Εμβολια και βολτες

Dinos_1998

Member
9 Φεβρουαρίου 2016
18
2
27
Παιδια μια ερωτηση αρχικα εχουμε ενα πανεμορφο amstaff το θεμα ειναι οτι ενω καναμε 3 εμβολια ενω απτα προηγουμενα θυμαμε οτι ειναι 4 η κτηνιατρος ακομα και τωρα δν με αφηνει ν την βγαλω βολτα μηπως θα επρεπε ν την αγνοησω? Εχει κανει ηδη 3ηπλη αποπαρασιτωση εσωτερικη και εξωτερικη ειχε απτον προηγουμενο μηνα αμπουλα και εχει ν ξανα κανει εσωτερικη στις 18 και εξωτερικη στης 21 μαζι με το χαπι για την καρδια. Ποια ειναι η αποψη σας?

Attachments

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Είσαι εντάξει, και εγώ 3 έκανα στα κουτάβια μου (6,5 εβδομάδων, 9,5 εβδομάδων και 14 εβδομάδων - η επανάληψη μετά από 1 χρόνο) απλά ο δικός μου κτηνίατρος είπε να μην βγαίνει έξω 2 εβδομάδες μετά το τρίτο (βγαίναμε όμως στον κήπο μας). Το τέταρτο εμβόλιο που λες μήπως εννοείς το αντιλυσσικό που μπορείς να το δώσεις από 3 μηνών αλλά καλύτερα ας είναι και μεγαλύτερο.

Dinos_1998

Member
9 Φεβρουαρίου 2016
18
2
27
Συνήθως ναι 4ο καναμε για την λυσσα και εμας μας ειπες για μετα απο 2 εβδομάδες

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.575
6.003
Πειραιάς
εγω πιστευω οτι θα πρεπει να ακουσεις την κτηνιατρο σου.
απο τη στιγμη που της εμπιστευεσαι την υγεια του σκυλου σου πρεπει να ακους και τις συμβουλες της.

• Like
Reactions: haviharakennel

Ioanna93

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2016
238
65
@Ioanna93 για πες μας
τι να πω ?? εχει κανει ολα τα εμβολια ... για ενα πραγμα που πρεπει να ρωτησει το παιδι την κτηνιατρο του ειναι για το εμβολιο της λεισμανιασης ... δεν ξερω τι του εχει πει ... καλο ειναι να μιλησει μαζι της ..

Brave

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2016
106
112
47
Καλημέρα. Αν το μόνο εμβόλιο που σας έχει μείνει είναι της λύσσας τότε μπορείτε να βγείτε. Όμως να ρωτήσω κάτι με τι αιτιολογία σας λέει όχι η κτηνίατρος;Μήπως υπάρχει κάποιος λόγος πιο συγκεκριμένος που δεν έχει να κάνει με τον εμβολιασμό;

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
@Ioanna93 το εμβόλιο της λεισμάνιας γίνεται και σε κουτάβια???
Μπορείς πάντα να βγάζεις τον σκυλο σου αγκαλιά για να έρχεται σε επαφή με τα εξωτερικά ερεθίσματα! :)

Dinos_1998

Member
9 Φεβρουαρίου 2016
18
2
27
@Brave Δεν ξερω χωρις κανενα λογο για αυτο με εκανε και εντυπωση...Και εμενα με εκανε εντυπωση και δεν μπορω να το καταλαβω..
@Ioanna93 η κτηνιατρος οτι μου ειπε ακριβως την κανω με λεει να μην βγαινει μεν εξω αλλα στο κηπο να την εχω ν τρεχει και να τα κανει εκει.. Δηλαδη ειναι καπως παραξενο..
@spyv εννοειτε οτι θελω το καλυτερο για την μικρουλα αλλα με εκανε εντυπωση για αυτο και εξαλλου μιλησα εδω

• Like
Reactions: spyv

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Αν μένετε στη βόρεια Ελλάδα οι κτηνίατροι δίνουν την οδηγία να μην βγείτε πριν το εμβόλιο της λύσσας γιατί έχουν εμφανιστεί κρούσματα σε αλεπούδες... είναι απίθανο να συμβεί κάτι φυσικά όμως για λόγους ασφαλείας νομίζω το λένε πάντα σαν προληπτικό μέτρο...

Βγείτε κανονικά αλλά μείνετε μακριά από αλεπούδες χάχα

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
@Brave Δεν ξερω χωρις κανενα λογο για αυτο με εκανε και εντυπωση...Και εμενα με εκανε εντυπωση και δεν μπορω να το καταλαβω..
@Ioanna93 η κτηνιατρος οτι μου ειπε ακριβως την κανω με λεει να μην βγαινει μεν εξω αλλα στο κηπο να την εχω ν τρεχει και να τα κανει εκει.. Δηλαδη ειναι καπως παραξενο..
@spyv εννοειτε οτι θελω το καλυτερο για την μικρουλα αλλα με εκανε εντυπωση για αυτο και εξαλλου μιλησα εδω
βρε παιδιά, γιατί σας κάνει εντύπωση? εμένα και ο κτηνίατρος στη Θεσ/νίκη και εδώ μου έλεγαν να προσέχω ακόμα 2 εβδομάδες μετά το 3 εμβόλιο για να αναπτυχθούν τα αντισώματα. Όταν ήμουν Θεσ/νίκη βγαίναμε αγκαλιά, ενώ εδώ στον κήπο μόνο. Δεν είναι πολύς καιρός 2 εβδομάδες, και η κοινωνικοποίηση δεν θα πάει και τόσο πίσω, προλαβαίνεις :)

• Like
Reactions: spyv

Ioanna93

Well-Known Member
15 Φεβρουαρίου 2016
238
65
κατρχας ποσο ειναι το σκυλακι ?? τα εμβολια συνηθως ξεκινανε στις 6 εβδομαδες γιατι τοτε χανει το σκυλι τα αντισωματα της μητερας του απο εκει και περα το εμβολιο της λεισμανιασης γινετε στους 6 μηνες αλλα απο οσο γνωριζω εγω συμφωνα παντα με την υλη μου το συγκεκριμενο εμβολιο δημιουργει αλλεργικες αντιδρασεις οποτε καλυτερα να μιλατε με τον γιατρο σας ... απο οσο βλεπω τα εμβολια που εχει κανει το σκυλακι ειναι :
vanguard cpv : για παρβοιο
hexadog : για carre , λοιμωδους ηπατιτιδας , παρβοιο , λεπτοσπειρωσεων και λυσσα
tetradog : για carre , λοιμωδους ηπατιτιδας , λεπροσπειρωσεων και ιογενους γαστρεντεριτιδας
προσωπικα δεν βλεπω τον λογο να μην βγει ... καλο ειναι να κατσει λιγες μερες μεσα καθαρα και μονο για τα αντισωματα .. και μετα λιγο λιγο εξω .
βεβαια τωρα μιλαμε ολοι υποθετικα γιατι κανενας μας δεν ξερει τι ηλικια εχει το σκυλακι ... :)

Dinos_1998

Member
9 Φεβρουαρίου 2016
18
2
27
Μενω Κατερίνη κεντρο. Και οχι δεν εχουμε αλεπουδες χαχα ειναι 3 μηνω κ 6 ημερων και εγω λεω την αλλη εβδομαδα ν την βγαλω εξω βολτα μεχρι τοτε στον κήπο.