Εμβόλιο κατά της οχιάς

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Είχαμε συζητήσει ήδη το θέμα στο νήμα περί της ακατάσχετης διάρροιας και παγκρεατίτιδας του Μουφ, οπότε αν θέλουν ο admin και οι moderators, ας τα μεταφέρουν εδώ. Ο λόγος που ανοίγω το θέμα είναι ότι ρώτησα χτες την κτηνίατρο του Μουφ σχετικά και μου είπε ότι κάνουν το εμβόλιο κατά του δηλητηρίου της οχιάς σε όλο το Νότο των ΗΠΑ και μάλιστα το κάνει κι αυτή σε όσα σκυλιά ανήκουν σε πελάτες της που ταξιδεύουν στο Νότο συχνά για δουλειές διότι είναι υποχρεωτικό εκεί κάτω αν έρχεται κανείς συχνά.

Ερώτηση: όταν θα τελειώσω τη θεραπεία για τη μέση μου, έχω ήδη κανονίσει να γίνω μέλος μιας ομάδας που πάει για μεγάλες πορείες στα βουνά και στα δάση. Το αν θα το κάνω εξαρτάται από τη μέση μου, το υλικό που θα πρέπει να κουβαλάω και το αν θα μ' αφήσουν να φέρω μαζί μου και το Μουφ διότι χωρίς το Μουφ δεν πάω πούπετα. Τι εμβόλια λέτε να κάνω στο Μουφ για τέτοια περίπτωση; Του κάνω τα συνηθισμένα φυσικά, δηλαδή Lepto, Lyme's, Bordetella, το τριπλούν, ένα άλλο, τη λύσσα, κλπ. Του δίνω να πάρει χάπια για διροφιλαρίωση και τώρα μάλιστα το καινούριο καλύπτει και τα εξωπαράσιτα, αν και το καλοκαίρι θα πρέπει να του δίνω και το Frontline Plus, λέει, από πάνω από το χάπι κι ας καλύπτει τα εξωπαράσιτα.

Τίποτα φιδίσια ή άλλα εμβόλια; Επίσης: τι φαρμακείο να παίρνω μαζί μου για βόλτες στα άγρια δάση; Φαντάζομαι θα παίρνω το σπρέυ πιπεριού γι' αρκούδες, αν και δεν ξέρω αν έχει αρκούδες στο Καλαμποκιστάν. Γενικά, τι Μουφοϋλικό πρέπει να έχω μαζί μου;

Lumpie

Well-Known Member
25 Απριλίου 2009
404
3
Χαλάνδρι
Εμένα θα με ενδιέφερε το πόσα επιβεβαιωμένα δαγκώματα από οχιά έχει περιθάλψει η κτηνιατρός σου και πόσα περίπου περιστατικά το χρόνο εχουν παρουσιαστεί στον Νότο. Μου έχουν πει από 2 διαφορετικές πηγές ότι πολύ περισσότερο κυνδυνεύει ο άνθρωπος αν δεν φοράει τις καταλληλες γαλοτσες-προστατευτικά παρά ο σκύλος. Φυσικά αν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός φυσικά και θα τον έκανα όπως κάνουμε εδώ όλοι της λύσσας που η πιθανότητα να πάθει λύσσα ένας σκύλος στην Πελοπόνησο είναι ελάχιστος ως μηδαμινός και όμως το εμβόλιο το κάνουμε και ας θεωρήτε βαρύ εμβόλιο.

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
δεν ήξερα οτι υπάρχει εμβόλιο για τα δήγματα απο φίδι.....μονο τον αντιοφικό ορο που σπάνια δίνεται....

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.675
11.105
Athens
δεν ήξερα οτι υπάρχει εμβόλιο για τα δήγματα απο φίδι.....μονο τον αντιοφικό ορο που σπάνια δίνεται....
Και μάλιστα έχω ακούσει ότι δεν είναι ίδιος για όλα τα φίδια. Κοινώς, αν σε τσιμπήσει ο φίδουλας, τον τραβάς φωτογραφία για να δουν τι φίδι είναι και να σου χορηγήσουν τον κατάλληλο ορό.

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
Και μάλιστα έχω ακούσει ότι δεν είναι ίδιος για όλα τα φίδια. Κοινώς, αν σε τσιμπήσει ο φίδουλας, τον τραβάς φωτογραφία για να δουν τι φίδι είναι και να σου χορηγήσουν τον κατάλληλο ορό.

χαχαχα κάπως έτσι!!! κάθε χώρα έχει τον ανάλογο ορό αναλογα με τα φίδια που εχει....(ο ορός αυτός κρύβει πίσω του μια ιστορία με φαρμακοβιομηχανίες και αλογάκια κάπως πικρή), επιπλέον έχει πολλές παρενέργεις και συνήθως προκαλεί περισσοτερα προβλήματα απ οσα λύνει....

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.675
11.105
Athens
χαχαχα κάπως έτσι!!! κάθε χώρα έχει τον ανάλογο ορό αναλογα με τα φίδια που εχει....(ο ορός αυτός κρύβει πίσω του μια ιστορία με φαρμακοβιομηχανίες και αλογάκια κάπως πικρή), επιπλέον έχει πολλές παρενέργεις και συνήθως προκαλεί περισσοτερα προβλήματα απ οσα λύνει....
Ο ορός π.χ. για κάθε είδος οχιάς στην Ελλάδα είναι ο ίδιος? Είχα καταλάβει ότι διαφέρει και ανάλογα με τη ...φυλή του φιδιού!

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
Ο ορός π.χ. για κάθε είδος οχιάς στην Ελλάδα είναι ο ίδιος? Είχα καταλάβει ότι διαφέρει και ανάλογα με τη ...φυλή του φιδιού!
5 ειδη οχιάς στην Ελλάδα ένας ορός! Τον χορηγεί αυστηρά γιατρός και εαν θυμάμαι σωστά σε διάστημα 4-6 ώρες....

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
αντιοφικο για μετα το δαγκωμα του φιδιου υπαρχει,,,, μη φορτωνεις το σκυλο με ασχετα εμβολια η με διπλες δοσεις η πιο συχνα απο οτι απαιτειται,,, δεν του κανει καλο στο ανοσοποιητικο του συστημα οπως δεν κανει και σε εμας η υπερβολικη χρηση φαρμακων,,,

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Όχι καλέ, δεν του κάνω εμβόλιο οχιάς αν δεν έχει οχιές το Καλαμποκιστάν. Στο Νότο μια φορά πήγαμε και αν ξαναπάμε, μάλλον θα πάμε ανατολικά που δεν έχει πάει το Μουφ. Βέβαια δεν πρόκειται να κάτσω στη Νέα Ορλεάνη διότι το 2000 είχανε ένα περιστατικό καλαζάρ, το μόνο στην Αμερική μέχρι τώρα αλλά δεν ξέρεις ποτέ. Απλώς θέλω να ξέρω τι άλλο να του κάνω και τι να κουβαλάω μαζί μου έτσι και έχω το Μουφ.

Το εμβόλιο οχιάς το είδα στη φόρμα για τα εμβόλια που συμπλήρωσα στο νοσοκομείο της Αλμπουκέρκης (Νέο Μεξικό) που είχα πάει το Μουφ όταν αρρώστησε. Ορίστε πάντως πληροφορίες:

Rattlesnake Vaccines for Dogs

Rattlesnake Vaccines Basics

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
αν και δεν τα παω καθολου καλα με τα αγγλικα,,,,, αυτο που καταλαβα ειναι οτι... χορηγουν εκ των προτερων αντιτοξινες με το εμβολιο του σκυλου και ετσι ισχυριζονται οτι εχει περισσοτερες πιθανοτητες να φθασει ζωντανος στο νοσοκομειο να κανει αντιοφικο εμβολιο και θα εχει και καλυτερη αποθεραπεια μετα το δαγκωμα εν συγκρισει με ενα σκυλο που δεν θα εχει κανει το συγκεκριμενο εμβολιο γιατι ηδη ο οργανισμος του θα εχει αμυνα εναντιων του δηλητηριου,,,,,....

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Τα στατιστικά από τις έρευνες (αν και φτωχά όπως παρουσιάζονται ) είναι κάτι παραπάνω από καλά. Εντάξει σε περιοχές όπου υπάρχουν πολλά κρούσματα ...προσωπικά θα το έκανα. Είναι σημαντικές οι πρώτες ώρες μετά το δάγκωμα για ανθρώπους και σκυλιά. Αναφέρει ότι η λειτουργία του διαφέρει από των άλλων εμβολίων γιατί προφυλάσσει το σκυλί από την τοξικότητα της δραστικής ουσίας.

Last edited: