Εμετοί...

Prince Luna

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2012
232
0
Athens
Παιδιά ξερετε καθόλου αίτια για εμετούς; το αγοράκι μου 4.5 μηνων μου κάνει καμια φορά εμετο πάντα πολύ νωρίς το πρωί,κατα τις 5 συνήθως...ξέρετε γιατί; δεν έχουμε σκουληκάκια, κι την τροφή πάντα την τρώει κι το πρωί κι το βράδυ(συγκεκριμένες ώρες), μια χαρά, τα κακάκια του είναι φυσιολογικά...αλλά αυτοί οι έμετοι; που μπορεί να ωφείλονται;;;δεν συνεχίζουν κατα τη διάρκεια της μέρας, μόνο μία φορά...κι δεν είναι σε καθημερινή βάση, άντε μια δυο φορές το μήνα, αλλα μου κάνει εντυπωση κι η ώρα κι δε καταλαβαίνω το γιατί...σε μας τους ανθρώπους ο εμετος κάτι σημαίνει...δε συμβαίνει το ίδιο κι στα σκυλιά;;;

ollandos13

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2012
417
1
Υπαρχει μεγαλη περιπτωση να το παθαινει επειδη μενει αρκετες ωρες νηστικο! το ειχε παθει κ ο δικος μου οσο ηταν μικρος καναδυο φορες κ μολις αλλαξα λιγο το ωραριο του δεν μου το ξανακανε.. καλο ειναι παντως να παρεις ενα τηλ τον κτηνιατρο σου!

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Εάν δεν συντρέχει ιατρικός λόγος το πιθανότερο είναι από την αφαγεία,έχει δίκιο ο ollandos13.
Επίσης εμένα μου το έκανε κ όταν μασούλαγε πχ κουκουνάρια την προηγούμενη μέρα,συνήθως ξημερώματα που το στομάχι προσπαθούσε να τα αλέσει κ δεν μπορούσε,τα έκανε εμετό ..

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
εμετούς καμιά φορά κάνει και η δικιά μου και μπορεί μάλιστα να βγάλει το μισό φαί έξω..ίσως έχει κάποιο θέμα με το στομάχι της η δικιά σου για κοίταξε το τώρα που είναι μικρή.

να σας πώ κάτι μιάς και το έφερε η συζήτηση,στην δικιά μου της πετάω κουκουνάρια στην θάλασσα για να τα φέρνει ώστε να μπαίνει και βαθιά στο νερό.κάνουν κάποιο κακό αν τα έχει στο στόμα της η όχι?

Prince Luna

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2012
232
0
Athens
Ο Γιατρός τι σου είπε;
Μου είπε ότι αν ξανακάνει στη μέρα κι άλλες φορές είναι γαστρίτιδα,αλλά από τη στιγμή που δεν μου κάνει δεν την ανησυχεί γιατί μπορεί να έφαγε κάτι που τον πείραξε (όπως το γρασίδι που είναι δύσπεπτο) ή κάτι άλλο ή να είναι λόγο αφαγείας γιατί μου πε ότι τα κουτάβια κάνουν συχνα έμετο αν μείνουν πάνω από 12 ώρες νυστικά....επίσης μου πε ότι πρέπει τώρα μου ναι μικρός να τρώει 3 γεύματα την ημέρα κι στην αρχή αυτό έκανα του βαζα στις 9 το πρωί,κατά τις 4 το μεσημέρι κι στις 11 το βράδυ,αλλά πλέον το μεσημεριανό δεν το τρώει,δεν το αγγίζει καθόλου, το γύρισε από μόνος του στα 2 γεύματα κι έτσι άλλαξα κι τις ώρες για να μην έχουν μεγάλη απόσταση κι του δίνω κατα τις 10.30 το πρωί, μόλις γυρίσουμε απ την βόλτα κι κατά τις 11 το βράδυ,πάλι μόλις γυρίσουμε απ' την βόλτα... Επίσης, αν είναι λόγος αφαγείας πρέπει ο έμετος να είναι ένα πρασινο-κίτρινο υγρό (το γαστρικό υγρό δηλαδή) κι έτσι ήταν, μόνο τις δύο τελευταίες φορές που ήταν κι κοντά η μία στην άλλη έβγαλε μαζί κι κάτι άσπρα πραγματάκια,σαν κύβοι ήταν, αρκετά μεγάλα που δεν μπορούσα να καταλάβω τι είναι...η τροφή του δεν είναι έτσι,ούτε κάποια από τις λιχουδίτσες....κι έξω όταν βγαίνουμε δεν τον αφήνω να τρώει από κάτω τίποτα εκτός απ' όταν παίζει στο γραζίδι που τρέχει κι τραβάει,μασουλάει τα χόρτα...το να τρόνε χόρτα είναι όντως δείγμα ότι τα ενοχλεί το στομάχι τους; κατι τέτοιο έχω ακούσει...

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
εμετούς καμιά φορά κάνει και η δικιά μου και μπορεί μάλιστα να βγάλει το μισό φαί έξω..ίσως έχει κάποιο θέμα με το στομάχι της η δικιά σου για κοίταξε το τώρα που είναι μικρή.

να σας πώ κάτι μιάς και το έφερε η συζήτηση,στην δικιά μου της πετάω κουκουνάρια στην θάλασσα για να τα φέρνει ώστε να μπαίνει και βαθιά στο νερό.κάνουν κάποιο κακό αν τα έχει στο στόμα της η όχι?
Από τα κουκουνάρια δεν νομίζω να παθαίνει ο σκύλος τίποτα. Έχουμε φάει κουκουνάρι.....

Prince Luna άμα βοσκάει συνέχεια χορτάρι μήπως του λείπει κάτι από την τροφή του και το ψάχνει αλλού;; Και κουτάβι που να μην είναι λαίμαργο;; Έμενα αν μπορούσε θα έτρωγε 5 φορές την ημέρα.

rossi

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2012
181
0
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Πρόσεχε μήπως μασουλάει κάτι όταν δεν τον βλέπεις. Είναι μικρός ακόμα και περίεργος ή μήπως κάποιος του δίνει να τρώει πράγματα που δεν "πρέπει" και επειδή δεν είναι συνηθισμένος δεν μπορεί να το χωνέψει.
Ο δικός μου έκανε συχνά εμετούς. Οταν έτρωγε την παντόφλα μου, κανένα καπάκι, κανένα στιλό(πάντα οταν έλειπα) τα έβγαζε στον εμετό. Οταν έκανε εμετό χωρίς να έχει μασουλήσει κάτι περίεργο, ήταν μόνο υγρά (κίτρινα και με αφρούς) και συνήθως το έκανε το βράδυ μέσα στον ύπνο του, ξύπναγε δηλαδή έκανε εμετό και ξανακοιμόταν. Επίσης όταν του έδινα να δοκιμάσει κάτι για πρώτη φορά, όπως το αυγό, το έβγαλε όλο μετά απο λίγες ώρες. Τώρα είναι 21 μηνών και έχει σταματήσει. Τρώει το πρωί το φαγητό του και το βράδυ μετά την βόλτα 3 μπισκοτάκια ή πολύ λίγη τροφή, για να μην είναι άδειο το στομαχάκι του.
Αν είχε κρυώσει ή είχε γαστρίτιδα νομίζω θα είχε και διαρια.

Prince Luna

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2012
232
0
Athens
Prince Luna άμα βοσκάει συνέχεια χορτάρι μήπως του λείπει κάτι από την τροφή του και το ψάχνει αλλού;; Και κουτάβι που να μην είναι λαίμαργο;; Έμενα αν μπορούσε θα έτρωγε 5 φορές την ημέρα.
Ναι κι όμως, νομίζω ότι ξέρει από μόνος του πως να κρατάει σιλουέτα...κι σκέψου ότι στα κιλάκια του είναι πολύ καλός ίσως να 'ναι κι παραπάνω απ'ότι θα 'πρεπε...όσον αφορά την τροφή του δίνω τη Eukanuba, που μου χουν πει ότι είναι καλή κι κατέληξα σε αυτή γιατί όσες του χα δώσει στην αρχή (είχα ξεκινήσει με την Royal canin κι έπειτα με την Belcando) του κάναν δυσκοιλιότητα...γενικά νομίζω ότι από τη φύση του είναι λίγο ευαίσθητος κι στο στομαχάκι του κι στο εντεράκι του...

Prince Luna

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2012
232
0
Athens
Πρόσεχε μήπως μασουλάει κάτι όταν δεν τον βλέπεις. Είναι μικρός ακόμα και περίεργος ή μήπως κάποιος του δίνει να τρώει πράγματα που δεν "πρέπει" και επειδή δεν είναι συνηθισμένος δεν μπορεί να το χωνέψει.
Θέλω να πιστεύω ότι είναι κάτι τέτοιο κι όχι κάτι που αφορά την υγεία του άμεσα,απλά μου κάνει εντύπωση γιατί είμαι συνέχεια μαζί του κι έξω τον προσέχω όλη την ώρα μη φάει κατι που δεν πρέπει...

rossi

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2012
181
0
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Μπορεί να μην τρώει αλλά να γλύφει, σαν αν δοκιμάζει τι γεύση έχει αυτό που μυρίζει. Το δικό μου το κάνει που και που.
Εμένα μια μέρα ήταν κακόκεφος και μόλις έκανε εμετό είδα ότι είχε φάει πευκοβελόνες!!!!!!!!:confused:

*χρυς*

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2012
196
0
Ο δικός μου έκανε συχνά εμετούς. Οταν έτρωγε την παντόφλα μου, κανένα καπάκι, κανένα στιλό(πάντα οταν έλειπα) τα έβγαζε στον εμετό. Οταν έκανε εμετό χωρίς να έχει μασουλήσει κάτι περίεργο, ήταν μόνο υγρά (κίτρινα και με αφρούς) και συνήθως το έκανε το βράδυ μέσα στον ύπνο του, ξύπναγε δηλαδή έκανε εμετό και ξανακοιμόταν. Επίσης όταν του έδινα να δοκιμάσει κάτι για πρώτη φορά, όπως το αυγό, το έβγαλε όλο μετά απο λίγες ώρες. Τώρα είναι 21 μηνών και έχει σταματήσει. Τρώει το πρωί το φαγητό του και το βράδυ μετά την βόλτα 3 μπισκοτάκια ή πολύ λίγη τροφή, για να μην είναι άδειο το στομαχάκι του.
Αν είχε κρυώσει ή είχε γαστρίτιδα νομίζω θα είχε και διαρια.
Γεια! Εγω εχω ενα σπιτζ 3 μηνων και ειμαστε μαζι μια βδομαδα. τις 2 τελευταιες μερες μου κανει και μενα εμετο. Τη μια ηταν πρασινο πηχτο και την αλλη ηταν διαφανω σαν νερο μαζι με μια κροκετουλα που ειχε φαει και... τριχες. ΔΙΚΕΣ μου τριχες.. Τρωει οτι βρει απο κατω και μετα κανει εμετο. Τη δευτερη φορα πιστευω ηταν απο αφαγεια. ολη μερα δεν ειχε φαει τπτ γιατι ετσι μου ειπε ο εκτροφεας..Αλλα εχει και διαροια. Οχι συνεχεια. Κανει κακα 3 φορες τη μερα, οι δυο φορες ειναι κανονικες και η μια ειναι διαροια με λιγο αιμα.. Διαβασα αυτο που εγραψες για τη γαστριτιδα.. Μπορει να ειναι κατι τετοιο? Η κτηνιατρος μου ειπε οτι πιθανον ειναι κολιτιδα ομως κανει και εμετο..

ollandos13

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2012
417
1
Η κτηνιατρος μου ειπε οτι πιθανον ειναι κολιτιδα ομως κανει και εμετο..
η κολιτιδα δεν ειναι ασθενεια αλλα συμπτωμα.. πρεπει η κτηνιατρος να βρει τον λογο που προκληθηκε η κολιτιδα..

*χρυς*

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2012
196
0
η κολιτιδα δεν ειναι ασθενεια αλλα συμπτωμα.. πρεπει η κτηνιατρος να βρει τον λογο που προκληθηκε η κολιτιδα..
Μμμμ μου ειπε να της παω κοπρανα για να εξετασει!! Δεν ειναι κατι ανησυχητικο ε?

ollandos13

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2012
417
1
να μην αγχωνεσαι! αν εμπιστευεσαι τον γιατρο σου κ δεν ειναι κανενας κομπογιαννιτης ολα καλα θα πανε! ειναι λιγο κλασικο συμπτωμα η κολιτιδα σε κουταβια.. μπορει να σε ταλαιπωρησει λιγο στην αρχη (διατροφες φαρμακα κτλ).. οπως κ να εχει οτι κ να εχει το σκυλακι σου παντως δεν υπαρχει λογος να πανικοβαλεσαι! το καταλαβαινει κ το μικρο κ δεν το βοηθας! περαστικα σας κ καλη συμβιωση!

*χρυς*

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2012
196
0
να μην αγχωνεσαι! αν εμπιστευεσαι τον γιατρο σου κ δεν ειναι κανενας κομπογιαννιτης ολα καλα θα πανε! ειναι λιγο κλασικο συμπτωμα η κολιτιδα σε κουταβια.. μπορει να σε ταλαιπωρησει λιγο στην αρχη (διατροφες φαρμακα κτλ).. οπως κ να εχει οτι κ να εχει το σκυλακι σου παντως δεν υπαρχει λογος να πανικοβαλεσαι! το καταλαβαινει κ το μικρο κ δεν το βοηθας! περαστικα σας κ καλη συμβιωση!
Αχ δε ξερεις ποσο ανησυχω.. Μπορει και να το καταλαβαινει... Ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.877
8.093
Μμμμ μου ειπε να της παω κοπρανα για να εξετασει!! Δεν ειναι κατι ανησυχητικο ε?
Να της πας, το πιο πιθανο είναι να μην είναι κάτι σοβαρό αλλά επειδη έχει τύχει σε εμβολιασμένο κουτάβι ακόμα και τύφος μην το καθυστερήσεις.

*χρυς*

Well-Known Member
23 Σεπτεμβρίου 2012
196
0
Να της πας, το πιο πιθανο είναι να μην είναι κάτι σοβαρό αλλά επειδη έχει τύχει σε εμβολιασμένο κουτάβι ακόμα και τύφος μην το καθυστερήσεις.
Λογω της διαρροιας και καποιον εμετων που μου εκανε ο κυριος που μου το εφερε μου ειπε να περιμενω πρωτα να στρωσει η υγεια της και να μην την επιβαρυνω και με εμβολια. Κανονικα ηταν να το κανει στις 25 το τελευταιο της αλλα αυτος μου ειπε οτι μπορει να περιμενει καμια βδομαδα..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.338
Μέλη
20.109
Νεότερο μέλος
DarthVader3