Εμβόλιο περιοδοντίτιδας για σκύλους;!


Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Πήγα το Μουφ προχτές στην κτηνίατρό του για τα εμβόλιά του και μου έδωσε και διάφορα φυλλάδια που τη ζήτησα για να του βουρτσίζω καλύτερα τα δόντια. Τα κοιτάζω τώρα σπίτι και είδα με μεγάλη μου έκπληξη ότι κυκλοφόρησε εμβόλιο που λέγεται Porphyromonas Vaccine και το οποίο προστατεύει τους σκύλους από τα βακτήρια που προκαλούν περιοδοντίτιδα!

Το έχετε ακούσει αυτό; Το έχει κάνει κανείς στο σκύλο του; Αν είναι καλό λέω να πάρω αύριο τηλέφωνο την κτηνίατρο και να της πω να το κάνουμε στο Μουφ όταν πάω για το εναπομείναν εμβόλιο της λεπτοσπείρωσης ώστε να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Βέβαια το εμβόλιο δε σημαίνει ότι δεν συνεχίζω να παλεύω με το Μουφ κάθε τόσο για να κάτσει ήσυχα να του πλύνω τα δόντια, αλλά τουλάχιστον θα το προστατεύει από ιστορίες.

Παρεμπιπτόντως, το εμβόλιο το έβγαλε η Pfizer.

Edit: Μόλις διάβασα ότι το εμβόλιο το απέσυρε μόλις η ίδια η Pfizer: http://www.veterinarypracticenews.c...-vaccine-to-prevent-canine-periodontitis.aspx

Γνώμες, μάγκες και μάγκισσες;
 
Last edited:






G.M.Z.K.

Well-Known Member
29 Οκτωβρίου 2010
192
0
Αλεξανδρούπολη, Έβρος
Η ανάκληση φαρμάκου λόγω αναποτελεσματικότητας είτε εμφάνισης ανεπιθύμητων αντιδράσεων σαφώς και σε κατευθύνει να μην το κάνεις!
Το ανακάλεσε η εταιρία ή μετά από παρότρυνση του F.D.A (V.M.P.), αν το γνωρίζεις φυσικά, και σε πόσο χρόνο έγινε η ανάκληση αναφέρεται (από ενδιαφέρον ρωτάω όχι ότι παίζει κανένα ρόλο);
 


FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.004
1.514
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Ε βεβαια θα επρεπε να βγει και ενα τετοιο εμβολιο!
Αφου καταφεραν οι κτνηιατροι να κανουν τετιου ειδος πλυση εγγεφαλου, ωστε ο κοσμος να ταιζει πια μονο Junk Food σε μορφη κροκεττας στα σκυλια του, το οποιο περιεχει ενα σωρο ακαταλληλα για σαρκοφαγο- εστω παμφαγο οργανισμο συστατικα, χαλαει νεφρα, συκωτη, δημιουργει αλλεργειες και χαλαει και τα δωντια ( ολα αυτα τα αμυλα απο τα δημητριακα!)- μετα απο της κλινικες διαιατες για της διαφορες παθησεις, ηταν καιρος και για ενα τετοιο εμβολιο!
Δεν παμε καθολου καλα!

Παλι καλα που το απεσυραν- αλλα μαλλον θα ξαναβρει σε λιγο καιρο!