Εμείς και ο Παντελής

PantelisCocker

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2016
86
68
42
Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά!
Μετά από δύο χρόνια χωρίς σκύλο και φιλοξενίες αδέσποτων ήρθε η ώρα να μπει νέο μέλος στην οικογένεια. Γέννησε η κοκερίνα ενός γνωστού και ο Παντελής θα είναι από τη Δευτέρα στο σπίτι μαζί μας για τα υπόλοιπα 20 χρόνια (θέλουμε να ελπίζουμε!).

Θα συμβουλευτούμε όλες τις ενότητες του φόρουμ για πληροφορίες. Ωστόσο όσοι γνωρίζουν και μπορούν να μας βοηθήσουν θα θέλαμε τη συμβουλή σας στα εξής:

1) Είναι τρομερά βρώμικος και θα χρειαστεί να τον κάνουμε μπάνιο κατευθείαν. Του έχουμε πάρει ήδη σαμπουάν για κουτάβια. Χρειάζεται να προσέξουμε κάτι στο μπάνιο του; Πχ: τα αυτιά του λόγω ευαισθησίας; Τα προηγούμενα σκυλιά ήταν large breed χωρίς ιδιαίτερη ευαισθησία σε τέτοια θέματα, οπότε αυτό μας αγχώνει
2) Ποιο είναι το ιδανικό μέγεθος crate για κοκεράκι κατά τη γνώμη σας;

Καλώς σας βρήκαμε και θα είμαστε σε επαφή!

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Καλησπέρα, χρόνια πολλά.

Αν κατάλαβα σωστά ο γνωστός σου δεν είναι εκτροφέας, σωστά; Δεν μπορώ να μην αναρωτηθώ... Μετά από 2 χρόνια φιλοξενίες αδέσποτων το συμπέρασμα που έβγαλες είναι ότι ο καλύτερος τρόπος απόκτησης σκύλου είναι η γέννα ιδιώτη;

Από που πιστεύεις ότι προήλθαν όσα χρειάστηκαν στο παρελθόν τη φιλοξενία σου;

Φαντάζομαι ότι δύσκολα θα αλλάξεις γνώμη για την απόκτησή του, οπότε φρόντισε έστω να είναι τουλάχιστον 2 μηνών όταν το πάρεις και να προσπαθήσεις να πείσεις τον κάτοχο της μητέρας του να μην κάνει άλλη γέννα (δύσκολο έργο τη στιγμή που παίρνεις το κουτάβι της...) ή/και να τη στειρώσει.

1) Όπως και σε όλα τα σκυλιά προσέχουμε να μην μπει νερό μέσα στα αυτιά τους. Τα συγκεκριμένα έχουν ένα λόγο παραπάνω να φροντίζουμε να στεγνώνει καλά το εσωτερικό του πτερυγίου μετά το μπάνιο.

2) Εξαρτάται αν θες να βάζεις και πάνα μέσα όσο είναι κουτάβι. Δεν είμαι υπέρ αυτής της χρήσης του, αλλά κάποιοι το κάνουν για να αποφύγουν την αγορά crate & πάρκου ταυτόχρονα ή όταν το πάρκο δεν κρατάει το σκυλί και λείπουν ώρες . Ανάλογα με την περίπτωση θα έλεγα κάτι ανάμεσα σε 76αρι και 90αρι.

PantelisCocker

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2016
86
68
42
Τα αδέσποτα που φιλοξενούσαμε έτυχε να είναι από μεγάλες φυλές και δε μπορούσαμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες τους από άποψη και οικονομική, αλλά και χώρου.. Όσο για την ευαισθησία στα αδέσποτα ίσως έχει νόημα να σου πω ότι έχω χάσει δάχτυλο για να σώσω ένα από αυτά.
Οπότε ναι. Απόλυτα συνειδητά επέλεξα να πάρω κουτάβι από την πρώτη γέννα μίας σκυλίτσας που ζει απόλυτα χαρούμενη σε ένα σπίτι με κήπο, μαζί με τον αρσενικό φίλο της και πατέρα του κουταβιού, τα οποία σκυλιά γνώριζα ως χαρακτήρες και από άποψη υγείας. Επίσης, επειδή έχουμε ένα παιδάκι 4 ετών θέλαμε μία μικρόσωμη φυλή που γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά της και είναι αποδεδειγμένα φιλική προς τα παιδιά και τα άλλα ζώα που εννοείται θα συνεχίσουμε να βοηθάμε.
Αυτά ως ενημέρωση και όχι ως απολογία.
Ευχαριστούμε πολύ για τις συμβουλές! :)

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
Οπότε ναι. Απόλυτα συνειδητά επέλεξα να πάρω κουτάβι από την πρώτη γέννα μίας σκυλίτσας που ζει απόλυτα χαρούμενη σε ένα σπίτι με κήπο, μαζί με τον αρσενικό φίλο της και πατέρα του κουταβιού,
συνηθως δεν γραφω σε τετοια θεμματα
ουτε εχω κρινει κανεναν που πηρε σκυλο ετσι
ΑΛΛΑ
ζουν τοσο υπεροχα που τα μικρα ειναι μεσα στην βρωμα................εσυ το ειπες..

PantelisCocker

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2016
86
68
42
είχαν βγει και έπαιζαν στο χώμα γι'αυτό και λέω για βρωμιά. Αν δεις τη φωτογραφία του, μια χαρά είναι, απλώς τα πόδια του είναι χάλια και σίγουρα πριν το βάλω στον καναπέ μου, θέλω να το κάνω ένα μπάνιο.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Κι όμως, τα κοκερ σπανιελ είναι από τις φυλές που βρίσκονται ψηλά στη λίστα με τις φυλές που εμφανίζουν σύνδρομο αιφνίδιας επιθετικότητας. Έτσι έχουν σκαρφαλώσει, ως φυλή, αρκετά ψηλά στη λίστα με τα περισσότερα δαγκώματα προς τον άνθρωπο. Κι αυτό επειδή οι περισσότεροι δεν αποκτούν το κόκερ σπάνιελ τους από τη σωστή πηγή, που είναι ένας υπεύθυνος εκτροφέας, αλλά προτιμούν μια πιο εύκολη λύση, του ανεύθυνου εκτροφέα ή του γνωστού ή από κάποια απλή αγγελία σε εφημερίδα ή site

PantelisCocker

Well-Known Member
30 Δεκεμβρίου 2016
86
68
42
Καλά παιδιά, οκ. Σπίτι δίνουμε σε ένα ζώο για το υπόλοιπο της ζωής του. Θα μετανιώσω και θα απολογηθώ για κάτι κακό που έχω κάνει σε άνθρωπο ή σε ζώο. Όχι για αυτό. Να είσαστε καλά και ευχαριστούμε για τις συμβουλές.

• Like
Reactions: Kouros

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Επειδή μίλησες για τετράχρονο παιδί και για σκύλο αποδεδειγμένα φιλικό προς τα παιδιά, και για να μην έχεις την αίσθηση ότι το πάω με προκατάληψη προς εσένα και τον Παντελή, ψάξε μόνος σου για το σύνδρομο αιφνίδιας επιθετικότητας (rage syndrome) και την συχνότητά της στα κόκερ σπάνιελ.
Ειλικρινά, δεν έχω να κερδίσω ή να χάσω τίποτα. Εσύ έχεις το 4 χρόνο παιδί, οπότε εσύ θα κερδίσεις αν ψάξεις

Kouros

Banned
Banned
25 Μαρτίου 2014
757
529
Καλά παιδιά, οκ. Σπίτι δίνουμε σε ένα ζώο για το υπόλοιπο της ζωής του. Θα μετανιώσω και θα απολογηθώ για κάτι κακό που έχω κάνει σε άνθρωπο ή σε ζώο. Όχι για αυτό. Να είσαστε καλά και ευχαριστούμε για τις συμβουλές.
Αδερφέ μην ακούς διαφορα....Κάποιες έχουνε συμφέροντα με τους υπεύθυνους εκτροφείς!!!
Χαχαχαχα!!!Ακου λέει υπεύθυνους εκτροφείς!!!
Καλό ε!!Υπάρχει και άλλο ένα με τον Τοτό!!
Απόλαυσε το σκυλάκι σου και να σαι καλά που το πήρες κοντά σου.

Kouros

Banned
Banned
25 Μαρτίου 2014
757
529
Κι όμως, τα κοκερ σπανιελ είναι από τις φυλές που βρίσκονται ψηλά στη λίστα με τις φυλές που εμφανίζουν σύνδρομο αιφνίδιας επιθετικότητας. Έτσι έχουν σκαρφαλώσει, ως φυλή, αρκετά ψηλά στη λίστα με τα περισσότερα δαγκώματα προς τον άνθρωπο. Κι αυτό επειδή οι περισσότεροι δεν αποκτούν το κόκερ σπάνιελ τους από τη σωστή πηγή, που είναι ένας υπεύθυνος εκτροφέας, αλλά προτιμούν μια πιο εύκολη λύση, του ανεύθυνου εκτροφέα ή του γνωστού ή από κάποια απλή αγγελία σε εφημερίδα ή site
Και τα γερμανικά ποιμενικά ΕΙΧΑΝ (αόριστος) την φήμη ότι ήταν καλοί φύλακες αλλά με την συμβολή των "υπευθύνων" εκτροφεων σου την απώλεσαν την ιδιότητα...(σορυ παιδιά).
Άσε λοιπόν αυτά που διαβάζεις στο google και φάε καλύτερα κάνα μελομακάρονο να γλυκαθεις μέρες που είναι .....
Άντε και καλή χρονιά..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
@Kouros πέρα από τις επανειλλημμένες άχρηστες προσωπικές επιθέσεις που κάνεις και που είναι άξιες report, θα ήταν χρήσιμο που και που, να αφήνεις στην άκρη τις εμμονές σου και να σκέφτεσαι που ποστάρεις τι. Αν είναι να γράφεις, μόνο για να ικανοποιήσεις το εγώ σου, υπάρχει και το fb, όπου μπορείς να πεις ότι και όπως γουστάρεις. Η μέθοδος ισοπέδωσης που σε βολεύει να χρησιμοποιείς, μπορεί να πάρει κάποιον άμαθο [και δη γονιό] στον λαιμό του. Οσα έχει γράψει η @Orilis είναι πέρα για πέρα σωστά, σου αρέσει, δε σου αρέσει.

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.022
SALONIKI
@mareco πέρα από τις επανειλλημμένες άχρηστες προσωπικές επιθέσεις που κάνεις και που είναι άξιες report, θα ήταν χρήσιμο που και που, να αφήνεις στην άκρη τις εμμονές σου και να σκέφτεσαι που ποστάρεις τι. Αν είναι να γράφεις, μόνο για να ικανοποιήσεις το εγώ σου, υπάρχει και το fb, όπου μπορείς να πεις ότι και όπως γουστάρεις. Η μέθοδος ισοπέδωσης που σε βολεύει να χρησιμοποιείς, μπορεί να πάρει κάποιον άμαθο [και δη γονιό] στον λαιμό του. Οσα έχει γράψει ο @ISKENDER είναι πέρα για πέρα σωστά, σου αρέσει, δε σου αρέσει.
:D:D:D

Kouros

Banned
Banned
25 Μαρτίου 2014
757
529
@Kouros πέρα από τις επανειλλημμένες άχρηστες προσωπικές επιθέσεις που κάνεις και που είναι άξιες report, θα ήταν χρήσιμο που και που, να αφήνεις στην άκρη τις εμμονές σου και να σκέφτεσαι που ποστάρεις τι. Αν είναι να γράφεις, μόνο για να ικανοποιήσεις το εγώ σου, υπάρχει και το fb, όπου μπορείς να πεις ότι και όπως γουστάρεις. Η μέθοδος ισοπέδωσης που σε βολεύει να χρησιμοποιείς, μπορεί να πάρει κάποιον άμαθο [και δη γονιό] στον λαιμό του. Οσα έχει γράψει η @Orilis είναι πέρα για πέρα σωστά, σου αρέσει, δε σου αρέσει.
Οι εποχες της χουντας περασαν ανεπιστρεπτι....
Σου κοψα το μεροκαματο και πληγωθηκες επειδη θα χασεις πελατακια??
Για αποδειξε μου οτι οτι εγραψε η Οrilis ειναι σωστα...Με επιχειρηματα..Οχι με το υφος του φασισμου που πρεσβευεις...Θες να σου δειξω ΑΜΕΤΡΗΤΑ βιντεο με καθαροαιμα που ΔΕΝ κανουν αυτο που δημιουργηθηκαν?Αυτο που γραφει το προτυπο που αναφερει το google και η βικιπεδια?ΟΣΑ ΘΕΣ.....Και δειξε μου εσυ μετα καμποσα με αυτα που πληρουν τις προυποθεσεις να δουμε το ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ λαθος...μεχρι τοτε φαε και εσυ κανενα μελομακαρουνο γιατι οποιος μπει εδω μεσα και δεν εχει ψωνισει απο το παραμαγαζο των εκτροφεων του τρωτε τα αυτια.
Αληθεια..ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΕΙΣ????Δεν μας εχεις πει...

ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.695
4.340
44
www.proudtobegreek.eu
Καλησπέρα και Καλή Χρονιά σε όλους!Να χαίρεστε το σκυλάκι σας και εύχομαι να είναι υγιές και ευτυχισμένο.Το μόνο που θα επισημάνω μιας και παραπάνω είπαν οι περισσότεροι αυτά που έπρεπε χωρίς να σας κρίνω ή να σας επικρίνω είναι οτι κάθε φυλή έχει δυστυχώς κάποιες ασθένειες που τις ακολουθούν και συνήθως πριν γίνει κάποια γέννα θα πρέπει να έχουν ελεγχθεί οι γεννήτορες για αυτές(και όχι μόνο...).Συνήθως είναι εξειδικευμένες αυτές οι εξετάσεις και δε γίνονται απο απλούς κτηνιάτρους στην Ελλάδα.Καλό θα είναι να ψάξετε λίγο ποιές ασθένειες είναι διαδεδομένες στη φυλή σας και να κάνετε τις απαραίτητες εξετάσεις έστω στο κουτάβι μιας και δε νομίζω να έχουν ασχοληθεί ή να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες των γονιών.Τουλάχιστον αυτό γιατί όπως είπατε έχετε και ενα παιδάκι και είναι κρίμα να δεθεί με ενα σκυλάκι το οποίο αργότερα ίσως χρειαστεί να το αποχωριστεί για τον Α ή Β λόγο.
Φιλικά πάντα.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.668
11.086
Athens
@Kouros καταρχήν τα επαναστατικά - όχι άλλο χούντα - έξω το νάτο και οι εκτροφείς - ψωμί, παιδεία και τζάμπα ρατσάτα - είμαστε δυο είμαστε τρεις είμαστε χίλιοι δεκατρεις byb κλπ. εσύ τα ξεκίνησες.

Σε βλέπω για Πρόεδρο του ΛΚΚΕ (Λιθοβολισμός Και Κρέμασμα Εκτροφέων) - το πρόβλημα είναι ότι μετά από χιλιάδες ποστ εδώ μέσα και από χιλιάδες επεξηγηματικότατες απαντήσεις ακόμη δεν έχεις καταλάβει ...από κλάνει ο ΣΩΣΤΟΣ εκτροφέας και συνεχίζεις το ίδιο βιολί. Ξαναδιάβασέ τα ντε.

Eπίσης αν όλοι εδώ μέσα που μας κατηγορείς για μαγαζάκια εκτροφέων παίρναμε μίζα 1 σεντ κάθε φορά που πιπιλάμε το ίδιο πράγμα για τη σωστή απόκτηση, θα χαμε χεστεί στο τάλαρο και δεν θα καθόμασταν τώρα στο ντογκφόρουμ - θα μασταν σε τίποτα Άλπεις για σκι...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.082
Πραγματικά δεν ξέρω αν έχετε ιδέα από σύνδρομο αιφνίδιας επιθετικότητας ιδίοις όμμασι. Πριν πάαρα πολλά χρόνια, όταν ακόμα ήμουν παιδούλα, η αδελφή της γιαγιάς μου, αποφάσισε να πάρει ένα γλυκύτατο κοκεράκι. Πήγαμε λοιπόν οικογενειακώς σε έναν byb της κάκιστης συμφοράς και πήραμε ένα πανέμορφο κουταβάκι που το κεφαλάκι του ήταν μια τεράστια πληγή από την μαμά του..Το πλήρωσε κιόλας η θειά εκείνη αντί να δώσει ένα μπερτάκι ξύλο στον byb. Πολλά χρόνια μετά αφού η πενέμορφη πράγματι Τζίλντα είχε δαγκώσει και τους δυό της γυιούς όλους τους συγγενείς, και τους γείτονες και αφού η ίδια η θειά, ένας φοβερός άνθρωπος με λατρεία στα ζώα αλλά χωρίς ίχνος κυνοφιλικής παιδείας, είχε γίνει σουρωτήρι από ξαφνικές και εκτός τόπου και χρόνου επιθέσεις από τον αγαπημένο της σκύλο την κοίμισε. Ευτυχώς δεν ζευγάρωσε η Τζίλντα , όχι ότι δεν προσπάθησαν αλλά κόντεψε να φάει και τον γαμπρό..