Εμβόλιο & αδιαθεσία ;;

Moby

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
68
0
Βολος
Καλημερα,
Χτες το πρωι καναμε το τριτο μας εμβολιο...απο το μεσημερι κ μετα o Moby ηταν αρκετα ησυχος, πραγμα ανησυχιτικο. Τον αφησα λιγες ωρες το βραδυ κ οταν γυρισα αντι να κανει χαρες γαυγισε λιγο κ εκλαιγε λιγο. Σημερα το πρωι παλι ηταν πολυ ησυχος, σαν να εχει παθει καταθλιψη, κ ειδα τα οτι τα κακα που εκανε ηταν αρκετα μαλακα. Υπαρχει περιπτωση να ειναι απο το εμβολιο ή ειναι κατι αλλο κ πρεπει να το ψαξω ??
Ευχαριστω

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
Ψάχτο καλύτερα
εμένα δεν μου έχει τύχει τίποτα παρόμοιο απο εμβόλιο (100+ εμβόλια τώρα.....)

Moby

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
68
0
Βολος
Η διαθεση του εφτιαξε, πηγαμε βολτουλα μια χαρα, κ ζωηρεψε. Τρωει κανονικα. Μενει μονο να παρατηρησω τα κακακια του σημερα κ αν δεν αλλαξουν αυριο παλι γιατρο.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Ναι, υπαρχει!
Δουλευω σε κτηνιατρειο και παντα επισιμαινει η ιατρος, οτι ο σκυλος μπορει το επομενο 24ωρο να εμφανισει μια αδιαθεσια.

Το εμβολιο "Pneumodog" κανει στης περισσοτερες περιπτοσεις ακομα και πρηξημο/καρουμπαλο στο σημειο εγχυσης.

Oberon

Well-Known Member
2 Οκτωβρίου 2010
188
1
Αθήνα
Παιδιά μπορεί να φανει λίγο off-topic, γνωρίζετε σε ποια ηλικία σταματάνε τα εμβόλια; Πχ, ενας βασικός εμβολιασμός είναι μεχρι 2,5 μηνών ή κάνω λάθος; Ευχαριστώ!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Παιδιά μπορεί να φανει λίγο off-topic, γνωρίζετε σε ποια ηλικία σταματάνε τα εμβόλια; Πχ, ενας βασικός εμβολιασμός είναι μεχρι 2,5 μηνών ή κάνω λάθος; Ευχαριστώ!
Συνήθως στους 3 μηνες.

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Ναι αρκετά συχνό φαινόμενο μην σε απασχολεί καθόλου!Και η δικιά μου όταν κάνει εμβόλια έτσι είναι,χωρίς διάθεση για παιχνιδια κτλ αλλά την επόμενη ημέρα ξανά στο πρόγραμμα μας!!
Επίσης ενδέχεται το σημείο όπου έγινε το εμβόλιο να πρηστεί λίγο,με αποτέλεσμα όταν το ακουμπήσεις να δυσανασχετήσει,μην σε ανησυχήσει όμως ούτε αυτό!!

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
57
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
ειναι συχνο φαινομενο η αδιαθεσια το 1ο 24ωρο περαν αυτου αν συνεχιστει τοτε ενημερωση στο γιατρο

το "καρουμπαλο" αυτο στο σημειο εκγυχης που λεει η FrenchieFan μπορει να συμβει σε οποιοδηποτε εμβολιο αλλα και στην τοποθετηση του microchip

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
Εγώ πάλι ποτέ δεν διέκρινα τίποτα μετά απο εμβόλιο.
pneuomodog???
γιατι δεν έχω κάνει ποτέ?

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εγώ πάλι ποτέ δεν διέκρινα τίποτα μετά απο εμβόλιο.
pneuomodog???
γιατι δεν έχω κάνει ποτέ?
Δεν το παθαινουν ολα τα σκυλια. Μερικα ειναι εντελος νορμαλ- αλλα γινονται καπος χαλια.
Οπος και τα παιδια μας!

Pneumodog δεν εχουν κανει ουτε οι δικες μου- και δεν προκεται καιολας!
Εμεις μονο το DHP- kai R κανουμε- και αυτα καθε 3 χρονια, και οχι καθε χρονο!

maltezomana

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2010
91
0
Καλλιθέα
συνηθως το παθαινουν τα μικροσωμα απο οτι μου ειχε πει ο γιατρος. Εμας στη 1η δοση του 3πλου το παθαμε κ ηταν αρκετα χαλια.Εκλαιγε, ετρεμε δεν πλησιαζε κανεναν κ ειχε πολυ υπνηλια. Μολις τις εδωσα λιγο ντεπον ηταν μια χαρα!

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εμεις μονο το DHP- kai R κανουμε- και αυτα καθε 3 χρονια, και οχι καθε χρονο!
DHP Virbac? Το R τί είναι;
Εμείς κάνουμε DHP και Lepto κάθε χρόνο, ρώτησα κι όλας κτηνιάτρους και μου είπανε πως κάθε χρόνο πρέπει να γίνονται οι εμβολιασμοί.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
κι εγώ στο τριετές ήμουν ανέκαθεν
λυπάμαι που το λέω συχνά
αλλά οι έχοντες οικονομικά συμφέροντα απο κάτι -δεν είναι οι κατάλληλοι να συμβουλευτείς για αυτό το κάτι

και λύσσα βέβαια γιόκ-

για την λύσσα τι σου έχουν πεί?

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
κι εγώ στο τριετές ήμουν ανέκαθεν
λυπάμαι που το λέω συχνά
αλλά οι έχοντες οικονομικά συμφέροντα απο κάτι -δεν είναι οι κατάλληλοι να συμβουλευτείς για αυτό το κάτι

και λύσσα βέβαια γιόκ-

για την λύσσα τι σου έχουν πεί?
Για τη λύσσα - Ο νόμος λέει πως κάθε χρόνο ο σκύλος πρέπει να εμβολιάζεται, βέβαια για εμένα είναι σημαντικό αλλιώς ο σκύλος δεν μπορεί να ταξιδέψει, τι να κάνω... :(
Αλλά για τα υπόλοιπα μπορώ να τους πω πως δεν θέλω... αλήθεια τα Novibac DHP & Lepto κρατάνε περισσότερο από 1 χρόνο;

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
για την λύσσα μπορείς απλά να κολλάς το αυτοκόλητο χωρίς να κάνεις την ένεση
για τα υπόλοιπα που λές , κανένας κατασκευαστής δεν δηλώνει ότι έχει τριετή διαρκεια....

Moby

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2010
68
0
Βολος
Eμεις καναμε το Novibac DHP & Leptoκαι ενα Rabisin. Μου ειπε ξανα σε ενα χρονο. Ξερει καποιος να μου πει για ποιο πραγμα ειναι αυτα τα εμβολια ?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
ο ευκολος τρόπος είναι να δηλώσεις ότι ο σκύλος σου δαγκώνει και θές ένα εμβόλιο να του το κάνεις μόνη σου
παίρνεις τα μπουκαλάκια λοιπόν -κολλάς τα αυτοκολητάκια και κάνεις μόνο το εμβόλιο που θες εσύ

εκτος κι αν έχεις φίλο κτηνίατρο οπότε δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι συγκεκριμένο-απλά του λες τι θές
το αυτό και για τα εμβόλια που δεν κάνεις ανάμεσα στην τριετία - κολλάς μονο αυτοκολητάκια....

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
DHP - Injectable live vaccine for dogs containing canine distemper virus, canine adenovirus (CAV-2) and canine parvovirus (C154).
Lepto - Injectable live vaccine for dogs containing Leptospira interrogans Serovar Icterohaemorrhagiae to stimulate immunity against Serovar Copenhageni.

To Rabisin δεν το γνωρίζω αλλά μάλλον για λύσσα θα είναι (rabies)