Εμεις και ο Taz

chrisss

Member
13 Μαρτίου 2017
8
9
57
Καλησπερα στην ομορφη παρεα!
Πριν λιγους μηνες βρηκαμε ενα σκυλακι σε αθλια κατασταση παρατημενο στη γειτονια μας. Μενουμε στην ακρη της πολης και παρατανε συνεχως σκυλια εδω. Εχουμε μεγαλωσει και φροντισει πολλα αδεσποτα κατα καιρους. Το εν λογω σκυλι ηταν σε πολυ κακη κατασταση, ενας γειτονας κτηνιατρος ειπε οτι εχει καλαζαρ. Με πολυ φροντιδα και φαρμακα εγινε περδικι. Ελα ομως που εμαθε να κυνηγαει αυτοκινητα και πριν 2 εβδομαδες τον χτυπησε αυτοκινητο. Τον πηγαμε στο γιατρο, εβαλε γυψο και τωρα τον εχουμε σπιτι. Ειναι κουκλος, ημιαιμο rotweiler η και καθαροαιμο(?). Ειμαστε πολυ προβληματισμενοι τωρα. Θελουμε να τον κρατησουμε, ειναι αψογος, δεν λερωνει στο σπιτι, αλλα δουλευουμε παρα πολλες ωρες. Χωρια που τρωει τις φαπες απο τον 7χρονο γατο μας. Θα ηθελα τις συμβουλες σας. Σας ευχαρστω πολυ!

• Like
Reactions: Miniature Schnauzer

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Καλώς ήρθες στο φόρουμ :)

Που πιστεύεις ότι θα είναι καλύτερη η ζωή του; Σε ένα σπίτι, με τους ανθρώπους, το φαγητό, την περίθαλψη, την ασφάλεια και την θαλπωρή του, έστω και πολλές ώρες μοναχός του, ή στους δρόμους;

chrisss

Member
13 Μαρτίου 2017
8
9
57
Καλως σας βρηκα!
Φυσικα και στο σπιτι ουτε κουβεντα. Αλλα εχω διαβασει πολλα ποστ σας πριν αποφασισω να γραψω, και καθως διαβασα οτι τα ροτ ειναι ανθρωποκεντρικα σκυλια, 12 ωρες μονος του? Θα ειναι ευτυχισμενο?

• Like

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Πολυ καλυτερα απο πριν σιγουρα παντως!κ εγω εχω γατα 18 χρονων που απο μικρη δεν γουσταρε πολλα πολλα ποσο μαλλον τωρα.. ε με τον σκυλο τωρα ειναι μια χαρα οποτε ειπα αφου μπορεσε κ αυτη:LOL: απλα καλο ειναι οσο λειπετε να μην ειναι μαζι.. ενα πορτακι ασφαλειας πχ κανει θαυματα..ισως με ενα σεντονι απο πανω για αρχη να μην κοιτιουνται καν.

• Like

chrisss

Member
13 Μαρτίου 2017
8
9
57
Ευχαριστω Δημητρα. Αλλα πορτακι δυστυχως δεν μπαινει καθως το διαμεριμα ειναι open plan με τα υπνοδωματια σε αλλο οροφο. Παντως χαρηκα που μου ειπες για τη γατα σου, γιατι ο δικος μου του ριχνει πολλες σφαλιαρες μιλαμε, ενω ο σκυλακος θελει να παιξουν. Αρα υπαρχει ελπιδα.....

• Like
Reactions: Δημητρα_kme

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Ναι εχετε πολυ μεγαλες ελπιδες!!ακομα κ αν δεν καταληξουν να παιζουν μαζι τουλαχιστον θα ειναι οκ το ενα με την υπαρξη του αλλου. Απλα με τιποτα δεν θα τα αφηνα ελευθερα οσο ελειπα γιατι κ ο σκυλος τωρα παιζει αλλα δεν ξερεις πως θα του την δωσει ε..... βρειτε μια λυση να μην ειναι μαζι οσο λειπετε για αρχη τουλαχιστον σιγουρα..:)

chrisss

Member
13 Μαρτίου 2017
8
9
57
Γιατι το λες αυτο? Και πως θα γινει αυτο? Ο γατος εχει συνηθεισει να ειναι ο απολυτος αρχοντας του σπιτιου και δεν περιοριζεται πουθενα. Βεβαια ο σκυλακος δεν πρεπει να ειναι ουτε ενος ετους.... ειναι μικρουλης

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Βρες τρόπο, να περιορίσεις τον σκύλο, όσο θα λείπετε, όσο θα κοιμάστε, όσο θα τρώτε, όσο θα έχετε γυρισμένη την πλάτη...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Δεν χρειάζεται να πανικοβληθείς. Απλώς να μην είσαι ξένοιαστος με ένα πλάσμα, που δεν ξέρεις ακόμη, σχεδόν καθόλου. Να λάβεις τα μέτρα σου και όλα θα είναι καλά. Δεν είναι τόσο δύσκολο. Ολα γίνονται και όλα συνηθίζονται. Εγώ από την μεριά μου, οφείλω να σε υποψιάσω :)

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Κ ο ιδιος ο σκυλος πολυ πιθανο να αισθανεται ανασφαλης σε καινουργιο μερος εντελως χυμα αλλα παραλληλα κ περιορισμενος με εναν γατο.. ενταξει καθε αρχη κ δυσκολη γνωστα αυτα μετα θα μαθουν.. ολα χρονο θελουν.. μου θυμησες εμενα π ελεγα η γατα?? Αποκλειεται να την περιορισω δεν θελει.. βρε μια χαρα χωρισα το σπιτι στα δυο:LOL: αυτο τους ελειπε να εχουν κ παραπονο:) εμενα το σπιτι ειναι πανω κατω κ ειχα βαλει εμποδιο κ μετα πορτακι ασφαλειας στις σκαλες..

chrisss

Member
13 Μαρτίου 2017
8
9
57
Τι να σου βρε mareco μου! Το σκυλι ειναι αψογο. Ειμαι πεποισμενη οτι ηταν σε σπιτι και τον παρατησαν μολις αρρωστησε. Μολις θελει να κανει την αναγκη του καθετε μπροστα στην εξωπορτα και περιμενει. Δεν γαυγιζει ποτε, εντολες οπως "κατσε" και "μεινε",τις εκτελει στο λεπτο. Ηρεμησε και λιγο ο μαυρογατος μου, αν και συνεχιζει να του δινει φαπες! Στη βολτα ειναι αψογος και δεν το κουναει ρουπι απο διπλα μου. Αυριο θα βγαλουμε και το γυψο μαλλον.

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
36
Νέο Ψυχικό
Και μένα τα δικά μου (γάτος και σκύλος) τα πάνε μια χαρά. Η μικρή τον λατρεύει, ο μικρός είναι απλά οκ, κάποιες φορές θέλει να παίξει κάποιες άλλες όχι, γενικά η συμβίωσή της είναι άψογη. ΑΛΛΑ δεν παύει να μιλάμε για δύο διαφορετικά ζώα που κάποια στιγμή το ένα μπορεί δυνητικά να κάνει ζημιά στο άλλο. Ο γάτος να κατεβάσει κανά μάτι, ο σκύλος κανά κομμάτι. Σχεδόν απίθανο το βλέπω σε εμάς, αλλά για αυτό το σχεδόν φυλάγομαι πάντα. Ποτέ δεν μένουν μαζί όταν λείπουμε όλοι. Και επειδή το γάτο δεν γίνεται να τον περιορίσουμε σε ένα δωμάτιο (πρέπει να έχει πρόσβαση σε άμμο, νερό κλπ), η λύση (και για άλλους λόγους ασφάλειας της μικρής) είναι το crate. Έτσι και οι δύο ξέρω ότι είναι ασφαλείς. Μέχρι να βεβαιωθείς ότι έχουν βρει ισορροπίες μεταξύ τους (γάτα ανεκτική, σκύλος σταματάει στην μπούφλα της γάτας) πάντα από κοντά. Επιβράβευση όταν ο σκύλος σέβεται τη γάτα, μη όταν πάει να κάνει κάτι που μπορεί να τη τσαντίσει/τραυματίσει. Υπομονή θέλει. Αν η γάτα τον δεχτεί, όλα καλά θα πάνε.

• Like
Reactions: Elrandir and mareco

chrisss

Member
13 Μαρτίου 2017
8
9
57
Ο γατος στην αρχη τον παρακολουθουσε και επεβλεπε οπου και ναπηγαινε. Τωρα εχει ψιλοχασει το ενδιαφερον του, ριχνει παλυ τους υπνους του. Ο σκυλακος ειναι αρνι. Και στη βολτα θα κανει χαρες σε ολα τα ζωα που θα συναντησει αλλα και στους ανθρωπους. Οταν φευγουμε τον αφηνω στο μπαλκονι. Οταν ειμαστε σπιτι ομως ειναι παντα μαζι μας. Τωρα ενα θεματακι μα τα μαξιλαρια του καναπε το εχει! Το μονο κακο. Και το οτι ερχεται και με γλυφει συνεχεια.....