Εμβόλιο κατά του Καλαζάρ

Θα κάνετε το νέο εμβόλιο?

• Ναι

Votes: 59 26,5%
  • Όχι

Votes: 48 21,5%
  • Θα περιμένω ακόμα

Votes: 116 52,0%

• Total voters
    223

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Ποσοι απο εμας τελικα θα κανουμε το εμβολιο? Ξερω εχει συζητηθει πολλες φορες το θέμα όμως θεώρησα οτι θα ήταν καλό να δούμε και τις γνώμες των μελών σε ποσοστά!
θα κανετε λοιπον το νεο εμβολιο που μολις κυκλοφόρησε στην Ελλάδα?

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Δεν θα το κανω.
Το συζητησα με τρεις κτηνιατρους,οι οποιοι ειναι κατα,
Θεωρουν οτι η καλυψη ειναι μικρη και οτι το εμβολιο χρηζει βελτιωσης.

• Like
Reactions: vasilis_mike

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Παιδια εγω δεν ξερω τι να κανω. Ο γιατρος μου εχθες μου ειπε να το κανω και εχω μπερδευτει πολυ. Εκει που μενουμε το καλοκαιρι γινεται χαμος απο τις σκνιπες και φοβαμαι πολυ. Μου ειπε πως ειναι 3 δοσεις των 45 ευρω. Ενταξει, αυτο δεν ειναι τίποτα απλά ανησυχώ επειδή είναι καινούριο.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Παιδια εγω δεν ξερω τι να κανω. Ο γιατρος μου εχθες μου ειπε να το κανω και εχω μπερδευτει πολυ. Εκει που μενουμε το καλοκαιρι γινεται χαμος απο τις σκνιπες και φοβαμαι πολυ. Μου ειπε πως ειναι 3 δοσεις των 45 ευρω. Ενταξει, αυτο δεν ειναι τίποτα απλά ανησυχώ επειδή είναι καινούριο.
Εγω δεν θα το κανω. Οσο για τις σκνιπες που λες, ξερεις πως μεταδιδεται; Δεν αρκει να τσιμπηθει ο σκυλος απο μια σκνιπα. Θα πρεπει η σκνιπα να εχει τσιμπισει εναν φορες για να μολυνθει. Απο την πεμπτη μερα και μετα μπορει να μολυνει και αυτη με τη σειρα της καποιο θυμα. Η περιοχη μας εχει σκνιπες αλλα ειναι αραιοκατοικιμενη. Σε ενα αστικο κεντρο με πολλα σκυλια εχει μεγαλυτερες πιθανοτητες να μολυνθει.

gerry

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2010
284
1
Πάτρα
Εγώ δεν θα το κάνω , δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικό , δεν είναι ότι δεν κάνει και τίποτα αλλά για τα λεφτά που κοστίζει δεν έχει κάτι περισσότερο από μια διαφοροποιημένη αντιμετώπιση της νόσου (αν το σκύλος προσβληθεί) στον οργανισμό του σκύλου.

Αν δεν ανακοινωθούν μελέτες με συγκεκριμένη αποτελεσματικότητα τότε δεν βλέπω το λόγο να κάνω κάτι τόσο ακριβό.

Θα υπάρχουν πιέσεις από τους κτηνιάτρους για να γίνει γιατί, ήδη έχουν γίνει τοποθετήσεις σε πολλά κτηνιατρεία με αρκετά μεγάλο κεφάλαιο και αυτά πρέπει να γίνουν για να πάρουν τα χρήματά τους έστω.Πάντως είναι πολλοί κτηνίατροι κατά.....

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Ούτε και εγώ θα τους το κάνω...το έχω συζητήσει με πολλά άτομα και με κτηνιάτρους (κάποιοι είπαν ναι..κάποιοι όχι..)...
Δεν πιστεύω πως θα προσφέρει κάτι...είναι 3 δόσεις των 50€ οι οποίες ανά 2-3 χρόνια πρέπει να επαναλαμβάνονται γιατί υποτίθεται το εμβόλιο λήγει... Δεν σφάξανε..αν δίνω 150 € (επί 2 σκυλιά) το χρόνο μόνο για το συγκεκριμένο εμβόλιο πάει..θα με πάνε μέσα..αν τουλάχιστον ήταν 100% η κάλυψη και βοηθούσα έτσι τον σκύλο μου θα έκοβα το λαιμό μου να βρω τα χρήματα και θα το έκανα!Όμως και πάλι μας τα μασάνε...!
Απ' τη στιγμή που παίρνουμε τις απαραίτητες προφυλάξεις απο μόνοι μας..πχ. αμπούλα,σκάλιμπορ και αιματολογικές αν όχι 2 τουλάχιστον 1 φορά το χρόνο θα είμαστε καλυμμένοι..

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Παντως δεν μας εχει γραψει καποιος απο αυτους που θα το κανουν πως οδηγηθηκαν σε αυτη την αποφαση. Το συζητησαν με τον κτηνιατρο, τι ειπαν κλπ..

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Eγώ προς το παρόν θα περιμένω...
Το ότι όλοι μού λένε οτι αμπούλες κ.λπ. θα μπαίνουν κανονικά όπως κ πριν, δε βλέπω το λόγο να επιβαρύνω κ άλλο τον οργανισμό του σκύλου μου. Άσε που δεν ξέρω κ τι παρενέργειες θα έχει. Δεν παύει να είναι νέο φάρμακο.

• Like
Reactions: vasilis_mike

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Παρόλο που ο κτηνίατρος μου με ενημέρωσε ότι το παρέλαβε ...θα περιμένω.
Είναι πολύ νωρίς ακόμα.
και ο δικος μου (μαλλον εχουμε τον ιδιο κτηνιατρο )
ενημερωθηκα για τον τροπο ελεγχου αν μπορει να γινει το εμβολιο (η χρειαζεται επιπλεον εξετασεις )πριν την πρωτη δοση,
για τον σχεδιασμο των επαναλληπτικων δοσεων (αλλες 2 δοσεις περιπου ανα μηνα )
και για το ποτε αποκτα θεωρητικα "ανοσια " ο σκυλος (20 μερες μετα την τριτη δοση)
μου τονισε οτι ο σκυλος κανει το εμβολιο για να μην νοσησει απο την αρωστεια και οτι παρα τον εμβολιασμο, με το τσιμπημα (χτυπα ξυλο) απο μια σκνιπα φορεα ο σκυλος γινεται φορεας αλλα κατα 95% δεν ασθενει ....

α... και για το ΚΟΣΤΟΣ ...... αστα ....πικρα
το σκεφτομαι

jimboGS

Well-Known Member
10 Οκτωβρίου 2011
1.629
581
New Peramos City a.k.a Megalo Peuko
Και ο δικος μας κατα ειναι,οποτε τσουκ

Δεν θα το κανω.
Το συζητησα με τρεις κτηνιατρους,οι οποιοι ειναι κατα,
Θεωρουν οτι η καλυψη ειναι μικρη και οτι το εμβολιο χρηζει βελτιωσης.
χωρια οτι
Διαγνωστικο τεστ 14x20euro=280e
Η δοση 14x50=700 x 3 δοσεις = 2100 + 280 (του τσετ)= 2380

Εσενα πρεπει να στα κανουν σε τιμες χονδρικης,:p μην σου πω οτι πιο συμφερουσα λυση ειναι να σπουδασει καποιος σας κτηνιατρος:p:p:):D

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
μου τονισε οτι ο σκυλος κανει το εμβολιο για να μην νοσησει απο την αρωστεια και οτι παρα τον εμβολιασμο, με το τσιμπημα (χτυπα ξυλο) απο μια σκνιπα φορεα ο σκυλος γινεται φορεας αλλα κατα 95% δεν ασθενει ....
Αν δεν κανω λαθος αυτο συμβαινει με καθε εμβολιο. Δηλαδη με το εμβολιο σου εισαγουν στον οργανισμο τον ιο/βακτηριο κλπ που το εχουν καταστησει αβλαβες αλλα ο οργανισμος ακομα το αναγνωριζει σαν απειλη. Οποτε παραγει κανονικα τα αντισωματα ωστε να ειναι σε ετοιμοτητα σε περιπτωση που μολυνθει απο τον κανονικο ιο. Σε περιπτωση μολυνσης λοιπον, εισαι φορεας αλλα δεν νοσεις γιατι ο οργανισμος σου εχει ετοιμα τα αντισωματα που θα αντισταθουν.

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Σε περισσοτερες περιπτωσεις ο οργανισμος "πολεμα" την απειλη,
μια που ξερει,λογω των αντισωματων απο προηγουμενη εμβολιαση ,
το πως θα το κανει αυτο και τελικα αποβαλει απο τον οργανισμο την απειλη ...
Στην περιπτωση του εν λογω εμβολιου ,ο οργανισμος δεν καταπολεμα ακριβως την απειλη ,δεν την εξαλειφει δηλ ...
απλως εξασφαλιζει οτι το ζωο δεν κινδυνευει πλεον να πεθανει
,παραμενει ομως φορεας της ασθενειας και θανασιμη απειλη για μη εμβολιασμενα ζωα της ευριττερης περιοχης

imichal

Well-Known Member
15 Δεκεμβρίου 2009
70
12
Χανια
εγω το εμβολιο το εκανα χτες στο 1ο απο τα 3 σκυλια μου. Το κοστος πραγματι αρκετα υψηλο 20+50+50+50 = 170 ευρώ ο σκυλος.....
Το αν ηταν σωστο ή οχι θα το δειξει ο χρονος.....

KALISHI

New Member
18 Ιανουαρίου 2012
1
0
Εμβόλιο Καλαζαρ

Ρώτησα ένα κτηνίατρο που ασχολείται με τα εμβόλια και τις λοιμώξεις στους σκύλους χρόνια και μου απάντησε πως το εμβόλιο δεν βάζει καν στελέχη του ιού μέσα στο σκύλο αλλά ενισχύει τα Τ λεμφοκύτταρά του για να αντιμετωπίσει και να μην νοσήσει σε περίπτωση που τσιμπηθεί από μολυσμένη σκνίπα. Μου είπε επίσης ότι τα μεγαλόσωμα σκυλιά διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τα μικρόσωμα και ότι οι κλινικές μελέτες που έχουν γίνει στη Γαλλία δεν έδειξαν καμία μα καμία σοβαρή παρενέργεια. Τον εμπιστεύομαι και θα το κάνω. Το κόστος είναι μεγάλο για την πρώτη φορά μόνο. Τις επόμενες χρονιές είναι μία δόση των 40-50 ευρώ.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.327
Μέλη
20.093
Νεότερο μέλος
Melenia78