Εμβόλια σε κουτάβι όλα σε ένα ιατρικό ραντεβού;

akis79

Member
13 Ιανουαρίου 2012
11
0
Εκανα μια επισκεψη σε εναν γιατρο που μου συστησαν και μου προτεινε να γινουν σε κουταβι ολα τα πρωτα του εμβολια σε ενα ιατρικο ραντεβου.Ειναι κατι που πραγματικα στην εποχη που ζουμε απο οικονομικης πλευρας συμφερον για τη τσεπη αλλα ειναι και σωστο? Τι γνωμη εχετε?

v3ntL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2012
88
0
Εκανα μια επισκεψη σε εναν γιατρο που μου συστησαν και μου προτεινε να γινουν σε κουταβι ολα τα πρωτα του εμβολια σε ενα ιατρικο ραντεβου.Ειναι κατι που πραγματικα στην εποχη που ζουμε απο οικονομικης πλευρας συμφερον για τη τσεπη αλλα ειναι και σωστο? Τι γνωμη εχετε?
Οταν λες ολα τα εμβολια του; Πως γινεται αυτο ρε παιδια;

Ξερω οτι καθε μηνα πρεπει να κανεις καποια και μετα τον επομενο αλλα.. για διαφωτιστε..

akis79

Member
13 Ιανουαρίου 2012
11
0
7 εμβολια σε ενα ραντεβου. Ειναι εφικτο? Ο συγκεκριμενος παντως γιατρος υποστιριζει οτι μπορουν να γινουν σε ενα ραντεβου.

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.704
326
Lund, SE
ο κτηνίατρος τί ηλικίας είναι; πολύ παλιά κι εννοώ πριν το 92 πολλοί κτηνίατροι τα κάνανε όλα σε ένα, αλλά με μια ειδοποιό διαφορά, ήταν άλλα εμβόλια, λιγότερο εξελιγμένης μορφής *καταχρηστικά χρησιμοποιώ αυτή την έκφραση* αντισώματα με διαφορετικό τρόπο και χρόνο αντίδρασης.

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Μήπως ο γιατρός σου είπε ότι θα κάνετε το εφταπλο εμβόλιο και όχι 7 εμβόλια και μετά τέλος?
Τους πρώτους μήνες γίνονται μία σείρα από εμβόλια που είναι και μερικά είναι επαναλυπτικά,δηλαδή αν σου κάνει το εφταπλό μετά από κάποιες μέρες θα το επαναλάβει.

G.M.Z.K.

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2010
192
0
Αλεξανδρούπολη, Έβρος
Νομίζω ότι θα ήταν προτιμώτερο να γίνονταν διαφορετικές μέρες... Όταν κάνουμε εμβόλιο το ανοσοποιητικό μας σύστημα διεγείρεται με κυτταρική (Τ δραστικά λεμφοκύτταρα/ Β λεμφοκύτταρα μνήμης) και/ή χυμική (αντισώματα/κυτταροκίνες/ιντερλευκίνες) ανοσία, ανάλογα με το αν το εμβόλιο αποτελείται από εξασθενημένους ή νεκρούς μικροοργανισμούς. Δεν γνωρίζω αν τα εμβόλια κτηνιατρικής χρήσης έχουν ανασυνδιασμένα αντιγόνα ως μόρια ανοσοποίησης, αλλά αν έχουν είτε δεν έχουν για ποιό λόγο να βάλεις σε μία καταρρακτώδη πολλαπλή αντίδραση ανοσοποίησης ένα κουταβάκι (και με μία ελάχιστη πιθανότητα αναφυλαξίας???)