Εμβόλια για κουτάβι

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Θα μπορούσαμε να συνοψίσουμε τι εμβόλια χρειάζεται να γίνουν σε ένα κουτάβι, ανά ηλικία και σε πόσες επαναλήψεις;
Θα το εκτιμούσα πολύ, διότι έχω πλέον μπερδευτεί.
Κάθε κτηνίατρος ακολουθεί διαφορετική τακτική; Έχει να κάνει με το ποια εταιρεία βγάζει κάθε εμβόλιο, δηλαδή χρειάζονται άλλες ποσότητες/επαναλήψεις;

Όποιες πληροφορίες ευπρόσδεκτες, ευχαριστώ.

maraki23

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2009
169
0
εμας το βιβλιαριο γραφει
4 1/2 εβδομαδες εκανε το το ''nobivac puppy DP''
9 εβδομαδων εκανε το ''puppy DP'' και ''nobivac leptο''
13 εβδομαδων εκανε το ''novibac DHPPI'' και ''nobivac lepto''

αυτα κ το επομενο του χρονου!!

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
εμείς προτιμάμε το vanguard 7 για να τελειώνουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα με τα εμβόλια

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
εμείς προτιμάμε το vanguard 7 για να τελειώνουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα με τα εμβόλια
Σε ποια ηλικία κάνεις τα εμβόλια;

Το εμβόλιο που κάνουνε στις 6 εβδομάδες η κτηνίατρος μου το θεωρεί περιττό εφόσον η μάνα είναι σωστά εμβολιάσμενη και τα κουτάβια έχουν πάρει πρωτόγαλα. Λέει ότι οι μελέτες δείχνουν ότι η παθητική ανοσία του οργανισμού τους κρατάει τουλάχιστον 12 εβδομάδες και ότι εμβολιασμός εκείνη την περίοδο δεν έχει κανένα όφελος εφόσον υπάρχουν ήδη αντισώματα.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
23.8.2006. - novibac lepto, novibac dhp (στον εκτροφεα)
9.9.2006. - vanguard plus 5 (πρασινη και ροζ, στον κτηνιατρο)
9.10.2006. - vanguard plus 5
22.11. 2006. - rabdonum (αντιλυσσικο)

(ο σκυλος γεννηθηκε στις 12.7.2006)

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Θα τσεκάρω το απόγευμα το βιβλιάριό μας, διότι ήδη έχουμε κάνει τρία και αύριο μας έχει γράψει να κάνουμε ένα τέταρτο.. Η μικρή είναι σχεδόν 3,5 μηνών.. Δεν είναι πολλά τα εμβόλια; Δε θέλω να επιβαρύνω τον οργανισμό της άσκοπα.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
αλεξία και ο δικός μου κτηνίατρος τα θεωρεί περιτά, παρόλα αυτά μερικοί κτηνίατροι για δικούς τους λόγους θέλουν να εμβολιάζουν ξεχωριστά για κάθε ασθένεια επιμηκύνοντας τον χρόνο που χρειάζεται για να τελειώσει ο κύκλος και να μπορέσει να βγεί έξω το κουτάβι,
γιαυτό προτείνουμε το 7πλό.

flygirl

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2010
335
49
Kefalonia
Της πρωτης μου σκυλουλας της καναμε ολα τα εμβολια και τα 10 χρονια.
Εχω το βιβλιαριο της ακομα,οποτε αν ενδιαφερεται καποιος μπορω να πω ποια της εκανα.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Της πρωτης μου σκυλουλας της καναμε ολα τα εμβολια και τα 10 χρονια.
πω πω ....
δεν σε σταμάτησε κανένας κτηνίατρος?

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
πω πω ....
δεν σε σταμάτησε κανένας κτηνίατρος?
Το εμβολιο για τη λυσσα δεν γινεται να το σταματησεις, γιατι αν το σταματησεις και θες να ταξιδεψεις εξω πρεπει και να κανεις το εμβολιο και να πληρωνεις για το τιτερ τεστ.

Μεχρι ποσο χρονων πρεπει να γινονται τα αλλα εμβολια;

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
η άποψη του δικού μου κτηνίατρου είναι λίγο ριζοσπαστική
το πρώτο εμβόλιο στο κουτάβι (με βαριά καρδιά), κανένα άλλο....

η δικιά μου άποψη είναι η πρώτη σειρά εμβολιασμού και επανάληψη κάθε 2-3 χρόνια και ποτέ μετά την ηλικία των 8 ετών.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
η δικιά μου άποψη είναι η πρώτη σειρά εμβολιασμού και επανάληψη κάθε 2-3 χρόνια και ποτέ μετά την ηλικία των 8 ετών.
Συμφωνώ, αλλά αναγκάζομαι να κάνω περισσότερα. Εσύ τι κάνεις με τις εκθέσεις;

flygirl

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2010
335
49
Kefalonia
Εγω εχω χρονια να κανω εμβολια αλλα αλλο εγω.

Δεν σκεφτηκα ποτε να μην της τα κανω μετα απο καπια ηλικια γιατι ηταν επαναληπτικα και σκεφτομουν οτι χρειαζονται.

Γιατι λες εσυ οτι δεν πρεπει?Και πως το λες βασικα αυτο.Εισαι κτηνιατρος?(δεν το λεω ειρωνικα κανονικη ερωτηση κανω)

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
vaccination regime

Primary course vaccination

A single injection should establish active immunity in dogs of 10 weeks of age or older. Where earlier protection is required a first dose may be given to puppies from 6 weeks of age, but because maternally derived passive antibody can interfere with the response to vaccination a final dose should be given 2–4 weeks later i.e. at 10 weeks of age or older.

Booster vaccination
To maintain protection a single booster dose is recommended every three years.
The product can be used in pregnant bitches which have previously been vaccinated with Nobivac DHPPi, Nobivac DHP, Nobivac PPi, Nobivac Parvo-C.
πηγή

flygirl

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2010
335
49
Kefalonia

Το διαβασα το θεμα και πανω που καποιος εκανε ολες τις αποριες μου μαζεμενες δεν του απαντησες κανεις!χαχαχαχα
Στο καλυτερο με κοψατε...Αλλα με βαλατε σε σκεψεις...