Εγω δεν θα το κανω. Οσο για τις σκνιπες που λες, ξερεις πως μεταδιδεται; Δεν αρκει να τσιμπηθει ο σκυλος απο μια σκνιπα. Θα πρεπει η σκνιπα να εχει τσιμπισει εναν φορες για να μολυνθει. Απο την πεμπτη μερα και μετα μπορει να μολυνει και αυτη με τη σειρα της καποιο θυμα. Η περιοχη μας εχει σκνιπες αλλα ειναι αραιοκατοικιμενη. Σε ενα αστικο κεντρο με πολλα σκυλια εχει μεγαλυτερες πιθανοτητες να μολυνθει.Παιδια εγω δεν ξερω τι να κανω. Ο γιατρος μου εχθες μου ειπε να το κανω και εχω μπερδευτει πολυ. Εκει που μενουμε το καλοκαιρι γινεται χαμος απο τις σκνιπες και φοβαμαι πολυ. Μου ειπε πως ειναι 3 δοσεις των 45 ευρω. Ενταξει, αυτο δεν ειναι τίποτα απλά ανησυχώ επειδή είναι καινούριο.
και ο δικος μου (μαλλον εχουμε τον ιδιο κτηνιατρο )Παρόλο που ο κτηνίατρος μου με ενημέρωσε ότι το παρέλαβε ...θα περιμένω.
Είναι πολύ νωρίς ακόμα.
χωρια οτιΔεν θα το κανω.
Το συζητησα με τρεις κτηνιατρους,οι οποιοι ειναι κατα,
Θεωρουν οτι η καλυψη ειναι μικρη και οτι το εμβολιο χρηζει βελτιωσης.
Αν δεν κανω λαθος αυτο συμβαινει με καθε εμβολιο. Δηλαδη με το εμβολιο σου εισαγουν στον οργανισμο τον ιο/βακτηριο κλπ που το εχουν καταστησει αβλαβες αλλα ο οργανισμος ακομα το αναγνωριζει σαν απειλη. Οποτε παραγει κανονικα τα αντισωματα ωστε να ειναι σε ετοιμοτητα σε περιπτωση που μολυνθει απο τον κανονικο ιο. Σε περιπτωση μολυνσης λοιπον, εισαι φορεας αλλα δεν νοσεις γιατι ο οργανισμος σου εχει ετοιμα τα αντισωματα που θα αντισταθουν.μου τονισε οτι ο σκυλος κανει το εμβολιο για να μην νοσησει απο την αρωστεια και οτι παρα τον εμβολιασμο, με το τσιμπημα (χτυπα ξυλο) απο μια σκνιπα φορεα ο σκυλος γινεται φορεας αλλα κατα 95% δεν ασθενει ....