμοραγιας και η κτηνιατρος μου ειπε επισης αυτο ειναι συμπτωμα ελκους και πρεπει να κανει εξετασεις.
Τωρα επειδη ξερειη κτηνιατρος οτι ειμαι καπως περιορισμενη οικονομικα μου ειπε οτι κοστιζουν πολλα χρηματα οι εξετασεις και η πιθανη θεραπεια μετα τις εξετασεις ή εγχειρηση. Εγω της απαντησα οτι δεν με ενδιαφερει το οικονομικο απλα θα ηθελα να τη φροντισει εαν ειναι να ζησει να κανει τη θεραπεια της, αν βρει η γιατρος με εξετασεις οτι δεν μπορει να επιβιωσει θα πληρωνα για την ευθανασια οχι ομως πριν εξαντλησω πληρως καθε ενδεχομενο να ανακαμψει οπως πολυ ωραια και αναπαντεχα ανεκαμψε απο σοβαρης μορφης τριχοφαγου που την ειχε αφησει χωρςι τριχωμα να κλαιει στη γωνια (εκλαιγε απο τον πονο ειχε πληγες στο σωμα της παντου και με τη θεραπεια εγινε ''σαν καινουργια'').

Ψαχνοντας περι ελκους στους σκυλους στο ιντερνετ βρηκα οτι το ομεπραζολε δεν βοηθαει παντα. Το βασικο μου προβλημα ιεναι οτι δεν τρωει το χαπι με τιποτα στο κοσμοαυτο. Ακομη και η κτηνιατρος ειδε οτι ειναι πολυ δυσκολο σκυλι και δεν καταπινει και δεν τρωει ουτε καν καλυμενο σε φαγητο το χαπι ομεπραζολε.
Για 2 βδομαδες τωρα κανει 2-3 εμετους την ημερα . Ενας εμετος ειναι ο πρωινος με πρασινη ή κιτρινη χολη και καποιες φορες κανει εμετο και το φαγητο το ιδιο (ωστοσο μεχρι χθες δεν ξεραμε για ελκος και της διναμε και πραγματα που δεν κανουν για σκυλο με ελκος απο σημερα μονο τροφη χωρις λιπος, μας ειπανε βραστο ρυζι κοτοζουμο και αλεσμενο κρεας βραστου κοτοπουλου στηθος μονο).
Δεν εχει καθολου διαροιες, μονο συνεχιζομενους εμετους. Επισης πηρε 10 μερες αντιβιωση (δεν μας ειπε γιατι η κτηνιατρος αλλα της δωσαμε ακριβως την αντιβιωση ποπυ μας ειπε). Μετα τις 10 μερες ομως συνεχιζει να εχει συμπτωματα και μαλιστε χειροτερεψε καθοτι αρχικα απλα εκανε εμετους ετρωγε και επινε κανονικα, τωρα εινα ληθαργικη και ουτε να φαει σχεδον δεν θελει ...

ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΟΜΕΠΡΑΖΟΛΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΟΗΘΑΕΙ

Αναγκαζομαι να το ανοιγω και να το δινω σε κοτοζουμο που ομως δεν προσφερει την γαστροπροστασια που θα προσεφερε εαν επαιρνε ολο το χαπι και η κτηνιατρος με ''μαλωσε'' που της το δινω ετσι. Μια σκυλιτσα που ετρωγε μεχρι σκασμου τωρα ακομη και απαλη τροφη την σκεφτεται πριν την καταπιει (δεν ξερω γιατι). Δηλαδη δεν εχει ουτε ορεξη οπως παλια και το νερο παλι με δυσκολια θυμαται να οτ πιει αλλα πινει. Οσο τρωει και πινει και παει τουαλετα εγω την ευθανασια δεν τη σκεφτομαι. Απο την αλλη βλεπω οτι ποναει καθεται σε μια γωνια μακρια μας για ωρες και ειναι ληθαργικη, δυο φορες σε 10 μερες πηγαμε στην κτηνιατρο για καθετηρα να παρει νερο και βιταμινες μεχρι να βρω τα χρηματα για τις εξετασεις (σε 10 μερες περιπου θα τα εχω).

Οποτε θα προχωρησουμε εαν μεινει ζωντανη 10 μερς ακομη σε εξετασεις. Προς το παρον συμφωνησε και η κτηνιατρος οτι τα μαυρα κοπρανα και η ληθαργικη συμπεριφορα που δεν θελει να φαει ενω πριν ηταν βουλιμικο σκυλι, δειχνει πιθανον ελκος καπου στο σωμα της. Μονο οι εξετασεις θα δειξουν που.

Το προβλημα μου ειναι τι να ανω μεχρι τοτε για να απαλυνω τον πονο της μεν αλλα και για θεραπεια δε. Μερικες πηγες στο ιντερνετ λενε να μην δωσω φαγητο για 24//48 ωρες (πληρης νηστεια) αλλα να δινω νερο και οτι σε απλες περιπτωσεις αυτο γιατρευει το ελκος. Να το δοκιμασω; Η κτηνιατρος με ψιλοκατηγορησε οτι εγω φταιω για ολα γιατι εχει λεει πολλα προβληματα υγειαςη σκυλιτσα αλλα της εξηγησα οτι δεν ζω καν στην ιδια χωρα/στο ιδιο σπιτι με τους γονεις μου στους οποιους εδωσα τη σκυλιτσα (ζουν σε χωριο) αφου την βρηκα στο δρομο. Γενικως οι γονεις μου ειναι φιλοζωοι αλλα δεν τρελενονται δηλαδη την φροντιζαν και της εκαναν το εμβολιο καθε χρονο και τσιπακι κτλ αλλα δεν ειναι ατομα που θα τρεξουν για εξετασεις/εγχειρησεις κτλ. γιαυτο ειμαι εγω εδω βασικα και δεν πηγα πισω σπιτι μου για να δω τι γινεται με το συγκεκριμενο σκυλο γιατι νιωθω οτι ειναι τελικα και δικη μου ευθυνη γιατι εγω την βρηκα στο δρομο πριν 11 χρονια και εγω αμελησα ισως να μαθω πιο πολλα για την υγεια της ωστωσο οταν επαθε τον τριχοφαγο εγω παλι εμεινα με τους γονεις μου 3 μηνες για να παλεψω εγω προσωπικα τον τριχοφαγο. Ελπιζω και αυτη τη φορα να εχουμε αισιο τελος. Αυτη τη φορα ομως το προβλημα υγειας ειναι πολυ πιο σοβαρο και δυσκολο ειδικα οταν η σκυλιτσα ειναι 'αναποδος χαρακτηρας'' και δεν πινει το χαπι με τιποτα. (το ομεπραζολε εννοω).

Αν εχετε αντιμετωπισει παρομοια περιστατικα απλως αν κανετε ενα σχολιο με τη δικη σας περιπτωση και πως πηγε θα με βοηθουσε να δω τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις. Εμπιστευομαι τη κτηνιατρο πληρως απο την αλλη δεν μου δινει 'πιστωση'' (ουτε καν ο κτηνιατρος που γνωριζει τη σκυλιτσα 10 χρονια!), και ετσι περιμενω σε λιγες μερες να βρω τα χρηματα για να παμε για τις εξετασεις επιτελους εως τοτε εχω πολυ αγχος και δεν ξερω τι να κανω περα απο το να δινω το ομεπραζολε σε κοκκους σε ζουμι αντι ως χαπι αφου δεν θα φαει το χαπι με τιποτε.
 
Last edited:


TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
824
937
27
καλημερα σας, και καταρχας περαστικα στο σκυλακι σας.
σχετικα με το καψακι, εχετε προσπαθησει απλως να το βαλετε βαθια μεσα στο στομα της?
να ανοιξετε το στομα της, να βαλετε το καψακι πισω πισω στη γλωσσα, μετα να κλεισετε το στομα εχοντας το κεφαλι της να κοιταει πανω, και με το αλλο χερι να τριψετε απαλα τον λαιμο της για να την κανετε να θελησει να το καταπιει. σωστα λεει η κτηνιατρος πως πρεπει να το φαει ολοκληρο και οχι ανοιχτο. εγω θα ελεγα να επιμεινετε σε αυτο για να παρει το χαπι για οσο διαστημα ειπε η κτηνιατρος, και να γινουν και οι εξετασεις, και μετα θα εχετε μια εικονα του τι αλλο πρεπει να γινει. τα συμπτωματα παντως οντως ειναι αυτα του ελκους, αλλα μην σας παιρνει απο κατω, πιστευω πως θα τα καταφερει. το αντιβιοτικο το εδωσε σε περιπτωση που το ελκος εγινε απο καποιο βακτηριο η καποιον ιο. υπαρχουν γενικα πολλοι λογοι που ενας σκυλος μπορει να παθει ελκος, οπως η αλλεργια, μια διαιτα με υπερβολικα πολυ λιπος, η γαστριτιδα οπως ειπατε, και αλλα πολλα. οποτε αφου με το καλο γινουν οι εξετασεις και η θεραπεια, που σας ευχομαι ολοψυχα να μην φτασει ως το χειρουργιο, η κτηνιατρος λογικα θα σας δωσει ενα καινουργιο πλανο διατροφης με χαμηλα λιπαρα που θα πρεπει να ακολουθει για ολη της την ζωη, και ισως και καποια συμπληρωματα διατροφης για να δυναμωσει το ανοσοποιητικο της.
 
Last edited:


ΒασιλικηΖ

Well-Known Member
26 Σεπτεμβρίου 2020
276
246
41
Χρόνια πολλά και καλά για το σκυλάκι.

Να ξέρετε πως είναι γερουλης πια και δυστυχώς όσο πάει και θα σαραβαλιαζει.
Αυτό που θέλω να πω και να το βάλετε καλά μέσα σας είναι πως δεν φταίτε ούτε εσείς ούτε οι γονείς σας.
Σαφώς και η ευθύνη του σκύλου είναι δική σας αλλά στην αλλά πιστεύω πως στην δεδομένη στιγμή με τις γνώσεις και τις δυνατότητες σας κάνατε το καλύτερο που μπορούσατε. Προφανώς γινόταν καλύτερα και αν θέλετε μπορείτε να μάθετε από αυτό αλλά το φταίτε όχι. Πολύ βαρύ και άδικο.
 
  • Love
Reactions: TheBestBoi


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.112
Μηνύματα
895.793
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf