Εμβολιασμός

Sidrio

New Member
13 Νοεμβρίου 2011
3
0
Θα ηθελα να με βοηθησει καποιος με το θεμα των εμβολιων....λογω οικονομικης καταστασης δεν εχω την δυνατοτητα να παω το κουταβι μου σε κτηνιατρο ο οποιος θα πληρωθει και για επισκεψη...Για αυτο θελω να μου πει καποιος ολα τα απαραιτητα εμβολια για να τα αγορασω ο ιδιος απο καποιο φαρμακειο...ευχαριστω...

Πετρος+Μαρια

Well-Known Member
8 Ιουλίου 2011
201
0
Αθήνα
εχεις τη γνωση να τα κανεις?ποσο ειναι το κουταβι?πιστευω οτι ο κτηνιατρος ειναι μονοδρομος...αυτα δεν τα ειχες βαλει κατω πριν αποκτησεις το σκυλακι?

Sidrio

New Member
13 Νοεμβρίου 2011
3
0
εχω την γνωση ναι.εχω ξανακανει σε 2 σκυλια εμβολια μεχρι τωρα απλα θελω τις ονομασιες των εμβολιων και την σειρα που πρεπει να τα κανω στον κουταβο μου ...το κουταβι ειναι 6 εβδομαδων...ναι τα ειχα υπολογισει αλλα αφου εχω την δυνατοτητα να τα κανω εγω δεν θα πληρωσω κανεναν κτηνιατρο...

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Δεν θεωρείς λίγο άσχημο να μη εξεταστεί ένα σκυλί 6εβδομάδων απο κτηνίατρο?

Καταλαβαινω ότι μπορεί να έχεις της γνώσεις να κάνεις τα εμβόλια αλλά κτηνίατρος δεν είσαι.
Πως ξέρεις πως σε μια τέτοια ευαίσθητη ηλικία το κουτάβι είναι υγιές?

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
858
Ξεσσαλονικη!!!
αφου δεν εχει δυνατοτητα,τι να κανουμε τωρα.το ιδιο πραγμα κανουν κ οι κυνηγοι.δεν εχω δει εναν να πηγαινει σε γιατρο.να ξερεις παντως οτι εστω κ μια φορα μεχρι το 6 μηνο ,ειναι καλο να το πας στον γιατρο κ μια φορα τον χρονο ,να κανεις εξετασεις..μιας κ τα υπολογιζες αυτα οπως λες βεβαια,τα ξερεις,οποτε κανε μερικες οικονομιες,εστω μια επισκεψη να την πληρωσεις καποια στιγμη,για να δει το ζωακι.

Sidrio

New Member
13 Νοεμβρίου 2011
3
0
Ναι ρε παιδες δεν μιλαω για μια στο τοσο να το πηγαινω για εξεταση αλλα τωρα να πληρωσω 7 φορες επισκεψη μονο και μονο για εμβολια δεν παω..και δεν ζητησα την συμβουλη σας αλλα να μου πει καποιος τα εμβολια εαν εχει την καλοσυνη

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
New Peramos City a.k.a Megalo Peuko
και δεν ζητησα την συμβουλη σας αλλα να μου πει καποιος τα εμβολια εαν εχει την καλοσυνη
Την καλοσύνη την έχουμε. απλά μαζι με την καλοσύνη μας πρέπει να σου πούμε οτι τον σκύλο πρέπει να τον δει κτηνίατρος γιατι μπορεί ίσως να ''γνωρίζεις'' να του κάνεις τα εμβόλια αλλα κτηνίατρος δεν είσαι.αυτά θα έπρεπε να τα είχες σκεφτεί πριν πάρεις τον κούταβο.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Με τέτοιο ύφος δε νομίζω να νιώσει κανείς αρκετά καλοσυνάτος ώστε να σου απαντήσει :cool:

Σου φαίνεται λογικό να "μαλώνεις" κάποιον που σου δίνει μια παραπανίσια συμβουλή?

Προσωπικά δεν ξέρω να σου απαντήσω για τη σειρά εμβολίων, η κάθε εταιρία έχει τα δικά της αν έχω καταλάβει καλά. Από που θα τα αγοράσεις? Ίσως εκεί ξέρουν.

Πάντως, καλύτερα πήγαινε σε έναν κτηνίατρο έστω για το πρώτο εμβόλιο, να κάνει και ένα γενικό τσεκ στο μικρό και μετά τα υπόλοιπα κάντα μόνος σου αφού δε μπορείς αλλιώς!

m@r@

Well-Known Member
31 Μαϊου 2011
292
1
Αν και το ύφος δεν είναι ωραίο, εγώ σου προτείνω αν μένεις στην Αττική να πας στην Κουλουμουδιώτου, είναι κτηνίατρος στην περιοχή του Πειραιά και χρεώνει ελάχιστα για τα εμβόλια (πέρσι έδωσα 5 ευρώ).

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
6-8 εβδομάδες - Nobivac DHPPi + Nobivac Lepto 2

10 εβδομάδες - Nobivac DHPPi + Nobivac Lepto 2

Τα φαρμακεία πρέπει να τα έχουν.Κάντα με δικό σου ρίσκο.

Τα επαναλαμβάνεις κάθε χρόνο.

Last edited:

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
ειναι πολλα ακομα...
το σκυλακι ποσα κιλα ειναι , ωστε να υπολογισεις την δοση
πρεπει να ειναι 100% σιγουρος οτι ειναι υγιες πριν το εμβολιο κλπ.....
δεν ειναι ετσι απλο ειδικα για κουταβι...
παιρνουμε το εμβολιο μια ενεση και το βαραμε....

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Ναι,αυτό το καλό έχουνε τα nobivac - καλλύπτουν περισσότερες αρρώστιες σε λίγα εμβόλια!
Μάλιστα τα εμβόλια αυτά θα τα επαναλαμβάναμε κάθε 3 χρόνια κανονικά,αλλά επειδή έχουν μέσα κ προστασία κατά της λεπτοσπείρωσης(και επειδή δεν υπάρχει εμβόλιο ακόμα που να εγγυάται προστασία πάνω από 12 μήνες για την συγκεκριμένη αρρώστια),τα επαναλμβάνουμε κάθε χρόνο..

mmitsi

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2011
122
0
paros
Πρέπει πρώτα να του δώσεις το ενδοπαρασιτικό χάπι και μετά να το εμβολιάσεις. Το χαπι αυτό είναι ανάλογα με τα κιλά.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Εχεις ιατρικα ακουστικα να ακροαστεις το κουταβι πριν τον εμβολιασμο? Κι αν βρεις ακουστικα ξερεις να το ακροαστεις? Μπορει με τα ακουστικα να ανακαλυψει ο κτηνιατρος κατι που να υποδηλωνει κρυωμα ή οτιδηποτε αλλο που να μην επιτρεπει τον εμβολιασμο. Μπορει ακομη να αποβει πολυ επικινδυνο το να εμβολιασεις κουταβι το οποιο νοσει κι ας μην φαινεται ξεκαθαρα.

Παρολα αυτα εχω την εντυπωση πως τα ανθρωπινα φαρμακεια δεν πουλανε κτηνιατρικα φαρμακα κι εμβολια. Κανε ενα κουραγιο και λιγο καλυτερο κουμαντο αν μπορεις τα οικονομικα σου για να μπορεις να καλυψεις τα ιατρικα εξοδα, τωρα τους πρωτους μηνες ειναι λιγο μαζεμενα. Αδεσποτο υιοθετησες?

G.M.Z.K.

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2010
192
0
Αλεξανδρούπολη, Έβρος
Μιας και δεν χρησιμοποιείται η ευγένια... θα είμαι κι εγώ λιγότερο ευγενική!
Η γνωστή άγνωστη περίπτωση "τα ξέρω όλα" είναι ικάνη να τα κάνει όλα μαντάρα!
Ας κλείσουν και οι κτηνιατρικές σχολές γιατί "πιάνουν χώρο"??

Τεσπα! Μπορείς να πας σε ένα δημοτικό κτηνιατρείο και να ρωτήσεις ποιά φάρμακα πρέπει να κάνεις, να προμηθευτείς τα φάρμακα και απλά να τα "βαρέσει" ο κτηνίατρος! Θα "πληρώσεις" λιγότερα και θα έχεις την ασφάλεια ενός ειδικού που θα δει την κλινική κατάσταση του μόλις 6 εβδομάδων κουταβιού σου, θα χορηγήσει τη σωστή ποσότητα φαρμάκου και θα μπορεί να σε συμβουλεύσει γενικά για τη φροντίδα της υγείας του σκυλιού!

Να ρωτήσω? Αν έξω και μακρυά γίνει καμιά αλλεργική αντίδραση από το εμβόλιο τί θα κάνεις? Θα πεις στον κτηνίατρο ότι έκανες μόνος σου το εμβόλιο?

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
37
Ξεσσαλονίκη
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες...αλλά θα πω και κάτι που δεν ειπώθηκε...αν ας πούμε γίνει κάτι και δαγκώσει ο σκύλος σου κάποιον ξένο (λέμε τώρα) θα πρέπει να δείξεις το βιβλιάριο υγείας του για να αποδείξεις οτί ο σκύλος σου είναι εμβολιασμένος. Χωρίς την σφραγίδα και την υπογραφή του κτηνιάτρου όμως, τα εμβόλια δεν έχουν καμία ισχύ στο βιβλιάριό του...

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Σωστή παρατήρηση, όχι για το αν θα δαγκώσει κάποιον (ή εγώ δεν ξέρω τι) αλλά περισσότερο για να σεβαστούμε τους νόμους. Ένας σκύλος υποχρεούται να έχει βιβλιάριο υγείας.

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Μήπως μπορεί κάποιος να μου πει από πού να αρχίσω να κόβω για να κάνω μια στείρωση στη σκυλίτσα μου ? ααα και μην ξεχάσω , είναι και μια αδέσποτη στη γειτονιά που μάλλον έχει μείνει έγκυος , υπάρχει κάποιος να με ενημερώσει πως θα της κάνω έκτρωση .

Υ.Γ έχω και κάτι μαχαιροπίρουνα στο σπίτι , κάτι ψαλίδια και μια φαλτσέτα , κάνουν αυτά?