Εμβόλια στον άνθρωπο

linaki_ath

Member
12 Οκτωβρίου 2008
8
0
Καλησπέρα σε όλους!! Έχω πάρει πριν μια εβδομάδα περίπου μια αδέσποτη σκυλίτσα από καταφύγιο και αναρωτιεμαι τι και αν πρέπει να κάνω εμβόλια εγώ η ίδια για να έχω κάποιου είδους προστασία, αν π.χ με δαγκώσει στα παιχνίδια της ή έχω κάποια ανοικτή πληγή και ασχοληθώ με το σκυλί χωρίς να το καταλάβω.. Ανησυχώ πολύ??:p Απλά δεν έχω ξανασχοληθεί και δεν είχα ποτέ στη ζωή μου σκυλάκι ή κάποιου άλλου είδους ζωάκι για να ξέρω τι παίζει με τα ανθρώπινα εμβόλια.. Στη σκυλίτσα μου έχω κάνει πάντως το πρώτο (ο κτηνίατρος μου έιπε οτι το προστατεύει απο 5 περίπου ασθένειες, λέγεται: Duramune DAPPi + LC). Για πείτε μου εσείς οι "γηραιότεροι"..
:D

Dogo

Well-Known Member
11 Μαϊου 2007
307
0
Όντως ανησυχείς υπερβολικά! :)

Σίγουρα δεν αναρωτιέσε το ίδιο κάθε φορά που κόβεις σαλάτα ή καθαρίζεις ψάρια ή κόβεις κρέας ή τρώς έξω ή κάνεις σεξ.Να σε πληροφορήσω ότι οι παραπάνω δραστηριότητες ενέχουν περισσότερους και μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία σου. ;)

Αφού πήγες και θα την πηγαίνεις σε κτηνίατρο μην ανησυχείς! :)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
ο σκύλος ζεί δεκάδες χιλιάδες χρόνια με τον άνθρωπο

αν πηγαίνεις κτηνίατρο και ακολουθείς τις συμβουλές του δεν έχεις να ανησυχείς για κανένα μεταδοτικό νόσημα

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Παντως ασχετα με σκυλια επαναληπτικα εμβολια οπως τετανο,ηπατιτιδα Α,Β κλπ καλο ειναι να τα κανουμε δεν κοστιζουν πολλα σε χρονο χρημα και σε προστατευουν. Ειδικα ηπατιτιδα Α η Β δε θυμαμαι κολλας τοσο ευκολα οσο απο χτενα κομμωτηριου (ο γιατρος μου το ειπε):)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
σαφώς και μιλάμε ότι και ο άνθρωπος θα είναι πλήρως εμβολιασμένος:)

αλλά απορώ
μπορεί να μου φέρει τέτανο ή ηπατίτιδα ο σκύλος γλύφοντάς με ? και να νοσήσω αν δεν είμαι εμβολιασμένος?

δυσκολευομαι να το πιστεψω

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Noμιζω ηπατιτιδα οχι. Σιγουρα οχι με γλυψιμο. Ειναι αρρωστια που θελει αιμα η σπερμα η ηπατιτιδα Αλλα μιας και μιλαμε γι εμβολια καλο ειναι να ξερουμε οτι τα επαναληπτικα σωζουν απο πολλα προβληματα και επιβαλλεται να τα κανουμε και χωρις να σκεφτομαστε τα σκυλια!:)
Τωρα για τα σκυλια το μονο που ξερω ειναι οτι με τοσο πασπατεμα που εχω κανει σε αδεσποτα θα επρεπε να ειχα πεθανει.
Tωρα ειδικα για το τετανο ειναι ενα βακτηριο -Clostridium tetani -που ειναι αρκετα ανθεκτικο, δε σκοτωνεται ευκολα με τα αντισηπτικα και ειναι αρκετα συχνο σε εδαφος πλουσιο σε κοπριες. Μεταδιδεται μεσω τραυματισμων (εξ ου και νυχακια που λεει και η Λιζα) και προκαλει μυικους σπασμους. Αν δε γινει γρηγορα αντιτετανικος ορος ο ανθρωπος συνηθως μπαι μπαι.
Ομως το κλωστριδιο μεταδιδεται και με αλλους τροπους οχι μονο με σκυλια αρκει να υπαρξει πληγη και επαφη αυτης με μολυσμενο υλικο . Αρα εμβολιακη ουτως η αλλως να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο. Τωρα θυμηθηκα πως επρεπε να εχω παει ηδη και ειμαι βλαξ και το ξεχασα :rolleyes:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr