Εμβόλια ΣΟΣ!!!!!

26 Φεβρουαρίου 2013
8
0
Αγαπητοί φίλες και φίλοι του dogforum γεια σας! Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας έναν προβλήματισμό μου και όποιος έχει την καλή διάθεση ας τοποθετηθεί επί του θέματος! Πήρα ένα σκύλάκι αδέσποτο 11 μηνών περίπου με ερλιχεια στο οποίο χορήγησα την κατάλληλη αγωγή και οι εξετάσεις αίματος έδειξαν πως όλα είναι καλά και μπορούμε να προχωρήσουμε σε εμβόλια- γιατί λογικά δεν έχει κάνει από τους προηγούμενους που το είχαν. Πήγα σε ένα κτηνίατρο και μου πήρε επίσκεψη 30 ευρω συν 15 για τη γενική αίματος.( Μου φάνηκαν αρκετα τα χρήματα )Ο γιατρός αυτός μου είπε 40 ευρώ το πολλαπλό που είναι για λύσσα,τύφο,ηπατίτιδα,λεπτοσπείρωση και μόρβα και μου ειπε σε 15 μέρες άλλα 30 ευρω για επανάληψη λεπτοσπέιρωσης. Ένας άλλος μου ειπε μονο 40 ευρω μια φορά το πολλαπλό και ένας άλλος 40 το πολλαπλό και σε ένα μήνα επανάληψή του ,άλλα 40. έχω μπερδευτεί πάρα πολυ, ο κάθένας λέει κάτι διαφορετικό. Μπορεί κάποιος να μου πει τη γνώμη του για το τι να κάνω??? Ευχαριστώ πολυ!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Πηνελόπη, καταρχάς δεν καταλαβαίνω γιατί είναι "sos" το θέμα σου.

Κατά δεύτερον, γιατί θεωρούμε ότι τον σκυλάκο τον είχε κάποιος άλλος πριν;
Και κατά τρίτον, δεν βλέπω ούτε μεγάλες αποκλίσεις στις τιμές που αναφέρεις, ούτε υπερβολές.
Οπότε, διαλέγεις έναν γιατρό που να σου φαίνεται εμπιστοσύνης [μεταξύ άλλων] και ξεκινάς την συνεργασία σου μαζί του.

26 Φεβρουαρίου 2013
8
0
μμμ σοσ μάλλον γιατί αγχώνομαι πολύ για την υγεία του και επειδή δεν έιχα ποτέ άλλο σκύλο. Ίσως είναι λίγο υπερβολικός ο τίτλος για να δώσω έμφαση :) Τον πήρα από φιλοζωική και όπως με ενημέρωσαν τον είχαν αφήσει από ένα αμαξι μερικές μέρες πριν τον πάρω. Απλώς είμαι μπερδεμένη γιατί ο ένας λέει δεν χρειάζεται καθόλου επανάληψη, ο άλλος επανάληψη μόνο λεπτοσπείρωσης και ο άλλος επανάληψη όλου του πολλαπλού και αναρωτιέμαι γενικώς τι κάνουν άλλοι ιδιοκτήτες όσον αφορά τα εμβόλια.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Ακολουθούν τις συμβουλές του γιατρού, στον οποίο αποφασίζουν [μετά από κάποια σχετική έρευνα], να εμπιστευτούν την υγεία του σκύλου τους. Πάντα με μικρή επιφύλαξη και ανοιχτό μυαλό. Κάθε γιατρός, έχει δικό του πρόγραμμα εμβολιασμού. Μην συγκρίνεις καταστάσεις.

Κατέληξε λοιπόν σε κάποιον, έχε και εναλλακτικά τηλέφωνα κοντινών σου κατά προτίμηση γιατρών, τσέκαρε ποιός απαντάει σε κινητό για μια ώρα ανάγκης και βρες και μια κοντινή σου κλινική, 24ωρης λειτουργίας [αχρείαστη να είναι] και έχε όλα αυτά τα τηλέφωνα, άμεσα προσβάσιμα, ανά πάσα δύσκολη στιγμή.

xristina+tobby

Well-Known Member
14 Ιουλίου 2012
67
0
Αρχικα μπραβο που επελεξες σκυλακι απο φιλοζωικη!:D
Τωρα στο θεμα μας,αρχικα κτηνιατρος απο κτηνιατρο διαφερει!Πρωτα απ'ολα θα πρεπει να τον εμπιστευεσαι,και βεβαια να μπορεις να συζητησεις μαζι του οτι θεμα σε προβληματιζει.Ο δικος μου κτηνιατρος δεν μας παιρνει ποτε επισκεψη! αλλα παω στην χαλκιδα τωρα για αθηνα δεν ξερω! παντος με λιγο υπομονη θα βρεις τον σωστο κτηνιατρο!

26 Φεβρουαρίου 2013
8
0
τελικά κατέληξα και έκανα ήδη τα εμβόλια στον κτηνίατρο που είχα την άνεση να συζητήσω οποιοδήποτε θέμα με απασχολούσε. Βέβαια, είναι αρκετάακριβός αλλά σε όποιον και να παω δεν θα ξέρω αν είναι όντως καλός εφόσον δεν τον ήξερα από πριν. Πάντως το γεγονός ότι με κρατάει κανα δίωρο χοντρικά και συζητάμε για τα πάντα σχετικά με το σκύλο μου, με κάνει να τον εμπιστεύομαι και περισσότερο... Τώρα το νέο θέμα που προκύπτει πέραν των κοινών εμβολίων είναι εάν θα κάνω ή όχι για το καλαζάρ...Αυτός με προτρέπει και λέει πως είναι απαραίτητο, όμως με άλλα άτομα που το χω συζητήσει οι απόψεις διίστανται. Εσύ το χεις κάνει? κι αν όχι, έχεις σκοπο??

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
προσφατες τιμες εδω σε εναν που πηγα,,, ... εμβολια πρωτα 30 ευρω,,, δευτερα 30 ευρω,,, επαναληπτικα 35 ευρω,,,την πρωτη φορα και 35 το ετησιο,,,, τσιπαρισμα 40 ευρω,,,, με λιγο ψαξιμο θα πεσεις απο 5 εως 10 ευρω σε καθε εμβολιο και 10 με 15 λιγοτερα το τσιπ... παιζει ρολο και τι αμαξι εχει ο κτηνιατρος,,, αν δεις ακριβο μοντελο πολλων κυβικων η τζιπ η φουσκωτο σκαφος στην αυλη μη ρωτας καθολου τραβα στον επομενο ==))

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Μπερδεύεσαι με τους νοσοκομειακούς , τους ανθρωπογιατρούς , και τους έχοντες κλινική χρόνια (απο την εποχή που το χρήμα πετιόταν εύκολα) .
Γενικά στον Κτηνιατρικό κλάδο , τέτοιες πολυτέλειες δεν υφίστανται . Ίσως μόνο , ελάχιστες εντοπισμένες εξαιρέσεις .

Last edited:

MIKY

Active Member
13 Ιανουαρίου 2011
43
0
edessa
τελικά κατέληξα και έκανα ήδη τα εμβόλια στον κτηνίατρο που είχα την άνεση να συζητήσω οποιοδήποτε θέμα με απασχολούσε. Βέβαια, είναι αρκετάακριβός αλλά σε όποιον και να παω δεν θα ξέρω αν είναι όντως καλός εφόσον δεν τον ήξερα από πριν. Πάντως το γεγονός ότι με κρατάει κανα δίωρο χοντρικά και συζητάμε για τα πάντα σχετικά με το σκύλο μου, με κάνει να τον εμπιστεύομαι και περισσότερο... Τώρα το νέο θέμα που προκύπτει πέραν των κοινών εμβολίων είναι εάν θα κάνω ή όχι για το καλαζάρ...Αυτός με προτρέπει και λέει πως είναι απαραίτητο, όμως με άλλα άτομα που το χω συζητήσει οι απόψεις διίστανται. Εσύ το χεις κάνει? κι αν όχι, έχεις σκοπο??
Ειναι μεγαλοσωμο το σκυλι σου? Εαν οχι,γιατι δεν του δινεις το σιροπι που το προστατευει το ιδιο με το εμβολιο?Εμενα επειδη ειναι μκρο (2700kg) κ το εμβολιο σχετικα νεο στην αγορα,μου εδωσε σιροπι.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.416
Υπάρχει ήδη θέμα, για το εμβόλιο της λεισμάνειας.
Κάντε μια αναζήτηση και συζητήστέ το, σας παρακαλώ εκεί, για να μην υπάρχουν διάσπαρτες οι πληροφορίες.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.338
Μέλη
20.109
Νεότερο μέλος
DarthVader3