Ελληνικός ιχνηλάτης χωρίς όρχεις

Dimimaxk

Member
22 Δεκεμβρίου 2016
9
1
Ααχ μακαρι να κατεβαινε.. ο κτηνιατρος το απεκλεισε λεει συνηθως κλεινει ο σακος 7 μηνων.. και ειδικα αν ειναι στην κοιλια το ξεχναμε..ναι οκ μπορει να αφαιρεθουν και νωριτερα τοτε.. για την ορμονοθεραπεια δεν μου ειπε τιποτα γνωριζετε σε τι περιπτωσεις γινεται; με τον εκτροφεα δεν ειπαμε κατι αλλο, το γονιδιο κρυψορχιας ειναι του μπαμπα ή μπορει να το κουβαλαει και η μαμα; επισης αυτο που ηθελα να μαθω ειναι οτι αν πχ αφαιρεθει μονο ο κρυφος, τοτε μειωνονται οι πιθανοτητες να βγουν διαφορα προβληματα που θα μπορουσαν να βγουν μετα απο μια στειρωση που τοτε δηλαδη σταματανε εντελως οι ορμονες του ζωου;

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Δεν κλείνει 7 μηνών ο σάκος.
Το γονίδιο θεωρείται ότι είναι φυλοσύνδετο απ όσο έχω διαβάσει.
Με την αφαίρεση ενός όρχι δεν επηρεάζεται ορμονικά καθόλου το ζώο.

ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.811
59
ΑΘΗΝΑ
ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΧΝΗΛΑΤΗ ΔΕΚΑ (10) ΜΗΝΩΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΟΡΧΕΙΣ.ΤΟΝ ΠΗΡΑΜΕ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΙ Ο ΕΚΤΡΟΦΕΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΕΦΕΡΕ ΚΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ.ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ?
Προσωπικά θα προχωρούσα σε αφαίρεση το συντομότερο και θα έστελνα στον εκτροφέα το κουστουμάκι μια και προφανώς όταν σας έδωσε το σκύλο δεν σας ενημέρωσε για κάτι που γνώριζε.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.927
5.315
patra
grdane.blogspot.com
Καλησπερα σας! Για κρυψορχια θελω να πω και εγω οποτε ειπα να μην ανοιξω νεο θεμα.. ο σκυλος μου ειναι 5 μηνων απο εκτροφεα του εκανα υπερηχο και ο ενας ορχις ειναι στην κοιλια.. ειπαμε με τον γιατρο οτι καποια στιγμη μεχρι 2 χρονων θα γινει στειρωση.. διαβαζω οτι μπορεις να μην του κανεις στειρωση αλλα παρακολουθηση.. ωστοσο εγω λιγο αυτο το φοβαμαι.. αλλα γινεται να αφαιρεθει μονο ο κρυφος ορχις;; φυσικα αναπαραγωγη δεν γινεται κ ουτε θα του εκανα αλλα κατα την γνωμη σας τι ειναι καλυτερο για το ζωο,
geia soy
την ορμονοθεραπεια την ξεχνας ειναι ηδη μεγαλος για να εχει αποτελεσμα
επισης η θεση οτι ειναι στην κοιλια κι οχι χαμηλωτερα ηδη επιβαρυνει την κατασταση και κοβει ελπιδες....
για την κρυψορχια πρεπει να το κουβαλουν το γονιδιο και οι δυο γονεις απλα στην ελλαδα συνηθως κραζουν τον σκυλο του ελληνα ανεξαρτητως φυλου...
οι κτηνιατροι πλεον αποφευγουν να μπαινουν στη διαδικασια αφαιρεσης, μια και το ποσοστο εμφανισης καρκινου ειναι μηδαμινο
ενημερωνουν μεν προτεινουν δε παντα την παρακολουθηση...
δυστυχως υπαρχει μυστικοτης... γυρω απο καθε θεμα υγειας απο πλευρας εκτροφεων...
δεν θελουν να καταστρεφουν τις γραμμες τους...
δεν υπαρχει ακομα τεστ που να διερευνα την υπαρξη του γονιδιου...

Dimimaxk

Member
22 Δεκεμβρίου 2016
9
1
Ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις σας!! Κ τωρα ερωτηση:αν αποφασιζατε καποια στιγμη να προχωρισετε σε χειρουργειο, αφαιρεση μονο του κρυφου;;;;; ή και των δυο;;;; και γιατι;;ευχαριστω κ παλι