Εμβόλια για κουτάβι

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Να αγχωθω;Στον Εκτορα η κτηνιατρος στην Αθηνα του ειχε κανει ενα εμβολιο 7πλο.Ετσι μου το ειχε πει.Ουτε δοσεις ουτε τιποτα.Απο τοτε καθε χρονο.
Στο κουταβι του πατερα μου η εδω γιατρος κανει εμβολια σε 3 δοσεις.

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Τελικά, είναι όντως μπέρδεμα η κατάσταση.. Είναι κρίμα, να μην υπάρχουν κάποια στάνταρ για να μην μπερδευόμαστε.
Το ζητούμενο είναι να μην επιβαρύνεται η υγεία του κουταβιού (από μη αναγκαία εμβόλια), να μην υποσκάπτεται το μέλλον του, αλλά και να μην είναι ελλιπής ο εμβολιασμός.

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
Τελικά, είναι όντως μπέρδεμα η κατάσταση.. Είναι κρίμα, να μην υπάρχουν κάποια στάνταρ για να μην μπερδευόμαστε.
Το ζητούμενο είναι να μην επιβαρύνεται η υγεία του κουταβιού (από μη αναγκαία εμβόλια), να μην υποσκάπτεται το μέλλον του, αλλά και να μην είναι ελλιπής ο εμβολιασμός.
υπαρχουν εμβολιακα πρωτοκολλα αναλογα με την εκθεση του ζωου στους διαφορους λοιμογονους παραγοντες ,υπαρχουν υποχρεωτικα και προαιρετικα εμβολια
υποχρεωτικα θεωρουνται εκεινα που πρεπει να γινονται σε καθε σκυλο ,προυποθεσεις της υποχρεωτικης κατηγοριοποιησης του συγκεκριμενου εμβολιου 1)η σοβαροτητα της νοσου που προκαλει ο υπευθυνος λοιμογονος παραγοντας 2)ο κινδυνος μεταδοσης 3)η πιθανοτητα να προκαλει ζωοανθρωπονοσο
προαιρετικα εμβολια συνιστωνται να γινονται οταν το ζωο εχει πιθανοτατητα να εκτεθει σε καποιο λοιμογονο παραγοντα

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.930
5.321
patra
grdane.blogspot.com
προσωπικά η κτηνίατρος πρότεινε το εμβόλιο της λεπτοσπείρωσης καθε 6μηνο... λόγω σημαντικής έκθεσης στη νόσο.
(μενουμε σε ημιαστική περιοχή με αρκετά τρωκτικά να περιφερονται στον χώρο...)

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
προσωπικά η κτηνίατρος πρότεινε το εμβόλιο της λεπτοσπείρωσης καθε 6μηνο... λόγω σημαντικής έκθεσης στη νόσο.
Κι εδώ το συνιστούν σε τέτοιες περιπτώσεις

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
καλά τόσο μικρή διάρκεια κάλυψης έχει αυτό το εμβόλιο?
περίεργο μου φαίνεται.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
What is the recommended vaccination schedule for dogs?
Dogs should receive at least 2 initial vaccinations with the new bacterin, regardless of previous leptospira vaccination history. Two doses should be administered at least 2 weeks, preferably 3 weeks apart. Some data suggest that dogs require 3 doses of bacterin to develop antibody titers. Yearly vaccination is recommended, although 6-monthly vaccination may be warranted in some cases if the risk of exposure is exceptionally high.
πηγή

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Έχω μια ερώτηση αν γνωρίζετε ;
Tι διαφορά έχει το vanguard από το nobivac; Είναι απλά διαφορετικές εταιρίες;
Σήμερα ο μικρός έκανε το nobivac DHP και το nobivac Lepto, είχε κάνει στις 19/3 το
vantuard DA2Pi kai CPV-Lepto
και ο γιατρός σήμερα μας είπε να βγει σε 2 βδομάδες. Τόσο πολύ χρειάζεται για να αναπτύξει αντισώματα;

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Γεια σας. Ο αδερφος μου υιοθετησε ενα σκυλακι απο Ελλαδα,ειναι γεννημενο 8/2/11. Για να ταξιδεψει κ να το μεταφερει στο Λουξεμβουργο εκανε τα εμβολια Vanguard CPV k Vanguard R στις 8/4/11 .
Η κτηνιατρος στο Λουξεμβουργο που το εξετασε ειπε πως τα εμβολια που εκανε ειναι αχρηστα γιατι τα εκανε σε πολυ μικρη ηλικια !! Και του ξαναεκανε εμβολια στις 22/4/11 istolept L kai trivivorax CHP .Και θα ξαναπαει για εμβολιο το Μαιο.
Τωρα αυτο στεκει ; Τι εννοουσε οτι ηταν πολυ μικρο σε ηλικια κ δε πιανονται τα εμβολια ; Κατι ειπε πως ειχε την ανοσια απο τη μανα του σε κεινη την ηλικια κ δεν χρειαζοταν να τα κανει. Τα δικα μου σκυλια αρχισαν τα εμβολια απο 45 ημερων.
Μηπως μας κοροιδεψε ;

obelix

Member
3 Μαϊου 2011
10
0
Τελικά τα εμβόλια πόσα είναι?? Ένας κτηνίατρος μου είχε πει ότι χρεώνει > Τα πρωτα εμβολια του σκυλου ειναι για τον τυφο και την λεπτοσπειρωση και κοστιζουν 35 ευρω μαζι με την επισκεψη.Ευχαριστω.
Άρα εγώ πόσο θα πληρώσω για όλα τα εμβόλια?
:confused:

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.930
5.321
patra
grdane.blogspot.com
ειχα προσφατα γεννα
τα εμβολια που εγιναν στα κουταβια εχει ως εξης...
ημ. γεννησης 27/06
πρωτο εμβολιο 2/08 το λεγομενο puppy
δευτερο εμβολιο 29/09 ουσιαστικα το λεγομενο πενταπλο... ( περιλαμβανει ολα... ) πρωτη δοση
τριτο εμβολιο 1/10 το λεγομενο πενταπλο δευτερη δοση.....
και μενει το εμβολιο της λυσσας στον 6 μηνα περιπου....
οι εταιρειες δεν εχει τοση σημασια.....

Nemakos

Active Member
1 Σεπτεμβρίου 2012
28
0
τωρα που κοιταω το βιβλιαριο εχει:
Duramune DAPPI+LC 17/9
Vanguard CPV-Lepto 17/10
Vanguard DA2PI 17/10
και εμας 2 βδομαδες μας ειχε πει για να την βγαλουμε εξω...
κατι για 5απλο ειπε αλλα δεν καταλαβα καλα,λογικα οι εταιριες αλλαζουν το εμβολιο ειναι το ιδιο.