Ελριχίωση και σοβαρή αναιμία

MarMel

Member
8 Αυγούστου 2016
6
2
51
Γεια σας! Πριν λίγες μέρες μαζέψαμε από το δρόμο ένα αδέσποτο σκυλάκι, που ήταν γεμάτο τσιμπούρια και πολύ αδύνατο/ταλαιπωρημένο. Οι εξετάσεις έδειξαν ερλιχίωση, προχωρημένη αναιμία, υψηλή χολερυθρίνη, ήταν επίσης εμπύρετος και καταβεβλημένος, αστάθεια στα άκρα. Ηθεραπεία του έχει ήδη αρχίσει και ανταποκρίνεται θετικά ο οργανισμός του. Κάναμε αποπαρασίτωση εξωτερική και εσωτερική (με φάρμακο) και θα ήθελα να ρωτήσω. Πότε μπορώ να το φέρω σε επαφή με τα άλλα μου σκυλιά; Εφόσον δεν έχει πλέον τσιμπούρια και βρίσκεται σε θεραπεία δεν είναι ακίνδυνη η επαφή με άλλα ζώα; Ο γιατρός μου λέει όχι ακόμη αλλά θα ήθελα την εμπειρία ανθρώπων που έχουν περάσει ανάλογα με τα δικά τους ζώα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.949
20.368
Καλώς ήρθες στο φόρουμ :)

Μπράβο σας για την διάσωση της φάτσας. Ενήλικο; Κουτάβι;
Ο γιατρός σου, γιατί λέει "όχι ακόμη";
Τι φοβάται;
Η ερλίχεια δεν είναι κολλητική, οπότε δεν κινδυνεύουν τα δικά σου.
Αν πάλι, τα δικά σου είναι πλήρως εμβολιασμένα, δεν κινδυνεύει και το [πρώην ελπίζω] αδεσποτάκι, να κολλήσει κάτι από αυτά. Αν δε, είναι και ενήλικο, ακόμη πιο σταθερά και σίγουρα τα πράγματα. Αρα; Γιατί όχι; Αλλά μπορεί ο γιατρός σου, να έχει κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό του, που τον ανησυχεί και σου προτείνει αυτή την αναμονή. Εκείνον πρέπει να ρωτήσεις :)

• Like
Reactions: MarMel

MarMel

Member
8 Αυγούστου 2016
6
2
51
Σ'ευχαριστώ για την απάντησή σου. Θα τον ρωτήσω σήμερα το απόγευμα που έχουμε πάλι επίσκεψη, τον πηγαίνω συχνά για παρακολούθηση αυτές τις μέρες που είναι καίριες. Δεν έχω άλλο ζήτημα, απλά τον λυπάμαι να τον έχω απομονωμένο, παρότι είναι ήσυχος και τα δικά μου δεν είναι ούτε επιθετικά/κυριαρχικά, και νομίζω πως θα ενταχθεί άνετα. Μόνο που το λυπάμαι να τον κρατάω σε καραντίνα, αυτό. Όχι ενήλικος ακόμη, ημίαιμος. Καθαρός πλέον, αποπαρασιτωμένος, θεραπεία με vibramycin και κορτιζόνη, καθώς και συμπλήρωμα βιταμινών και ειδκή τροφή για άρρωστα ζώα. Ελπίζω να μας πει σήμερα το ΟΚ, μήπως δεν ήθελε ο κτηνίατρος για το ίδιο το ζώο, από άποψη ησυχίας και μη περαιτέρω του "ταλαιπωρίας";
Ευχαριστώ ξανά!

• Like
Reactions: mareco

MarMel

Member
8 Αυγούστου 2016
6
2
51
Ευχαριστώ, θα μπω, τώρα διαβάζω και άλλα θέματα για την ελριχίωση, πολύ ενδιαφέρον το φόρουμ και τόσα θέματα!

• Like
Reactions: mareco

MarMel

Member
8 Αυγούστου 2016
6
2
51
Τα νέα του μικρού Λούπιν. Πολύ καλύτερα, θεαματική βελτίωση, ο πυρετός έπεσε τελείως και ο ασκίτης υποχώρησε. Σηκώθεκε στα τέσσερα, καθώς πριν δεν το μπορούσε και όποτε το κατάφερνε είχε αστάθεια και έπεφτε. Έκανε και εξετάσεις αίματος και την Imizol του ξανά. Η θεραπεία εννοείται έχει ακόμη καιρό.
Ευτυχώς φαίνεται να είναι σε καλό δρόμο! Αλλά ο γιατρός ακόμη είναι διστακτικός όσον αφορά την επαφή με τα άλλα μου ζώα, και πάλι επέμενε όχι ακόμη μαζί τους, γιατί δεν έχει κάνει εμβόλιο αυτός και τα άλλα μου σκυλιά είναι προγραμματισμένα για το τέλος Αυγούστου. Μέχρι τότε φαντάζομαι πως θα πρέπει να διατηρήσουμε στην υπάρχουσα απόσταση.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.949
20.368
Ασκίτης;
Αδυναμία στήριξης;
Αστάθεια;

Νέα δεδομένα!!!

Τα άλλα σου σκυλιά, είναι κουτάβια επίσης; Δεν έχουν ξανακάνει εμβόλιο δηλαδή; Τέλος Αυγούστου, θα είναι το πρώτο τους;

MarMel

Member
8 Αυγούστου 2016
6
2
51
Ναι, είχε πρησμένη κοιλίτσα, η οποία με τη θεραπεία "έπεσε". Την αστάθεια την είχε, πιθανότατα λόγω της αναιμίας, είχε και ίκτερο, ωχρότητα ούλων, τα ούλα αντί για ροζ ήταν φαιοκίτρινα, δεν υπήρχε αίμα στο ζώο σου λέω, εσωτερικό αυτιών σήμερα είδα πρώτη φορά φλεβούλες, δεν φαίνονταν! Σιγά σιγά το αίμα να φτιάξουμε πρέπει. Τα άλλα δεν είναι κουτάβια, αλλά μάλλον λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης προτιμά να πάμε προσεχτικά ο γιατρός. Τον εμπιστεύομαι καθώς έχει μεγάλη πείρα.
Σημείωση, τα τσιμπούρια, ήταν πάνω από διακόσια και ψύλλοι επίσης να τρέχουν πάνω του παντού.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.949
20.368
Η ερλίχεια προκαλεί κατά βάση, αναιμία. Είναι λογικό σύμπτωμα. Τι τίτλο είχε; Ετσι εγκυκλοπαιδικά! Σχετικά με τα εμβόλια, ακόμη αδυνατώ να κατανοήσω το σκεπτικό.